Marvel presenterar Battleworld

Pryl / Serietidningar

I går höll Marvel Comics en presskonferens (som kan ses i sin helhet ovan) där man pratade lite om vårens Secret Wars-event. Det första numret av Secret Wars-tidningen kommer slå ihop det klassiska Marvel-universumet (Earth-616) med Ultimate-universumet (Earth-1610). Det kommer även sparka igång ett helt nytt universum som heter Battleworld som sedan kommer ersätta både Marvel- och Ultimate-universumet.

"Once you hit 'Secret Wars' #1, there's no Marvel Universe, there's no Ultimate Universe. It's all Battleworld."

Detta kommer ge Marvel möjligheten att återuppliva döda karaktärer samt börja om från början med vissa karaktärer. Man nämnde dock att man kommer behålla bitar från de olika universumen i Battleworld men vad vet vi ej.

Det hela låter inte olikt DC Comics Flashpoint-tjohej som ledde till "The New 52".

io9.com +

Rysk krigsrobot är föga imponerande

Pryl / Robotar

Här har vi en video på en rysk militärrobot som är under utveckling. Filmen togs när Putin var på besök för att få en demonstration och han ser måttligt imponerad ut. Vilket i och för sig är förståeligt då roboten är allt annat än skräckinjagande eller snabb. Tydligen så har den heller inte någon AI utan det är någon som styr den runt banan.

kotaku.com +

Gör robotar av sugrör med Quirkbot

Pryl / Robotar

Quirkbot är en liten programmerbar robothjärna med vilken man tillsammans med vanliga sugrör kan bygga ihop diverse små leksaksrobotar.

Quirkbot riktar sig till alla över 10 år och är kompatibel med Strawbees [länk] vilket är en slags byggsats med vilken man kan bygga ihop leksaker av sugrör och kartong.

Gänget bakom Quirkbot försöker just nu finansiera det hela via Kickstarter och i skrivande stund har man fått ihop runt 15.000 dollar av de 55.000 som man anser behövs för att sjösätta sin robothjärna.

  tack till alla som tipsat www.kickstarter.com +

Roboten Atlas uppgraderas

Pryl / Robotar

Atlas har kallats världens mest avancerade humanoida robot och den blir nu ännu mer avancerade då den har uppgraderats och är till 75% helt ombyggd från ursprungsversionen.

Det är i stort sett bara robotens fötter och nedre delen av benen som har hängt med den nya versionen av Atlas från ursprungsversionen. Den är även försedd med ett helt nytt batteripaket och man säger att roboten nu kan hantera energiförbrukningen bättre vilket ger den längre driftstid.

Atlas är utvecklad av nu Googleägda Boston Dynamics på uppdrag av DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency). Roboten kommer att användas av sju stycken lag när DARPA Robotics Challenge avgörs i USA den 5 - 6 juni.

youtube.com +

Läckta bilder på Age of Ultron-byggsatserna

Pryl / Pryl

Bilder på de kommande LEGO-byggsatser baserade på Avengers: Age of Ultron har läckt ut på nätet. Bilder på dessa kan man hitta ovan men då byggsatsernas beskrivningar innehåller spoilers för själva filmens handling får man klicka sig vidare till källan om man verkligen vill läsa dem.

Dessa byggsatser kommer sannolikt att släppas någon gång innan filmens premiärdatum (1 maj).

www.thebrickfan.com +

Moog släpper nya versioner av 70-talssynthar

Pryl / Mojänger

Om man pratar synthar så är det svårt att inte nämna Moog då både mannen bakom företaget och företagets instrument är legendariska. Det hela började för många år sedan med rejäla synthar stora som pianon där man kopplade sladdar hit och dit för att personifiera sitt sound.

Nu så meddelar företaget att man kommer att bygga nya versioner av sina tidiga instrument men i en väldigt begränsad upplaga. De kommer att bygga nya versioner av tre stycken modeller och dessa kommer att handbyggas efter ritningarna från 70-talet för att vara så lika som möjligt.

De tre modellerna är System 55, System 35 och Model 15 varav det endast kommer att byggas 55 respektive 35 och 150 stycken av dessa. Priset för en System 55 kommer att ligga på 35 000 dollar, System 35 kommer att kosta 22 000 dollar och Model 15 kommer att gå på 10 000 dollar.

www.moogmusic.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen