Yamaha visar upp sin YAS-106

En soundbar i budgetklassen

Yamaha släppte nyligen en ny version av in YAS-modell i form av YAS-106. Denna soundbar stödjer nu 4K och HD-ljud via HDMI vilket borde resultera i bättre ljud än tidigare optiska lösningar. Förutom det har Yamaha även kurvat till denna soundbar vilket ju gör att den ser lite trevligare ut.

YAS-106 har två diskanthögtalare, två bashögtalare och två sub-woofers. Vill man så kan man även använda denna soundbar som en blåtandshögtalare och har en tillhörande app som man kan kontrollera högtalaren med.

200 dollar kostar den och för tillfället är det oklart när den kommer till Sverige eller vad den kommer kosta här.

theverge.com +

Bang & Olufsen nya Beovision 14 kör Android TV

Väldesignad TV med 4K-upplösning

Pryl / TV

Bang & Olufsen fortsätter bygga ut sitt utbud av TV-apparater och har nu visat upp Beovision 14 som är utrustad med en LCD-panel med 4K-upplösning, Android TV och förstås rejäla högtalare. Utöver det har Bang & Olufsen placerat en ljussensor som mäter ljuset i 360 grader för att alltid ha justera ljusstyrkan i skärmen.

Beovision 14:s högtalare består av tre element och ljudet kan synkas med dina andra Bang & Olufsen-högtalare som du kanske redan äger. För övrigt går panelen framför högtalaren att få i ek eller så kan man välja en textilpanel som finns tillgänglig i en rad olika färger.

Inte helt oväntat kostar Beovision 14 en hel del. TV-apparaten finns tillgänglig i två olika storlekar och priset ligger på runt 60 000 för 40-tummaren och 55-tummaren kommer kosta runt 85 000 kronor.

via The Verge bang-olufsen.com +

Logitech visar upp den smarta knappen Pop

Kontrollera det smarta hemmet med knapptryck

Logitech vill göra det enklare för användare att kontrollera det smarta hemmet. Företagets senaste produkt heter Pop och är en knapp som du kan programmera på olika sätt för att kontrollera smarta lampor som Philips Hue samt Lifx, högtalare och TV-apparater. Detta betyder att du eller dina gäster inte behöver använda en specifik app för att kontrollera diverse smarta produkter.

Pop-knappen har tre olika lägen som du kan programmera själv; ett klick, dubbelklick samt långt tryck. Du ska alltså kunna välja att tända lamporna med ett tryck, starta en spellista med dubbelklick och starta TV:n med ett långt tryck.

Ett paket med två Pop-knappar kommer kosta 100 dollar och vill du ha fler knappar får du betala ytterligare 40 dollar. Pop kommer börja säljas i USA i slutet av augusti. När knappen blir tillgänglig i Sverige är för tillfället okänt.

theverge.com +

Tvinga Chromecast att visa 50Hz

Få stabilare bild vid vissa sportsändningar

En Feberläsare hörde nyligen av sig och tipsade om en Chromecast-funktion som vi hade missat helt. Nämligen möjligheten att tvinga Chromecast-enheten att skicka 50Hz-signaler till TV:n, vilket är bra om du ofta tittat på europeiska sportsändningar som kan se hackiga ut.

För att ändra till 50Hz manuellt behöver ni bara klicka in på Google Cast-appen, klicka på inställningar, välja Enhetsinställningar och sen kryssa i 50Hz-rutan.

  tack Jacob support.google.com +

SolarCity vill bygga tak av solpaneler

Inte tak med solpaneler

Under SolarCitys möte med investerare kom det fram att solpanelsbolaget håller på att ta fram ett tak gjort av solpaneler. De var tydliga med att säga att det inte handlade om ett tak med solpaneler på utan att det bokstavligt talat handlar om ett tak gjort av solpaneler.

Exakt hur detta tak kommer fungera eller ser ut förtäljde man ej men ensligt SolarCity kommer taken kunna anpassas så de passar alla möjliga sorters tak. Utvecklingen av dessa solpaneltak är fortfarande i ett väldigt stadie och man räknar med att inte börja producera dem på riktigt förrän under nästa år.

SolarCitys ordförande, Elon Musk, nämnde under mötet att miljontals människor byter tak varje år så han tyckte det var en vettig idé för SolarCity att erbjuda dessa människor en lösning som omfamnar solens energi.

engadget.com +

Urbanista släpper nya modellen Seattle

On-ear-lur i fyra olika färger

Urbanista släpper nu en ny on-ear-lur som har fått namnet Seattle. Just nu finns den i trådad version för 599 kronor men en bluetooth-version med samma formgivning verkar vara på gång. Kuddarna ska ha memory foam i sig och jag gillar formen på bågarna och hur man ställer in storleken.

Fyra färger kommer till en början. Svart, vitt, roséguld och petroleumgrönt.

se.urbanista.com +

Robotar som väver på väggen

Tuff grej

Stuttgarts universitets Institute for Computational Design (ICD) har tagit fram en rolig robot som de kallar för Mobile Robotic Fabrication System for Filament Structures. Denna robot kan krypa omkring på väggar och väva det den har blivit programmerad till att väva.

Då vakuumet som roboten behöver för att kunna krypa på väggarna kräver så pass mycket ström måste roboten vara kopplad till en strömkälla via en sladd. Detta innebär att roboten inte kan röra sig helt fritt men detta problem har man löst genom att använda fler robotar som då kan väva olika sektioner.

En demonstration om hur dessa robotar arbetar kan beskådas ovan.

engadget.com +