En jacka för retroälskaren

Pryl / Övrigt

För de som växte upp med Nintendo 8-bitars och kanske till och med spelar fortfarande ibland, kanske denna jacka är en dröm. Den kostar 200 dollar och finns i en begränsad utgåva på 1000 exemplar. Finns säkert en och annan som vill klä sig i en handkontroll från förr så att säga.

via Ohgizmo www.80stees.com +

Microsoft håller evenemang med Windows 10 i januari

PC / Mjukvara

Microsoft planerar tydligen att hålla ett evenemang där de ska visa upp nya funktioner i Windows 10 i januari enligt The Verge. I januari har vi traditionellt den stora teknikmässan Consumer Electronics Show, även känd som CES, i Las Vegas men Microsoft planerar tydligen ett eget evenemang senare under månaden.

Det sägs att Microsoft ska tala om sina planer för smartphones och tablets samt att de även kan tala om en uppdatering till Xbox Ones dashboard. Microsoft borde tillkännage sitt evenemang officiellt innan året är slut.

www.theverge.com +

Fredagsdansen #2

Video / Kul

Idag är det fredag och då ska man ut och dansa! Kanske till tonerna av funk?

youtube.com +

Sony SmartWatch 3 på vår arm

Pryl / Hemmabio

De presenterade den på IFA i Berlin i slutet av sommaren men nu är den på väg ut i butik, Sonys SmartWatch 3. Sony har gjort mer eller mindre smarta klockor i några år, Wille har med glädje använd SmartWatch 2, men nu är deras första med Android Wear här och vi ska testa den så klart!

Sonys fördelar är enligt dem själva att den har en GPS som fungerar utan telefon så du kan springa med bara klockan och ändå få info om rutten. Man kan även föra över musik och koppla ett headset om man lämnar telefonen hemma.

Stilmässigt är SmartWatch 3 väldigt mycket fitness, inte så mycket klassisk klocka. Just nu finns det ett gummiarmband i svart eller vitt och det känns så där faktiskt, det suger åt sig damm och det är nog inte dumt att duscha med klockan / vaska av den då och då. Det är lätt att byta armbandet men tråkigt nog passar inte vanliga klockarmband så vi får vänta på att Sony eller partners släpper nya.

Skärmen är av en ny typ som har två lägen, när den lyser med bakgrundsbelysning känns den lite blaskig och betraktningsvinkeln är sådär, anledningen är att den går över i vad som kan liknas som ett e-paper-läge när den "sover". Det man vinner på det är batteritid. Sony säger att den ska räcka i två dagar, det får vi se vart det lider hur det är med den saken.

En riktigt bra sak är att den laddas med vanlig hederlig USB, ingen konstig sladd eller dosa som går att tappa bort. Prislappen ligger på 2490 kronor.

www.prisjakt.nu +

Polarforskningssekretariatet lanserar Polarforskningsportalen

Webb / Sajter

Idag lanserar Polarforskningssekretariatet en sajt som man kallar för Polarforskningsportalen där den intresserade kan få en inblick i hur arbete och vardag ser ut under forskningsexpeditioner i Arktis och Antarktis.

Björn Dahlbäck, föreståndare på Polarforskningssekretariatet, säger i ett pressmeddelande:
"Med utgångspunkt i kartor över polarområdena är Polarforskningsportalen ett visuellt inspirerande verktyg för att upptäcka och lära sig mer om svensk polarforskning. Det ger oss dessutom möjlighet sätta in dagens polarforskning i ett större perspektiv - vi kan visa bredden på svensk polarforskning, både nu och då, på ett helt nytt sätt."
Polarforskningssekretariatet är en statlig myndighet under Utbildningsdepartementet som arbetar med att samordna svensk polarforskning. Bland annat så följer och planerar man forsknings- och utvecklingsarbete till Arktis och Antarktis.

polarforskningsportalen.se +

Seth MacFarlane släpper julskiva

Film / Övrigt

Om jag säger namnet Seth MacFarlane så tänker de flesta troligen först och främst på Family Guy men han håller faktiskt inte bara på med TV och film. Som Family Guy-fans säkert redan vet så är han en hejare på att sjunga, men vad alla kanske inte vet är att han även släpper skivor.

Han har tidigare släppt en skiva med storbandsjazz och nu kommer hans andra platta vilket lagom till december är en julskiva där han sjunger 13 mer eller mindre klassiska julsånger. Bland annat så sjunger han även en duett med Norah Jones.

Och nej, detta är inget skämt, det är faktiskt en helt seriös julskiva trots att det är Seth som står bakom det hela.

www.amazon.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen