Är detta Samsungs smarta glasögon?

Pryl / Mojänger
Det har tidigare ryktats lite om att Samsung kommer att släppa en egen Google Glass-utmanare i år vid namn Galaxy Glass och kanske att vi får se dessa redan på IFA-mässan i september. Det ryktades då om att Samsungs version skulle vara ganska olik Googles men på vilket sätt fanns det ingen info om.

Nu har dessa bilder dykt upp i en patentansökan som Samsung skickat in och där kan vi se en Glass-version som absolut är annorlunda jämfört med Google Glass.
www.sammobile.com +

Gramofon är en jukebox i molnet

Pryl / Mojänger
Företaget Fon har tagit fram något som man kallar för Gramofon vilket är en slags jukebox i molnet som man kan använda för att streama musik från Spotify till sin hifi-anläggning. Enklast beskrivet så är det väl egentligen en slags Apple TV/ChromeCast utan stöd för bild.

Förutom att streama ljud till stereon så fungerar Gramofon som en Wifi-router. För att streama ljud från mobil, tablet eller dator krävs en mobilapp och det är via denna som ljudet streamas till hifi-anläggningen.

För att förverkliga Gramofon hoppas Fon kunna samla in 250.000 dollar via Kickstarter. Insamlingen startade igår och man har i skrivande stund fått in runt 17.000 dollar. Någonstans mellan 30 och 60 dollar tror man att en Gramofon kommer att kosta om projektet förverkligas.
www.kickstarter.com +

Betala med handen

Pryl / Mojänger
Fredrik Leifland på Lunds Universitet har utvecklat ett system där man istället för att betala med cash, kreditkort, eller mobiltelefon använder sin handflata för att betala för en vara.

Leifland har nu startat företaget Quickster där han nu erbjuder, främst, butiker och kaféer runt studentområdet i Lund att installera en handflate-scanner och låta studenterna betala med sin hand. För att det hela ska fungera måste dock studenterna scanna av sina handflator på Quicksters kontor för att sedan koppla ett autogiro till det specifika handavtrycket.

I dagsläget finns det runt 15 ställen i Lund där man kan betala med handen och Quickster säger att man har runt 1.600 användare i dagsläget.
  tack Kalle

www.quixter.se +

85 000 par Oculus Rift sålda hittills

Pryl / Mojänger
Oculus Rift har presenterat lite statistik över hur försäljningen av utvecklarmodellerna av VR-glasögonen har gått och enligt dem själva har försäljningen gått över all förväntan.

Man säger att man sålt runt 60.000 exemplar av den första Oculus Rift-modellen DK1 och man har på mindre än en månad fått in 25.000 förbeställningar på Oculus Rift DK2 som sägs börjas levereras i juli. När Oculus Rift släpps i "skarp" version till allmänheten finns i dagsläget inga uppgifter om.

Oculus Rifts köptes som bekant nyligen upp av Facebook som anser att Oculus Rift och liknande produkter kommer att öppna upp ett helt nytt sätt för hur vi kommer att kommunicera i till exempel sociala medier.
techcrunch.com +

Virtual reality-naturfilm på gång

Tvååring med Oculus Rift
Spel / Övrigt
Realscreen rapporterar att nästa naturfilmsserie med Sir David Attenborough kommer heta Conquest of the Skies och att man filmar det med en speciell kamerarigg som filmar omgivningen med 360 grader. Detta innebär att man sannolikt kommer kunna beskåda, i alla fall delar av, denna naturfilm med virtual reality-headset så som Oculus Rift eller Project Morpheus.

Conquest of the Skies har premiär på brittiska Sky 3D mot slutet av 2014.
realscreen.com +

Linbana på hög höjd i Bolivia

Pryl / Övrigt
I det sydamerikanska landet Bolivia har man nu tagit i drift en linbana som binder samman två av landets största städer.

Det handlar om staden La Paz som är belägen på en bergssluttning på cirka 3.650 meters höjd samt världens högst belägna storstad, El Alto, som ligger på 4.150 meters höjd. Man kommer att kunna transportera runt 18.000 personer i timman på den 11 kilometer långa linbanan. Att ta sig med buss eller bil mellan La Paz och El Alto tar i dagsläget långt över en timma men med linbanan avverkas denna sträcka på endast några minuter.

Det kommer att kosta runt motsvarande 3,30 kronor för en enkelbiljett med linbanan vilket är ungefär en krona dyrare än vad en bussbiljett på sträckan kostar. Det har kostat lite mer än 1,5 miljarder svenska kronor att bygga linbanan.via Gizmodo

www.theguardian.com +
bloggportalen