DJ-CD-spelaren utan CD-spelare

Pryl / Mediaspelare

När CDn tog över i DJ-båset anpassade Pioneer sig och släppte CDJ -1000 och nu känns, verkligen, inte CD-skivan så aktuell längre så då släpper Pioneer en version utan CD-spelare. Istället är det digitala filer från antingen hårddisk, USB-minne eller tablet som gäller.

Filerna hittar man via skärmen på spelaren och sedan är nog det mesta sig likt om man är vad vid den gamla. Datorn behöver inte vara inkopplad fysiskt utan det går utmärkt med WIFI.

Sent i november kommer denna i butik och prislappen ska hamna på 1200 dollar.

pioneerdj.com +

Drönaren som är gjord av svampar

Pryl / Robotar

NASA har en avdelning som heter Ames som har forskat fram en nedbrytbar drönare. Tanken är att den ska kunna flyga in på ställen som man inte har access till landvägen (oftast fiendeland) och om den kraschar så ska den brytas ner.

Själva drönarkroppen är gjord av svampar och ytan på kroppen skyddas av bakterier. Kretskorten är skrivna med bläck av silvernanopartiklar som ska gå att bryta ner.

Men än så länge finns det delar som är omöjliga att göra miljövänliga, framförallt är det batteriet som är den stora boven.

www.newscientist.com +

Mini-Darth och mini-Leia slåss om kaka

Pryl / Mojänger

Fantastisk liten video där mini-Darth och mini-Leia slåss om en kaka. Men det kommer in en tredje part vars kraft är starkare!

youtube.com +

Kattlåda med wifi håller koll på kattens hälsa

Pryl / Pryl

Tailio Wi-Fi Litter Box är en pryl som håller koll på när din katt går på toaletten och som dessutom underrättar dig om besöken via en mobilapp. Det kanske låter galet men tanken är faktiskt riktigt smart. Katter är nämligen vanedjur och går gärna på lådan på regelbundna tider. Ett avvikande mönster av just toalettvanor eller plötslig viktnedgång kan vara ett första tecken på sjukdom, något som annars kan vara svår att upptäcka.

Tailio är en sort platta som placeras under kattlådan och sedan registrerar när katten går på lådan, hur länge den är där, hur mycket katten väger och hur mycket avföringen väger. Den kan också avgöra om det är en eller flera katter som använder lådan och separera informationen så att data kan dokumenteras för flera husdjur. Informationen skickas sen via wifi till en app där matte eller husse kan se om toalettbesöken funkar som de ska.

Just nu är Tailio ett kickstarteprojekt där en prototyp är framtagen. Men den har redan nått sitt önskade mål på 30 000 US-dollar med 29 dagar kvar. Så det är inte omöjligt att vi snart får se den här i en djurbutik nära dig. Eller i alla fall online.

techcrunch.com +

Samsung ska auktionera ut guldtv

Pryl / TV

Guldversioner av Samsungs prylar är inte så ovanligt men någon tv kan jag inte komma ihåg att de gjort tidigare. Den här kommer dock inte att säljas i butikerna utan kommer att auktioneras ut av Christie. Pengarna som kommer in kommer att gå till Orbis, en organisation som vill öka ögonhälsan runt om i världen.

TVn är en 78 tum stor kurvad UHD.

www.virtualpressoffice.com +

Marco Belinelli utmanar robot på basket

Pryl / Robotar

Roboten Comau Racer är byggd för att kunna kasta basketbollar. Robotens "hand" är bland annat designad för att kunna släppa bollen i exakt rätt läge och tid och dessutom har den programmerats för att klara av så väl passningar som skott mot basketkorgen. Hur den funkar kan ni se ovan där basketspelaren Marco Belinelli utmanar Comau Racer på en duell. Bonusklipp som förklarar jobbet bakom hittar ni nedan.

devour.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen