Unboxing av nya Chromecast och Chromecast Audio

Pryl / Mojänger

Från dagens Google-event här i London fick jag med mig två godsaker, en Chromecast och en Chromecast Audio. Den röda är extremt svårfotograferad, så lura er inte av den konstiga färgen på bilderna, den ser annorlunda ut i verkligheten.

Vi slet så klart upp förpackningarna och i dem låg två små söta puckar. Om man köper svarta, vilket jag tycker att man bör, så är det snyggt med vinylkänslan på audio-versionen för att särskilja dem åt. Om nu inte HDMI-sladden redan avslöjat vilken som är vilken.

De är alltså väldigt små och man önskar verkligen att de inte hade behövt extra ström. Med i lådan följer så klart USB-kabel (en rätt lång sådan) och en strömdosa. På Chromecast sitter HDMI-kabeln fast vilket är härligt och kabeln fästs fast med en magnet så att den är smidig att ta med sig.

Utformningen med HDMI-kabeln är smartare än den tidigare eftersom den är lättare att stoppa in i TVn när det är trångt.

Vi har inte kunnat testa någon av dem ännu eftersom wifit på hotellet kräver jobbig inloggning så det återkommer vi med inom kort!

Vi har pillat på Chromecast Audio

Pryl / Högtalare

En av de roligaste nyheterna på dagens Google-event var helt klart Chromecast Audio. Det är en liten puck, som fyndigt nog ser ut som en vinylskiva, som man helt enkelt ger lite ström via USB och stoppar in till sin ljudpryl. Det går utmärkt att stoppa i en vanlig 3.5 mm-kabel men man kan även koppla in RCA (med adapter) eller en optisk kabel. Den lilla knappen är inte på/av utan en reset-knapp, enheten är ständigt i standbyläge men Google lovade att det ska vara en strömsnål rackare.

Svårare än så är det inte, sen är det bara att casta från sin favoritmusikapp (från i dag även Spotify). Enheten kommer att kosta 390 kronor vilket gör att man enkelt kan göra alla sina musikprylar där hemma möjliga att strömma ljud till för en rätt liten summa, bra om man har investerat i dyra ljudprylar redan.

Senare i höst kommer även multiroom till Chromecast Audio och Google lovade mig att man har dödat en av de mest irriterande sakerna med multiroom; man kommer nämligen att kunna gruppera högtalare i olika grupperingar men också skicka musik till enskilda högtalare utan att gå in i någon inställning, något som inte går att göra med något annat system vad jag vet.

Designern av Chromecast Audio heter Kristen Beck och hon var mycket nöjd med vinylkopplingen, något som jag verkligen tycker att hon ska vara!

Jag får med mig en Chromecast Audio härifrån så vi återkommer snart med ett litet test. Multiroom kommer som sagt senare i höst.

Uppdaterad Google visar upp ny Chromecast

Pryl / Chromecast

För några veckor sedan blev det känt att Google slutade leverera Chromecast-enheter till återförsäljare runt om i landet och nu vet vi varför. Google har nämligen en ny Chromecast på ingång. Den nya versionen kommer med snabbare wifi (2,4 och 5.0 GHz)som kan hantera video med högre upplösning utan att behöva buffra och den har också fått en ny design så att den lättare kan kopplas in i din tv om du har ett ormbo av kablar bakom tv-apparaten. Den nya versionen ser ut som en puck med en kort HDMI-kabel. Enheten kommer finnas tillgänglig i tre olika färger: Svart, gul och röd.

Fast Play heter en ny funktion som gör att den Chromecast-kompatibla appen kopplar upp sig till din Chromecast innan du har klickat på Cast-knappen, vilket betyder att Chromecast kan starta illa kvickt.

Utöver det kommer det släppas ett gäng nya spel som Monopol och Golf till Chromecast och sedan kommer Facebook, Google Photos och Flickr fungera med Chromecast. Google meddelade också att Spotify äntligen kommer få Chromecast-stöd.

Chromecast Audio har till skillnad från sitt, videofokuserade syskon, ingen HDMI-port utan använder i stället en ljudkabel för att leverera ljud till diverse icke-smarta högtalare.

Enheterna kommer kosta 30 pund i Storbritannien, och kommer troligtvis landa på runt 300 kronor i Sverige.

Uppdatering:
Ack så fel vi hade om priset. nya Chromecast kommer kosta 390 kronor, vilket är drygt en hundralapp mer än vad förra versionen kostade.

