Pressbilder på Samsung Gear Fit 2 läcker

Ser betydligt bättre ut än föregångaren

Tidigare i år dök det upp lite läckta bilder på nästa version av Gear Fit som kommer att kallas för Gear Fit 2. Nu har ytterligare ett gäng bilder på enheten dykt upp utanför Samsungs egna kanaler och vi får se hur den kan användas.

Skärmen ryktas vara en 1,84 tum stor Super Amoled-display och inuti ska det sitta 4GB lagring, inbyggd GPS samt Samsungs nya Bio-Processor som kan mäta flera olika saker som hudtemperatur, kroppsfett och puls.

När enheten kommer visas upp är för tillfället okänt, men enligt rykte kommer den presenteras i juni.

theverge.com +

BACtrack Skyn är ett armband som håller koll på promillen

Skickar sedan det till mobilen

Det amerikanska företaget BACtrack har tagit fram en alkoholmätare som är tänkt att bäras på handleden och som mäter användarens promillehalt genom svett som utsöndras från handleden.

Man kallar armbandet för Skyn och det kommer inte helt att kunna ersätta traditionella alkomätare då det kan ta upp till 45 minuter för alkohol att märkas av i en persons svett. Tanken är istället att läkare och andra skulle kunna använda Skyn för att kontinuerligt mäta en persons promillehalt. Via en tillhörande app ska man även kunna kolla av sin promillehalt och appen kan även meddela läkare eller anhöriga om man känner att det skulle vara behövligt.

Skyn är än så länge inte godkänt av den amerikanska livsmedels- och läkemedelsmyndigheten FDA men BACtrack säger att man siktar på att släppa en mindre upplaga av Skyn i slutet av året. Det finns inga uppgifter om vad den kommer att kosta.

via Engadget reuters.com +

OnePlus delar ut VR-headsetet Loop

Få möjlighet att förboka 3

Förra året ville OnePlus att användare skulle följa OnePlus 2-presentationen live med VR-headset och bestämde sig då att ge bort VR-headsetet Loop. I år verkar de köra en liknande deal och du kan nu beställa ett VR-headset helt gratis på OnePlus hemsida. Eller nästan i alla fall. Du får betala frakten på 63 kronor.

Något som är trevligt är att i appen som följer med VR-headsetet kommer du ha möjlighet att förboka den kommande OnePlus 3 i OnePlus virtuella butik.

OnePlus sitter på 30 000 Loop som de kommer dela ut, så om du vill säkra ett exemplar så bör du hoppa över till deras sida rätt omgående. Loop kommer i sin tur att skickas hem till dig 3 juni.

  tack Tim J via OnePlus Forum oneplus.net +

Toyota och Segway-uppfinnaren ska ta fram avancerad rullstol

iBot 2.0?

Toyota har meddelat att man kommer att samarbeta med Segway-uppfinnaren Dean Kamen om att ta fram en avancerad rullstol för folk med rörelsehinder i en eller annan form.

Kamen började ta fram den superavancerade rullstolen iBot redan på 1990-talet och en del av arbetet med denna resulterade senare i fordonet Segway som presenterades 2001. Huruvida Kamen och Toyotas samarbete kommer att utgå från iBot finns inga uppgifter om men det är väl inte helt omöjligt att så blir fallet.

En iBot kostade 25.000 dollar och slutade säljas på marknaden 2009. I videon ovan kan ni kolla in hur den såg ut och fungerade.

bloomberg.com +

Nu har robotar börjat patrullera i amerikanska köpcentrum

RoboCops håller koll på kidsen

Foto: Knightscope

Vi har skrivit om väktarrobotarna K5 från det amerikanska företaget Knightscope tidigare och nu verkar det som om de har börjat tas i bruk i USA. The Guardian skriver att de bland annat övervakar amerikanska köpcentrum.

K5 är en helt autonom robot som med hjälp av kameror kan navigera sig fram mellan bilar och människor i köpcenter. Den streamar vidare ljud- och bild till ett övervakningscenter där människor kan återkoppla via robotens inbyggda högtalare. Vidare är den försedd med programvara som klarar av att analysera 300 stycken registreringsplåtar i minuten. Den har även ett ljudligt larm som den kan sätta igång om den skulle bli attackerad men det är också det enda den har att försvara sig med.

Än så länge verkar dock inte besökare på köpcentrumet i Palo Alto irritera sig allt för mycket på roboten. Stacy Dean Stephens som har grundat Knightscope säger att alla älskar att ta selfies med roboten och två gånger har man till och med hittat läppstiftsmärken på roboten efter det att någon har kysst den.

Knighscope hyr ut sina K5-robotar för 7 dollar i timman. Det är billigare än vad en mänsklig väktare kostar men från Knighscopes sida är man noga med att påpeka att robotarna ska ses som komplement till de mänskliga väktarna, inte som ersättning av dem. Här nedan kan ni kolla in en kort demonstrationsvideo av vad K5 klarar av.

theguardian.com +

LEGO har blivit våldsammare

30 procent av byggsatserna innehåller nu vapen

Foto: Lego.com

Forskare på University of Canterbury i Nya Zeeland har studerat hur Legos byggsatser blivit våldsammare genom åren och konstaterar att de byggsatser som säljs idag till en högre grad innehåller vapen och våldsamma scenarier än vad de gjorde tidigare.

Christoph Bartneck är en av forskarna bakom studien och han säger:
"The Lego company’s products are not as innocent as they used to be

The violence in Lego products seems to have gone beyond just enriching game play."

Utav de LEGO-byggsatser som säljs idag sägs 30 procent innehålla någon form av vapen. Lego gjorde sin första legobit 1949 men det dröjde ända fram till 1978 innan någon typ av vapen inkluderades i byggsatserna. Då ska det ha handlat om en Lego-borg som inkluderade svärd, yxor och lansar. Den hittar ni på bilden nedan.

Foto: Lego.com
theguardian.com +