Darttavlan där du träffar mitt i prick varje gång

Den ser var pilen kommer att landa

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Mojänger

Här är en rätt fiffig darttavla som ser till att pilkastaren alltid träffar mitt i prick på tavlan oavsett hur bra eller dålig pilkastaren faktiskt är.

Darttavlan är framtagen av den före detta NASA-ingenjören Mark Rober och den använder sig av sex stycken rörelskänsliga kameror som ser de infraröd-försedda pilarna komma. Det tar 200 millisekunder för datorn som styr systemet att beräkna pilens flygbana. Därefter tar det ytterligare cirka 200 millisekunder för motorerna som driver det hela att positionerna om darttavlan så att pilen träffar tjurögat.

Den automatiserade darttavlan har sina begränsningar då den bara kan förflytta sig inom ett visst område så om man är en riktigt usel och/eller full pilkastare finns det givetvis en risk att man missar tavlan ändå. Vill ni bara se när man testar piltavlan så kan ni hoppa direkt till 05:00 i klippet nedan.

sploid.gizmodo.com +

Rappande robotar

Rappar om vad de kan

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Robotar

Här är låten Robot’s Delight som framförs av diverse japanska robotar, robotar som vi i många fall sett här på Feber de senaste åren.

I videon rappar robotarna lite om vad de har lärt sig och hur de har lärt sig detta. Videon vann förstapris på International Conference on Human Robot Interaction (HRI) i Wien för några veckor sedan.

via gizmodo.com spectrum.ieee.org +

Missing People får börja använda drönare igen

Får tummen upp av länsstyrelsen

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Drönare

Som känt är det inte längre tillåtet att flyga drönare utan övervakningstillstånd från länsstyrelsen. När dessa nya regler drog igång så pratades det om undantag för vissa ändamål, bland annat för sökande av personer. Missing People fyller kriterierna för det undantaget och har nu fått tillstånd att använda drönare dygnet runt i hela Sverige.

Missing People måste dock söka tillstånd från Luftfartsstyrelsen och Transportstyrelsen när drönare ska användas och innan dess ska polis och minst två anhöriga till den försvunna personen ha gett sitt godkännande.

dn.se +

Disney visar hur man fångar bollar i virtuell verklighet

Riktiga sådana

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Virtuell verklighet

Disney Research har tagit fram ett system för virtuell verklighet som gör att man ska kunna fånga riktiga bollar i virtuell verklighet. Med hjälp av massvis med olika sensorer på både händerna och bollarna som kastas ska man kunna fånga dem utan att se dem i "verkligheten".

Man har även tagit fram specialutvecklad mjukvara som kalkylerar bollens projicerade bana och på så vis kan man visualisera var bollen kommer att hamna.

Vad Disneys planer för denna mjukvara är återstår att se men det är ju klart en intressant grej.

eurekalert.org +

Jeff Bezos testar mechrobot

Kommer Amazon-grundaren glida fram så här i framtiden?

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Robotar

Amazons grundare har fått testa det sydkoreanska företaget Hankook Mirae Technologys mechrobot Method-2 vilket verkar ha varit något som han uppskattade mycket.

Det var under Amazons årliga robotmässa MARS (Machine learning, home Automation, Robotics and Space exploration) som Bezos fick prova den cirka fyra meter höga roboten. Method-2-roboten från Hankook har tidigare anklagats för att vara fejk då vissa inte tror att den kan gå och en tidigare promotionfilm för roboten har bedömts vara falsk. Den kan ni kolla in nedan.

Inte heller när Bezos testade Method-2 rörde den sina ben utan det var bara robotens armar som vevade runt i tomma luften medan Bezos såg ut som ett lyckligt barn.

theverge.com +
Cykling i övergivet gruvschakt
Coolt 
134kg
+
Bobby Green
Häng med och vrakdyk på Titanic
Kostar som väntat en slant 
122kg
+
Bobby Green
Konsekvenserna av dålig typografi
Har förstört många saker 
149kg
+
Bobby Green