Snart kommer Asus Zenwatch 3 till Sverige

En av de finare Android Wear-klockorna

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Bärbarheter

Suktar du efter en Zenwatch 3 efter att klockan visades upp tidigare i år? Då behöver du inte vänta längre. Okej, du måste vänta en liten stund till. I december kommer klockan släppas på den svenska marknaden och du kommer då kunna glida in på närmsta elektronikbutik, lägga kortet på bordet och säga åt personen bakom kassan att du vill ha en flådig Zenwatch 3.

Hur som helst. Om du inte har någon aning om vad Zenwatch 3 är för något så får du nu en kort beskrivning: ZenWatch 3 har en rund AMOLED-skärm på 1,39 tum med upplösningen 400x400 pixlar. Qualcomm Snapdragon Wear 2100, 512MB RAM samt 4GB lagringsminne. Batteriet på 341mAh och ska räcka upp till två dygn. Klockan är även vattentålig och har IP-klassningen IP-67, vilket betyder att den överlever ett dopp på 1 meters djup i 30 minuter.

Asus Zenwatch 3 kommer dyka upp i butik lagom innan jul, från och med andra veckan i december, och priset kommer ligga på 2 990 kronor. Klockan kommer endast finnas tillgänglig i färgen Gun Metal, vilket är den färg ni ser i bilden ovan.

Här under ser ni när The Verge tar en titt på klockan.

youtube.com +

Polisen har börjat testa sina drönare skarpt

Har redan hittat flertalet användningsområden

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Drönare

Tidigare i år fick polisen sina tre drönare för 1,7 miljoner kronor styck för att testa om och hur de skulle kunna användas i polisens arbete. Testandet pågår för fullt och IDG har tagit ett snack med Isabel Thorén på Polisens Utvecklingscentrum för att se hur arbetet går. Enligt Isabel har drönarna börjat testats skarpt och meddelar att de ständigt hittar nya användningsområden för drönarna. Isabel säger detta till IDG:
I augusti var vi nere i Malmö i samband med bilbränderna. Där hände saker nattetid och med hjälp av drönare kunde vi se hur människor samlades i grupp och se när det gick över till den västra sidan. Såg bilarna som kom in i området. Det gav en fördel till oss så att vi kunde ha våra resurser på rätt plats.

Utöver detta meddelar Isabel Thorén att drönarna kan används vid bränder för att se hur spridd branden är och hur evakuering skulle kunna ske på bästa sätt. Alternativt kan drönarna användas vid jakt av farliga personer.

Drönarprojektet ska utvärderas fram till juni nästa år och då kommer Polismyndigheten ta ett beslut om hur många drönare de egentligen behöver och hur dessa ska gå att användas. Hela intervjun med Isabel Thorén om polisens drönarsatsning hittar ni via länken här nere till vänster.

computersweden.idg.se +

Den söta roboten Cozmo får en uppdatering

Kommer snart kunna umgås med husdjur

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Pryl

Den Wall-E-inspirerade lilla roboten Cozmo från Anki kommer nästa månad att få sin första större mjukvaru-uppdatering vilket ger den lite nya förmågor.

Man kommer bland annat att kunna spela "memory" mot sin Cozmo-robot och det kommer även en funktion där man kan följa vad Cozmo ser i mörkret via sin mobil eller tablet. Den kanske intressantaste nya funktionen är att Cozmo kommer att kunna känna igen hundar och katter. Den ska även kunna reagera på detta genom att till exempel "skälla" när den ser en hund.

Ni kan ta en titt på de nya funktionerna som kommer den 5 december i videon nedan. Cozmo är inte släppt på den svenska marknaden ännu. i USA kostar den 180 dollar.

anki.com +

Årets begagnade julklapp är gamingprylen

Det tycker Blocket i alla fall

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Övrigt

Tidigare idag utsåg HUI Research "Årets julklapp" vilket enligt dem kommer att bli ett VR-headset. Nu kontrar köp-och-sälj-sajten Blocket med att utse "Årets begagnade julklapp".

Enligt Blocket så är Årets begagnade julklapp 2016 "gamingprylen" vilket givetvis känns sjukt ospecificerat. På skärmdumpen ovan kan ni se ett urval av vad man får upp om man söker på "gaming" på Blocket Stockholm för tillfället.

För att kunna bli utsedd till Årets begagnade julklapp måste en produkt uppfylla följande tre kriterier:
Produkten ska ha väckt ett stort intresse under året och ligga i tiden
Produkten ska ha ett väsentligt andrahandsvärde och vara efterfrågad bland människor som handlar begagnat
Produkten ska finnas på andrahandsmarknaden i stor eller ökad omfattning

mynewsdesk.com +

VR-headset är årets julklapp

Teknisk pryl årets julklapp även i år

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Virtuell verklighet

HUI Research har sedan 1988 utsett "Årets julklapp" och i år tillfaller den äran VR-headsetet, eller VR-glasögonen som HUI Research föredrar att kalla dem.

Man motiverar detta med att VR-headset uppfyller de tre kraven som man ställt upp för att bli årets julklapp:
* VR-glasögonen är en nyhet
* VR-glasögonen representerar den tid vi lever i
* Ökande efterfrågan på VR-glasögonen

Under "Läs mer" hittar ni alla "Årets julklapp(ar)" sedan 1988.

hui.se +
Läs mer...

SvD får pengar av Google till VR-satsning

Närmare en halv miljon kronor

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Virtuell verklighet

Google Digital News Initiative, DNI, är en satsning från Google som går ut på att främst nyhetsföretag ska kunna ansöka om pengar från en fond på 1,5 miljarder kronor. Pengarna ska gå till produktutveckling, forskning och innovation. Nu kommer Svenska Dagbladet att få närmare en halv miljon kronor ur fonden, 50 000 dollar. Det skriver Journalisten.se. Pengarna kommer att gå till ett VR-projekt som tidningen har på gång.

Men det är inte bara SvD som får pengar. Även Dagens Industri och Bonnier Business Press får medel till att utveckla DI:s kunskapsdatabas Nordic Tech List medan annonsföretaget Citygate får pengar till att utveckla minnesord och minnesannonsering i den digitala eran.

journalisten.se +

The Verge testar Snap Spectacles

They're pretty awesome

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Bärbarheter

Snap, före detta Snapchat, håller för tillfället på att lansera kamerabrillorna Spectacles och The Verge har lagt vantarna på ett exemplar för att se vad grejen är. För att sammanfatta verkar Spectacles rätt trevliga att använda om du är en person som älskar att dela med dig av diverse ögonblick i ditt liv, men mjukvaran verkar lite knepig om du vill dela många videor.

youtube.com +