Jawbone säger upp 15 procent av sina anställda

Pryl / Bärbarheter

Det verkar inte gå så bra för Jawbone för tillfället. Företaget var tvunget att skjuta på releasen av sitt senaste fitnessband Up3 och under sommaren var 20 personer att lämna sina tjänster på Jawbone. Nu verkar det som att sommarens sparkrunda inte räckte då företaget nu har valt att sparka ytterligare 15 procent av sin arbetskraft, vilket betyder att 60 personer får lämna sina jobb och Jawbones kontor i New York får stängas ner.

As part of our strategy to create a more streamlined and successful company, we made the difficult decisions to reorganize the company which has had an impact on our global workforce.

För The Verge berättar en representant från Jawbone att inga fler uppsägningar kommer att göras och inga produktlanseringar kommer att påverkas av detta.

www.theverge.com +

Vi har pillat på Apples nya klockkudde

Pryl / Klockor

Häromdagen så släppte Apple en liten laddkudde till sin Watch och med en prislapp på 849 kronor kändes det som en överprisad pryl att lägga sin klocka på som verkligen inte behövs.

Och nej, man behöver den inte men jag blev ändå lite kär i det här tillbehöret eftersom det är så välgjort. Man kan placera klockan på två sätt i laddaren och lösningen med magnetpucken i mitten är väldigt fint gjord. Ytan på kudden är av samma material som på deras fodral till iPad och iPhone, med andra ord ett ganska så härligt gummiliknande material som kanske inte känns lyxigt men absolut inte billigt.

För 349 kronor hade det här varit ett givet köp, för 849 kronor är det inte lika givet. Med i lådan får man förutom kudden en lightning-kabel på två meter.

www.apple.com +

Actionfigur på nya Stormtroopern

Pryl / Leksaker

Det fortsätter att komma merch relaterat till den kommande Star Wars-filmen "The Force Awakens" och här är en actionfigur på den nya Stormtroopern med tillhörande sköld och batong.

Stormtroppern och batongen visades upp för första gången i den senaste tv-trailern för The Force Awakens som ni kan kolla in i den inlänkade artikeln nedan.

Stormtroopern är cirka 15 centimeter hög och kostar motsvarande cirka 400 kronor hos japanska Bandai. Den börjar säljas idag.

via Toyland p-bandai.jp +

Dojo ska skydda det smarta hemmet

Pryl / Smarta hemmet

Dojo från Dojo Labs är en slags brandvägg för det smarta hemmet som ska skydda hemägaren så att inte prylarna i hemmet som är uppkopplade mot det så kallade internet of things (iot) inte hackas, avlyssnas eller utsätts för några andra säkerhetsrisker.

Vi snackar om en hårdvarulösning som placeras mellan grejerna som är uppkopplade till nätet och själva internet. Den kan analysera hur de smarta prylarna i hemmet kommunicerar med nätet utanför huset och kan larma om den upptäcker någon ovanlig aktivitet. Det finns även inbyggt skydd för redan kända säkerhetsrisker som eventuella hackingattacker mot hemmets prylar. Förutom det så kan Dojo även övervaka surftrafiken från användarna datorer eller mobiler och även varna om den upptäcker att någon i huset surfar in på en sajt som inte är tillförlitlig.

Det går att förbeställa Dojo från Amazon för cirka 100 dollar och leverans ska ske i mars.

via TechCrunch www.dojo-labs.com +

Sioeye visar upp Iris4G

Pryl / Videokameror

Nu har det dykt upp en ny spelare i actionkamerakriget. Sioeye vill med sin Iris4G att vi ska liveströmma våra äventyr var vi än befinner oss. Med ett enkelt knapptryck på kameran är det möjligt att dela med dig av dina actionsessioner till nära och kära som kan följa strömmen via Sioeye-appen.

David Abramowski, general manager på Sioeye, har detta att säga om Iris4G:
There’s such a battle going on with who’s got the better specs, but we want to be the best at helping people connect.

När det kommer till specs så verkar ändå Iris4G leverera. Kameran kan strömma video över mobilnätet med 480p-upplösning och det är möjligt att samtidigt spara videon på SD-kort i 1080p-upplösning. Givetvis går det att använda Iris4G som en vanlig actionkamera och då kan du spela in med upplösningar på upp till 4K och ta bilder med 18 megapixel.

Utöver det är Iris4G utrustad med en pekskärm på 2 tum som låter dig navigera i kamerans gränssnitt. Kameran kör Android 4.4 och drivs av en åttakärnig processor, vilket betyder att utvecklare kan bygga appar till enheten.

För att Iris4G ska bli verklighet har Sioeye vänt sig till Kickstarter där företaget ber om 50 000 dollar. Är du riktigt snabb kan du kamma hem någon av de 30 första enheterna för 100 dollar. Annars får du lägga ut 250-350 dollar för kameran. Insamlingen tar slut 18 december och kameran kommer börja skeppas i mars nästa år. Länk till Kickstartersidan hittar ni här nere till vänster.

via The Verge www.kickstarter.com +

Volta Flyer är ett soldrivet leksaksplan för barn

Pryl / Drönare

Företaget ToyLabs, som tidigare tagit fram den soldrivna leksaksbilen Volta Racer, har nu utvecklat ett litet radiostyrtplan som även det drivs av solen.

Man har döpt planet till Volta Flyer och det levereras som en byggsats som man uppger ska vara så enkelt att bygga ihop att ett barn klarar av det. Det räcker att ladda upp planet genom planets solpaneler i cirka 90 sekunder för att få en flygtid på cirka 30 sekunder. Volta Flyer är försedd med vingar som kan brytas av utan att flygplanet förstörs om det skulle krascha allt för våldsamt mot marken när batterierna tar slut.

ToyLabs finansierar just nu Volta Flyer på Kickstarter och chippar man in 40 dollar så kommer man vara bland de första som får ett när det soldrivna flygplanet börjar levereras i mars nästa år.

via ToyLand www.kickstarter.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen