Robot på en hoverbike

Pryl / Övrigt
Här är en rätt så ball drönare/hoverbike som ser ut att styras av en robot även om den för tillfället är radiostyrd.

Det hela är en prototyp och teamet bakom hoverbiken hoppas någon gång i framtiden ta fram en liknande modell som kan styras av en människa. Man räknar med att en fullskalig modell skulle vara ungefär tre gånger större än den som syns i videon.

När vi eventuellt själva kan få flyga hoverbikes kan man inte säga något om men jag hoppas givetvis att det blir så snart som möjligt.
via Engadget

www.theglobeandmail.com +

Ny virtuel verklighet-mod för Half-Life 2

Pryl / Virtuell verklighet
Klipp på Valves nya mod för Half-Life 2 som ändrar på saker och ting så man kan spela spelet bättre med hjälp av virtuell verklighetsglasögon. Som man kan se i klippet är vapnen inte längre låsta till vart man tittar utan kan siktas fritt. Man har därmed inte längre något riktmedel utan man måste förliga sig på att manuellt positionera vapnen i siktlinjen så kan man träffa rätt.

Även omladdningar kräver speciella rörelser vilket ju är avsevärt mycket mer omständigt än att trycka på "ladda om"-knappen men lite tuffare.
www.eurogamer.net +

Världen dyraste serietidning såld. Igen.

Pryl / Övrigt
Det första numret av Action Comics, främst känt för att det är det är i den tidningen Superman gör sitt allra första framträdande, har slagit nytt prisrekord efter att det auktionerats ut på eBay.

Säljaren fick hela 3,2 miljoner dollar för serietidningen vilket med råge slår det tidigare rekordet på 2,2 miljoner dollar från 2011. Även 2011 var det ett nummer av Action Comics No.1 som auktionerades ut, den gången av skådespelaren Nicholas Cage.
www.dn.se +

Försäljningen av smarta band ökar

Pryl / Mojänger
Förra året var helt klart året för "wearables", det vill säga tekniska prylar man bär runt på kroppen. Två kategorier finns ju nu, den dummare sorten som kommer från Nike, Jawbone och Fitbit och den lite smartare som kommer från Samsung, Pebble och Sony. Bland andra.

Ökningen mot tidigare år är rejäl men det är inte så konstigt, under 2013 fanns i princip bara Nike+ och förra året så boomade marknaden rejält.

Frågan är hur stor marknaden kan bli. Lite mer korkade saker som stegräknare man har runt armen känns redan passé, de flesta som köpt i min vänskapskrets använder dem inte och jag är knappast sugen på att köpa nytt. De lite mer smarta sakerna kommer troligen att booma under nästa år om Android Wear är så bra som det verkar och om tillverkarna levererar saker man vill ha på sig - och om Apple släpper något.

Den som lever får se helt enkelt.
www.canalys.com +

LG börjar sälja OLED-TV:s med 4K-upplösning

Pryl / Hemmabio
LG blir först i världen med att börja sälja OLED-TV:s med 4K-upplösning när man i september börjar saluföra dessa i Sydkorea.

Det går redan nu att förbeställa den mindre av de två modellerna och för 65 tums OLED med 4K får man i dagsläget hosta upp motsvarande närmare 81.500 kronor. Vad den större av modellerna, den som är på 77 tum, kommer att kosta framgår inte och denna saknar även ett leveransdatum.

Även Sony och Panasonic har visat upp OLED-modeller med 4K men om eller när dessa kommer att bli kommersiellt tillgängliga finns inga uppgifter om.
www.lgnewsroom.com +

Hörlurarnas historia

Pryl / Hifi
Ett par hörlurar är något som i stort sett alla av oss snart har och skulle man vara intresserad av att veta mer om hörlurarnas syfte och utveckling genom historiens gång så får man sig en ganska så bra genomgång i den här presentationen.

I guiden, som hittas på länken nedan, går man igenom hur hörlurar sett ut och använts ända sedan 1890-talet fram tills idag. Under presentationen spelas även tidsenlig musik så man kanske får någon slags känsla av vad man lyssnade i lurarna på förr i tiden.


www.ligo.co.uk +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen