Microsoft stänger ner Skypes kontor i Stockholm
120 jobb i farozonen 
27.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
IKEA lanserar app för sin belysningsserie Trådfri
Styr lamporna från mobilen 
50.0°
+
Emmy Zettergren
0
Så klär man sig som Kanye West, typ
Brad Hall visar 
80kg
+
Bobby Green
IKEA lanserar app för sin belysningsserie Trådfri
Styr lamporna från mobilen 
50.0°
+
Emmy Zettergren
Andy Rubin smygvisar ny telefon med minimal skärmkant
Borde visas upp ordentligt inom kort 
42.3°
+
André Stray
Vinflaskan som inte droppar
What kind of sorcery is this? 
101kg
+
Bobby Green

Urbanears lanserar högtalare

Med stöd för AirPlay, Chromecast och Spotify Connect

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Pryl

Hörlursföretaget Urbanears lanserar nu sina första högtalarmodeller under namnet "Urbanears Connected Speakers".

Det handlar om trådlösa högtalare som har stöd för AirPlay, Chromecast och Spotify Connect. Det går även att streama musik till högtalarna via Bluetooth eller så kan man koppla in sin musikmaskin på en hederlig gammal AUX-ingång. Högtalarna kommer i en lite större modell som kallas för Baggen och en lite mindre modell som heter Stammen. Högtalarna går att koppla ihop om man vill lyssna på samma musik i flera olika rum samtidigt.

Båda högtalarmodellerna kommer i ett gäng olika färger och en Baggen kommer att kosta 4.500 kronor medan man får ge 3.500 kronor för Stammen.

urbanears.com +

IKEA lanserar app för sin belysningsserie Trådfri

Styr lamporna från mobilen

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Pryl

Under oktober 2016 lanserade IKEA ett begränsat urval av sin nya belysningsserie Trådfri. Nu lanserar de även resterande delen av sortimentet med LED-lampor, ljuspaneler och ljusdörrar tillsammans med en app som kan styra lampornas funktioner trådlöst.

Lamporna kan exempelvis dimmas, justeras färgmässigt och programmeras utifrån olika tidpunkter på dagen. Det går också att ställa in belysningen med olika timers.

Hela sortimentet lanseras 31 mars och exempel på hur systemet fungerar kan ni se i videon ovan.

via ikea.com ikea.com +

Elon Musk drar igång företaget Neuralink

Ska koppla ihop människans hjärna med datorer

Elon Musk
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Artificiell intelligens

Det har nu flutit upp lite mer uppgifter om Elon Musks företag Neuralink som han drog igång förra året. Det verkar som om det nystartade företaget kommer att arbeta med att ta fram något slags gränssnitt för att kunna koppla ihop människans hjärna med en dator eller andra maskiner.

Enligt Wall Street Journal ska Neuralink utveckla ett så kallat "neural lace" som ska kunna göra så att människor och datorer kan kommunicera med varandra utan några fysiska kontroller. Det ska med andra ord bli möjligt för människor att ladda upp eller ladda ned sina tankar och annat från en dator.

Business Insider skriver att några av Neuralinks första produkter skulle kunna bli hjärnimplantat som skulle kunna användas för att behandla människor med epilepsi eller svåra depressioner. Det är oklart hur långt in i framtiden vi snackar om nu.

via wsj.com nordic.businessinsider.com +

TP-Link släpper smarta LED-lampor

Från 249 till 599 kronor

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Smarta hemmet

Nätverksproducenten TP-Link har lanserat en serie med LED-lampor som kan styras med hjälp av någon mobil enhet. Serien heter TP-Link Smart Bulb Solutions och i den kan man hitta fyra olika modeller med olika ljusinställningar samt funktioner. Lamporna har fått de sexiga namnen LB100, LB110, LB120 samt LB130 och installeras precis som en vanlig glödlampa. De kräver inte heller att de är uppkopplade mot någon smart hub utan kopplas direkt till hemnätverket. Sedan kan man fiffla lite med dem genom en tillhörande mobilapp (iOS, Android) som man då kan skräddarsy hemmets belysning med.

Lamporna LB100 (50 W) och LB110 (60 W) har möjlighet att dämpa ljusintensiteten manuellt via appen. Men vill man ha en lampa som kan planera och ställa in timern på belysningen så är det LB120 som gäller. Med den kan man då ändra ljusstyrkan på lamporna gradvis ifall man kanske vill vakna upp med en gradvis ljusintensitet.

Vill man lyxa till det så kan man köpa LB130 och med den kan man välja mellan 16 miljoner färger om man nu vill porra till hemmet lite.

Dessa lampor är kompatibla med Amazon Alexa om man nu skulle vilja få för sig att styra lamporna med rösten. Men då Alexa inte direkt är jättevanligt här i Sverige så kanske den funktionen inte är allt för aktuell för många.

Samtliga lampor ska släppas inom kort hos utvalda återförsäljare och online. Prislappen för dessa lampor är:
LB100 - 249 SEK
LB110 - 299 SEK
LB120 - 399 SEK
LB130 - 599 SEK

tp-link.se +

Musikvideo till låt återskapas varje gång någon tittar på den

Midnight Oil med Shakin Chains

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Artificiell intelligens

Det brittiska bandet Shakin Chains experimenterade lite när man skulle ta fram en musikvideo till sin låt Midnight Oil vilket innebär att det skapas en ny helt unik musikvideo varje gång någon tittar på den.

Det hela fungerar genom att ett program söker efter vissa fördefinierade nyckelord och fraser som resulterar i olika bildmaterial. Detta material sätts sedan ihop till den unika videon. Exakt vilka sökord och fraser som programmet söker efter ville inte bandet uppge förutom att en av fraserna var "Black Friday Fights".

Vill ni se er egen unika version av Midnight Oil så hoppa vidare på länken nedan.

via creators.vice.com midnightoilfilm.com +