Trasig sköldpadda får ny käke

Pryl / 3D-skrivare

En olycksdrabbad havssköldpadda hittades nästan livlös utanför Turkiets kust för en tid sedan. Sköldpaddan hade råkat komma lite för nära en båtpropeller som hade skalat av delen av sköldpaddans käke. Ett gäng på ett forsknings/rehabiliteringscenter för havssköldpaddor bestämde sig för att ge sköldpaddan en hjälpande hand och kontaktade 3d-skrivarföretaget BTech Innovation för att ta fram en ny käke.

Sakta men säkert blev sköldpaddan friskare tack vare de snälla människorna på rehabcentret som matade sköldpaddan för hand och efter ett tag var det dags för gänget att fästa den nya käken på sköldpaddan.

I videon ovan kan ni se hur slutresultatet blev.

www.engadget.com +

En liten titt på autonoma robotar

Pryl / Robotar

Förarlösa bilar är något vi skrivit mycket om den senaste tiden och då har det oftast handlat om civila varianter liknande de från Google och liknande.

I det här klippet gar New York Times tagit sig en närmare titt på lite autonoma fordon som primärt verkar avsedda att använda inom det militära.

youtube.com +

Företag ska bygga världens argaste robot

Pryl / Robotar

Det Nya Zeeländska företaget Touchpoint Group har uppgett att man har som ambition att ta fram världens mest otrevliga och arga robot som man sedan ska låta sig ta ett snack med kundtjänstpersonal på diverse företag.

Tanken är att man med robotens hjälp ska kunna studera varför en del som kunder som ringer kundtjänst är arga eller blir arga under samtalets gång. Touchpoint Groups VD Frank van der Velden säger till The Australian:
"The end goal is to build an engine that can recommend solutions to companies — and we’re talking about the people at the frontline here — how they can improve particular issues that customers are facing. This will be possible by enabling our AI engine to learn right across a whole range of interactions of what has and has not worked in past examples."
Projektet går under namnet Radiant vilket jag antar är en flört med Isaac Asimovs påhittade apparat "Prime Radiant" som förutspår hur framtidens människor kommer att bete sig.

via CNET www.theaustralian.com.au +

Robotbyggare puttar på Atlas

Pryl / Robotar

5 och 6 juni kommer DARPA hålla en robottävling där ett gäng robotbyggare låter sina robotar tävla mot varandra. Tänk Robot Wars möter American Ninja, fast utan våld. Floridabaserade Team IMCH Robotics kommer att medverka i tävlingen med sin modifierade version av DARPA:s Atlas-robot som de döpt till Running Man.

Vi har tidigare fått se Running Man springa på löpband, men nu har gänget släppt en video där roboten stresstestas genom att bli puttad med en pinne.

via Engadget www.theroboticschallenge.org +

Swerve VR ger dig sociala medier i virtuellt format

Pryl / Virtuell verklighet

Vi har tidigare fått se videoupplevelser med VR-glasögon och ett gäng spel. Men hur ska vi konsumera information från andra medier? Med Swerve VR så klart.

Swerve låter dig se ditt Facebook- och Twitterflöde i en virtuell verklighet, vilket gör att du kan enkelt hoppa mellan att titta på en episk vr-rulle och kommentera den på Twitter utan att ta av dig dit headset.

Swerve VR kommer fungera med ett gäng olika VR-headset, men för tillfället verkar det bara vara Google Cardboard som gäller. Troligtvis kommer appen börja fungera med fler VR-headset inom kort. Swerve är för tillfället i ett betastadie och för att lägga vantarna på Swerve VR är det bara att hoppa över till appens sajt och skriva in din mail för att få tillgång till appen så tidigt som möjligt.

via Engadget www.swervevr.com +

Målarmaskin för 3D-utskrifter

Pryl / 3D-skrivare

Forskare på kinesiska Zheijiang University har tagit fram en maskin som kan färglägga 3D-utskrivna föremål i flera färger och mönster samtidigt.

Man använder sig av ett färgbad som är fyllt med en slags vinylliknande material där man anger vilka mönster och färger som ska användas och därefter doppar man bara ner det som färgläggas i karet.

Kolla in klippet ovan för att se när några olika 3D-utskrifter färgläggs, det är faktiskt rätt så coolt.

www.wired.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen