Väderpresentatör vs. hund

Pryl / Övrigt
Här kan ni kolla in vad som händer när man tar med sig en lite väl lekfull hund samtidigt som man försöker presenterat vädret i direktsändning. Det är inte helt lätt att kombinera dessa två saker tydligen som vi får se här.
youtube.com +

MasterCard lanserar kreditkort med fingeravtrycksläsare

Pryl / Övrigt
MasterCard lanserar nu tillsammans med det norska företaget Zwipe världens första bankkort med inbyggd fingeravtrycksläsare.

Tack vare den inbyggda fingeravtrycksläsaren kan användare autentisera sig med sitt fingeravtryck och därmed helt slippa komma ihåg sin PIN-kod. Fingeravtrycksdatan lagras på kortet och finns inte tillgänglig i någon extern databas. Det krävs inget batteri för att lagra datan då kortet "laddar" sig själv när det används i en kortterminal.

MasterCard och Zwipe har under året testat korten med fingeravtrycksläsare i samarbete med norska Sparbanken DIN, ett försök som man själva beskriver som lyckat. Under 2015 kommer de nya korten med fingeravtryckläsare ut på marknaden.
www.magnacartapr.net +

Emoji-masker

Pryl / Övrigt
Snart är det Halloween och om du är ute efter en lite mindre avancerad maskeradkostym så kanske de här emoji-maskerna kan vara intressanta.

De finns i fem olika varianter och kostar fem dollar styck. Eller så kan man köpa alla fem för 15 dollar.emojimasks.com +

Nu är Lollipop-statyn på plats på Google

Pryl / Övrigt
Igår presenterade Google namnet på Android 5 och sin vana trogen fick även Android 5, eller Android L som det varit känt som fram tills igår, ett "sött" namn. Den här gången blev det "Lollipop" och nu har man även fått en slickepinne-staty installerad på Googles huvudkontor i amerikanska Mountain View.
twitter.com +

Smart omvandlare för hemmafixaren

Pryl / Mojänger
Gillar du att mixtra med egna projekt och prylar som du bygger på en Arduino- eller Raspberry Pi-plattform? Då kanske denna nya lilla pryl från Adafruit kan vara något att ta en titt på. Detta är Verter, ett litet kretskort som är till för den som vill driva sina prylar med hjälp av ett batteripack.

Problemet med batteripack är att de kommer i alla de olika former och skickar ut olika stark ström medan både Arduino och Raspberry Pi gillar att bli matade med fem Volt. Vad Verter gör är att de automatisk kan omvandla el från batterier på mellan 3 till 12 Volt till just 5 Volt.

Eller egentligen så omvandlas det till 5,2 Volt så att man har lite headroom om man använder långa kablar eller annat som kan påverka styrkan.

Om du tycker att detta låter som en fantastisk produkt så kan du beställa ett kort för 10 dollar.
www.adafruit.com +

Påvens kalott går på auktion

Påve Franciskus
Pryl / Övrigt
TT skriver att påve Franciskus kalott snart kommer att auktioneras ut på det svenska auktionshuset Bukowskis.

Bakgrunden till detta är att en svensk man som varit vän med påven i 40 år har fått denna av påven och han tänker nu auktionera ut den och ge pengarna som detta inbringar till diverse romska organisationer.

Då föremålet är såpass udda så har Bukowskis än så länge inte kunnat sätta något utropspris på kalotten, eller solideo papal som är mössans officiella namn.
www.dn.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen