m
Vi har kollat in nya Volvo V60!
Vi säger bara en sak: Wow! 
84.0°
+
Roger Åberg
0

Hot Wheels visar upp Hot Wheels Augmoto

Bilbana med augmented reality

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Förstärkt verklighet

Tidigare idag skrev vi om Hot Wheels fysiska version av Rocket League men företaget visade nu i helgen även upp en augmented reality-version av sina bilbanor på leksaksmässan New York Toy Fair.

Det handlar om en bilbana som påminner om en traditionell Hot Wheels-bana med tillhörande bilar men Hot Wheels Augmoto kräver även en AR-app för att man ska kunna utnyttja bilbanans fulla potential. I appen läggs det in diverse digitala objekt som till exempel publik och det går även att skjuta raketer på motståndarnas bilar i appen.

Hot Wheels Augmoto med en bana och två bilar släpps till hösten och kommer att kosta cirka 120 dollar.

Pappersplanet du kan göra loopar med

Nu på Indiegogo

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Artificiell intelligens

Nu kommer PowerUps tredje smarta pappersflygplan och den här gången kan det göra lite tricks. Loopar och andra roliga saker ska inte var några problem alls. Nu finns det att köpa på Indiegogo för 37 dollar.

Om man beställer nu ska de komma tills maj, ganska så perfekt till våren med andra ord.

Google använder AI för att skriva Wikipedia-artiklar

Ännu något vi slipper göra i framtiden?

Foto: Nick Youngson
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Artificiell intelligens

En av Googles avdelningar där man utvecklar artificiell intelligens har tagit fram en AI som man säger kan skriva artiklar till Wikipedia som ska fungera förhållandevis bra att läsa för människor.

Bottar har använts tidigare för att skriva artiklar på Wikipedia men då har det oftast handlat om rena faktauppställningar. Vad Google Brains AI försöker göra är att leta upp information om ett ämne på nätet och sedan sammanfatta denna så att det resulterar i en förhållandevis lättläst och informativ artikel på Wikipedia.

Artiklarna som Googles AI genererar publiceras i dagsläget inte på Wikipedia utan än så länge handlar det hela bara om ett test. I exemplet nedan kan ni se den texten Googles AI genererade om Wings over Kansas, en webbsajt för hobbyflygare, till vänster medan flygsajtens riktiga wikipedia-text syns till höger.

Brukar du skriva artiklar på Wikipedia? Svara gärna på vår enkät nedan.

Idag är det tio år sedan HD DVD dödförklarades

Blu-ray gick vinnande ur den striden

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Hemmabio

Idag har det gått exakt 10 år sedan Toshiba meddelade att de drog sig ur formatkriget mellan efterföljarna till DVD-formatet.

På den tiden stod striden mellan Toshibas HD DVD-format och Sonys Blu-ray-format och som bekant så var det Sony som gick vinnande ur den striden. Den 18 januari 2008 meddelade Toshiba att man skulle dra ner på produktionen av HD DVD-skivor för att senare helt sluta tillverkar dessa. Det var ett besked som även markerade HD DVD-formatets död.

Bland anledningarna till varför Blu-ray gick vinnande ur formatkriget anges bland annat att PlayStation 3 hade stöd för Blu-ray. En annan anledning ska ha varit att filmbolagen föredrog Blu-ray för att det formatet hade bättre stöd för kopieringsskydd och regionskodning av deras filmer.

Mattel visar upp nya Jurassic World-robotar

Om du vill leka innan Fallen Kingdom har premiär

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Robotar

Under den pågående leksakamässan New York Toy Fair har leksakstillverkaren Mattel visat upp lite nya dinobots från den förra och den kommande Jurassic World-filmen.

Det handlar om robotar i Mattels så kallade Kamigami-serie vilka går att radiostyra med en tillhörande app till mobilen. Leksakerna har även viss STEM-funktionalitet (Science, technology, engineering, and mathematics) vilket gör att användarna ska kunna genomföra enklare programmering i den tillhörande appen vilket gör att robotarna lär sig nya saker.

Förutom Kamigami-robotarna så visade Mattel även upp drönaren "Pterano-Drone" vilket är en flygande version av dinosaurien Pteranodon från Jurassic World. Drönaren ska vara försedd med förenklade kontroller som ska vara anpassade för barn och den ska även ha en säkerhetsfunktion som gör så att motorn stängs av om någon håller i drönaren.

Kamigami-robotarna kommer att kosta 60 dollar styck och drönaren kommer att kosta 120 dollar. Samtliga modeller släpps någon gång under våren innan Jurassic World: Fallen Kingdom har premiär 8 juni.

Info från IMDb
Circle K öppnar Sveriges största hamburgerkedja
Börjar samarbeta med Petters KÄK 
203kg
+
Bobby Green
Moppen från Dum & dummare är till salu!
Den skulle ju vara kul att ha 
172kg
+
Bobby Green
Tut i luren! Idag är det Fettisdagen!
Ät eller drick en semla eller fem 
128kg
+
Bobby Green
Krama varandra i kommentarsfältet!
Vanligt, hederligt hyfs regerar 
105.4°
+
Roger Åberg
0