Pryl / Virtuell verklighet

Nyligen fick folket från Tested chansen att prova spelet Budget Cuts under Valves SteamVR Developer Showcase. Detta pusselspel med portaler utvecklas för virtuell verklighet och i klippet ovan kan man se hur det ser ut.

Bonusklipp nedan.

www.tested.com +
Pryl / Mediaspelare

Vad är det här?
I höstas visade Pioneer upp musikspelaren XDP-100R som är en musikspelare med Android som ska rikta sig mot musikentusiaster och audiofiler genom att leverera högkvalitativt ljud och kan hantera ljudfiler som FLAC, MQA, ALAC samt DSD.

Vad är vårt första intryck?
Musikspelaren är en väldigt solid enhet. Den har ett hölje av aluminium och även om kanterna är riktigt skarpa så ligger den ändå rätt bra i handen. Någonting jag uppskattar är den fysiska volymratten på enhetens vänstra sida samt möjligheten att stoppa in två micro SD-kort.

Vad ser vi mest fram mot att testa?
Jag ser fram emot att lyssna på en herrans massa musik med extremt hög ljudkvalitet och se om XDP-100R är värd prislappen på 8 490 kronor.

Pryl / Leksaker

Leksaksdistributören Bluefin har visat upp en sprillans ny Bruce Lee-docka som de kallar för "världens mest poserbara Bruce Lee-dock". Dockan är alltså utrustad med ovanligt många rörliga leder, vilket gör att du kan få Bruce att göra diverse Kung Fu-konster som du inte kan göra med andra Bruce Lee-dockor.

Bruce Lee-actionfiguren är 12 centimeter hög och ska säljas för 49,99 dollar. Du får då med ett gäng vapen, händer och ansikten till Bruce.

Här till höger ser ni när Bruce Lee-dockan poserar på olika sätt.

geektyrant.com +
Pryl / Leksaker

Mattel offentliggjorde i går en ny serie Barbie-dockor som man tänkt lansera i år. Det som är mest uppmärksammat är att dessa dockor kommer komma i tre nya storlekar. Storlekarna är tall, petite och curvy vilket då skall vara ett alternativ till den traditonella och oproportionerliga varianten av dockan.

Dessa dockor kommer släppas i Barbie Fashionistas-serien så barnen endast behöver fokusera på att hetsa om mode stället för kroppsstorlekar.

Förutom dessa nya modeller så kommer Matell i år även släppa Barbie-dockor med jobb som spelutvecklare, president och spion.

shop.mattel.com +
Foto / Utställningar

Det är inte alla som bor i närheten av fotoutställningar eller av andra anledningar har möjlighet att besöka några. Det vill grundarna bakom fotoappen EyeEm ändra på och meddelar att de jobbar på en app för virtuell verklighet som ska låta människor besöka utställningar hemma i soffan. Initialt verkar dock utställningarna vara baserade på communityns egna bilder som användare, liksom på Instagram, lägger upp.

Appen är än så länge framtagen för Android, men en version för iOS är under utveckling, och kan användas med en vanlig Google Cardboard eller motsvarande. Tanken är att användare ska kunna titta på foton utifrån olika kategorier placerade i rum och från starten finns fyra kategorier: Porträtt, New York, Japan och Steet Art. Utställningarna ska kombineras med passande bakgrundsljud. Så här säger utvecklarna själva.

“In the longer term, Rooms could be developed into a virtual gallery space?—?which would mean improving the architecture and optimizing the lighting and audio systems, as well as adding image curation based on EyeEm Vision.

It’s opening up new ways to consume content one otherwise may never be able to consume. VR allows anyone to experience everything from a sports event to a concert, vacation, and now, a photography exhibition.

När apparna kommer att släppas är oklart men ovan kan ni kolla in en video som visar hur det är tänk att se ut.

petapixel.com +
Pryl / Leksaker

Mythbusters-profilen Adam Savage gillar dockor och nyligen bestämde han sig för att, tillsammans med Rick Lyon, bygga handdockan Finn på en dag. I klippet ovan kan man se hur det gick till och via länken nedan kan man hitta lite bilder från bygget.

www.tested.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen