En första titt på andra säsongen av Dirk Gently
We're badasses now! 
42.1°
+
André Stray
0
Mercedes bilar parkerar sig själva i parkeringshus
Förarlös parkering ser rätt gött ut 
41.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Ny specialversion av Bentley Continental GT
Inspirerad av, trumvirvel, lyxyachter! 
91kg
+
Bobby Green
Spotify och Warner uppges vara nära ett avtal
Snart har kanske alla "The Big Three" nya avtal med streamingtjänsten 
49.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Världens första fartyg utan besättning sjösätts nästa år
Ska vara helt autonomt till 2020 
49.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Lite gratis heavy metal är ju aldrig fel
Generös herre lirar Metallica 
136kg
+
Bobby Green

The Winds of Winter försenas

Sjätte Is och Eld-boken kommer tidigast 2018

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Övrigt

George R.R. Martin håller för tillfället på att skriva den sjätte boken i Is och Eld-serien som går under titeln The Winds of Winter. Tidigare i år hintade han om att boken kommer släppas innan årets slut, men det kommer med hög sannolikhet inte ske.

I ett nytt inlägg från Martins blogg skriver han att Winds kommer släppas någon gång nästa år. Han levererade inte bara tråkiga nyheter, utan också lite roliga. Martin meddelade även att han vid sidan av Winds jobbar på en, eller rättare sagt två böcker, vid namn Fire and Blood som handlar om Targaryen-familjens äventyr. Martin planerar att släppa första delen av Fire and Blood antingen i slutet av 2018 eller i början av 2019.

HoloLens 2 får ett dedikerat AI-chip

Ska ta hand om datorsyn och annat

Buzz Aldrin och Erisa Hines från NASA testar HoloLens 1
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Förstärkt verklighet

Microsoft meddelade idag att nästa version av deras augmented/mixed reality-headset HoloLens kommer att få ett chip dedikerat för artificiell intelligens som Microsoft har utvecklat själva.

Det nya chippet som Microsoft har utvecklats kommer att byggas in i HoloLens Holographic Processing Unit (HPU) vars andra version man just nu håller på och utvecklar. Tanken är att det nya AI-chippet med hjälp av ett neuralt nätverk ska kunna hantera saker som till exempel röstigenkänning och datorsyn.

Det finns inga uppgifter om när Microsoft planerar att släppa HoloLens 2 men tidigare rykten har sagt att det kommer att ske 2019.

Google testar utbildningar i VR

Lär dig ett yrke i den virtuella verkligheten

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Virtuell verklighet

Googles experimentella VR-avdelning Daydream Labs verkar sikta på en framtid fri från tråkiga utbildningsvideos man måste kolla igenom i samband med att man börjar jobba någonstans och istället ersätta dessa med lite mer realistiska VR-upplevelser.

Tanken är alltså att en arbetsgivare kan låta nyanställda genomgå en utbildning i VR där momenten i de kommande arbetsuppgifterna utförs praktiskt istället för att man lär ut dessa teoretiskt genom till exempel en videofilm. Daydream Labs testade det hela genom att låta två grupper lära sig att göra en espresso. Den ena gruppen fick lära sig detta med hjälp av en VR-maskin medan den andra fick lära sig att göra detta genom att titta på YouTube-klipp där det gjordes espresso.

Efter testet kunde man konstatera att den gruppen som lärt sig att göra espresso i VR efter utbildningen gjorde detta både snabbare och med mindre misstag än de som hade lärt sig uppgiften genom att titta på YouTube-klipp. Man tillägger dock att testpanelen inte var superimponerad av resultatet från någon av grupperna.

Google visar hur annonser skulle kunna se ut i VR

Popup-annonser

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Virtuell verklighet

Google skriver i ett blogginlägg att man har fått förfrågningar från VR-utvecklare om hur de ska kunna finansiera utvecklingen av VR-upplevelser genom att visa annonser inne i upplevelserna och sedan tagit fram en lösning för detta.

Det är Googles startup/experiment-avdelning Area 120 som har tagit fram exemplet ovan där det räcker att en användare tittar på en liten ikon av en annons några sekunder för att denna ska blåsas upp i fullformat och sväva framför användarens ögon. Google skriver själva om det här annonsformatet i VR-upplevelser:
"Our work focuses on a few key principles - VR ad formats should be easy for developers to implement, native to VR, flexible enough to customize, and useful and non-intrusive for users."
Google efterlyser nu VR-utvecklare som vill vara med och testa annonsformatet inför en eventuellt framtida lansering av formatet på plattformar som Google Daydream, Google Cardboard samt Samsung Gear VR. Är det något du skulle vara intresserad av så hoppa vidare på länken nedan och läs mer.

Ladda upp en matbild till Pic2Recipe och få receptet

Artificiell intelligens hjälper till med matlagningen

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Artificiell intelligens

Forskare på amerikanska MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) har utvecklat ett neuralt nätverk som man säger ska kunna leverera ett recept till en maträtt som någon laddar upp en bild på.

Man kallar tjänsten för Pic2Recipe och det har "matats" med runt en miljon olika recept samt en miljon bilder på maträtter. Med hjälp av det så säger sig tjänsten någorlunda kunna bestämma ett recept baserat på vad som syns på en bild.

Jag har testat Pic2Recipe lite under dagen och jag får tyvärr säga att jag är rätt besviken på resultatet. I nio fall av tio så har mina bilder inte kunnat matchas till några recept. Jag har absolut inte laddat upp några "svåra" grejer utan det mesta har varit ordinära grejer som till exempel bilden på köttbullar nedan.

Jag antar att forskarna bakom tjänsten nu kommer att analysera de bilder jag och andra inte har fått recept till och vidareutveckla sitt neurala nätverk.