Philips blir först med Spotify Connect i TV:n

Pryl / TV
TPVision som sköter Philips TV-division meddelade idag att de kommer att vara först i världen med att bygga in Spotify Connect i en TV-apparat. Vi hade förväntat oss att se något sådant på IFA-mässan nästa vecka men vi behövde alltså inte vänta så länge.

Det nämns ingenting om vilka TV-apparater som kommer att få denna funktion så troligen kommer det endast gälla kommande modeller vilka möjligen visas upp på IFA.
www.tpvision.co.uk +

Quantum of the Seas har en robot-bar

Pryl / Robotar
Det börjar sig bli dags för lyxkryssaren Quantum of the Seas jungfrutur och inför det har Royal Caribbean avslöjat lite mer om vad passagerarna kan förvänta sig av en kryssning.

Bland annat kommer man att ha en "Bionic Bar" där man kan beställa drinkar via en tablet som sedan blandas ihop och serveras av en robot, ett RFID-armband som man dels kan betala med men även som kan peka ut var man befinner sig på en karta samt dedikerade rum där man kan spela Xbox Live.

Quantum of the Seas kommer att ha sin jungfrutur från New York i oktober. Nedan kan ni kolla en rätt så corny reklamfilm för skeppet.
www.royalcaribbeanpresscenter.com +

Plan nödlandade efter sätesbråk

Pryl / Mojänger
En man som verkligen inte ville att den som satt framför honom på en flygning mellan Newark och Denver skulle kunna fälla sätet använde en så kallad "Knee Defender" för att förhindra att sätet framför honom fälldes.

Knee Defender består av två platsstycken som man fäster i stolsbrickan och därefter ska det bli omöjligt att fälla sätet framför. Mig veterligen så är det inga flygbolag som tillåter Knee Defender och när mannen i fråga vägrade att ta bort dessa så landade flygplanet i Chicago. Där fick mannen och kvinnan som satt i sätet framför honom stanna kvar medan planet fortsatte till Denver. Att kvinnan kvarhölls berodde på att hon blev så förbannad på mannen att hon slängde en mugg med vatten i ansiktet på honom.

Nedan kan ni kolla in ett, tyvärr rätt så risigt, klipp på hur Knee Defender funkar. 22 dollar får man ge för ett par.
via Gizmodo

bigstory.ap.org +

En robotskrivare från Fuji Xerox

Pryl / Robotar
Skrivare är väl inte de roligaste prylarna i vårt liv men här är en variant från Fuji Xerox som faktiskt känns ganska så användbar.

Det handlar om en maskin som både fungerar som skrivare men då den är försedd med hjul kan den även leverera de utskrivna dokumenten direkt till ditt skrivbord. Utskriften sköter varje användare via en speciell webbsida dit man helt enkelt drar det dokumentet man vill skriva ut. Så fort skrivaren får en förfrågan om att skriva ut ett dokument så börjar den röra sig mot användarens skrivbord medan dokumentet skrivs ut.

Användaren måste identifiera sig med ett särskilt nyckelkort för att robotskrivaren ska mata ut dokumenten, en säkerhetsanordning som gör att inte obehöriga kan se vad som skrivs ut medan roboten glider omkring i kontorslandskapet.

Robotskrivaren från Fuji Xerox är än så länge en prototyp och det finns inga uppgifter om man har tänkt sig att kommersialisera den.
via Gizmodo

techon.nikkeibp.co.jp +

Pawtrack - GPS för katter

Pryl / Mojänger
Det är inte första gången vi ser GPS-lösningar för husdjur och här är ännu en variant som kallas för PawTrack vilket består av en liten GPS-sändare som är placerad i kattens halsband.

Kattens ägare kan via Pawtrack hålla koll på var katten befinner sig genom ett webbgränssnitt och det går även att sätta upp så kallade geo-stängsel och då får ägaren en notifiering om katten rör sig utanför "stängslet". En smidig funktion med Pawtrack är att det även finns wifi och känner halsbandet av hemmets wifi-koppling stänger den av GPS för att minska batterianvändningen.

Pawtrack försöker nu finansiera sin produkt via Kickstarter vilket man ser ut att lyckas med då man i skrivande stund fått in över 14.000 av de 15.000 brittiska pund man efterfrågar.
via TechCrunch

pawtrack.com +

Det finns nu 1 000 appar till Galaxy Gear

Android / Samsung
I dagens läge så är det inte bara viktigt att släppa bra produkter på mobilmarknaden, man måste även ha apparna som folk vill ha. Detta är ett problem för Windows Phone men även för alla de smarta klockor som börjar dyka upp.

Samsung meddelar dock idag att de har hela 1 000 appar till sina Galaxy Gear-klockor och det är ju faktiskt några stycken. Det betyder även att deras klocka har lika många appar som Pebble hade när de drog igång sin appbutik på iOS i januari.

Sen är väl dock den största frågan, hur många bra och nödvändiga appar finns det?
thenextweb.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen