Nytt headset släppt till Playstation 4

Spel / Sony

Sony har sedan tidigare släppt ett par olika trådlösa headsets till PS4 och PS3. Nu kommer en till, en billigare silvervariant av Gold Elite Wireless headsets för den som vill spara lite pengar. Den största skillnaden är att Sony Playstation Silver Headset inte är trådlöst. Den har dock en klassiskt kontakt på 3,5 mm vilket innebär att den även funkar till mobiltelefoner och Playstation Vita. Den går också att plugga in i PS4-handkontrollen eller direkt i själva konsolen där den sistnämnda varianten rekommenderas eftersom lurarna då levererar bäst ljudkvalitet med 7.1 virtual surround.

Playstation Silver Headset ska också ha stöd för skräddarsydda ljudlägen där den erbjuder specialdesignade ljud vid spel av Far Cry 4, The Last of Us, Watch Dogs och Destiny.

Lurarna skeppas till återförsäljare idag. Om de även når Sverige idag är oklart och några svenska priser är ännu inte presenterade men det rekommenderade priset är 69.99 US-dollar.

www.freshnessmag.com +

Roboten Atlas goes Karate Kid

Pryl / Robotar

Här kan ni kolla in när googleägda Boston Dynamics humanoida robot Atlas utför några moves som antagligen känns välbekanta för alla er som känner till kultfilmen "Karate Kid" från 1984.

Det är robotföretaget IHMC Robotic, som tidigare bland annat programmerat Atlas balanssinne, som tagit fram instruktioner för att Atlas ska kunna utföra den klassiska tranan-positionen och andra rörelser som känns igen från filmen.

youtube.com +

Brädspelet som lär kidsen programmera

Pryl / Mojänger

Har du några barn som du måste köpa julklappar till? Få dem att börja programmera med det här spelet. Robot Turtles heter det och bygger på programmeringsspråket Logo. Dessutom kostar det bara 20 dollar på Amazon och skeppas till Sverige.

www.thinkfun.com +

Amazon Echo på prototypstadiet

Pryl / Mojänger

Förra veckan presenterade Amazon sin tubformade digitala assistent Echo och här är en kort parodi på hur Echo kan ha fungerat på ett tidigt stadie.

youtube.com +

Lukta på världen i London

Pryl / Mojänger

Vill du lukta på världen? Åk i så fall till London och ta ett flyg som tar dig till flygplatsen Heathrow. Där har man nämligen nyligen installerat en jordglob som utsöndrar dofter. Besökarna kan trycka på ett par olika knappar med namn på olika länder för att få jordgloben att spruta ut en doft som representerar det landet.

Länderna man har att välja mellan är Sydafrika, Japan, Thailand, Brasilien samt Kina.

mashable.com +

Vinn Hero-jackan från Call of Duty

Pryl / 3D-skrivare

Sugen på nya Call of Duty? Nu har det rullat igång en tävling med mycket fina priser! Under de närmsta veckorna kommer man att kunna vinna en Xbox One med Call of Duty Advanced Warfare Atlas Limited Edition. Inte illa!

Som ett grand price finns dessutom ett exemplar av en specialgjord jacka tillsammans med en Xbox One med Call of Duty Advanced Warfare Atlas Limited Edition och dessutom en tv att spela hela rasket på.

Alla regler och all information finns på länken.

advancedwarfare.nu +
Roger Åberg
36.7°
+
-
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen