Netatmo visar upp Healthy Home Coach

Mäter luftkvalitet i hemmet

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Smarta hemmet

Netatmo har har visat en ny sensor som gör det lätt för dig att hålla koll på luftkvaliteten i hemmet så att du och dina nära och kära kan hålla sig friska och krya. Healthy Home Coach mäter luftkvalitet, luftfuktighet, temperatur och ljudnivå och du kan hålla koll på värdena i mobilen via Netatmo-appen.

Netatmo Healthy Home Coach påminner mycket om företagets första produkt, Weather Station, och äger du redan en sådan så är Healthy Home Coach inte någonting för dig då dessa levererar samma information som luftkvalitet, luftfuktighet, temperatur och ljudnivå i realtid.

Hur som helst. Känner du dig sugen på Netatmo Healthy Home Coach så finns den tillgänglig från och med idag och priset ligger på 99 euro.

engadget.com +

Robelf är en väktarrobot för hemmet

Kan även underhålla familjen

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Robotar

Robelf är en 85 centimeter lång robot som är tänkt att rulla runt i ägarnas hem och kontrollera vilka som befinner sig där.

Roboten är försedd med ansiktsigenkänning så att den känner igen vilka personer den stöter på och dessa kan även interagera med Robelf genom huvudet, som består av en tryckkänslig tablet, eller bara genom att tala till den. Tablet-huvudet kan även användas för att visa underhållning, användas till utbildning eller ge upplysningar om väder, nyheter och liknande.

På baksidan av huvudet sitter en löstagbara kamera som man kallar för "Elf Eye" och denna kan man placera i sitt hus för att sedan streama vidare materialet till robotens huvud eller annan skärm, till exempel en mobil. Robelf vet själv när dess batterier börjar ta slut och då åker de bort och parkerar i sin laddningsstation.

Robelf finansieras just nu via crowdfundingsajten IndieGoGo och man har redan nått sitt mål på 100.000 dollar. På IndieGoGo kan man nu chippa in mellan 350 till 450 dollar för en Robelf men i butik kommer den sannolikt att kosta lite mer än så.

indiegogo.com +

60 minutes intervjuar roboten Sofia

Sällskapsrobot

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Robotar

Här kan ni kolla in när 60 minutes programledare Charlie Rose intervjuar den humanoida roboten Sofia i samband med att man spelade in två 60-minutes program som handlar om artificiell intelligens.

Sofia är framtagen av det hongkong-baserade robotföretaget Hanson Robotics och tanken är att Sofia i framtiden kan komma att fungera som sällskap åt ensamma människor, till exempel äldre människor. I dagsläget är Sofia en stationär robot där man har lagt mer kraft på att få dess ansikte att röra sig samt AI:n som sköter Sofias konversation.

Hanson Robotics uppgav tidigare i år att man skulle meddela vad en "Sofia-robot" kommer att kosta men så har inte blivit fallet än så länge.

cbsnews.com +

Nu kan du förboka Oculus Touch

Skeppas 6 december

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Virtuell verklighet

Under Oculus Connect som hölls i slutet av förra veckan berättade företaget när du kommer kunna beställa rörelsekontrollerna Touch och det kommer du kunna göra från och med nu. Eller i alla fall lägga en förbokning då kontrollerna kommer skeppas 6 december.

Priset ligger på 199 euro och du får då med två stycken kontroller samt ytterligare en sensor som låter dig röra dig mer fritt när du spelar. Har du inget Oculus Rift-headset sedan tidigare så har du även möjlighet att beställa ett bundle som ger dig headsetet, två kontroller samt två sensorer. Priset för paketet ligger på 898 euro.

Länk till Oculus hemsida hittar ni här nere till vänster.

www3.oculus.com +

Stop motion-film där Dödsstjärnan byggs

I LEGO

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / LEGO

YouTube-användaren Bar Van Dijkwent har gjort en rätt så snygg stop motion-video där LEGO-byggsatsen för Dödsstjärnan byggs upp framför ögonen på en. Detta är en riktigt tillfredsställande video och riktigt svår att stänga av när man väl satt igång den.

sploid.gizmodo.com +

Pingisbord som spelar musik

Ping to the motherfucking pong!

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Pryl

Ping Pong FM är ett pingisbord som spelar musik så länge spelarna spelar bollen fram och tillbaka. Beroende på hur snabbt man slå bollen mellan varandra så ökas eller sänks musikens tempo så om man vill ha fett med discodunk gäller det att spela snabba bollar.

Tyvärr fungerar tekniken just nu endast med rack som är kopplade via sladdar vilket ju inte är helt optimalt för discopingis. Men hur som helst är det en tuff grej som säkert skulle kunna få vilken förfest som helst att bli svettigare än vanligt.

pingpong.fm +

Snart kanske man kan fixa hår med hjälp av en 3D-skrivare

Slipp vara skallig

Foto: L’Oreal
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / 3D-skrivare

Skönhetsföretaget L'Oreal har tillsammans med bioteknikföretaget Poietis utvecklat en metod för att skriva ut biologiska hårsäckar som skulle kunna användas av skalliga personer som hellre skulle föredra att ha hår.

De båda företagen använder sig av en 3D-skrivare som man matar med cellvävnad och denna skriver sedan ut hårsäckar som i teorin ska ha möjlighet att producera nya hårstrån och som skulle kunna transplanteras på skalliga personers hjässa. José Cotovio från L'Oréal Recherche & Innovation säger:
"This is the holy grail that we all have in mind – to make something to put on the head of people with hair-loss problems.
Hair loss is a very emotional problem for people, and this is the final target. But we get there step by step. We think this is the time. We have the knowledge and the technology."

När skalliga personer eventuellt kan få komma att testa de konstgjorda hårsäckarna finns det inga uppgifter om.

via expressen.se dailymail.co.uk +