Sony bygger en ny robothund

Tolv år efter de dödade Aibo

Sony Aibo
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Robotar

Den japanska nyhetsbyrån Nikkei rapporterar att Sony håller på att utveckla en hundliknande robot och det får ju genast många av oss att tänka på deras klassiska Aibo-robot. Även Aibo såg ut som en hund och var väl antagligen en av de mer avancerade "leksaks"-robotarna som fanns på marknaden fram tills 2005 när Sony lade ner utvecklingen av Aibo.

Nu verkar dock Sony ha kommit på andra tankar och samlat ihop en del av gänget som utvecklade Aibo och låtit dem ta fram en ny robothund. Det finns inga uppgifter om hur den ser ut eller vad den kommer att ha för funktioner men det ryktas att den kommer att vara försedd med någon slags smart assistent så att man kan fråga den saker och ge den röstkommandon.

Vidare planerar Sony att deras nya robothund ska byggas på en öppen plattform så att användare själva ska kunna utveckla och ge roboten nya funktioner. Det finns inga uppgifter om när vi kan få se Sonys nästa robothund men det är väl inte helt omöjligt att den dyker upp på CES-mässan i Las Vegas i januari.

MKBHD recenserar Google Home Mini

Värd liten puck

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Smarta hemmet

MKBHD har lagt vantarna på ett stycke Google Home Mini för att se om den är värd de 49 dollar enheten kostar.

via Youtube

Tekniska Museet drar igång nördcafét igen

Lyssna på när entusiaster berättar om sina hobbys och yrken

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Övrigt

Tekniska Museet skriver i ett pressmeddelande att man nu drar igång sitt så kallade Nördcafé igen den här veckan.

Under Nördcafe-kvällarna kommer deltagarna att få möjlighet att lyssna på när entusiaster och proffs snackar om sin "nördiga" intressen eller yrken. I höstens första Nördcafé står den professionelle drönarflygaren Gustav Gerdes på scen och diskuterar hur han kom in på den banan. I ett pressmeddelande säger Gerdes bland annat:
"Det här är min livsstil, min fritid och min ekonomiska försörjning. Hela min tillvaro påverkas av väder, ljuset, landskapet. Jag är beroende av att vara på rätt plats vid rätt tid på dygnet, ofta konstiga tider"
Årets första Nördcafé på Tekniska Museet arrangeras nu på onsdag 11 oktober kl 18:00. Gratis inträde efter klockan 17:00.

Philips börjar rulla ut Android 7.0 till TV-apparater

Till modeller från 2016 och 2017

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / TV

Philips smarta TV-apparater har kört Android 6.0 Marshmallow lite väl länge, men nu har utvecklarna fått tummen ur och börjat rulla ut en uppdatering till sina TV-apparater. Mer specifikt handlar det om modellerna som släppts i år och förra året som kommer uppdateras till Android 7.0 Nougat.

Bland annat kommer den nya uppdateringen med trevligheter som bild-i-bild-läge, 4K-casting, stöd för flera konton samt inspelningsmöjlighet i appar.

Uppdateringen kommer släppas till TV-apparater med modellnamn som avslutas med -01 samt -02. 01-modellerna kommer få uppdateringen först. Utrullningen av den nya mjukvaran har dragit igång så troligtvis kommer uppdateringen dyka upp hos er inom kort.

Nu kan Google Home hitta din telefon

Känns som en rätt smidig funktion

Google Home Mini
Foto: Roger Åberg
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Smarta hemmet

Förra veckan presenterade Google två nya modeller av sin smarta högtalare Google Home och i samband med det släpptes även en mjukvaruupddatering som bland annat gör så att man kan be Google Home hitta förlagda telefoner runt om i hemmet.

Som synes i videon nedan så kan man nu be Google Home hitta förlagda telefoner och sedan aktivera ringsignalen på dessa. Tack vare Google Homes smarta röstigenkännings-teknik så vet Google Home även om vilken telefon som tillhör vilken familjemedlem om den hittar flera.

Det går att hitta både iPhones och Android-telefoner men Google Home kommer inte ha möjlighet att spela upp en ringsignal på iPhone om denna försatts i ljudlöst läge innan den förlagts. Gäller det android kan en ringsignal spelas upp oavsett om telefonen försatts i tyst läge eller inte.

Vill du kolla in annat nytt man nu kan göra med sin Google Home så har The Verge gjort en rätt schysst sammanställning om det här.

Nu börjar IKEA göra möbler för djur!
Heter, så klart, Lurvig 
185kg
+
Roger Åberg
Klassisk terminal i New York byggs om till hotell
TWA vid JKF 
140kg
+
Roger Åberg
Ett flytande tält
Dagens kombo! 
134kg
+
Roger Åberg