Glowforge är en laserskärare för hemmet

Pryl / 3D-skrivare

Är du sugen på en 3d-skrivare, men har varken tid eller pengar för en sådan? Då kanske Glowforge är någonting för dig. Glowforge använder sig av laser för att antingen gravera eller skära ut diverse former, som i sin tur kan användas i 3d-modeller.

Glowforge kan skära, eller gravera, i en rad olika material som trä, läder, akryl, tyg, kartong, papper och drygt ett dussin mer material och du kan antingen skapa mönster själv via mjukvaran, eller ladda ner modeller från Glowforges katalog.

De första enheterna börjar skeppas i december och förbokar du en nu kan du få en Glowforge Basic för 1995 dollar. Pro-versionen kostar upp mot 3995 dollar.

Nedan kan ni se ett längre klipp där Will från Tested tar ett snack med Glowforge-skaparna och tar en titt på laserskäraren.

glowforge.com +

Microsoft visar upp VR Kit

Pryl / Virtuell verklighet

Microsoft håller för tillfället på att utveckla Hololens, men det verkar som att företaget är inne och nosar på riktig VR då de i samband med en inbjudan till ett hackathon i Ryssland visar upp VR-headsetet VR Kit. Enligt inbjudan kommer medverkande på eventet i Ryssland få möjlighet att lägga vantarna på ett VR Kit om de kommer med bra idéer på VR-appar.

VR-headsetet i fråga ser inte ut att vara någon Oculus Rift-konkurrent, utan verkar endast vara något kartongliknande fodral á la Google Cardboard.

Hur som helst. Själva eventet går av stapeln 17 oktober och då kommer vi kanske få någon hum om vad Microsoft egentligen har för VR-planer.

thenextweb.com +

Netflix bygger en Netflix & chill-knapp

Webb / Netflix

Netflix har nu visat upp ett stycke knapp som gör Netflix & chill mer lättillgängligt än aldrig för. Genom att trycka på knappen så drar Netflix igång på din tv, telefonen sätts på ljudlös och dimmar ner Philips Hue-lamporna för att rigga den perfekta mysstämningen.

Knappen finns inte att köpa i någon butik, men Netflix har listat allt du behöver för att bygga en egen Netflix-knapp. Det du behöver är en Particle Core, IR-lampa, batteri, ett case till själva knappen och sedan är det bara att följa Netflixs instruktioner, som ni för övrigt hittar via länken här nere.

via Engadget makeit.netflix.com +

Oculus VR pratar Oculus Touch

Pryl / Virtuell verklighet

Klipp från Oculus VR där man pratar lite mer om de officiella kontrollerna som man kommer släppa för Oculus Rift. Med dessa kontroller kan man manipulera objekt i virtuell verklighet och även styra diverse spel gjorda för glasögonen.

Dessa kontroller kommer släppas någon gång under nästa års andra kvartal och kommer skeppas med ett skulpteringsverktyg som heter Medium. Med detta verktyg kan man skapa saker i en virtuell rymd vilket kanske kan vara skoj om man går igång på sådana grejer. Nedan kan man beskåda ett klipp som visar hur detta verktyg fungerar.

www.oculus.com +

Trailer visar spel för Oculus Rift

Pryl / Virtuell verklighet

Förra veckan så höll Oculus VR sin andra Oculus Connect 2-konferens där man pratade om det här med virtuell verklighet. Självklart visades det upp en hel del spel som man kommer kunna uppleva med virtuell verklighet. I trailern ovan kan man till exempel se några av spelet som man kommer kunna spela med Oculus Rift när de väl släpps under början av nästa år.

Annat spelrelaterat man nämnde var att Boneloafs märkliga brottarspel Gang Beasts och heltokiga Surgeon Simulator kommer få stöd för Oculus Rift (samt andra VV-glasögon). Det bekräftades även att rymdöverlevnadsspelet ADR1FT inte kommer släppas i år utan istället släppas i samband med Oculus Rift släpps.

Bonusklipp via länken nedan.

www.youtube.com +

Kläder som reagerar på blickar

Pryl / Övrigt

Designern Behnaz Farahi har 3D-printat en cape som på något sätt reagerar på blickar. Det sitter en liten kamera mitt i bröstet på capen som kan identifiera vem det är som tittar och vart på capen som personen ifråga tittar på. Sedan utformas klädesplagget där blickarna landar.

www.cnet.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen