m
r

Forskare bygger en robot som ser ut som en rocka

Trivs bäst i vattnet

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Robotar

Forskare på University of Singapore har tagit fram en simmande robot som är modellerad, både utseende- och funktionsmässigt, på hur rockor ser ut och tar sig fram i havet.

Det är inte första gången någon byggt en rocka-robot men det ska vara första gången som en rocka-robots fenor försetts med separata motorer. Fenorna är tillverkade i ett stycke och inte försedda med leder och motorer som försöker simulera hur en riktig rockas fenor rör sig. Enligt forskarna så gör fenkonstruktionen att roboten får det lättare att ta sig fram i vattnet där den kan hålla sig simmande i upp till tio timmar på en laddning batterier.

Forskarna säger att robotar som dessa skulle kunna användas för att kartlägga havet, undersöka havsbottnar och givetvis för spaning inom det militära.

Doktor har byggt en dödshjälpsmaskin

För de som vill lämna jorden lite tidigare

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Mojänger

Den nederländske läkaren Philip Nitschke var den förste läkaren som gav en person dödshjälp i Nederländerna och nu har han utvecklat en slags maskin med vilken de som beviljas dödshjälp ska kunna använda för att avsluta sina liv på egen hand.

Nitschke kallar sin maskin för Sarco och den använder sig av kvävgas för att personen som vill avsluta sitt liv ska kunna göra det så fridfullt som möjligt. Kvävgasen gör att personen i maskinen kommer att börja kännas sig något berusad inom en minut efter gasen satts på, falla i medvetslöshet efter ytterligare en stund och avlida inom några minuter. Personen inuti maskinen kan själv välja att stänga av eller sätta på kvävgasen om den skulle komma på andra tankar.

Vad det skulle kosta att använda maskinen finns det inga uppgifter om. Dödshjälp är idag tillåtet i Nederländerna, Belgien, Colombia och Luxemburg. Så kallat assisterat självmord är tillåtet i Schweiz, Tyskland, Japan, Kanada samt sju stycken amerikanska delstater.

Googles AI byggde ny AI som blev bättre än alla andra AI:s

Spännande eller skrämmande?

Foto: Google Research
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Artificiell intelligens

I våras presenterade Google sin artificiella intelligens AutoML vilket är en AI som kan utveckla andra artificiella intelligenser på egen hand vilket den nu har gjort.

AutoML:s "AI-barn" kallas för NASnet och det är en AI som fått i uppgift att genom datorsyn identifiera objekt i realtid som syns i olika videoklipp. För varje gång NASnet genomfört uppgiften utvärderades denna av AutoML och denna process upprepades sedan tusentals gånger.

Efter inlärningsprocessen fick NASnet testa att identifiera bilder i två olika standardtester. I ett av dessa tester fick kunde NASnet identifiera 82,7 procent av alla testobjekt vilket var 1,2 procent bättre än något resultat som tidigare åstadkommit av människotillverkade artificiella intelligenser.

Nvidias AI gör vinter till sommar

Rätt imponerande simuleringar

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Artificiell intelligens

Nvidia fortsätter sina framsteg inom artificiell intelligens och nu har företaget visat upp exempel på hur man kan göra en vinterbild till en somrig bild, dag till natt och en somrig bild till en regnig bild.

Nvidias AI använder sig av två neurala nätverk för att åstadkomma videoklippen ni kan se här. Det ena neurala nätverket skapar bilder till videoklippet som sedan ett annat neuralt nätverk får avgöra om bilden ska läggas till videoklippet eller inte.

Teknik som denna kan framför allt vara bra för att träna självkörande bilar då man kan simulera andra förutsättningar för bilen än vad som faktiskt råder för tillfället.Nu kan du lyssna på Neil Youngs alla låtar

Dessutom högupplösta

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Mediaspelare

Neil Young har ju alltid varit motståndare till dålig ljudkvalitet och han tycker att alla strömningstjänster är mer eller mindre värdelösa, i alla fall när det kommer till kvaliteten som musiken strömmas i. Personligen är jag kluven, tillgänglighet är ändå A och O och de flesta kan bara lyssna i lurar och system som låter rätt keff. Men det är synd att Spotify och de andra inte har ett hifi-läge.

Hur som helst så har Neil nu lagt upp all sin musik på en egen tjänst. Här finns inte bara de vanliga plattorna utan också massor av annat som inte är släppt tidigare tillsammans med noteringar och annat. En skatt för Neil Young-fans helt enkelt.

Musiken går att strömma i full kvalitet eller 320 kbps. Tjänsten är gratis att använda men går bara att använda via dator.

Liten kontorskonsert med Billy Corgan
Frontmannen i Smashing Pumpkins 
146kg
+
Bobby Green
Sean Lee visar upp sin Acura NSX
Tidsenligt modifierad 
111kg
+
Bobby Green
Häng med till en kebabfabrik
Här görs tydligen Sveriges godaste Kebab 
109kg
+
Bobby Green
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
34.8°
+
Roger Åberg
0