Video visar hur en leksaksdinosaurie blir till

Pryl / Leksaker

Science Channel har lagt upp en video på sin Youtube-kanal som hur processen ser ut när man tar fram en leksaksdinosaurie.

youtube.com +

Twist från Astro är en smart lampa med Apple Airplay

Pryl / Smarta hemmet

Lampan Twist är en lampa som ersätter den vanliga glödlampan. Skruvar du i den i en hållare så ger din dig ljus när du behöver och den skiftar nyans beroende på vad klockan är. Men för att vara en lampa som kostar 249 dollar per par så låter det inte så attraktivt. Men vänta, det kommer mer. Twist har också en inbyggd högtalare som låter dig spela upp musik via Apple Airplay.

Ljusstyrkan på lampan går upp till 750 lumen, som är ungefär vad en lampa på 70 W pressar ur sig. Men eftersom det är en LED-lampa så behöver den betydligt mindre energi. Sedan så håller den betydligt längre än en traditionell glödlampa.

Twist finns tillgängliga för förbokning från och med idag på Astros hemsida och du kan beställa ett startkit med Twist för 249 dollar och då får du med en lampa med högtalare, två högtalarlösa lampor och en dimmer till samtliga lampor. Leverans på dessa sker i början av nästa år.

via The Verge www.hellotwist.com +

Tested testar spel till Gear VR

Pryl / Virtuell verklighet

Will och Norm från Tested spenderar här dryga 45 minuter med att visa och prata om diverse spelupplevelser till Samsungs virtuell verklighetglasögon Samsung Gear VR Innovator Edition headset.

www.tested.com +

Google tar fram armband som håller koll på din hälsa

Pryl / Bärbarheter

Google fortsätter med att rädda världen. Nu har mjukvarujätten visat upp ett armband med ett gäng sensorer som kan hålla koll på hur du mår genom att läsa av hjärtfrekvens, puls, hudtemperatur och hur länge du har varit ute i solen. Armbandet har tagits fram av det hemliga Google-labbet X som jobbat med Glass, Looon och företagets självkörande bilar.

Armbandet kommer troligtvis inte släppas till allmänheten, utan kommer att användas i kliniska prövningar och till diverse patienter vilket gör att doktorer lättare kan hålla koll på patienters värden utan att ständigt hålla ett öga på dem.

Troligtvis kommer det dröja ett tag innan dessa armband börjar användas, men bli inte förvånade om någon läkare smäller på ett Google-märkt armband på din arm i framtiden när du typ ska plocka bort blindtarmen.

www.theverge.com +

Metalldelarna i Beats-lurar är inte alls onödiga

Pryl / Hörlurar

Förra veckan skrev vi om att företaget Bolt hade tagit en närmare titt på ett par Beats-lurar och kommit fram till att Beats fuskar med premiumkänslan då de lägger in vikter i sina lurar för att göra dem lite tyngre och på så vis kännas lite lyxigare. Nu har Youtubern Lachlanlikesathing släppt en video där han sågar Bolts granskning vid fotknölarna.

Videon, som ni för övrigt ser ovan, visar att "de onödiga metalldelarna" som Beats använder är gångjärn som faktiskt gör en hel del nytta.

youtube.com +

Lexus hoppar på Hoverboard-tåget

Pryl / Mojänger

Halva 2015 har gått och vi har ännu inte fått se en riktig fungerande version av en svävande skateboard. Företaget Hendo visade nyligen upp en sådan, men den var rätt massiv och såg rätt vinglig ut. Nu verkar det som att Lexus hoppat på svävartåget och har släppt en liten teaser för en svävarbräda som biltillverkaren har jobbat på i 18 månader.

Det vi vet nu är att den drivs av väldigt kraftfulla magneter som gör att den kan hållas uppe när den används på metallytor. Och för att hålla magneterna kylda och fungerande så används flytande kväve. Vi hoppas innerligt att detta inte är något konceptprojekt, utan en riktig produkt som företaget kommer att släppa.

Vi just nu:

OC, I just had to make it.

via Engadget www.lexus-int.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen