Samsung har tagit fram snabbt Wifi

Pryl / Övrigt
Samsung har meddelat att man har tagit fram wifi som ska ha fem gånger så hög överföringshastighet som den snabbaste wifi-standarden vi använder idag.

Upp till 4,6 gbit i sekunden ska man kunna överföra med Samsungs än så länge namnlösa wifi-standard. Samsung säger att man har lyckats öka hastigheten för trådlös överföring genom att använda sig av 60Ghz-bandet när man skickar datan. Dagens wifi-standarder kommunicerar på 2,4Ghz samt 5Ghz.

Samsung säger vidare att man kommer att börja implementera sin nya wifiteknik i en del av sina produkter redan nästa år.
www.bloomberg.com +

PlexiDrone är det nya bland quadcopters

Pryl / Övrigt
PlexiDrone är allt det dagens quadcopters inte är. Den kommer i små delar och sätts ihop på mindre än några minuter, den har ett utfällningsbar landningställ så att man kan styra kameran i 360 grader utan att få med drönarens "ben" i bild. Man kan också ha flera drönare flygandes samtidigt som de samarbetar för att få till den perfekta filmningen, allt styrs via mobiltelefonen. Kolla in klippet ovan för att ta del av fler utav PlexiDrones egenskaper.
www.engadget.com +

Acke och Rovdjuret möts i fyra nya nummer

Pryl / Serietidningar
Dark Horse Comics och Archie Comics har bildat ett samarbete nyligen, Acke och gänget ska nämligen få gästa serien The Predator. Det kommer att resultera i fyra nummer och kommer ut till våren.
Handlingen utspelar sig i Costa Rica, dit Acke och hans kompisar åker på semester.

Det är inte första gången som Acke blandas ihop med något helt otippat. Förr har gänget fått träffa The Punisher och en annan gång var det en hord med zombies. Hur pass bra det blir med Acke och Rovdjuret återstår att se.
www.theverge.com +

Zeiss släpper ett VR-headset vid namn VR One

Pryl / Virtuell verklighet
Carl Zeiss har annonserat sitt första VR-headset för smarttelefoner; VR One. Med ett billigare pris än Samsungs Gear VR så kan det bli en riktigt farlig konkurrent. Det funkar på samma sätt som vi sett tidigare. Man för in telefonen i produkten och sen är det klart. Man kan använda VR One med telefoner som är 4.7 eller 5.2 tum i storlek. Den kommer med andra ord inte att fungera med större telefoner som Iphone 6 plus, galaxy Note 4 eller LG G3. Den har också ett eget system som är kompatibelt med både iOS och Android.

Zeiss är känd som designer och tillverkare av kameralinser, det kan verka lång väg att gå från linser till smarttelefoner, men Zeiss har länge tillverkat kameralinser till telefonkameror som sitter på bland annat Nokia Lumia telefonerna. Priset för en VR One är cirka 99 dollar (700 kr) och Samsungs Gear VR har fått ett cirka pris på 200 dollar (1500 kr).
www.wired.com +

Tempescope simulerar vädret utomhus

Pryl / Mojänger
Tempescope från japanska Kew Kawamoto är en akvarieliknande maskin som kan simulera vädret som råder utomhus genom att skapa konstgjort regn, dimma, blixtar och annat. Man kopplar ihop Tempescope med en dator eller en mobil väderapp och därefter uppdateras Tempescopes simulerade väder en gång i timman.

För tillfället finns inte Tempescope på marknaden men Kawamoto skriver på Tempescopes hemsida att han planerar en crowdfunding-kampanj för Tempescope under 2015 så kanske man kan köpa hem en sådan här om ett år eller två.

Skulle man inte orka vänta på det så ska det vara förhållandevis enkelt att spika ihop en egen Tempescope och på deras hemsida kan man ladda hem ritningar, mjukvara och allt annat som behövs för att göra detta. Ni hittar det på länken nedan.
via Gizmodo

www.tempescope.com +

Beats och Bose gör upp om brusreducerings-patent

Pryl / Business
I somras stämde Bose hörlursföretaget Beats då Bose ansåg att Beats olovligen använde några av deras patent gällande brusreducering i hörlurar olovligen. Nu verkar dock det hela vara på väg att lösas då det kommer uppgifter om att Bose och Beats har kommit överens om att försöka lösa tvisten utan att dra det till domstol.

Det handlar om fem stycken olika patent men nu har de båda företagen kommit överens om att försöka lösa det utanför domstol och bett ITC (International Trade Commission) att avsluta sin undersökning i frågan.

Exakt vad uppgörelsen innebär lär vi sannolikt aldrig få reda på om ingen läcker men jag antar att det handlar om att Beats kommer att langa över en summa pengar för att man använt de berörda patenten och antagligen tecknar någon slags licens med Bose för framtida bruk av patenten.
www.engadget.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen