Google levererar burritos med drönare

Project Wing börjar leverera

2014 presenterade Googles sitt drönarproject Project Wing och nu har man börjat att testa detta med riktiga leveranser.

Project Wing-drönare kan nu leverera burritos till studenter och anställda på det amerikanska universitetet Virgina Tech och igår var det premiär för det. Under gårdagens premiär så transporterades dock bara maten från en food truck som stod parkerad cirka 150 meter från parken där maten sedan vinschades ner.

Drönarna som var med under premiären genomförde flygningen autonomt men det fanns personal redo att ta över kontrollen om något skulle se ut att ha gått fel.

roanoke.com +

Muzik släpper lös Muzik One

Trådlösa hörlurar med Twitterkoppling

Går du ofta och lyssnar på musik och känner att du skulle vilja dela med dig av musiken till dina nära och kära, men orkar inte ta upp telefonen för att lösa det? Då är Muzik One någonting för dig. Hörlurarna är utrustad med ett gäng programmerbara knappar som bland annat låter dig dela musiken du lyssnar på till dina vänner och följare på Facebook och Twitter.

Knapparna på Muzik One går även att programmera fritt med hjälp av diverse IFTTT-script, vilket betyder att du kan göra en rad olika saker med hjälp av hörlurarnas knappar som att kontrollera de smarta lamporna i hemmet och liknande.

Utöver det har de trådlösa hörlurarna en batteritid på 30 timmar, brusreducering och utbytbara kåpor.

Muzik One finns för tillfället tillgängliga på Amazon och där kostar lurarna 300 dollar.

via engadget.com muzikconnect.com +

TGS 2016 5D Totalmotion är en modulär plattform för VR-upplevelser

Byt mellan olika tillbehör beroende på typ av upplevelse

På Tokyo Game Show visade företaget FutureTown upp ett VR-tillbehör som man kallar för 5D Totalmotion vilket är en modulär plattform för fysiska VR-upplevelser.

5D Totalmotion består av en basenhet och på denna kan man spänna fast lite olika tillbehör beroende på vad som sker i den VR-upplevelse man planerar att ta del av. Det kan till exempel handla om VR-upplevelser där man står upprätt, rider, åker motorcykel eller sitter ner.

5D TotalMotion har idag stöd för HTC Vive, Oculus Rift samt kinesiska 3Glasses. I samband med att man visade upp tillbehöret så släppte även FutureTown de fyra spelen Whiteout: Ski VR, Infinity Rider: Motorcycle VR, Wave Breaker: Surf VR samt Stallion Adventures: Horse Riding VR som går att använda tillsammans med 5D Totalmotion.

5D Totalmotion kommer att släppas under första halvan av 2017. Det finns än så länge inga uppgifter om vad det kommer att kosta.

engadget.com +

Google startar preview-program för Chromecast

Testa nya funktioner innan de släpps

Foto: Roger Åberg

Google kör för tillfället preview-program för praktiskt taget alla sina enheter och mjukvaror, så det är inte helt oväntat att Google har gjort det möjligt för oss att köra preview-mjukvara på våra Chromecast-enheter för att testa nya funktioner.

För börja köra Preview-programmet så behöver du bara starta Google Cast-appen på din iOS- eller Android-enhet, svepa till Devices-fliken och sedan välj vilken Chromecast-enhet ni vill köra preview-programmet på och sedan välja Device Settings och aktivera preview-programmet. Efter att ni har aktiverat Preview-programmet så kommer din Chromecast-enhet automagiskt ladda ner den senaste preview-mjukvaran.

support.google.com +

Microsoft kommer inte visa upp Band 3 i år

Verkar lägga ner aktivitetsbandssatsningen

ZDNet tog nyligen ett snack med Microsoft för att luska fram om mjukvarujätten kommer visa upp något nytt aktivitetsband i år. Svaret de fick var detta:
We continue to invest and innovate in the Microsoft Health platform, which is open to all hardware and apps partners across Windows, iOS, and Android devices. We also continue to sell Microsoft Band 2 and remain deeply committed to supporting our customers and exploring the wearables space

ZDNet tolkar detta som att Microsoft inte har några planera att utveckla Band-familjen vidare och kommer inte visa upp någon ny Band-enhet under företagets hårdvaruevent som de kommer hålla i slutet av oktober. I stället för fitnesshårdvara kommer Microsoft fortsätta utveckla tjänsten Health Service.

zdnet.com +

Dinosaurier kommer till liv i Googles senaste VR-satsning

Har filmat dinosaurieutställningar i 360 grader

Googles Cultural Institute har tillsammans med över 50 naturhistoriska institutioner från hela världen tagit fram en digital utställning som visar hur det tidiga livet på vår jord såg ut.

I utställningen ingår över 300.000 fotografier, 150 interaktiva historier samt 30 stycken virtuella turer som är filmade i 360 grader.

I klippet ovan får man en introduktion till utställningen och i 360-klippet nedan visas en Rhomaleosaurus, vars skelett vanligtvis återfinns på Natural History Museum i London, upp. Allt går att kolla på via datorn eller mobil men gör sig givetvis bäst i någon form av VR-headset.

via Google Blog google.com +

MIT utvecklar kamera som kan läsa stängda böcker

Ser texten med hjälp av strålning

Forskare på MIT och Georgia Tech har utvecklat en kamera som med hjälp av terahertz-strålning kan läsa vad som står i en bok utan att öppna den eller vända på bladen.

Terahertz-strålning befinner sig i spektrumet mellan mikrovågor och infraröda vågor. Strålningen reagerar på olika kemikalier och detta kunde forskarna mäta för att se vad som var bläck och vad som bara var tomt papper i böckerna. Med hjälp av specialskrivna datorprogram kunde man sedan se vad som stod på en sida.

Genom att mäta hur lång tid det tog för strålningen att flytta sig genom boken kunde man även avgöra när den bytte sida i boken.

news.mit.edu +