Smart omvandlare för hemmafixaren

Pryl / Mojänger
Gillar du att mixtra med egna projekt och prylar som du bygger på en Arduino- eller Raspberry Pi-plattform? Då kanske denna nya lilla pryl från Adafruit kan vara något att ta en titt på. Detta är Verter, ett litet kretskort som är till för den som vill driva sina prylar med hjälp av ett batteripack.

Problemet med batteripack är att de kommer i alla de olika former och skickar ut olika stark ström medan både Arduino och Raspberry Pi gillar att bli matade med fem Volt. Vad Verter gör är att de automatisk kan omvandla el från batterier på mellan 3 till 12 Volt till just 5 Volt.

Eller egentligen så omvandlas det till 5,2 Volt så att man har lite headroom om man använder långa kablar eller annat som kan påverka styrkan.

Om du tycker att detta låter som en fantastisk produkt så kan du beställa ett kort för 10 dollar.
www.adafruit.com +

Påvens kalott går på auktion

Påve Franciskus
Pryl / Övrigt
TT skriver att påve Franciskus kalott snart kommer att auktioneras ut på det svenska auktionshuset Bukowskis.

Bakgrunden till detta är att en svensk man som varit vän med påven i 40 år har fått denna av påven och han tänker nu auktionera ut den och ge pengarna som detta inbringar till diverse romska organisationer.

Då föremålet är såpass udda så har Bukowskis än så länge inte kunnat sätta något utropspris på kalotten, eller solideo papal som är mössans officiella namn.
www.dn.se +

Håll i er - här är Lisebergs nya åkattraktion

Pryl / Pryl
Liseberg fortsätter att presentera nyheter efter den grymma berg-och-dalbanan Helix och det vi ser här är Mechanica. Det är en lång arm försedd med ett par stolar som snurrar dig 360 grader 30 meter upp i luften. Under 90 sekunder kommer 30 åkare att kastas omkring och få sina inälvor omruskade. Ser fullständigt svinläskig ut.

Den nya attraktionen kommer att ha sin premiär den 25 april nästa år.
www.veckorevyn.com +
MECHANICA - NYHET 2015

DEN 25 APRIL HAR MECHANICA PREMIÄR!

"I tryckande hetta, bland tung rök och brännande eld, växer någonting fram under smedens svartsotiga händer - en konstruktion aldrig tidigare upplevd. Med en alkemists kunskap skapar han det fulländade ämnet och när maskinen sätts i rörelse väcks en kraft till liv..."


Vårens nyhet 2015 på Liseberg heter Mechanica. En attraktion som med stor kraft och hög hastighet snurrar dig 360 grader och 30 meter upp i luften, en attraktion som kommer utmana de mest våghalsiga.

Nyhet 2015 - Mechanica

Åkturen bjuder på en högt flygande upplevelse i en pendelrörelse, i kombination med en rotation som snurrar dig kring två axlar.

Nyhet 2015 - Mechanica

Mechanica blir definitivt en av parkens mest spektakulära upplevelser, åkmässigt såväl som konceptuellt. En underlig maskin, på samma gång modern som historisk i sitt uttryck, som hämtad ur en saga.

Har du modet?

TIPS!
Har du ett Guldpass från 2014? Passa på att ladda det online för
1495 kr?i Lisebergs webshop t o m den 1 november 2014.


FAKTA MECHANICA:
Längdgräns:
140 cm
Höjd:
ca 30 m
Åkturens längd:
ca 90 sek
Antal åkare:
30 pers (6 gondoler med vardera 5 säten)
Kapacitet:
600 pers/h
Attraktionstyp:
Star Shape
Tillverkare:
Zierer Karussell- und Spezialmaschinenbau GmbH

Häftig klocka med E-ink-armband

Pryl / Klockor
Inte för att jag förstår vad mannen i videon säger men jag är ganska så säker på att han försöker sälja in idén att tillverka en klocka där både urtavlan och armbandet består av e-ink-skärmar. På så vis kan man när man vill ändra utseende på klockan för att matcha sina kläder eller vad man nu kan tänkas vilja matcha.

Idén är häftig och det är nog inte omöjligt att vi någon gång i framtiden får se något liknande som faktiskt kommer att fungera bra men frågan är om tekniken verkligen är redo nu? Det tror i alla fall mannen i videon som är personen bakom klockan för som ni kan ser så finns det en fungerande prototyp och via en crowfunding-kampanj så har han dragit ihop nog med pengar för att tillverka sin klocka. Tanken är att den ska släppas i maj nästa år så jag hoppas vi får se mer av den då.
gizmodo.com +

Keecker är en rullande dator/hemmabio-anläggning

Pryl / Robotar
Keecker är en liten rullande maskin som är tänkt att kunna projicera tv, filmer, bilder, spel och annat på hushållets väggar samtidigt som ljud spelas upp från den inbyggda ljudanläggningen.

Man kontrollerar Keecker via en app och den kan även ge status om temperatur, luftfuktighet och annat i hemmet. Det ska gå att ansluta mobiler och tablets trådlöst till Keecker men det finns även möjlighet att ladda ner Android-appar direkt till Keecker.

Det lilla rullande nöjescentret befinner sig än så länge på prototypstadiet men man har redan via Kickstarter fått in över 70.000 dollar av de 100.000 dollar man tror det kommer att kosta att ta fram en komersiell version av Keecker.
via The Verge

www.kickstarter.com +

Nu fungerar notifieringar på Google Glass

Pryl / Övrigt
Google Glass har uppdaterat programvaran MyGlass och denna har nu möjlighet att skicka samtliga pushnotifieringar från telefonen direkt till skärmen på glasögonen.

Detta var något som jag faktiskt trodde redan fanns då samma funktion redan finns på Android Wear för smartklockor. I videon här bredvid kan ni kolla in hur man konfigurerar MyGlass för att få notifieringar att funka direkt i Google Glass.

Den senaste uppdateringen av MyGlass sägs släppas någon gång under dagen om den inte redan är släppt.
plus.google.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen