Microsoft gör specialversion av Windows 10 till Kinas regering
Säg hej till Windows 10 China Government Edition 
32.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Vaio Z Mercedes-Benz bootar till motorljud
Brum, brum, brum 
29.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Motocross- och endurofilm från Sverige
Med värmländsk humor 
97kg
+
Bobby Green
Far Cry 5 släpps 27 februari
Far Cry drar till staterna 
44.0°
+
André Stray
0
Inspelningen av John Wick: Chapter 3 kan dra igång i år
Eller tidigt nästa år 
42.6°
+
André Stray
0
Guldägget man kan basta i
Finns i Kiruna 
112kg
+
Bobby Green

Oculus Rift får officiellt Room Scale-VR

Har lämnat experimentella stadiet

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Virtuell verklighet

Room Scale-VR har varit tillgängligt på Oculus Rift sedan Touch-kontrollerna lanserades i december, men endast i ett experimentellt läge. Nu har Oculus-utvecklarna fått pli på systemet och har nu blivit av med den experimentella stämpeln.

För att kunna använda room scale-VR med Oculus Rift behöver du ha tre stycken sensorer så att datorn kan läsa av dina rörelser.

MTG släpper VR-appen Viareal

Satsar på att ta fram eget material i VR

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Virtuell verklighet

Medieföretaget MTG släpper nu VR-appen Viareal till mobiltelefoner med vilken användare ska kunna ta del av speciellt framtaget VR-material.

Det kan handla om bakom-scenen-material från till exempel Paradise Hotel men man ska även kunna få följa med in i sitt favoritslags omklädningsrum under till exempel fotbollsmatcher. 3 juni kommer man även att sända UEFA Champions League-finalen i VR för första gången.

Viareal-appen går redan idag att ladda ner gratis till iOS från App Store och till Android från Google Play. 31 maj släpps appen även till Samsungs Gear VR-headset i Oculus Store.

Ryssar gör transformer av LADA

Med inbyggda vapen

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Robotar

Här är ytterligare en hemmabyggd transformer och den här är gjord av en far och son i Ryssland.

Bygget baseras på bilmodellen VAZ-2110 Lada och det tog de båda konstruktörerna cirka ett halvår att spika ihop det hela. Som synes i videon ovan så är transformen försedd med vapen men jag antar att dessa bara skjuter blank ammunition.

Klippet ovan är filmat på en stuntmans-show i den lilla ryska staden Oryol som ligger söder om Moskva.

HTC presenterar VR-headsetet HTC Link

VR-headset för mobiltelefoner men med egna skärmar

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Virtuell verklighet

HTC har presenterat ett nytt VR-headset som man kallar för Link som är tänkt att paras med en mobiltelefon men VR-upplevelserna kommer att spelas upp på headsetets egna skärmar.

Det handlar om två stycken 3,8 tum stora skärmar som har upplösningen 1080x1200 pixlar med en uppdateringsfrekvens på 90Hz och ett synfält på 110 grader. Headsetet ska även klara av sex graders av frihet vilket antagligen innebär att det måste kommunicera med en extern sensor av något slag. Link kommer som det ser ut nu bara gå att använda med HTC:s flaggskeppmodell HTC U11 som man visade upp tidigare den här månaden.

Under årets Google I/O meddelade HTC att man kommer att ta fram fristående VR-headset till Google VR-plattform Daydream men Link ska inte ha något med detta att göra. Vad det kommer att släppas för material till HTC Link finns det inte så mycket uppgifter om heller men UploadVR säger att HTC samarbetar med företaget bakom anime-serien Ghost in the shell för att ta fram material till Link.

Som det ser ut nu kommer HTC Link bara att släppas i Japan och det finns inga uppgifter om vad VR-headsetet kommer att kosta för tillfället.

Nu har Dubais första robotpolis börjat patrullera gatorna där

Robocop intar Förenade Arabemiraten

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Robotar

Den här veckan fick Dubai sin första robotpolis och här kan ni kolla in när den visades upp under Gulf Information Security Expo and Conference (GISEC) i veckan som gick.

Roboten är utvecklad av polisen i Dubai och de har även tagit IBM:s superdator Watson samt Google till hjälp för att utveckla sin "Robocop". Det handlar om en autonom robot som är 170 centimeter hög och väger cirka 100 kilo. Roboten kan läsa av människors ansiktsuttryck, kommunicera på sex olika språk, fungera som en länk mellan en mänsklig polis och någon som behöver komma i kontakt med en sådan och den är även försedd med en tablet vilken man ska kunna använda för att till exempel betala böter.

Dubai har ambitiösa planer när det gäller robotpoliser och ser en framtid där vissa polisstationer helt bemannas av robotar. Som mål har man att 25% av Dubais polisstyrka består av robotar 2030.