Oculus Rift blir billigare

399 dollar för headset och Touch

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Virtuell verklighet

Under Oculus Connect meddelade gänget att de kommer sänka priset på Oculus Rift och det nya priset är 399 dollar, vilket är 100 dollar billigare än tidigare.

Vad priset i Europa blir är för tillfället oklart, men förhoppningsvis så handlar det om en prislapp som ligger på drygt 449 euro för headsetet samt två Touch-kontroller.

Oculus presenterar fristående VR-headseter Oculus Go

Mellanting mellan mobil och stationär VR

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Virtuell verklighet

Under Oculus Connect 4 lovades vi lite nyheter i form av ny hårdvara och gänget levererade! Mark Zuckerberg presenterade det fristående VR-headsetet Oculus Go som, enligt Oculus, levererar en upplevelse som är ett mellanting av mobil VR som Gear VR och stationär VR som Oculus Rift. Headsetet kommer du alltså kunna använda utan att behöva använda en mobiltelefon eller en kraftfull dator. Med i lådan ligger det en handkontroll som liknar den som skeppas med senaste Gear VR.

Displayen är en LCD-display med WQHD-upplösning och Oculus har tagit fram ett par nya glas som ska minskas screen door effect. Headsetet kommer levereras med ett par högtalare, som kallas Spatial Audio, vilket betyder att du inte behöver använda några egna hörlurar för att höra vad som händer.

Appar som utvecklats till Samsung Gear VR kommer kunna köras på Oculus Go.

Troligtvis kommer vi få mer information om headsetet under kvällen. Priset kommer i alla fall ligga på 199 dollar och release kommer ske nästa år.

Amazon presenterar nya läsplattan Kindle Oasis

Lite större skärm och vattentålig

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Pryl

Förra året presenterade Amazon deras flaggskeppsläsplatta Kindle Oasis och nu har den fått en ordentlig uppgradering. Den nya versionen kommer med en större display, 7 tum i stället för 6, har en baksida av aluminium i stället för plast och är vattentålig med IP-klassningen IPX8. Precis som föregångaren har enheten en asymmetrisk design som låter dig hålla i plattan med en hand utan att det ska vara obekvämt eller att du täcker skärmen med handen.

Kindle Oasis kommer kosta 250 dollar.

Oculus Connect 4 drar igång 19:00

Missa inte nyheter från Oculus!

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Virtuell verklighet

Håll i hatten! 30 minuter efter att det här inlägget publiceras kommer Oculus hålla låda och presentera lite nyheter på hård- och mjukvarufronten. Så dra igång strömmen här nere 19:00 för att ta del av VR-nyheterna!

Watch live video from Oculus on www.twitch.tv

SteamVR får stöd för mycket större yta

Spårningstekniken uppdateras

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Virtuell verklighet

Valve kommer att släppa en uppdaterad version av SteamVR som innebär en hel del förändringar. Den största och mest intressanta är att utrymmet som spårningstekniken klarar av kommer att bli 10x10 meter, det vill säga 100 kvadratmeter. Betydligt större än nu med andra ord. Dessutom kommer enheten och spårningstekniken att använda sig av fyra nya basstationer.

Valve kallar uppdateringen för SteamVR Tracking 2.0 och de nya basstationerna, som inte fungerar med befintliga headset, ska lanseras i början av 2018 och skickas då ut till utvecklare och tillverkare. Först kommer det endast gå att använda sig av två basstationer. Stöd för fyra stycken kommer att implementeras i ett senare skede. När är fortfarande oklart.

Mikkeller gör Twin Peaks-öl
David Lynch har varit delaktig i hela processen 
113kg
+
Bobby Green
Ny specialversion av Omega Speedmaster
Uppmärksammar blindhet 
114kg
+
Bobby Green
Så bygger man ett Flipperspel
Består av 3 500 stycken delar 
125kg
+
Bobby Green