En telefonkiosk med hjul

Mobil telefon typ

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Mojänger

Benedetto Bufalino heter en konstnär som gör rätt udda saker. Senaste projektet är en telefonkiosk som helt enkelt kan rulla runt på gatorna. Väldigt onödigt men rätt kul!

via Vimeo

Nu kommer röststyrning till Sonos

Stöd för Alexa på gång

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Högtalare

Om du har ett Sonos-system och väntar på att det ska gå att styras med rösten så är din väntan snart över. Under de kommande dagarna kommer Sonos nämligen att skicka ut ny mjukvara och då kommer man som användare att behöva godkänna ett nytt avtal som har ett tillägg gällande röststyrning.

Exakt hur det kommer att fungera är fortfarande inte klart, men man kommer bland annat att kunna koppla Alexa till sitt Sonos-system. Det kommer alltså att vara möjligt att styra Sonos från Alexa-enheter. Men i uppdateringen av det nya avtalet finns också en garanti att Sonos inte själva kommer att lagra någon data utan skicka vidare röstdatan till exempelvis Amazon, så det finns möjlighet att man kommer att kunna använda Sonoshögtalarna för att få svar från Alexa.

Smarta lås gick inte att öppna efter uppdatering

Var kanske inte så smarta ändå

Foto: LockState
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Smarta hemmet

Smarta lås som man kan öppna med sin mobil har blivit allt mer populära de senaste åren men i USA slutade hundratals sådana lås att fungera efter något hade gått fel med en uppdatering från låsets tillverkare LockState.

Det hela berodde på att när LockState skulle skicka ut en uppdatering till sin modell 6i så fick hundratals av dessa kunder istället en uppdatering för LockStates modell 7i. Det gjorde att låsen inte gick att låsa och inte heller uppdatera via nätet, så kallad OTA-uppdatering (Over The Air). LockStates lås ska även vara del av hotelltjänsten Airbnb partnertjänst Host Assist vilket gjorde att många Airbnb-uthyrare inte längre hade möjlighet att kontrollera sina lås.

De cirka 500 drabbade kunderna kan nu välja att skicka tillbaka en del av låset till LockState för att uppdatera denna med korrekt programvara vilket kommer att ta 5 - 7 dagar eller begära ett ersättningslås vilket i så fall skulle levereras om 14 - 18 dagar.

  tack Kristian M arstechnica.com +

Jabra släpper uppgradering på Elite Sport

Med betydligt mer batteritid

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Hörlurar

Jabra Elite Sport släpptes förra året och imponerade undertecknad med riktigt stabil Bluetooth-koppling, bra pulsmätare och rimlig batteritid. Nu har Jabra släppt en uppgraderad version av lurarna som levererar 50 procent längre batteritid utan att tumma på vikten. Den nya versionen har en batteritid på 4,5 timmar, i stället för 3 timmar som föregångaren hade. Totalt kan du använda lurarna i 13,5 timmar innan batteriet i lurarna och fodralet är helt slut. Utöver batteritiden går det även att använda vissa utvalda equalizer-inställningar med lurarna och de finns tillgängliga i både grönt och svart.

Priset på den uppgraderade versionen ligger på 2 499 kronor och enheterna finns tillgängliga i utvalda butiker nu.

DJI inför läge för att lagra data lokalt på deras drönare

För de kunder som inte vill ha sin data i molnet

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Drönare

Det kinesiska drönarföretaget DJI har lagt till ett läge i sina drönare som man kallar för "local data mode" vilket gör att inga bilder, videofilmer, flygloggar eller annan data från deras drönare skickas upp till DJI:s egen molntjänst.

Anledningen till detta är antagligen att förekommit uppgifter om att USA:s militär inte längre vill använda drönare från DJI då man är oroliga över eventuella säkerhetsproblem detta kan medföra. DJI planerar att släppa nya appar med "local data mode" i september men beroende på lokala restriktioner kommer dessa eventuellt inte blir tillgängliga överallt. Detta kan bland annat bero på att lokala myndigheter bestämt att alla drönarflygningar måste loggas och liknande krav.

DJI:s drönare går att flyga utan internetuppkoppling men med "local data mode" aktiverat förhindrar det att den som styr drönaren delar med sig av bilder, video eller annat.

Drönarmarknaden beräknas vara värd 100 miljarder dollar de närmaste fem åren och DJI har för tillfället cirka 70 procent av marknaden.

Häng upp rymdhistorien på väggen
400 bemannade rymdfärder 
117kg
+
Roger Åberg
Kolla in Metallicas konsert i Kanada
Sista på turnen 
132kg
+
Roger Åberg
Så gjorde man tapeter på 60-talet
Imponerande jobb! 
141kg
+
Roger Åberg