Här är selfie-spegeln

Pryl / Mojänger
Selfies blir ett ord man hör allt oftare och man ser även allt fler självporträtt i alla sociala medier. Om du är en av de personer som gillar att ta bilder på dig själv så kanske du borde bygga en sådan här spegel?

Denna spegel har en inbyggd dator, kamera samt ljus vilket tillsammans gör det möjligt för dig att ta en selife bara genom att titta in i spegeln. Varje mode- och träningsbloggares våta dröm?
www.theverge.com +

Solcellsdrivet DJ-bås

Pryl / Mediaspelare
Fono presenterar här ett solcellsdrivet DJ-bås som man kan spela och mixa musik med utan något behov av externa batterier eller någon koppling till elnätet. Det enda man behöver för att det skall komma något ljud ur de inbyggda högtalarna är två mobiltelefoner med lite musik i och då, självklart, lite sol.

Särskilt avancerat är det inte detta DJ-bås men det innehåller det man behöver så som skivspelare, crossfader och möjligheten att lägga till effekter. Båset är även tillräckligt skyddat så det kan stå ute vid dåligt väder.

Prislappen ligger på 18 500 Euro.
www.theverge.com +

Tested testar DJI Phantom 2 Vision+

Pryl / Övrigt
Häromdagen så presenterade drönarföretaget DJI upp den uppgraderade Phantom 2-versionen som vi skrev o lite då (se inlänkad artikel nedan).

Tested har redan kommit över ett exemplar av den senaste modellen och i det här fullmatade klippet recenseras det och killarna snackar även lite om radiostyrda drönare i allmänhet. Introduktionen till klippet, där de står framför en staty, är filmat med en Phantom 2 Vision+ vilket ser bra ut även om rotorernas hummande kan kännas lite irriterande.
www.tested.com +

Gör din hårddisk trådlös

Pryl / Övrigt
Från TermalTake kommer här är en produkt med det inte helt korta namnet "BlacX Urban Wi-Fi Edition HDD Docking Station" vilket är en dockningsstation för hårddiskar som gör att hårddisken kan kommunicera trådlöst med din telefon eller tablet.

Dockan stödjer SATA-hårddiskar och med hjälp av en app som finns till iOS samt Android kommer man trådlöst åt materialet som finns på hårddisken. Vill man koppla in hårddisken så att även datorn kommer åt den så går det att koppla ihop dessa via en USB3.0-kabel.

Exakt vad man får ge för en BlacX Urban Wi-Fi Edition HDD Docking Station från Thermaltake framgår inte för tillfället. Här nedan kan ni kolla in en kort reklamfilm för hårddisk-dockan.
www.thermaltake.com +

Få nagel att blinka när telefonen ringer

Pryl / Mojänger
Från det japanska leksaksföretaget Takara Tomy kommer här lösnaglarna "LumiDecoNail" som börjar blinka när användarens telefon ringer.

Det är bara en av de tio lösnaglarna i varje paket som är försedd med en LED-lampa, de resterande nio är precis som vilka andra lösnaglar som helst. Den LED-försedda nageln är även försedd med en antenn som via NFC håller koll på när telefonen ringer. Det finns inget batteri till lampan då strömstyrkan från NFC-signalen ska räcka för att aktivera LED-lampan och få denna att blinka.

Det finns även en tillhörande app där man kan konfigurera när nageln ska aktiveras. 12 dollar får man ge för ett set med LumiDecoNail.
gizmodo.com +

Kossor tvingade plan att nödlanda

Pryl / Övrigt
Dagens Dingfeber hämtas från Storbritannien där ett Boeing 747 tvingades att nödlanda efter det att planets brandlarm indikerade att det brann på planet.

När tekniker senare undersökte planet kunde man dock varken finna någon aktiv brand eller något ställe där det tidigare brunnit. Istället tror man nu att det var planets last, 400 levande kor, som aktiverade brandlarmet.

Man tror detta på grund av att kor har högre kroppstemperatur än människor, även om den är bra mycket lägre än en eldhärd, samt att kor fiser ut stora mängder metangas och detta ska tydligen ha räckt för att aktivera planets brandlarm.
www.di.se +
bloggportalen