Nu kan man prata med sin Nest-termostat

Pryl / Övrigt

Google meddelade igår att de nu är möjligt att styra termostater från Nest, ett företag som Google köpte upp i början av året, med hjälp av röststyrning.

Man kan med andra ord säga till sin Android-telefon "change the temperature to 74 degrees" och då ändrar Nest-termostaten temperaturen så att det är varmt och skönt när man kommer hem.

Förutom det så introduceras även ett nytt kort (card) i Google Now så att man kan ha lite koll på vad ens termostat pysslar med.

via Engadget nest.com +

LEGO Physics

Pryl / Mojänger

Här är en film där LEGO-entusiasten Christian Bechinie har konstruerat en Rube Goldberg-maskin i LEGO och alltså använder sig av fysikens lagar för att få saker och ting att hända med LEGO-modellen.

Bechinies önskan är nu att LEGO ska uppskatta hans LEGO-modell och släppa den som ett LEGO Physics så att andra än han kan få bygga sina egna små modeller baserade på fysikens lagar.

youtube.com +

Airbus funderar på att lägga ner A380

Pryl / Övrigt

Det är nu nästan 10 år sedan Airbus visade upp sin monsterjumbo A380 för första gången men tydligen har den inte blivit den försäljningsframgång som företaget först hoppades på.

Nyhetsbyrån Bloomberg rapporterar att efterfrågan på A380 har minskat och att man därför kan tänka sig att lägga ner produktionen helt av modellen redan 2018. A380 har varit uppskattad av passagerare men mindre intressanta för flygbolagen då dessa efterfrågat mindre och bränslesnålare modeller som även kan landa på mindre flygplatser.

Den första Airbusen som sattes i kommersiell trafik gjorde detta 2007 av Singapore Airlines. A380 kostade Airbus motsvarande 190 miljarder kronor att utveckla så skulle man tvingas lägga ner produktionen efter bara 10 år på marknaden så kommer modellen antagligen att visa sig bli en kostsam felsatsning från Airbus sida.

www.di.se +

Facebook köper svenska 13:th Lab

Pryl / Virtuell verklighet

Ny Teknik skriver att Facebook köper upp det lilla Stockholmsföretaget 13:th lab som fram tills nu har utvecklat bildanalyssystem för mobiltelefoner.

13:th lab skriver själva på sin hemsida att man under Facebooks flagga kommer att fortsätta utveckla företagets VR-konsol Oculus Rift. Hur mycket Facebook betalar för det sju man starka företaget framgår inte.

Här ovan kan ni kolla in ett kort klipp på lite av vad 13:th lab pysslat med fram tills nu.

via Ny Teknik 13thlab.com +

Umeåstudenter får ljusterapi från solenergi

Pryl / Övrigt

Under sommaren i år så tog Umeå Energi vara på solen och fångade upp energin från den via solceller. Nu ger man tillbaka denna till vintertrötta elever genom ljusterapi. När man, i bästa fall, får 0.7 soltimmar per dygn kan det behövas.

youtube.com +

Snart kan du gå på virtuell husvisning med Oculus Rift

Pryl / Virtuell verklighet

Att köpa bostad är en stor investering som kräver en hel del eftertanke. Därför blir det lätt en massa spring på olika visningar både i syftet att få inredningsinspiation och att faktiskt kolla på objekt som är till salu. Och ännu knepigare att bilda sig en uppfattning är det när det kommer till hus som inte ännu är byggda. Då får man sitta och kolla inspirationsbilder och planritningar om man inte hittar några visningshus i närheten att undersöka.

Men snart kan du kanske slippa passa en massa husvisningstider. Uppsalaföretaget Boldarc lanserar nu husvisningar för Oculus Rift som innebär att du kan gå runt i de virtuella bostäderna och dessutom möblera och byta färg på väggar och tak för att se hur huset eller lägenheten skulle passa just dig. Får teven plats? Blir det för trångt med sängen i det lilla sovrummet?

Just nu är det bostäder från Widerlöv och Co. som har testats i Oculus Rift och fastighetsmäklaren ser stor potential inför framtiden i form av minskade kostnader och en bättre upplevelse för kunden. De bostäder som visats än så länge är framtagna av spelutvecklare och programmet som styr det hela rullar på en spelmotor.

Jag hoppas och tror att det här är något som lanseras brett framöver.

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen