Hund får 3D-utskrivna hjul som benproteser

Pryl / 3D-skrivare

Här kan ni kolla in hunden Bubbles när den springer fram på sina nya benproteser vilka består av två hjul som man skrivit ut i en 3D-skrivare.

Bubbles föddes utan ben i juli förra året och det var när dess ägare upptäckte att det antagligen inte var så roligt att sakna dessa som de tog fram de här hjulformade benproteserna till Bubbles.

Bubbles finns även på Facebook och ni hittar hennes sida på länken nedan.

www.facebook.com +

Grym F1-bil i Lego

Pryl / LEGO

Även om Lego-byggaren Sariel själv säger att han inte är ett så stort fan av F1 visar hans bygge på annat. Modellen som är en replika av en Ferrari 248 F1 är oerhört detaljerad och riktigt snyggt byggd. Alla de 52 stycken dekalerna är utskurna för hand och den radiostyrda bilen har full fjädring, tvåstegad växellåda och en vinge som reser sig när man petar i just andra växeln.

lego.gizmodo.com +

E3 2015 Tested provar Project Morpheus

Pryl / Virtuell verklighet

Folk från Tested fick chansen att prova Sonys Project Morpheus under förra veckans E3-mässa. Man passade även på att prata med Sonys Richard Marks om upplevelsen de försöker uppnå med dessa virtuell verklighetglasögon och provade man en del olika spel förstås.

www.tested.com +

P2 är en svävande cykel

Pryl / Mojänger

Det brittiska företaget Malloy Aeronautics samarbetar med amerikanska Survice Engineering om att ta fram svävare, en så kallade hoverbike, till den amerikanska militären.

Tanken är att svävarna ska kunna transportera en person på upp till 100 kilo genom luften istället för att behöva använda helikoptrar. Fördelen med hoverbikes framför helikoptrar beskrivs främst som en kostnadsfråga då det är betydligt mycket billigare att använda en svävare. Sen är det givetvis lite enklare att landa en svävare då denna kräver mindre yta än en helikopter för att landa.

Malloy Aeronautics har tidigare tagit fram en mindre version av en hoverbike där man lät en robot fungera som chaufför och den kan ni kolla in i det inlänkade klippet nedan. När vi kan få se fullt utvecklade hoverbikes på marknaden framgår inte och inte heller vad de kommer att kosta. Jag vill hur som helst ha en.

www.reuters.com +

Nu kan du också testa Googles Jump VR-rigg

Pryl / Virtuell verklighet

Under Google I/O snackades det en hel del VR och Google visade upp en inspelningsrigg för folk som vill skapa egna VR-videor. Riggen består av hållare för 16 GoPro-kameror vars video länkas samman i Jump-mjukvaran för att skapa tredimensionell VR-video som kan avnjutas med diverse VR-headset.

Google behöver folk som testar riggen och vänder sig nu till dig för att få enheten testad. Eller till allmänheten i alla fall. För att få testa enheten behöver du följa den här länken: Intresseanmälan för Jump-riggen. Där är det bara att skriva in lite uppgifter och sedan försöka övertala Google varför just du ska få vara bland de första som ska få testa riggen.

Ovan ser ni en video från Google I/O där det pratas lite Jump och VR.

via Techcrunch docs.google.com +

Samsung ber om ursäkt för spridningen av MERS-viruset i Sydkorea

Pryl / Business

Efter det att det dödliga MERS-viruset nu dödat lite över 30 personer i Sydkorea och smittat runt 170 sydkoreaner går nu Samsung ut och ber om ursäkt då många personer har blivit smittade på företagets medicinska anläggning i södra Seoul skriver nyhetsbyrån Yonhap.

Samsung har nu stängt ner de flesta av sina verksamheter i anläggningen efter det att cirka hälften av de som har konstaterats smittade har smittats på Samsungs anläggning. Lee Jay-yong, vice vd för Samsung Electronics, säger i ett uttalande:
"Jag vill uppriktigt be om ursäkt till patienter, sörjande familjer och alla andra som har drabbats av sjukdomen."
MERS-utbrottet i Sydkorea började den 20:e maj efter det att en person blivit infekterad under en resa till Saudiarabien.

www.di.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen