Playmobil ska släppa Ghostbusters-leksaker

Dyker upp i butik nästa sommar

Leksakstillverkaren Playmobil har inlett ett samarbete med Sony Pictures och lagt vantarna på rättigheterna att släppa Ghostbustersleksaker.

Hur leksakerna kommer se ut är för tillfället okänt, men ovan kan ni i alla fall skåda trailern som ger oss en glimt av leksakerna.

youtube.com +

The Verge tar en titt på Sphero Spark+

Spheros nya utbildningsboll

Sphero visade nyligen upp sin nya bluetoothboll Spark+ och som namnet avslöjar så är det en uppföljare på Spark som riktade sig till folk som ville lära sig utveckla samt skolor. The Verge har tagit en titt på bollen för att se vad man kan göra med den.

youtube.com +

Airobotics visar upp helt autonomt drönarsystem

Kan även byta batteri

Tel Aviv-baserade drönarföretaget Airobotics har tagit fram ett drönarsystem som inte kräver någon mänsklig pilot bakom spakarna. Systemet är uppbyggt i tre delar: Drönaren Optimus, en basstation vid namn Airbase samt kontrollmjukvaran. Drönare kan bära grejer med en vikt på upp till 1 kg och har en flygtid på 30 minuter. När drönaren är klar med sin inprogrammerade runda flyger drönaren tillbaka till basstationen som med hjälp av en robotarm byter batteri och lägger på mer grejer som ska fraktas.

engadget.com +

En tredjedel av Valve jobbar med VR

Företaget storsatsar på virtuell verkligheten

Det verkar som att Valve verkligen ser framtiden i virtuell verklighet. Aln Yates från Valve hoppade nyligen in i en tråd på Reddit där han bland annat skrev att en tredjedel av företaget för tillfället jobbar på att förbättra VR-upplevelsen.

It was a much smaller team then than it is now, it has since grown to encompass about a third of the company, but the key individuals that solved most of the really hard technological problems and facilitated this generation of consumer headsets are still here working on the next generation.

steamed.kotaku.com +

Logitechs Ultimate Ears-högtalare får stöd för röstsök

Både Siri och Google

Så här kul kan man ha när man använder Siri eller Google Now på Boom 2.

Logitech har släppt en uppdatering till bluetoothhögtalarna Boom 2 och MegaBoom som gör det möjligt för dig att använda högtalarna för att prata med Siri eller Google Now. För att komma åt röstfunktionerna behöver högtalarna vara kopplade till UE-appen och sedan behöver du bara trycka på bluetoothknappen på någon av högtalarna. Sedan kan du fråga Siri eller Google Now precis vad du vill.

Så om du äger någon av dessa högtalare, eller är sugen på att köpa en, så är detta en rätt användbar funktion.

engadget.com +

Om robotar var fula i munnen

Närmare bestämt de från Boston Dynamics

Robotarna från Boston Dynamics är sjukt imponerande, men hur vore det om de kunde snacka? Då hade de nog varit rätt fula i munnen, eller vad tror ni?

youtube.com +

En badmintonspelande robot

Från Kina

Några studenter och professorer från University of Electronic Science and Technology of China har byggt en badmintonspelande robot. Denna robot skall klara av att täcka en halva badmintonbanan och returnera de flesta slagen.

Roboten använder ett par HD-kameror för att läsa av omgivningen och datan från dessa kameror skickas till en extern dator som utför kalkyleringar som resulterar i kommandon till roboten.

gizmodo.com +