m
r
Totalt mobilförbud i franska skolor
Förbjuds även på raster 
52.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Polisen har rensat bort 1250 målvaktsbilar i Malmö
Bra jobbat! 
75.3°
+
Roger Åberg
0
Nardwuar snackar med Post Malone
Älskar Johnny Cash 
83kg
+
Bobby Green

Vi har kollat in Philips Cinema

Världens första 21:9-TV

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Övrigt

Ända sedan jag fick höra talas om Philips kommande TV i 21:9-format i mitten av januari har jag varit sugen på att se den på riktigt och idag var det äntligen dags.

Philips körde en demonstration av en av de få prototyperna som än så länge finns av TV:n på ett hotell i centrala Stockholm och vi var ett gäng från Sverige och Finland som var ditbjudna för att kolla in skönheten.

Vitsen med 21:9-formatet är att man ska kunna kolla på framför allt filmer i sin naturliga storlek. Med dagens widescreen-format (16:9) förblir en del av TV:ns över- och underkant outnyttjad. Vi kollade in demonstrationsfilm samt Spiderman på Blu-ray och det såg riktigt läckert ut i 21:9-formatet. Som syns på bilden ovan så fanns det även två 16:9-apparater på plats som gjorde att man kunde se skillnaden ganska så markant. TV-apparaten är även försedd med Philips bakbelysning Amiblight vilket även det förhöjer upplevelsen när man väl vant sig vid det.

Philips Cineman släpps på den svenska marknaden i april och priset sägs landa på 49 999 kronor men med tanke på hur uselt kronan går så kan den eventuellt bli något dyrare.

Förutom att visa upp Cinema-TV:n så visade även Philips upp sin NetTV-teknik som ger användaren möjlighet att koppla upp sig direkt mot Internet från TV:n. För lite mer information om det hoppa vidare under "Läs mer".

Från och med april ska samtliga Aurea-modeller ha stöd för NetTV och beroende på vilken modell man väljer så går det ansluta till nätet via ethernet eller WiFi.

NetTV verkar riktar sig till de som vill kolla in lite filmklipp eller annan nöjessurfning men det finns även en inbyggd webbläsare och orkar man bara använda fjärrkontrolle som tangentbordet så finns det inget som hindrar användaren från att surfa på vanliga webbsidor, maila, chatta eller annat. Webbläsaren har Philips utvecklat tillsammans med IBM.

Philips satsar på att ansluta leverantörer av lokalt innehåll på de europeiska marknaderna men just nu har man bara en, global, partner ansluten på den svenska marknaden och det är YouTube. Någon gång i sommar tror man dock att det ska dyka upp lite mer svenskt innehåll i sin NetTV-portal (startsidan).

Läs mer
RSS 9 kommentarer till artikeln
Ree
Så den klipper bara av bilden från en 16:9-bild (kan ses i en av bilderna)? Måste blir problem om man ska ha subs då. Nåja, du får en bra mycket större LCD/plasma för dom pengarna.
av Ree, tisdag 10 mars 2009 kl 12:33
jonasn
50 papp? Hej å hå..
av jonasn, tisdag 10 mars 2009 kl 12:36
Wille Wilhelmsson
@Ree#1: Japp, den klipper lite i topp o botten om man kör 21:9 på en 16:9-release. Men det gick enkelt att flytta upp bilden mha fjärrkontrollen om det var subbar. Fast då missade man ju iofs lite till i toppen men oftast händer det ju inte så mycket intressant där... :)
av Wille Wilhelmsson, tisdag 10 mars 2009 kl 13:39
Kaskar
Jaha. Då vart den alltså helt värdelös. Iofs brukar ju bra spelare kunna flytta på subbar. Samt att jag är så himla bra att jag inte kör med subs :p

Men finns det PiP på den så är det ju klockrent. Tjejen vägrar att ha två TV-apparater i vardagrummet och det här är väl det närmsta man kan komma (vet inte vad som hände med den där "se olika program från olika vinkel"-TVn)
av Kaskar, tisdag 10 mars 2009 kl 13:48
Wille Wilhelmsson
@Kaskar#4: Första versionen kommer inte ha PiP men de kommande modellerna lär nog ha det (enligt philips, frågade själv i morses)
av Wille Wilhelmsson, tisdag 10 mars 2009 kl 14:08
medial
man kan ju fråga sig hur tv tillverkarna tänkt bakåt i tiden å nu..varför inte ha 21:9 formatet från början?helt otroligt..kunde ju iaf börjat med det när ålatt tv:n kom....illa...mycket illa...
av medial, tisdag 10 mars 2009 kl 14:39
Marcus J
medial:

16:9 formatet sågs/ses som en bra kompromiss mellan 21:9 och 4:3 format. Eftersom en del sändningar fortfarande är i 4:3 format förlorar man väldigt mycket bildyta på en TV i detta format.

Sändningar i 4:3 format börjar dock bli färre så Philips tycker väl att tiden är mogen att flytta standarden.
av Marcus J, tisdag 10 mars 2009 kl 21:53
medial
jo precis..varför existerar en kompromiss??det ska ju göras rätt från början menar jag....
av medial, torsdag 12 mars 2009 kl 10:20
medial
jo precis..varför existerar en kompromiss??det ska ju göras rätt från början menar jag....
av medial, torsdag 12 mars 2009 kl 10:20
Kommentera artikelnNy keylogger hittad i laptops från HP
460 olika modeller påverkas 
34.7°
+
André Stray
0
Totalt mobilförbud i franska skolor
Förbjuds även på raster 
51.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Polisen har rensat bort 1250 målvaktsbilar i Malmö
Bra jobbat! 
74.9°
+
Roger Åberg
0
Nu kan car.info även visa krockade svenska bilar
Bra sak att veta innan köp 
45.5°
+
Bobby Green
0
Saudiarabien kommer att tillåta biografer i landet
Har varit förbjudna i 35 år 
47.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Facebook Messenger Instant Games firar ett år
Introducerar livestreaming, chatt och fler spel 
34.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Lauren Schmidt Hissrich blir showrunner för The Witcher
Har tidigare jobbat med Daredevil och Defenders 
41.5°
+
André Stray
0
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
34.6°
+
Roger Åberg
0