Pryl / Virtuell verklighet

Sedan vi började lattja med HTC Vive för några veckor sedan har vi testat flera appar och en av dessa är IKEA:s egen VR-app där man kan designa ett kök.

Det är en bra app överlag där den kanske bästa funktionen är att man kan se köket ur sin normala synvinkel, synvinkeln för ett barn samt för en person som är två meter lång. Nu har dock IKEA lagt till möjligheterna att steka köttbullar i appen vilket givetvis gör det hela ännu mer IKEA.

Förutom att lägga till att man nu kan steka köttbullar har man även finjusterat rumskalibreringen i VR-upplevelsen.

via The Verge steamcommunity.com +
Pryl / Virtuell verklighet

Linden Labs, företaget bakom Second Life, meddelar nu att man kommer att börja bjuda in konstnärer, artister och andra kreativa människor som vill testa deras Project Sansar vilket är en VR-upplevelse som det än så länge inte finns så mycket information om.

Linden Labs presenterade Project Sansar förra sommaren och det verkar som om det är tänkt att bli en slags virtuell mötesplats där kreativa personer kan mötas, arbeta och förhoppningsvis sälja det man tar fram. Det är oklart hur många som kommer att få möjlighet att testa på Project Sansar den här sommaren och så även när allmänheten släpps in även om det spekuleras om att det kan ske mot årets slut.

Project Sansar är utvecklat för Oculus Rift samt HTC Vive men man säger att det kommer att komma stöd för mobila VR-appar längre fram.

www.theverge.com +
Pryl / Mojänger

Hårtorken har sett ganska så likadan ut länge, länge. Den blåser luft som är mer eller mindre skitvarm och så är det bra med det. Dyson, som är kända för sina konstiga dammsugare och fläktar utan (synligt) rörliga delar har nu släppt vad man kallar för Dyson Supersonic och det är väl lite av hårtorken 2.0.

Man säger att man har lagt ner 50 miljoner pund på att utveckla Supersonic så vi får hoppas att resultatet verkligen är bra och inte bara snack. Som med andra Dysonprodukter är själva motorn annorlunda mot andra sugande och blåsande saker, framförallt ska denna vara betydligt tystare än andra hårtorkar. Motorn sitter i handtaget och är omgiven av ljuddämpande material och mycket av det ljud som faktiskt avges ska vara ohörbart för människan. Vi får hoppas att inte hundar och andra med bättre hörsel går bananas. Värmen kontrolleras ständigt så att värmen ska bli jämn, för varm luft är inte alls bra för håret.

Exakt när den släpps här i Sverige är fortfarande oklart. Prislappen är som med andra Dysonprodukter klart premium, den kostar 400 dollar.

www.dyson.com +
HTC:s VD, Cher Wang
Foto: HTC
Pryl / Pryl

För att fixa lite mer material till sin nysläppta VR-konsol Vive drar nu HTC igång ett acceleratorprogram som man kallar för Vive X.

Det handlar om en fond där HTC, till större delen, lagt in 100 miljoner dollar vilka ska gå till att utveckla nya VR-lösningar från mestadels redan etablerade företag inom VR-industrin. Företag som deltar i Vive X kommer att erbjudas mentorskap, arbetsplatser och riskkapital.

Vive X planerar först att fokusera sin verksamhet till Kinas huvudstad Beijing för att därefter dra igång liknande program i Taiwans huvudstad Taipei och San Francisco.

www.prnewswire.com +
Pryl / Bärbarheter

Android Wear-klockor finns i flera olika former och storlekar. Några av de senaste modellerna har använd ett standardfäste för att byta armband på klockan så att du kan gå in i valfri klockbutik och köpa fint armband om du känt för det. Google vill göra det ännu enklare genom att lansera Mode, vilket är armband till Android Wear-klockor som använder en klämma för att hålla fast bandet på klockan och gör det väldigt enkelt och snabbt att byta band när du vill.

Den första uppsättningen band kostar mellan 49 och 99 dollar och kommer i en rad olika material som gummi och läder. Själva pinsen som du fäster på klockan för att kunna använda Mode-banden kommer i storlekarna 16mm, 18mm, 20mm och 22mm. Givetvis kan du använda dessa Mode-band på vanliga klockor, och inte bara smarta sådana som kör Android Wear.

För tillfället går det inte att beställa banden här i Sverige, men vi håller tummarna att vi inte kommer behöva vänta allt för länge innan vi kan byta till flådiga Mode-band på våra smarta klockor.

Nedan ser ni Lewis från Unbox Therapy när han pratar om de nya banden.

via The Verge www.android.com +
Pryl / Virtuell verklighet

iFixit har fått tag på en HTC Vive och har gjort det de gör bäst, nämligen plockat isär enheten till molekyler för att sedan sätta ihop den igen. Förutom själva headsetet så öppnar man även upp kontrollerna och Lighthouse-stationerna.

Inne i headsetet hittar iFixit 32 olika sensorer och i kontrollerna hittar man 24 i varje. Enhetens skärm är på nästan fyra tum och har en pixeldensitet på 447 ppi. iFixit anser även att den är rätt så lätt att reparera på egen hand om man nu skulle få för sig att göra det.

Hela iFixits genomgång av HTC Vive hittar ni ovan eller via länken nedan.

www.ifixit.com +
Redaktionen Annonsera Cookies