Uppdaterat Facebook ska utreda hur man hanterar videomaterial

Efter ett filmat mord laddats upp på tjänsten

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Virtuell verklighet

Efter det att en man i USA i söndags filmade när han mördade en annan man och sedan laddade upp den videon till Facebook ska företaget nu utreda hur videomaterial på tjänsten hanteras.

Videon i fråga ska ha legat kvar på Facebook i över två timmar innan företaget raderade videon. Framför allt verkar Facebook vara inne på att det ska bli enklare att rapportera videomaterial som innehåller våldsamt material och liknande. Man ska även bli snabbare på att radera sådant material när det väl upptäckts uppger Facebook. Facebook-chefen Justin Osofsky säger:
"We disabled the suspect's account within 23 minutes of receiving the first report about the murder video, and two hours after receiving a report of any kind. But we know we need to do better."
Mördaren verkar fortfarande vara på fri fot och polisen i Cleveland jagar honom just nu. Mannen i fråga laddade under söndagen upp två videoklipp till Facebook varav ett visade mordet han begick. Senare sände han även via Facebook Live och erkände mordet han tidigare begått.

Uppdaterat
Mannen som eftersöks efter "facebook-mordet" ska nu ha hittats död. Det verkar som om han har skjutit ihjäl sig själv skriver sajten Goerie.com.

reuters.com +

Ryssland visar upp robot som kan skjuta med pistoler

Planerar att bege sig till ISS

Foto: Dmitry Rogozin / Twitter
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Robotar

Rysslands vice premiärminister Dmitry Rogozin har postat ett klipp på Twitter där bland annat roboten F.E.D.O.R (Final Experimental Demonstration Object Research) visas upp.

I videon kan man se när den humanoida roboten skjuter prick med två stycken pistoler på ett antal måltavlor, något som lätt för tankarna till robotarna från filmen Terminator. I en efterföljande tweet skriver Rogozin att målet med F.E.D.O.R inte är att skapa terminator-robotar:
"We are not creating a Terminator, but artificial intelligence that will be of great practical significance in a lot of spheres."
Roboten visades upp för första gången under förra året och då sades den kunna fungera bra som assistent till astronauter i rymden. Ryssland planerar att skicka upp F.E.D.O.R till den internationella rymdstationen ISS 2021. Förhoppningsvis kommer roboten att lämna kvar sina vapen på jorden då.

Hoppas ni fram till 1:01 i klippet i nedan så kan ni kolla in när F.E.D.O.R skjuter pistol.

via mashable.com cnet.com +

Kommer Apple TV äntligen få stöd för fler användare?

Källor påstår det

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Mediaspelare

En sak som verkligen saknas i tvOS, det operativsystem som Apple TV kör, är stöd för flera användare. De flesta appar rörs inte av detta, men i vissa lägen vill man verkligen kunna vara flera olika användare. Enligt källor till The Verifier, som vi inte vet om vi ska lita på ärligt talat, säger att stöd för flera användare kommer i nästa stora uppdatering som kommer att visas på WWDC i sommar.

Man väntas också släppa stöd för bild-i-bild så att man kan leta runt bland appar men ändå fortsätta se det man håller på och tittar på.

theverifier.co.il +

Drönare ska jaga hundbajs i Nederländerna

Tillsammans med robotkollega på marken

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Pryl

Det nederländska företaget Tinki.nl har tagit fram en lösning som kanske kommer att minska förekomsten av hundbajs på våra gator i framtiden.

Systemet använder sig av drönaren "Watchdog 1" som med hjälp av en värmesökande kamera ska kunna identifiera någorlunda nybajsat hundbajs. Skulle drönaren upptäckta hundbajs så skickar den GPS-koordinater till detta vidare till den markbaserade roboten "Patroldog 1" som då tar sig till platsen och plockar upp bajset.

Med hjälp av ett bildbaserat system ska Watchdog 1 eventuellt även kunna identifiera hundbajs som har kallnat. Grundaren av Tinki.nl hoppas kunna testa sin lösning någonstans i Nederländerna mot slutet av året.

singularityhub.com +

Kolla in när roboten Marble levererar mat i San Francisco

Ännu ett arbete som robotarna tar över

Foto: Marble
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Robotar

Recensionstjänsten Yelp har tagit startup-företaget Marble och deras rullande robot till hjälp för att börja leverera hemkörning av mat till boende i vissa stadsdelar av San Francisco.

Marbles fyrhjuliga robot är försedd med liknande sensorer som självkörande bilar har och ska autonomt kunna leverera mat från Eat24 till de boende i stadsdelarna Mission och Potrero Hill i San Francisco.

Här i Europa håller Marbles konkurrent Starship Technologies på med ett liknande försök där deras robotar levererar mat i bland annat i London, Düsseldorf och Hamburg.

via techcrunch.com marble.io +
Matgeek är förbannad på kosttillskottet HERS
"En sån jävla skitprodukt" 
328kg
+
Bobby Green
Därför snörar skor upp sig själva
Forskare har svaret 
100kg
+
Bobby Green
10-åriga Johanne rockar loss på trummorna
Det svänger ju 
168kg
+
Bobby Green