Barn med funktionshinder lär robot att spela Angry Birds

Pryl / Robotar
Som ett sätt att hjälpa barn med kognitiva och motoriska funktionshinder, så har Georgia Tech uppfunnit en hjälpsam liten robot . Det hela fungerar så att barnen lär roboten att spela till exempel Angry Birds på en surfplatta, det gör att de upprepar rörelser och anstränger sig mer när de lär ut. Det blir en roligare rehabilitering och barnen visar en mer positiv syn till sin träning.

Roboten samarbetar med surfplattan, lär sig barnens rörelser och kan på så sätt efterlikna spelandet. I framtiden hoppas man på att roboten blir så pass avancerad att den lär sig svårare uppgifter och hjälper fler barn med olika typer av funktionshinder.
www.news.gatech.edu +

3DTouch kan komma att ersätta datormusen

Pryl / Mojänger
Forskare vid Universitetet i Wyomning har uppfunnit en anordning med namnet 3DTouch, som kan komma att ersätta den vanliga datormusen. Medan en vanlig mus är begränsad till 2D-rörelser så kan denna teknologiska manick låta oss integrera i tredimensionellt.

Man kan idag köpa en datormus som kan integrera i 3D under korta stunder men är tyvärr inte smidig att använda. Denna nya produkt liknar en mus funktionsmässigt men man trär över den på fingertoppen och rör hela handen för att integrera med 3D-objekt. Förutom att den är smidig så är den liten, billig och funkar med majoriteten av PC-datorer.

Den är dock inte köpklar än, man tittar på olika lösningar att göra den trådlös till exempel. För en demonstration se klippet och för mer information gå via länken.

arxiv.org +

Cool LEGO Boba Fett-dräkt

Pryl / Övrigt
En pappa i USA gjorde denna häftiga dräkt till sin sexåriga son. Som ni kan se så föreställer den Boba Fett i LEGO-version. Dräkten är byggd precis som lego, så man trär på sig en del i taget. Jetpacken som han bär på ryggen går också att ta bort som minifiguren, berättar pappan. Om ni vill bygga en till er själva eller barnen så följ länken nedanför där han berättar mer om sitt bygge.

www.thedentedhelmet.com +

Nu kan man streama SoundCloud från Sonos-system

Pryl / Hifi
Sedan igår kan användare av Sonos musiksystem streama musik från SoundCloud direkt från sin anläggning.

För att få tillgång till SoundCloud från sitt Sonos-system är det bara att lägga till SoundClouds tjänst direkt i Sonos-appen under "Add Music Services".

SoundCloud är en plattform där både professionella och hobby-musiker tillsammans laddar upp 12 timmar musik varje minut så det finns helt klart en del att lyssna på.
sonos.soundcloud.com +

Kolla in Adam Savages verkstad på Google Street View

Webb / Google
Google har varit och hälsat på Mythbusters-profilen Adam Savage verkstad i San Francisco som man passade på att fotografera för Street View. Därav kan numera alla som vill ta sig en titt på hur denna verkstad ser ut och vad man kan hitta för roligt i den.

I klippet ovan kan man hitta ett bakom kulisserna-klipp och själva Street View-länken kan hittas nedan.
www.google.com +

LG visar upp flexibel 18-tums OLED-skärm

Pryl / Övrigt
Sydkoreanska LG har experimenterat en del med böjda skärmar genom åren, det senaste man visade var till exempel skärmen till sin välvda mobiltelefon LG Flex. Nu satsar man dock på lite större grejer och idag visade man upp en böjbar OLED-skärm på 18 tum.

Prototypen som man nu har visat upp har en upplösning på 1.200x810 pixlar och ska antagligen mest ses som ett delmål i LG:s satsning på att ta fram böjbara OLED-paneler till större TV-apparater. LG säger själva att man tror att man kommer att ha tagit fram 60 tum stora böjbara OLED-paneler med UHD-upplösning till 2017.
www.geeky-gadgets.com +
bloggportalen