En första titt på Sonys nya drönare Aerosense

Pryl / Drönare

För några veckor sedan blev det känt att Sony jobbar på en ny drönare vid namn Aerosense tillsammans med företaget ZMP som ska användas för att utföra diverse landskapsgranskningar och kan bära med sig drygt 10 kg utrustning. Drönaren kan flyga i upp till två timmar och har en maxhastighet på 170 km/h och den kan lyfta och landa vertikalt.

Sony har släppt en video som visar en prototyp av drönaren in action.

gizmodo.com +

iBackPack är en rejält smart ryggsäck

Pryl / Mojänger

Letar du efter en ny ryggsäck som tillfredsställer dina nördigare behov? Då kanske iBackPack är intressant för dig. Ryggsäcken är utrustad med ett 4g-modem, bluetoothhögtalare, batteripack på upp till 20 000 mAh med ett gäng USB-portar och inbyggd gps. Sedan har väskan förstås utrymme för alla dina enheter som mobiltelefoner, surfplattor och laptops.

iBackPack kör för tillfället en runda på Indiegogo och har efter 9 dagar lyckats skrapa ihop 236 886 dollar efter att ha bett om endast 50 000 dollar, så den smarta ryggsäcken kommer bli verklighet. Känner du dig sugen på en iBackPack kan du beställa en via Indiegogo-sidan för 199 dollar för en Wifi-version eller 99 dollar för en utan 4g-modem samt har mindre batterikapacitet. Leverans sker i mars nästa år.

Ovan ser ni en genomgång av väskan.

www.indiegogo.com +

Kommande Moto 360 har plåtats i det vilda

Pryl / Bärbarheter

Det har sedan urminnes tider (läs:ett par månader) ryktats om att Motorola kommer att släppa en uppföljare till Moto 360 och uppföljaren har dykt hos på diverse certifikatmyndigheter, men nu verkar det som att Motorola har delat ut ett gäng klockor till ett gäng anställda. Dessa anställda har i sin tur blivit plåtade av ett par observanta personer och ovan kan ni se några bilder från dessa.

Som ni ser på bilderna så verkar det som att den nya versionen av Moto 360 kommer att använda en rund display precis som tidigare, men knappen har flyttats och det kommer nu gå att byta armband.

Förhoppningsvis kommer Motorola visa upp den nya klockan och ge oss lite mer information om den inom kort.

www.engadget.com +

LG G Watch R får Wifi-stöd

Pryl / Bärbarheter

LG:s första runda Android-klocka G Watch R har i och med den senaste Android Wear-uppdateringen, Android Wear 1.3 för att vara exakt, fått möjligheten att koppla upp sig till wifi, vilket gör att du inte behöver ha en bluetoothkoppling mellan telefon och klocka jämt och ständigt vilket ska ge klockan lite längre batteritid.

Så om du har en G Watch R så är det läge att försöka uppdatera klockans mjukvara illa kvickt då du inte bara får wifi-funktionalitet, utan också interaktiva urtavlor.

thenextweb.com +

Wiz Khalifa gripen när han vägrade kliva av sin hoverboard

Wiz Khalifa
Pryl / Mojänger

Helgens märkligaste historia hämtar vi från Los Angeles där hiphop-artisten Wiz Khalifa blev gripen på Los Angeles flygplats efter det att han vägrade att kliva av sin hoverboard efter uppmaning från säkerhetspersonal.

Som ni kan se på bilden och filmen nedan handlade det inte om något direkt lugnt ingripande och det uppges att Khalifa ska ha motsatt sig gripandet. På Twitter lyckades han även med att leverera några rätt sköna citat, bland annat:
"I stand for our generation and our generation is gonna be riding hover boards so if you don’t like it eat a dick!"
Det får dock nämnas att det som i media nu kallas för "hoverboard" antagligen är den Phunkee Duck, en slags motoriserad skateboard, som Khalifa använder i videoklippet längst ned.
jezebel.com +

Limrobot från ABB

Pryl / Robotar

Här är en titt på ett av ABB:s senaste robotsystem där en industrirobot används tillsammans med ett smart fördelningssystem som gör att man kan spruta lim eller andra vätskor med samma substans i ett förutbestämt mönster.

Enligt ABB ska det här systemet vara tre gånger snabbare än andra konkurrerande system på marknaden. ABB:s produktchef Robert Braun säger:
"ABB is excited to be able to provide customers with an easy-to-use solution capable of meeting the growing demand for gluing and sealing technologies. Because the function package is integrated into the IRC5’s internal motion control system, it automatically knows the robot’s next move, allowing it to dispense materials with greater precision and accuracy than traditional solutions."

www.abb.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen