E Ink tar fram färgat e-papper

Ska inte användas till eboksläsare tyvärr

Företaget E Ink, samma företag som tar fram e-pappersskärmarna som återfinns i många eboks-läsare, har tagit fram en ny produkt som man kallar för "Advanced Color ePaper" (ACeP).

Precis som namnet antyder så kan Advanced Color ePaper visa färg och den nya typen av e-pappersskärm har möjlighet att visa 32.000 färger. E Ink har redan idag en typ av e-pappersskärm som kan visa färger men den klarar bara av att visa 4.000 färger.

Tills vidare verkar det dock inte som om E Ink satsar på att ta fram e-pappersskärmar till tablets och eboksläsare. Den skärm med ACeP som man nu har presenterat är på 20 tum och har en upplösning på 1600x2500 pixlar. Den kan visa 150 pixlar per tum (ppi) och främst tänkt att användas i till exempel reklamskyltar och liknande.

via TechCrunch businesswire.com +

Nu kan du strömma video från DJI-drönare direkt till Facebook

Uppdateringen blev lite försenad

Med DJI Phantom 3 kan du strömma video till Facebook-vänner.

DJI meddelade tidigare i år att de kommer göra det möjligt att strömma video från drönare direkt till Facebook och att uppdateringen som gör detta möjligt skulle släppas i april. Uppenbarligen släpptes aldrig appen i april, men nu har iOS-versionen av DJI Go äntligen fått uppdateringen som gör liveströmmande till Facebook möjligt.

Android-versionen av DJI Go verkar ännu inte vara färdig än, men det kommer troligtvis inte dröja allt för lång tid innan Android-entusiaster kommer kunna strömma till Facebook.

engadget.com +

Will.I.Am släpper bluetoothlurarna EP

Will.I.Am hälsar dig välkommen

Hiphopparen och teknikmogulen Will.I.Am har via sitt företag i.am+ släppt ett par nya hörlurara vid namn EP. Lurarna är utrustade med rätt stora 14mm-element och är designade för att det ska se ut som att du har två stycken LP-skivor i öronen.

Utöver det välkomnas du av ingen mindre än Will.I.Am själv när du sätter igång lurarna, vilket är unikt för EP.

EP har börjat säljas Apple-butiker i USA och priset ligger på 229,95 dollar.

theverge.com +

Polaroid släpper ett gäng TV-apparater med Google Cast-stöd

Är det inte dags att lägga ner varumärket?

Pryl / TV

Polaroids varumärke fortsätter leva vidare och den här gången har gänget kastat sig in i TV-kriget och släppt ett gäng enheter med 4k-upplösning och Google Cast. Polaroids TV är utrustad med LED-paneler med 120Hz refresh rate och Google Cast-stödet i kombination med den höga upplösningen gör det möjligt för dig att kolla på högupplöst material relativt enkelt.

Polaroids TV-apparater kommer finnas i storlekarna 43, 50, 55 och 65 och priset kommer ligga på mellan 499 och 999 dollar beroende på storlek. Gänget kommer även släppa en massiv 75-tummare som kommer kosta 1899 dollar. Om Polaroid kommer släppa sina TV-apparater i Sverige är för tillfället okänt.

via Engadget polaroid.com +

VicoVR vill bli Kinect till mobila VR-headset

Öppnar upp nya möjligheter för VR-spelande på mobilen

Företaget bakom VicoVR visade upp sin kinectliknande lösning för första gången på årets CES-mässa och nu har man lagt upp det för finansiering på crowdfundingplattformen IndieGoGo.

Det handlar alltså om en slags kinectliknande lösning till mobila VR-headset som skulle göra det möjligt till större interaktion i till exempel spel då VicoVR har möjlighet att registrera och följa spelarens rörelser. VicoVR kopplas trådlöst till mobilen i headsetet och inkluderar även en trådlös handkontroll.

Då det i dagsläget inte finns några möjligheter att följa rörelser i mobila VR-lösningar är det här givetvis ett välkommet initiativ men för att det hela ska slå igenom krävs det givetvis att framför allt tillverkare av mobila VR-spel hoppar på tåget. VicoVR har själva tagit fram några spel som använder deras lösning och ett exempel på detta kan i se nedan.

För runt 200 dollar får man VicoVR:s "kinect"-sensor och den trådlösa kontrollen om man hoppar på IndieGoGo-kampanjen nu.

via The Verge indiegogo.com +

HTC:s VR-verksamhet blir ett separat företag

HTC kommer dock fortsatt att äga rubbet

HTC:s styrelseordförande Cher Wang meddelade idag att deras VR-verksamhet kommer att flyttas över till ett separat företag skriver Nikkei Asian Review.

Det betyder att HTC Vive och verksamheten runt det kommer att ingå i ett helt nytt företag. När Wang fick frågan om det nya företaget kommer att noteras på börsen så uppgav hon att det inte var något man planerade för tillfället vilket betyder att det nya företaget kommer att vara helägt av moderföretaget HTC.

HTC:s verksamhet dras med ordentliga förluster och man gjorde en förlust på närmare fyra miljarder kronor förra året så jag antar att man genom att lägga VR-verksamheten i ett separat företag vill skydda denna vid en eventuell konkurs eller försäljning av HTC.

asia.nikkei.com +