Uppdatering 2.0
Nu kan du beställa Chromecast 2.0 via Google Play Store. Länk hittar du här: Chromecast på Play Store.

store.google.com +

Vi har känt på nya Sonos Play:5

Pryl / Högtalare

Sonos har aldrig gjort fula saker men deras profil och deras design blir bara bättre och bättre och med senaste släppet Sonos nya Play:5 är det bättre än någonsin. Man har, enligt mig, lyckats hitta en fantastisk mellanväg mellan modernt och retro och känslan i produkten är smått amazing.

Precis som med en iPad så finns det inget rätt sätt att ställa nya Play:5, eller jo; upp och ner är kanske onödigt. Bassättet att ställa den är vertikalt och för ljudbilden är detta det ultimata sättet att ställa högtalaren eftersom den sprider ljudet bäst här. Har man två så kan man verkligen kosta på sig att ställa dem på högkant eftersom man får spridningen ändå och tycker man att det är snyggare på högkant men bara vill ha en går det också alldeles utmärkt, skillnaden i ljudbilden finns där men är inte så stor.

Play:5 är oerhört ren i sin design och den är nästan lika vacker på baksidan som på framsidan vilket gör att den kan placeras lite friare. Skalet känns som just ett skal och inramningen av fronten är finfin. Fronten är inte mjuk som man skulle kunna tro utan är gjord av hård plast som har fått mängder med hål med hjälp av laser. Loggan är lite smart eftersom den fungerar åt alla håll och man har även tänkt till med kontrollerna på ovansidan (eller på sidan beroende på hur man ställer den). Kontrollerna ställer om sig så att högre volym alltid är upp (eller till höger) och att använda dem känns naturligt.

Play:5 är alltså en skönhet men hur låter de då? Vi har bara demolyssnat på dem så det är svårt att göra ett riktigt avgörande men om du har normala krav kommer en sån här räcka gott och väl för ett rejält rum. Har du pengarna att köpa två säger jag bara grattis.

Vi hoppas få in dessa så snart det går och återkommer då med ett lite djupare test. För mig hade dessa varit ett givet köp om det inte hade varit för Sonos egen mjukvara, jag vill använda Spotify och inget annat. Vi får hoppas att hösten bjuder på lite Spotify Connect även för Sonossystemen!

Sonos Play:5 kommer i svart och vitt och kostar 5399 kronor styck.

Sonos visar upp nya Play:5

Pryl / Högtalare

Sonos har nu presenterat sitt nya flaggskepp Play:5 som är utrustad med sex specialdesignade högtalarelement som tillsammans skapar en bred ljudbild mer klar diskant och djup bas. Play:5 har fått touchkontroller som gör att du enkelt kan spela och pausa musik, samt byta spår och givetvis höja och sänka volymen.

Play:5 kommer kunna utnyttja Sonos nya Trueplay-teknik som använder mikrofonen på din mobiltelefon för att optimera ljudet så att musiken låter bra oavsett om högtalaren är placerad i ett stort och luftigt rum, eller i typ en garderob. Trueplay demonstreras i videon här under och funktionen kommer kunna användas med Play:1, Play:3 och Play:5. Vid ett senare tillfälle kommer Trueplay fungera även med äldre Sonos-högtalare.

Sonos Play:5 kommer finnas tillgänglig i svart och vitt och har ett rekommenderat butikspris på 5 399 kronor.

blog.sonos.com +

Glowforge är en laserskärare för hemmet

Pryl / 3D-skrivare

Är du sugen på en 3d-skrivare, men har varken tid eller pengar för en sådan? Då kanske Glowforge är någonting för dig. Glowforge använder sig av laser för att antingen gravera eller skära ut diverse former, som i sin tur kan användas i 3d-modeller.

Glowforge kan skära, eller gravera, i en rad olika material som trä, läder, akryl, tyg, kartong, papper och drygt ett dussin mer material och du kan antingen skapa mönster själv via mjukvaran, eller ladda ner modeller från Glowforges katalog.

De första enheterna börjar skeppas i december och förbokar du en nu kan du få en Glowforge Basic för 1995 dollar. Pro-versionen kostar upp mot 3995 dollar.

Nedan kan ni se ett längre klipp där Will från Tested tar ett snack med Glowforge-skaparna och tar en titt på laserskäraren.

glowforge.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen