Minimodell av Avengers helikopterskepp

Pryl / Mojänger

Här är första delen i FliteTest nya Youtube-serie "Will it fly" där man testflyger en egendesignad replika av det helikopterskeppet som syns i Avengersfilmerna.

Förutom att testflyga skeppet så försöker man även landa flera radiostyrda flygplan på hangarskeppet med varierande resultat.

flitetest.com +

Ny upplaga av Star Wars-lurar kommer inom kort

Pryl / Hörlurar

Entreprenören 50 cent samarbetar med SMS Audio och ger ut en ny upplaga av Star Wars-lurar. Hörurarna baseras på R2-D2, Tie Fighters, Darth Vader, och Chewbacca, under den första upplagan kunde vi se lurar baserade på Galactic Empire, Rebel Alliance, Boba Fett, och Stormtroopers. De går att hitta på SMS Audios hemsida och de nya släpps under maj i år.

laughingsquid.com +

Varje X-men som någonsin existerat

Pryl / Serietidningar

IGN har satt ihop ett klipp som visar varenda x-men som någonsin existerat i serietidningarna. De berättar också lite om deras bakgrund. Har man precis börjar läsa serien så varnar jag för spoilers.

youtube.com +

Snart kommer vi att kunna följa GoPro-klipp live i TV

Foto: gopro.com
Pryl / Videokameror

GoPro har gjort ett avtal med Vislink för att tillsammans göra en sändare som ska göra det möjligt att visa videoklippen live i tv. Problemet idag är att man bara kan strömma GoPro-material via nätet, eller vänta tills efteråt för att ladda upp det. Det finns ingen tjänst som gör det enkelt för oss att följa händelserna som spelas in via en GoPro i realtid. Till våren får vi veta mer om priset och när det blir tillgängligt för oss dödliga, hur som helst så kommer vi att få uppleva sport och andra häftiga händelser på ett helt annat sätt än tidigare. Sändaren kommer att testas under Winter X games i Aspen samt under ett AMA Monster Energy Supercross-event. Har ni tillgång till amerikanska ESPN så ta er en titt.

www.engadget.com +

Elon Musk bygger testbana för Hyperloop

Pryl / Övrigt

Elon Musk, grundaren till bland annat Paypal, Tesla samt SpaceX, meddelade igår att man kommer att bygga en testanläggning för höghastighetståget Hyperloop som Musk presenterade första gången sommaren 2013.

Tanken är att Hyperloop-tåget ska färdas i en tub och tåget kommer att ta sig fram med en hastighet på runt 1.100 kilometer i timman. På testanläggningen som man planerar att bygga ska företag och studenter kunna göra ett besök för att testa "vagnarna" som ska transporteras i tuben. Testbanan som ska byggas för Hyperloop uppges bli cirka åtta kilometer lång.

Musk skriver att anläggningen antagligen kommer att byggas i den amerikanska delstaten Texas utan att specificera exakt område närmare. När man planerar att starta bygget och när det förväntas stå klart finns det än så länge inga uppgifter om.

www.engadget.com +

Google slutar sälja Google Glass

Pryl / Övrigt

Google har meddelat att man kommer att sluta sälja sina AR-glasögon Google Glass till konsumenter vilket man gjort sedan förra året som en del av sitt "Glass Explorer Program".

Man skriver inget om huruvida företag och utvecklare fortsatt kan köpa Google Glass men man nämner att man kommer att fortsätta utveckla nästa generations Google Glass. Det sägs inget om när man kommer att presentera dem.

Den 19:e januari stängs Glass Explorer Program ner officiellt.

plus.google.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen