Piketen i Malmö visar upp sina vapen för Vickers Tactical

Pryl / Övrigt

Här kan ni kolla in ett kort inslag när den vapenintresserade Larry Vickers från Vickers Tactical får kolla in vapenarsenalen som piketpolisen i Malmö förfogar över och han verkar minst sagt imponerad.

  tack Paul P youtube.com +

Jobben som robotarna tar i framtiden

Pryl / Robotar

Stiftelsen för Strategisk forskning (SSF) har tagit fram en studie som i sin tur baseras på de brittiska forskarna Carl Benedict Frey och Mikael Osborne studie "Programme on the Impacts of Future Technology" där man identifierar ett antal yrkesroller som antagligen tagits över av robotar inom 20 år.

Enligt SSF:s studie så kan hela 53% av jobben på den svenska arbetsmarknade, det motsvarar 2,5 miljoner arbetstillfällen ha tagits över av robotar fram till 2035. Man har även identifierat vilka yrken som löper störst risk att bli ersatta av robotar och de hittar ni i listen nedan där man även anger hur stor risk det är att jobbet inte längre sköts av en människa om 20 år.

1. Fotomodell 98%
2. Bokförings- och redovisningsassistenter 97%
3. Maskinoperatör, trävaruindustrin 97%
4. Biblioteksassistenter 97%
5. Kassapersonal 95%
6. Medhjälpare inom jordbruk, trädgård, skogsbruk och fiske 95%
7. Övriga maskinoperatörer och demonstratörer 95%
8. Försäljare, detaljhandel, demonstratör 94%
9. Torg- och marknadssäljare 94%
10. Övrig kontorspersonal 94%

www.di.se +

Drifting med radiostyrda bilar

Pryl / Pryl

Kuma Films har varit på inomhusbanan WARU i Yokohama och filmat lite radiostyrda bilar som driftade.

Vill ni se mer häftiga radiostyrda bilar bör ni kolla in Headquake137s kanal som ni hittar här.

Hur klippet ovan spelades in kan ni se här nedan.

gizmodo.com +

SanDisk släpper USB-minne med stöd för Type-C-kontakt

Pryl / Övrigt

SanDisk har tagit fram ett USB-minne på 32GB som går att ansluta både via en traditionell USB-port men även den senaste USB-standarden Type-C som det bland annat ryktas att Apples kommande Macbooks ska gå över till.

Mig veterligen är detta det första USB-minnet som har stöd för både vanliga USB-standarden och Type-C. När det släpps på marknaden och vad det i så fall kommer att kosta saknas det än så länge uppgifter om.

www.sandisk.com +

IRE är en robot som styrs via Oculus Rift

Pryl / Robotar

Intuitive Rift Explorer (IRE) är en söt liten robot vars huvud och kameror kontrolleras via en människa som använder ett par VR-brillor från Oculus.

Som ni kan se i videon så imiterar roboten människans huvudrörelser och människan kan via Oculus Rift-brillorna se exakt samma sak som robotens kameror registrerar. För att förflytta den hjulförsedda roboten använder man en handkontroll liknande dem som används till vanliga spelkonsoler.

Jag antar att robotar liknande den här kan komma att användas som telepresence-robotar i framtiden om man till exempel vill närvara på möten och annat inte enbart genom traditionella videokonferenser. Roboten är utvecklad av studenten Jonas Lauener på schweiziska University of Applied Sciences and Arts Northwestern Switzerland FHNW.

via Gizmdo gizmodo.com +

SanDisk visar microSD-kort med 200GB

Mobil / Hårdvara

För ungefär ett år sedan så visade SanDisk upp ett microSD-kort som kunde hålla hela 128GB. Nu har man förbättrat det hela lite då man under Mobile World Congress visade upp ett nytt microSD-kort med hela 200GB. Med ett kort i den storleken kan man ju använda sin Android-enhet som en portabel hårddisk för bilder och filmer tagna med enheten.

Kortet har även en överföringshastighet på 90MB/s vilket ju är helt ok. Det som inte är helt ok är dock priset som ligger på saftiga 400 dollar (ungefär 2 500 kronor). Någon gång under årets andra kvartal kommer dessa kort börja säljas.

www.sandisk.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen