Acke dör när han försöker rädda sin vän

Foto: reuters
Pryl / Serietidningar
Acke är mest känd som en del av triangeldramat mellan Betty och Veronica, vem han väljer eller inte väljer har diskuterats i all oändlighet bland fansen. Efter 75 år av att stå i mellan två tjejer så är det dags att säga adjö till honom och de andra då sista numret kommer ut nästa vecka.

Enligt Mashable så kommer Acke att försvara sin homosexuella vän Kevin Keller från att bli överfallen och blir då skjuten. Enligt förläggaren Jon Goldwater så dör Acke precis så som man förväntar sig, han skulle ha kunnat räddat Veronica eller Betty men då han istället räddar Kevin så lämnar man det öppet för diskussion hos fansen. Har ni någon koppling till serietidningen Acke?

via DN

www.dn.se +

Extra cyborgfingrar till handen

Pryl / Robotar
Forskare på amerikanska MIT har tagit fram en robotteknik som man kallar för "supernumerary robotic fingers" eller SR Robots vilket är en slags cyborganordning som ger användaren två extra fingrar på varje hand.

SR Robots-tillbehöret fästs på användarens handled och därefter får man två stycken extra fingrar på varje hand placerade på tummen och lillfingrets utsida. Som synes i videon skulle man till exempel kunna använda sina två extrafingrar för att kunna röra om i en kopp kaffe med en hand men man nämner även att det skulle kunna vara behjälpligt för äldre och folk med rörelsehindrade händer.

Skulle man förfina den här tekniken ytterligare skulle jag kunna tänka mig att det skulle vara intressant för programmerare och speed-sms:are med fyra extra fingrar.
newsoffice.mit.edu +

Tested träffar Tippett

TtT
Pryl / Övrigt
Klipp när Norm från Tested träffar stop motion-legenden Phil Tippett för att prata om cyborgen Cain från Robocop 2.
www.tested.com +

Rykte: Nest kommer till Sverige

Pryl / Övrigt
Våra kompisar på Array.se skriver att den svenska detaljhandelskedjan Clas Ohlson kommer att börja sälja smartahem-lösningar från nyligen Google-uppköpta Nest.

Nest har i dagsläget en termostat (Nest Thermostat) och en brandvarnare (Nest Protect) i sitt sortiment men kommer med stor sannolikhet i framtiden att utöka sin produktflora med andra grejer till våra smarta hem samt även system som gör att man kan kontrollera saker från andra tillverkare i sitt smarta hem (Android Home).

Enligt Arrays källor så har Clas Ohlson och NEST precis påbörjat sina förhandlingar men man tror att Nests produkter ska dyka upp hos Clas Ohlson "inom kort". Clas Ohlson har inte kommenterat Arrays uppgifter.
array.se +

Jibo - roboten som vill bli en familjemedlem

Pryl / Robotar
Här kan ni kolla in roboten Jibo som är en digital assistent formad som en liten stationär robot.

Jibo klarar av att det mesta som handlar om att organisera ditt liv, ungefär som SIRI, Google Now, kalendern och liknande appar i din mobiltelefon gör idag. Vidare kan den ta lite bilder samt koppla upp sig mot nätet och läsa upp väder, aktiekurser och liknande.

Jibo söker finansiering via crowdsourcing-plattformen IndieGoGo och har för tillfället fått in lite över 10.000 av de 100.000 dollar man önskar samla in för att förverkliga Jibo. Om så blir fallet hade man tänkt att ta runt 500 dollar för en Jibo, vill man ha utvecklarversionen av Jibo så kommer denna att gå loss på runt 600 dollar.

I videon ovan kan ni kolla in lite av de grejerna som det är tänkt att Jibo ska klara av. Om den redan idag har de färdigheterna ställer jag mig dock lite tveksam till.
www.myjibo.com +

FBI oroliga för att förarlösa bilar kan användas som vapen

Pryl / Övrigt
Brittiska The Guardian har en artikel där man skriver om att den amerikanska polismyndigheten FBI är oroliga för utvecklingen av helt förarlösa bilar då man misstänker att dessa kan komma att användas som vapen av terrorister och andra kriminella dårar.

Förutom det ganska så självklara ändamålet, att terrorister skulle kunna använda förarlösa bilar för att leverera bilbomber till mål man vill slå ut, så oroar sig FBI även över att en person i en förarlös bil skulle kunna använda båda sina händer till att beskjuta poliser vid en biljakt.

FBI ser dock även fördelar med robotbilar då dessa antagligen rejält kommer att minska bilolyckor som uppstått på grund av att någon var ouppmärksam i trafiken. Man ser även fördelar i att polisen själva använder förarlösa bilar då dessa mer exakt skulle kunna förfölja ett annat fordon vid en biljakt än vad en människa skulle vara kapabel att göra.

FBI tror att den amerikanska kongressen kommer att godkänna att förarlösa bilar börjar rulla runt i USA inom fem till sju år.
www.theguardian.com +
bloggportalen