Iceman kommer ut

Pryl / Serietidningar

I nästa nummer av den amerikanska utgåvan av All-New X-Men, nummer 40, avslöjas att Iceman, a.k.a. Bobby Drake, är gay.

Det är hans kollega i X-Men Jean Grey som ställer en yngre version av Iceman, som blivit transporterad till framtiden för att hjäpa X-Men att lösa en kris, mot väggen och han säger då att han är gay. Samtidigt är den nutida Iceman fortfarande med i serien och han dejtar fortfarande kvinnor.

Brian Michael Bendis som skrivit episoden säger till CNN:
"There are thousands if not millions of stories of people who, for many different reasons, felt the need to hide their sexuality. The X-Men, with the conceit of time travel, give us a fascinating platform in which to examine such personal journeys. This is just the first little chapter of a much larger story that will be told."


edition.cnn.com +

Nu kan du intresseanmäla dig för att få HTC Vive

Pryl / Virtuell verklighet

I samband med Game Developer Conference och Mobile World Congress visade HTC och Valve upp ett vr-headset vid namn Vive och blev snabbt en av de mest hypade vr-headsetten på marknaden. Valve utannonserade därefter att utvecklare kommer att få tillgång till Vive helt gratis och nu har det blivit möjligt att lägga en intresseanmälan.

Är du spelutvecklare och känner att du har turen med dig så kan du hoppa över till Community-sidan på Steam och registrera dig där. Sedan är det bara att vänta och se om du blir en av de tursamma utvecklarna som får ett Vive-headset.

Enligt HTC och Valve kommer det endast finnas ett begränsat antal Vive, men företagen kommer försöka skeppa så många som möjligt under våren och sommaren.

Så om du inte har lust att vänta på att Vive ska släppas på marknaden, vilket kommer att ske i år, så är det bara att börja kalla dig själv för spelutvecklare.

via Engadget steamcommunity.com +

Snubbe fångar drönare som fått batteritorsk

Pryl / Drönare

Fotografen Ryan Chatfield bestämde sig för att ta en flygtur med sin drönare för att plåta lite sandstrand. Något som Ryan inte tänkte på att drönaren började få slut på batteri och automatiskt aktiverade panikläget och började sakta landa. Ryan, som var en bra bit bort, började springa mot drönaren och lyckades fånga den i sista sekund.

youtube.com +

Lunaluxx tänds och släcks med en svävande skiva

Pryl / Mojänger

Lunaluxx är en rätt så cool lampa som använder sig av levitation för att sätta på och stänga av belysningen.

Den svävande plattan hålls på plats av kraftfulla magneter och den innehåller fosfor som börjar lyser upp armaturen när den träffas av ljuset från en blå LED-lampa som sitter i armaturens fot (se illustration nedan).

Företaget bakom Lunaluxx försöker nu dra ihop 70.000 dollar på Kickstarter för att kunna finansiera produktionen av lampan. Backar man projektet med 130 dollar så ska man säkra en lampa och dessa sägs börja levereras i januari nästa år.

via Gizmodo www.kickstarter.com +

Disney utvecklar Acoustruments

Pryl / Mojänger

Disney har börjat utveckla en hel del flådiga prylar. För några dagar skrev vi om en 3d-skrivare som kunde printa mjuka alster och nu har Disney Research Hub visat upp ytterligare en teknik som kan göra livet lite mer underhållande.

Acoustruments är ett samlingsnamn på ett gäng olika tillbehör som du ska kunna använda för att kontrollera din mobila enhet. Acoustruments består av ett gäng plaströr med en mikrofon i ena änden och en högtalare i den andra och genom att vrida på reglage och klicka på knappar kontrollerar du ljudvågorna som går mellan micken och högtalaren, och på så vis kontrollerar du själva enheten.

Det är ett roligt koncept och vi får se om Disney lyckas implementera tekniken i några kommande produkter. I videon ovan ser ni en liten genomgång av tekniken.

www.engadget.com +

Spelprofil rakar annan spelprofil med robot

Pryl / Robotar

Här är en reklamfilm från Philips där man visar upp när spelprofilen Maddelisk fjärrstyr en robot som rakar Tejbz som även han är ett känt namn inom spelvärlden.

Skulle du vara sugen på att bygga en egen rakrobot så ska komponenterna som använts gå att köpa i vanliga butiker och koden man använder går att ladda ner från GitHub. Hoppa vidare på länken nedan för mer information om det.

www.philips.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen