m
Det första fantastiska andetaget efter en lungtransplantation
Donera mera! 
78.1°
+
Roger Åberg
0
Fully Charged kör den eldrivna Folkabussen
Som jag vill ha denna 
50.2°
+
Bobby Green
0
Teenage Engineering gör saker åt IKEA
Dubbelt svenskt! 
44.6°
+
Roger Åberg
0
Drake ger bort stålar och glädje
I nya videon 
117kg
+
Roger Åberg
Wired tar en titt på konstgjort kött
Framtidens grej? 
47.7°
+
André Stray
0
Apple har problem med anställda som går in i väggen
Bokstavligt talat  
48.7°
+
André Stray
0
Pandora - Trust Me
Fredagsklassikern 
111kg
+
Bobby Green

Teenage Engineering gör saker åt IKEA

Dubbelt svenskt!

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Högtalare

Teenage Engineering och IKEA ska släppa en lite serie med saker som man kallar för Frekvens. Man har visat upp de slutgiltiga prototyperna och det ser ut som en större och en mindre högtalare och en spotlight.

I affärerna kommer de att finnas nästa år.

Drönare orsakade eventuellt en helikopter-krasch

Amerikanska myndigheter ska undersöka orsaken

Foto: Max Pixel
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Drönare

Flera amerikanska medier skriver att myndigheter nu ska undersöka om det var en drönare som var anledningen till att en helikopter kraschade i den amerikanska delstaten South Carolina i onsdags.

I helikoptern befanns sig en helikopterlärare samt en elev och de uppger att det ska ha dykt upp en drönare mitt framför helikoptern när de var ute och övningsflög. Detta ska ha lett till att läraren tog kontroll över helikoptern, men i samband med att han skulle styra undan från drönaren så slog helikopterns bakparti in i ett träd. Detta ledde till att piloten tappade kontrollen över helikoptern och att denna då störtade. Varken pilot eller elev ska ha fått några större skador av incidenten uppger nyhetsbyrån Bloombergs.

Skulle de amerikanska myndigheterna komma fram till att det var en drönare som orsakade helikopterkraschen så skulle det i så fall vara första gången som en drönare orsakar en flygolycka i USA.

Nokia kan lägga ner wearablesavdelningen

Withingssatsningen verkar ha gått sådär

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Bärbarheter

För mindre än två år sedan köpte Nokia upp hälsoföretaget Withings, men det verkar inte som att det har varit en allt för bra deal för Nokia. Företaget har nu meddelat att de kommer strukturera om hälsoavdelningen, vilket kan betyda att 425 tjänster kommer plockas bort från företaget.

Hur Nokias framtid inom hälsosegmentet är för tillfället oklart, men förhoppningsvis får vi reda på hur läget ser ut inom kort.

Underlägg till din HomePod

Slipp få fula märken

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Pryl

Tydligen kan Apples smarta högtalare HomePod göra fula märken om den ställs på bord eller annat tillverkat i trä. Trist för användarna och Apple, men inte för de som vill sälja prylar för att ta bort problemet. Företaget Pad & Quill erbjuder exempelvis ett underlägg i läder för 20 dollar som du placerar under högtalaren och på så vis slipper att sabba bordet. Finns i två olika färger.

Det är dock inte bara Apples högtalare som ska sabba för dig, även Sonos kan göra det. Jag som kör Sonos har dock aldrig upplevt det själv.

Zound Industries ska göra en smart högtalare

Som kör Alexa eller Google Assistant

OBS! Bilden är ett montage
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Smarta hemmet

DI Digital har tagit sig ett snack med svenska Zound Industries styrelseordförande Tommy Jacobson och diskuterat lite hur framtiden ser ut för företaget, ett företag som framför allt är kända för sina Marshall-hörlurar/högtalare.

Det snackas en del om en framtida börsnotering för Zound som kanske sker redan i år. Det nämns även planer om att Zound ska utveckla en smart högtalare som ska gå att röststyra med teknik från Google eller Amazon. Zound säger vidare att man siktar på att ha smarta högtalare på marknaden inom ett år och att man förhandlar med både Google och Amazon om att implementera deras smarta assistenter Google Assistant eller Alexa i dessa.

Huruvida vi snackar om en Marshall-brandad smart högtalare eller om Zounds smarta högtalare kommer att säljas under något annat varumärke finns det inga uppgifter om. Zound Industries har kontrakt med Marshall om att använda deras varumärke på högtalare och hörlurar fram till 2022 men hoppas nu kunna förlänga det kontraktet ytterligare 15 år.

Jacobsson kommenterade även Zounds fiasko med sin Marshall-brandade mobiltelefon, en satsning som man skrotade förra våren:
"Rent finansiellt blev telefonen ett misslyckande. Men vi lärde oss otroligt mycket om teknik och fick en otrolig respekt för hur man hanterar teknikleverantörer. Så det var ändå rätt beslut för att se långt fram."