Hörlurarnas historia

Pryl / Hifi
Ett par hörlurar är något som i stort sett alla av oss snart har och skulle man vara intresserad av att veta mer om hörlurarnas syfte och utveckling genom historiens gång så får man sig en ganska så bra genomgång i den här presentationen.

I guiden, som hittas på länken nedan, går man igenom hur hörlurar sett ut och använts ända sedan 1890-talet fram tills idag. Under presentationen spelas även tidsenlig musik så man kanske får någon slags känsla av vad man lyssnade i lurarna på förr i tiden.


www.ligo.co.uk +

LG lanserar ännu en smartklocka

Pryl / Klockor
Nästa vecka i Berlin så ska LG visa upp sin nya smartklocka. Enligt teasern ovan så verkar det blir en rund sådan denna gång. Detta blir LGs andra smartklocka och kommer att heta LG G Watch R. Vi återkommer nästa vecka med mer information i samband med lanseringen.

www.engadget.com +

Stolen du kan ha på dig

Pryl / Robotar
Noonee heter den här flummiga uppfinningen som låter dig sitta utan stol. Konstruktionen sätts fast på benen och så tar den emot din kroppsvikt när du sätter dig ner.

Känns mest som något för folk som jobbar stående på samma ställe under lång tid men jag skulle kunna tänka mig att ha dem när man behöver stå länge - typ på festival. Om man inte såg ut som en idiot vill säga...
www.noonee.ch +

Läckt: Bilder på Samsungs kommande Gear VR

Pryl / Mojänger
Gear VR är Samsungs första virtual reality headset och kommer troligtvis att konkurrera med Sonys Project Morpheus, nu har det läckt lite bilder av Gear VR som är i produktion. Headsetet sägs bära en OLED-skärm som är kompatibelt med en Galaxy smarttelefon.

Gear VR utvecklas i samarbete med Oculus VR som är utvecklarna bakom Oculus Rift. Det har sagts att grunden för samarbetet är ett utbyte mellan dessa två företag, Oculus vill lägga vantarna på Samsungs OLED-skärmar, och Samsung vill ha tillgång till Oculus mjukvara.

Det ryktas om att Samsung kommer att visa upp Gear VR jämte Galaxy Note 4 under IFA-mässan i år. Feber kommer att vara på plats under IFA så vi håller er uppdaterade.

www.sammobile.com +

Ny nätverksspelare från Pioneer

Pryl / Hifi
Pioneer lanserar nu en ny liten musikspelare och förstärkare vid namn N-P01 och den ser riktigt intressant ut på pappret om man inte vill ha en stor jätteförstärkare hemma.

Förstärkardelen ligger på 2 x 75 Watt och den har förstås även en utgång för en aktiv sub. Pioneer har tack och lov slängt ut CD-spelaren och istället försökt att göra en så bra nätverksspelare som möjligt och den 3,5 tum stora skärmen ska låta en styra det hela på ett bra sätt om man inte vill använda den tillhörande appen.

Den inbyggda spelaren ska kunna spela upp filer från nätverkskopplade NAS:ar, datorer eller via USB-porten på framsidan och då stödjer spelaren allt från mp3:or till högupplösta Flac-filer. N-P01 har också stöd för Airplay, DLNA och trevligt nog även Spotify connect.

Den svenska prislappen kommer att landa på runt 4 000 kronor när den dyker upp i september.

Uppdatering
Vi snurrade till det lite här. Nätverksspelaren heter N-P01 men för att verkligen lira musik behövs även recievern SX-P01. Det är den som har 2 x 75 Watt.

För £749 får man reciever, nätverksspelaren och högtalare, har man högtalare sedan tidigare (eller helt enkelt vill ha något annat) är prislappen 599 pund.
www.whathifi.com +

Här är BeoPlay S8

Pryl / Högtalare
Idag så lanserar Bang & Olufsen ett par nya högtalare i B&O Play-serien. De nya högtalarna heter BeoPlay S8 och är ett system på två satelliter och en bashögtalare.

Satelliterna kan du antingen ställa på ett bord eller montera på väggen med tillhörande väggfästen och baslådan är bara att ställa där du tycker den är fin eller där den inte syns alls. Inuti bashögtalaren så hittar vi ett åtta tum stort element och i satelliterna sitter det 2,5-tumselement. De inbyggda förstärkarna ligger på 140 Watt i satelliterna och 280 Watt i baslådan. Vad gäller ingångar så har bashögtalare en 3,5mm-ingång och en RCA-ingång.

Prislappen för ett paket ligger på 11 000 kronor och vi hoppas på att testa för att se om de är värda det men vi tycker redan nu att det är lite tråkigt att det saknar trådlösa möjligheter.
www.beoplay.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen