Actionkameraföretagen iON Cameras och Contour slås ihop

Pryl / Videokameror

Actionkameraskaparna iON Cameras och Contour har nu slagits ihop och ska tillsammans försöka ta över hela actionkameramarknaden. Det betyder dock inte att något av företagen kommer försvinna, utan de två kommer fortsätta leverera actionkameror men de kommer fokusera på två olika marknader.

iON Cameras har tidigare fokuserat på mindre avancerade point-of-view-kameror till ett lägre pris, och Contour har riktat sig mot en mer high-end-publik. iON kommer fortsätta leverera billigare kameror och Contour kommer fokusera mer på high-end-marknaden.

Ovan kan ni se en genomgång av iONs senaste actionkamera iON Air Pro 2 som släpptes tidigare i mars.

thenextweb.com +

Drönare stänger luftrummet över Stockholm

Slussen, Stockholm
Pryl / Drönare

Idag stängdes luftrummet över Stockholm ner då någon hade uppmärksammat en drönare som flög omkring runt Slussen.

Det innebär att inga flygplan för tillfället kan lyfta eller landa från Bromma Flygplats i västra Stockholm och enligt uppgifter cirkulerar tre stycken flygplan runt Bromma och inväntar landningstillstånd, ett av flygplanen uppges vara det som transporterar det svenska ishockeylandslaget hem efter det att man blivit utslagna från VM.

Det är inte första gången en drönare varit ansvarig för att stänga ner trafiken till och från Bromma Flygplats och så sent som förra veckan hände det senast.

Uppdaterat
DN skriver nu att Bromma Flygplats åter är öppet för flygtrafik och att sex flygplan påverkades av drönaren över Slussen. Man har än så länge dock inte hittat drönaren eller dess operatör i fråga.

www.expressen.se +

Se vem som knackar på dörren i mobilen med Peeple

Pryl / Mojänger

Peeple är ett "smart" titthål till dörren eller fönstret med vilket man direkt kan se på sin mobile vem det är som ringer på dörren med hjälp av Peeples inbyggda kamera.

Förutom det så kan Peeple känna av när dörren öppnas och stängs och kan även då skicka bilder till användarens mobil som kan se vem det är som öppnar respektive stänger dörren. Peeple kommunicerar med den tillhörande appen via husets wifinätverk och appen finns till iOS samt Android.

Företaget bakom Peeple försöker nu Kickstarta ihop 50.000 dollar och med 42 dagar kvar av sin kampanj har man redan dragit in runt 35.000 dollar. Mellan 150 - 200 dollar kommer en Peeple att kosta när den kommer ut i butik någon gång under nästa år.

www.kickstarter.com +

Googles självkörande bilar dyker upp på allmänna vägar i sommar

Pryl / Mojänger

Har du en inbokad resa till Kalifornien i sommar och tänker ta en tur till Mountain View söder om San Francisco? Då är det ingen omöjlighet att du kommer få lägga ögonen på Googles tvärfula självkörande bil på någon av stadens allmänna gator.

I ett blogginlägg skriver projektledaren Chris Urmson att bilen har testats en hel del och den är nu redo att ta en svängom på stadens allmänna gator. För säkerhetsskull kommer bilen endast kunna köra i 40 km/h och en person kommer sitta bakom ratten och se till att allting går som det ska.

via The Verge googleblog.blogspot.co.uk +

Robot levererar öl under vattnet

Pryl / Robotar

OpenROV är en plattform för att bygga robotar som kan ta sig fram och videofilma under vattnet och nu har några även utvecklat en version som kan bära med sig några öl till törstiga sjömän.

I klippet nedan ser ni OpenROV när den levererar öl samt ett lite längre klipp där man berättar lite mer om OpenROV. Skulle du vilja ha en egen undervattensrobot så går det att köpa en byggsats för OpenROV v2.7 för cirka 900 dollar.

via Gizmodo www.openrov.com +

Snubbe fångar drönare med motorbåt

Pryl / Drönare

När batteriet börjar ta slut i drönaren DJI Phantom så är den inställd på att bege sig ner mot marken och landa. Väldigt smidigt och smart. Men i det här fallet befann sig drönaren ute över öppet vatten för att filma för en teveserie om fiskar. När ägaren Tom Leogrande insåg att drönaren var på väg ner kutade han till sin motorbåt och gav sig ut på vattnet för att försöka fånga den. Och det är bara att säga, pricksäkert.

“We realized, about half way down the descent that the drone was not going to return as we expected via GPS. At that point I ran to the boat, started it, and raced towards the drone – about 1/4 mile. As the drone dropped to the water, we dropped the boat off plane and slid under the drone at the last second as the drone crashed into the deck. Drone and video footage saved!”

www.diyphotography.net +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen