Lesbiskt par i Bamse för första gången

Frida och Vera

Två nya kvinnliga karaktärer har dykt upp i serietidningen Bamse och det handlar om det lesbiska paret Frida och Vera.

Det är första gången lesbiska karaktärer tar plats i tidningen men man har tidigare haft med det homosexuella paret Lille Happ, Lille Skutts brorsa, och hans partner Lille Sixten.

Charlotta Borelius är chefredaktör för Bamse och hon säger angående Frida och Vera till Aftonbladet:
"Vi försöker visa olika familjekonstellationer, och Bamses värld förändras och utvecklas precis som det verkliga livet. Bamse är humanist och står för allas lika värde. På så sätt känns det här som en ganska självklar utveckling av tidningen"

aftonbladet.se +

Nanit är en smart babycam

Pingar telefonen om barnet vaknar till

Nanit är en babycam som förutom att filma barnen även har lite inbyggda sensorer som kan känna av om barnet vaknar upp ur sin sömn.

Om Nanit skulle känna av att barnet vaknar skickas ett meddelande till förälderns telefon som då kan gå direkt kan få upp en livestream från barnets sovplats. Förutom det så kan Nanit även registrera hur barnets sömn är som föräldern sedan kan kolla på i den tillhörande appen.

Basversionen av Nanit kostar 350 dollar men vill man ha versionen som även registrerar barnets sömn samt sparar videohistorik så stiger priset till 650 dollar.

via Engadget nanit.com +

Michael Bay startar produktionsbolag med VR-fokus

Kommer Rogue Initiative leverera explosionsimulator?

OBS! Bilden är ett montage

Michael Bay meddelade nyligen att han har startat ett nytt produktionsbolag vid namn Rogue Initiative vars fokus kommer vara att leverera VR-upplevelser. Hur gängets första projekt kommer se ut är för tillfället okänt, men det vore inte helt otippat om det kommer vara explosioner överallt och hela tiden.

Rogue Initiative säger detta om deras projekt:
The new collaboration will produce immersive, virtual adventures offering gritty, dangerclose, action coupled with Michael Bay’s signature style and storytelling that fans all over the world have come to expect from his blockbuster action films.

Vad Michael Bay kommer göra i Rogue Initiative verkar inte vara helt klart, men hans titel kommer i alla fall vara "strategic advisor".

Rogue Initiative meddelar att de kommer försöka jobba med flera VR-plattformar som Oculus och HTC Vive.

theverge.com +

E3 2016 Så här ser den virtuella verkligheten ut

Lite mixed reality från E3

Har ni inte testat på VR ännu så kommer här en demo där ni kan kolla in det i en slags mixed reality där man testar HTC Vive.

Det hela är inspelat framför en green screen så att betraktaren får en uppfattning om vad personen som befinner sig i den virtuella verkligheten faktiskt ser. JB McCree från HTC säger:
"Mixed Reality is the closest people can get to understanding what VR feels like by actually getting to see the player in the game. We’re recording the foreground, the player and the background, which is the green screen. We’re layering all of those together. That allows us to see the player in the environment."
HTC har inga planer på att släppa en green screen-lösning till konsumenter för tillfället utan siktar istället på att erbjuda lösningen till företag som vill visa upp vad de utvecklat i VR. Det handlar med andra ord om en hyfsat dyr lösning antar jag.

techcrunch.com +

Tested tittar på Razer OSVR

Den senaste versionen med ny display

Tested hänger på spelmässan E3 och har besökt Razer för att titta på deras senaste version av VR-headsetet OSVR för att se vad som är nytt.

youtube.com +

Kolla in Oculus trailer för Oculus Touch

Handkontroller för den virtuella verkligheten

Oculus skriver på sin blogg att det kommer att släppas 30 spel till Oculus Touch, det vill säga spel som använder sig av Oculus kommande handkontroller.

20 av spelen ska vara helt nya och framtagna speciellt för att användas med Oculus Touch. Bland titlarna nämns bland annat Unspoken, Dead & Buried från Oculus Studios, Rock Band VR från Harmonix, VR Sports Challenge från Sanzaru samt Cryteks The Climb.

Det finns forfarande inget släppdatum eller pris för Oculus Touch men jag antar att det borde komma någon gång i höst i samband med att spelen lanseras.

oculus.com +

Exklusivt Com Hem Labs testar tv-upplevelse i VR

Böjd TV-deluxe!

Pryl / TV

Com Hem har börjat testa hur en tv-upplevelse skulle kunna se ut i VR-världen. Än så länge är det bara ett koncept och man kallar det för Com Hem Play VR.

I upplevelsen placeras man i ett virtuellt vardagsrum och där kan man, så klart, kolla runt i 360 grader. I rummet finns en fiktiv soffa (oklart hur bekväm den är) och en stor skärm. Där kan man kolla på olika tv-program så klart men även bjuda in sina kompisar.

”Vi vet att några kanalbolag har sagt att de ska börja producera material i VR, men än så länge finns det inte så mycket innehåll. Den tekniska biten måste först lösas och det är därför vi gör det här nu och vi kommer fortsätta att testa”, säger Emma Svalin Sahlman, driftschef på Com Hem.

Plattformen är utvecklad för HTC Vive och kommer att visas upp på Dreamhack Masters som går av stapeln 18-21 juni.

youtube.com +