Världens billigaste 3D-skrivare?

Pryl / Mojänger
Att 3D-skrivare blir allt billigare är varken konstigt eller något nytt men att de redan skulle vara så billiga som 2 000 kronor i mitten av 2014, det trodde jag inte. Här har vi dock The Micro, en 3D-skrivare som just nu kickstartas igång på Kickstarter genom att be om 300 dollar för en skrivare.

Gänget ville ha 50 000 dollar för att kunna börja producera The Micro och det tog dem hela 11 minuter att nå. Nu har det gått ett dygn ungefär och de har nästan dragit in 1 000 000 dollar vilket är helt galet.

Skrivaren i sig är väldigt liten och kan använda sig av en färg åt gången. Utskriftsstorleken ligger på 116 x 109 x 113 millimeter.
www.kickstarter.com +

Unboxing av Amazon Fire TV

Pryl / Pryl
Mike från DetroitBORG spenderar här ungefär 20 minuter med att packa upp och demonstrera den nya mikrokonsolen/mediaspelaren Amazon Fire TV.
www.youtube.com +

AR Drone styrs med Oculus Rift

Pryl / Övrigt
En snubbe vid namn Diego Araos har kopplat sin Oculus Rift till en AR drone och styr den med virtual reality-headsetet. Genom att luta headsetet åt olika håll kan han styra quadcoptern åt olika håll.

I connected the AR Drone to my laptop using node.js (node-ar-drone to control & node-livestream for video feed). As for the client-side is a HTML5 web-interface that process the video feed using two canvas elements, it also connects to a REST server that reads the information of the head-motion sensors from the Oculus Rift and then computes the joystick, which are sent back to the node.js server and commanded to the drone to control pitch/roll/yaw.
Koden för detta projekt kan man hitta på GitHub så om man är sugen på att snoka runt i koden så kan man hitta den här.
gizmodo.com +

Roboten Porton Man testar kemskyddsdräkter

Pryl / Robotar
Roboten Porton Man är framtagen för att vara behjälplig när den brittiska militären ska testa skyddsdräkter som ska användas i händelse av att man råker ut för kemisk eller biologisk krigsföring.

Porton Man kan i sin ställning simulera hur en människa går, marscherar, springer, knäböjer samt lyfter sina armar vilket är något den gör samtidigt som den kontrollerar om skyddsdräkterna håller måttet. Genom att använda kolfiber som huvudmaterial i roboten har man lyckats få ner dess vikt till endast cirka 15 kilo vilket kan jämföras med de cirka 80 kilo som Porton Mans föregångare vägde.

Runt motsvarande cirka 12 miljoner kronor har det kostat att utveckla Porton Man.
www.bbc.com +

DJI släpper Phantom 2 Vision+

Pryl / Övrigt
Företaget DJI släpper nu en något uppgraderad version av sin quadrokopter Phantom 2 Vision och den senaste versionen får beteckningen Phantom 2 Vision+.

Det handlar om samma chassi och motororer men den har fått något kraftigare radiosändare och nu ska man kunna streama livevideo upp till 700 meter mellan quadrokopter och kontrollen. Den är försedd med en kamera som kan filma med 1080p-upplösning i 30fps. Förutom detta så har den försetts med ett slags "flygkontrollsystem" som via Phantom 2:s inbyggda GPS förhindrar att man flyger in över flygplatser och andra ställen där det råder flygförbud. Även kamerafästet ska ha blivit något ändrat och det ska nu vara möjligt att filma rakt ner med den tillörande kameran.

Runt 1.100 euro får man ge för en Phantom 2 Vision+ vilket är ungefär 100 euro mer än vad föregångaren Phantom 2 Vision kostar. Under bilden nedan hittas en demonstrationsvideo på den uppdaterade versionen av quadrokoptern.via The Verge

www.dji.com +

Ears fixar högre volym på Microsoft Surface

Pryl / Mojänger
Har du en Microsoft Surface och vill få ute lite högre ur volym ur denna så kanske Kickstarter-projektet Ears kan vara något att investera i.

Det handlar om två plastbitar som fästs i tabletens övre kant och dessa gör då att ljudet från tableten riktas rakt fram istället för att spridas åt alla håll i rummet. Enligt utvecklarna av Ears så ger dessa en volymökning på 10 decibel om man befinner sig framför tableten.

Ears har än så länge fått in runt 4.700 dollar av de 5.500 dollar man behöver för att förverkliga sin idé. Runt 10 dollar kommer ett par Ears till Microsoft Surface att kosta.www.kickstarter.com +
bloggportalen