Kevin Smith donerar pengar från Miramax-filmer till välgörenhet
Women in Film får all framtida kosing 
43.1°
+
André Stray
0
Baby hör sin mamma för första gången
Gölligt! 
53.0°
+
Roger Åberg
0
Animerat på nakna kroppar
Avtryck som ger intryck 
78kg
+
Bobby Green

En trådlös subwoofer

Ger dig en sladd mindre

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Övrigt

Företaget Polk Audio vill bespara oss i alla fall en sladd i högtalaranläggningen där hemma och har därför släppt en subwoofer, som tar emot ljudet trådlöst.
Överföringen sker via FM på 2,4 gigahertz bandet. Modellbeteckningen är PSWi225.

RSS 3 kommentarer till artikeln
ironfredde
Mer sånt här! Jag vill ha trådlösa surroundhögtalare också
av ironfredde, tisdag 27 januari 2009 kl 14:58
Geequed
Det var på tiden. En sub tar ju inte emot några avancerade frekvenser direkt...så det fungerar ju klockrent. Men trådlöst ljud ställer jag mig lite frågande mot. Vet för lite, helt enkelt...jag menar om man verkligen snackar distortion och liknande...om man pratar high-end ljud skulle trådlöst klara samma kvalité som en kabel för flera tusen?

Ett annat problem är ju vart förstärkardelen ska sitta? Den är ju ganska beroende av ström...om förstärkardelen sitter i högtalaren så måste den ha ström. hmm...ström finns ännu inte trådlöst, inte med tillräcklig effekt iaf. Men, batteridrivna finns faktiskt också, minns att jag sett högtalare från Teufel som var trådlösa och skärmade från störningar (t.ex. mobiltelefon och liknande). Det måste ju vara ström till den där subben....då löser det ju inte många problem direkt. Subben kopplas ju oftast med en signalkabel, dvs...du slipper EN kabel, ska man dra nätkabeln snyggt så är det ju ingen match att dra signalkabeln heller. Hmpf...

Ja, jag vet inte. Trådlösa system för högtalare finns ju sedan ett tag tillbaka.

Länken är till ett av JBL's försök.
av Geequed, tisdag 27 januari 2009 kl 15:35
ironfredde
Mjo, kabel antalet kanske inte blir mindre för tex trådlösa surroundhögtakare men aktivabasar har ju alltid strömkabel. Dock slipper jag dra kabel runt halva jorden. Om jag har basen vid soffan tex. Sen hur det är med ljudkvaliteten det vet jag inte. Gillar dock trådlösa konceptet för högtalare.
av ironfredde, torsdag 29 januari 2009 kl 08:04
Kommentera artikeln