RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
61.2°
+
Roger Åberg
0
#MeToo har fått stort genomslag i sociala medier
Hashtaggen som används för att belysa sexuella trakasserier 
44.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nytt från Tyler, The Creator och Converse
Kläder och skor 
81kg
+
Bobby Green

Kindle DX - nytt från Amazon

Eboksläsare med större skärm

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Övrigt

Det har inte varit någon direkt hemlighet att Amazon skulle presentera något nytt idag och de flesta har väl spekulerat om att det skulle röra sig om en ny version av deras eboksläsare Kindle. Och så blev det också då man nyligen visade upp Kindle DX.

Nytt i Kindle DX är framför allt den större skärmen som nu har blivit hela 9,7 tum stor, högre lagringskapacitet på 3,3GB (3500 böcker) samt att batteritiden blivit bättre. Fyra dagar med den trådlösa 3G-uppkopplingen påslagen och två veckor med 3G avslaget. Det finns även en inbyggd PDF-läsare.

Allt verkar hur schysst som helst om man bortser från att Amazon vill ha nästan 500 dollar för en Kindle DX.

Uppdaterat.
Engadget har lite live-bilder på det hela. Kolla in dem här. Vi har även lagt in en video under "Läs mer".

Läs mer
RSS 6 kommentarer till artikeln
henka
Fint. Kindle2 föll ju på det dåliga pdf-stödet. Fast 500 dollar var lite saftigt.
av henka, onsdag 06 maj 2009 kl 18:14
Roger Åberg
500 dollar är oerhört saftigt. 150 dollar är min absoluta smärtgräns för en pryl som denna. Helst skulle jag vilja få den med en prenumeration av DN typ.
av Roger Åberg, onsdag 06 maj 2009 kl 21:45
lostfable
Alltså hur mycket mer skulle det kosta med färgskärm? I dagsläget är det väl inte så stor skillnad, känns lite som om Amazon försöker göra en medveten kass version för att sedan släppa skärm med färg också får man köpa en ny. Menar en nettop kostar 3k så borde ju inte detta va så dyrt tycker man :S
av lostfable, onsdag 06 maj 2009 kl 22:15
Marcus J
lostfable: Skärmen är av typen E-papper som inte behöver bakgrundsbelysning och bara drar ström när innehållet på skärmen uppdateras. Det är därför den har så bra batteritid. Om du använder en färgskärm av TFT-typ begränsas batteritiden till några få timmar. Och vill du ha en enhet med E-papper som stöder färg så får du räkna med ett bra högre pris, om det ens har kommit ut på marknaden än.
av Marcus J, onsdag 06 maj 2009 kl 22:28
Atari130XE
Skulle vara asgrymt med en sådan här, men jesus, $500? Vilken målgrupp riktar de sig till? Inte studenter iaf (vilket de borde göra..)
av Atari130XE, onsdag 06 maj 2009 kl 23:47
Sandman
Men hallå - funkar dom här i Sverige numera? Vad är läget med det? Kan man köpa dem här? Kan man använda dem här? Tankar/köper inte Kindle bäckerna från Amazon? Det har vi ju inte i Sverige..
av Sandman, torsdag 07 maj 2009 kl 20:47
Kommentera artikeln