Koenigsegg söker folk
Har 40 stycken tjänster att tillsätta 
44.1°
+
Bobby Green
0
Forskare vill göra Mars beboeligt
Med hjälp av en asteroid 
41.6°
+
Emmy Zettergren
0
Ferrari 308 GTB på Bangkoks gator
Ingen vanlig syn direkt 
92kg
+
Bobby Green
Ooho är en ätbar flaska gjord av organiska material
Död åt plasten! 
56.2°
+
Emmy Zettergren
0
Låtfakta i Spotify på ingång till Android
Behind the Lyrics 
42.7°
+
André Stray
0
Fresh Prince och DJ Jazzy Jeff ska ut på miniturné
Snälla spela här! 
102kg
+
Bobby Green

Kitty Hawk visar upp flygprylen Flyer

Företaget som har fått backning av Larry Page

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Pryl

För knappt ett år sedan skrev vi om att Googlegrundaren Larry Page var med och stöttade ett företag som skulle bygga flygande bilar. Företaget heter Kitty Hawk och nu visar de upp sin första produkt som heter Flyer. Men det är ingen flygande bil, utan snarare en flygande motorcykel, som är speciellt framtagen för att flyga med över vattnet. Den är helt och hållet eldriven, du behöver inget pilotcert för att få använda den och den är laglig att flyga med i USA på flera ställen.

I slutet av året är tanken att man ska börja sälja den. Om man blir medlem nu för 100 dollar får man 2 000 dollar i rabatt på sin Flyer när den väl är klar, vad totalpriset på den är får vi dock inte reda på för tillfället.

Kitty Hawk berättar att de har flera olika prototyper på gång och att Flyer mer är en vision av vad framtiden har att erbjuda. Så den flygande bilen kanske är på väg, någon gång.

via Engadget kittyhawk.aero +

DJI visar upp DJI Goggles

Styr kameran med huvudet

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Drönare

DJI har visat upp Goggles som gör det lättare för piloter att se vad som händer och sker i närheten av drönaren. Headsetet är utrustat med accelerometer och gyroskop som gör det möjligt för dig att kontrollera kameran genom att vrida huvudet. Goggles har två visningslägen; 720p-upplösning med 60 fps och det andra kör 1080p med 30 bilder per sekund. Oavsett vilket läge du kör så kommer latency ligga på 110ms. Batteritiden ligger på 6 timmar.

Goggles är även utrustad med en touchpad på sidan som låter dig navigera i menyer samt ett hörlursuttag. Goggles är också utrustad med HDMI-ingång, vilket gör det möjligt för dig att använda headsetet med andra enheter.

DJI Goggles fungerar med modellerna Mavic, Phantom 4 och Inspire. Priset kommer ligga på 449 dollar och du kan förboka headsetet nu. Release sker i maj.

dji.com +

UrbanEars släpper sportlurar

Stadion kostar 999 kronor

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Hörlurar

Vi fick precis in UrbanEars högtalare för test men nu släpper de ännu en produkt. Den här gången är det hörlurar som är anpassade för "intensiv träning". Namnet är passande nog Stadion.

Stadion är ett par blåtandslurar som ska vara lite extra lätta att torka av. De är av inear-typ, har en flärp som gör att de sitter lite extra bra i örat och har framförallt en rätt annorlunda form med spiraler som ska göra att luren sitter fast bra på huvudet oavsett huvudform. En liten bonuspryl är att detaljer är reflekterande, bra om man springer ute på natten.

VR-upplevelse baserad på Alien: Covenant släpps i morgon

Låter farligt för hjärtat

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Virtuell verklighet

Många är vi som väntar på nästa film i Alien-serien. Men, vill man inte nöja sig med att utsätta hjärtat för påfrestningar i biosalongen kan man från och med i morgon även göra det i virtuell verklighet.

En VR-upplevelse, med namnet In Utero, baserad på filmen kommer att släppas till Oculus Rift i morgon. Som ni kan se i trailern, och som namnet avslöjar, får vi bland annat följa en alien i livmodern innan den föds.

Filmen Alien: Covenant har premiär 17 maj i Sverige.

engadget.com +

Justera ljudreducering med dBud

Smarta öronpluggarna

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Mojänger

Svenska Ear Labs har dragit igång en ny Kickstarterkampanj för sina smarta öronpluggar dBud. dBud är praktiskt taget ett par hörlurar med mikrofon och reglage som låter dig justera hur mycket oväsen som ska släppas förbi pluggarna. I den öppna positionen sänks volymen från omvärlden med drygt 65 procent medan det stängda läget stänger ute 87,5 procent av ljudet.

dBud går att förboka via Ear Labs Kickstartersida och priset ligger på 49 dollar för ett par. Vill du ha två par kan du pröjsa 84 dollar. Om inte allting går åt fanders för Ear Labs så kommer release ske i oktober.

via theverge.com kickstarter.com +