Raspberry Pi får en pekskärm


Pryl / Mojänger
TechCrunch höll häromdagen ett event vid namn Disrupt och en av gästerna som intervjuades var Eben Upton, grundaren av Raspberry Pi. I intervjun så avslöjade Upton att de äntligen kommer att släppa ett tillbehör som det pratats om väldigt länge. De kommer nämligen inom kort att släppa en pekskärm för Raspberry Pi.

Skärmen är sju tum stor och har VGA-upplösning så det är ingen superskärm vi pratar om. Dock så bör den räcka för att styra de prylar man bygger med den lilla miniatyrdatorn.

Tyvärr så säger Upton ingenting om exakt när den släpps eller vad den kommer att kosta.
techcrunch.com +

Breaking Bad-dockor slutar säljas efter protester

Pryl / Övrigt
I USA har en våg av protester från mammor i delstaten Florida gjort så att den stora leksakskedjan Toys R Us har slutat sälja Breaking Bad-dockor.

De aktuella dockorna föreställde fyra av karaktärerna från den populära TV-serien som handlar om hur två män börjar tillverkar och sälja drogen meth. Mammorna säger i ett uttalande:
”While the show may be compelling viewing for adults, its violent content and celebration of the drug trade make this collection unsuitable to be sold alongside Barbie dolls and Disney characters.”
Runt 9.000 personer ska ha skrivit på protestlistan som gjorde att Toys R Us slutar sälja dockorna. En annan lista som lobbade för att Toys R Us skulle fortsätta sälja dockorna hade samlat in runt 3.000 underskrifter.

Vad skådespelaren Bryan Cranston, som är en av seriens två huvudrollsinnehavare, tycker om det hela kan ni se i hans tweet nedan.www.bbc.com +

Styr din Raspberry Pi med nästan vad som helst

Pryl / Mojänger
Bara för att jag nyss lade upp att företaget bakom Raspberry Pi ska släppa en pekskärm så tar vi ännu en pryl som har med Raspberry Pi att göra. Detta är ett kickstarterprojekt för en liten pryl vid namn EasyTouch som kort och gott är en kontrollenhet för den som vill göra vilken ledande yta som helst till en knapp av något slag. Förutom att den fungerar med Raspberry Pi så fungerar den även med Arduino.

Ett exempel i videon som jag inte är helt säker att det skulle fungera optimalt men som i alla fall är lite kul är att låta vardagsrumsmattan vara en knapp för att sätta igång TV:n.

Projektet har redan nått sitt mål och om du är sugen på att förbeställa en EasyTouch så går dessa på 80 dollar med frakt, ett pris jag kan tycka är lite dyrt.
www.kickstarter.com +

CNC-maskin för hemmabruk

Pryl / 3D-skrivare
3D-skrivare är ju något som är på rejäl uppgång och de blir både billigare och bättre. Det har även gjort att liknande prylar fått ett rejält uppsving och här har vi en sådan pryl. Det här är Carvey, en CNC-maskin för hemmabruk. Carvey kan gravera och skära ut saker i plast, metall samt trä.

Skaparna har en fungerande prototyp och har nu startat en kickstarterkampanj för att kunna massproducera skapelsen. För 2 150 dollar så kan du stötta projektet genom att förbeställa en maskin som förväntas skeppas i september nästa år.

Tydligen så var det inte heller bara jag som tyckte detta var coolt för de har på endast två dagar dragit in en kvarts miljon dollar trots att deras mål var låga 50 000 dollar.
www.kickstarter.com +

Kassettspelare med Spotify

Pryl / Pryl
En person har byggt om en gammal kassettspelare så den kan spela spellistor från Spotify. Med hjälp av en Raspberry Pi och kassettband med NFC-chip har man fått till en ganska tuff pryl. Extra tufft är det att kassettspelarens vanliga knappar och rattar kan användas för att styra uppspelningen.
www.cnet.com +

Bowers & Wilkins släpper blåtandshögtalare

Pryl / Högtalare
Blåtandshögtalare finns det så många av att jag knappt orkar bry mig när jag ser nya modeller dyka upp. Denna gång så är det dock hifi-märket Bowers & Wilkins som släpper sin allra första blåtandshögtalare så det måste man självklart ta en närmare titt på.

Tidigare så har B&W haft ett gäng AirPlay-högtalare men om man inte använder Apples prylar så har man fått använda sladd. Denna nya högtalare heter T7 och saknar istället AirPlay vilket är lite tråkigt, de kunde väl ha satsat på båda teknikerna?

Lådan är uppbyggd med ett bikakemönster som B&W kallar Micro Matrix vilket ska reducera vibrationer och bidra till ett bättre ljud. Inuti sitter det två stycken element på 50 millimeter samt dubbla passiva baselement.

Prislappen ligger på 350 dollar i USA men vi har ännu inget lanseringsdatum eller pris för Sverige.
www.bowers-wilkins.eu +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen