Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
43.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
47.4°
+
André Stray
0
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
90kg
+
Bobby Green

Godis med koffein

Något för sena nätter?

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Övrigt

Think Geek har tagit fram vad de kallar Nixie Tubes, godispulver med koffein och socker. En rejäl boost med andra ord om man sitter uppe och behöver vara vaken ett tag till. Koffeinmängden är 100 milligram i en tub, vilket motsvarar 20 procent mer än i en kopp kaffe. Smakerna ska vara lika som något som hette Pixie sticks, vilket undertecknad är osäker på om det godiset nådde Sverige förr om åren. Fem tuber av Nixie kostar i alla fall nio dollar.

RSS 4 kommentarer till artikeln
Press play on tape
Hög potential att överdosera om det dessutom är så gott att du vill ha mer. Alla som dött av koffeinförgiftning har gjort det av tabletter, för att det krävs så många koppar kaffe att du knappt kan dricka det.
av Press play on tape, tisdag 14 juli 2009 kl 11:53
en annan Martin
Pixie stick är ungefär samma sak som de nästan halvmetern långa rören med (frukt-)socker med söt-syrlig smak.
Dricker alla som mäter koffeinhalten i en kopp kaffe väldigt små koppar eller väldigt klent kaffe?
en.wikipedia.org />Jag drar min stora kopp med ca 4,5 dl starkt kaffe två gånger om dan, och är jag ute på jobb blir det visserligen klenare kaffe, men desto fler koppar...
av en annan Martin, tisdag 14 juli 2009 kl 21:13
Press play on tape
Din kopp är en tekopp ;)LD50 för en vuxen är cirka 80-100 koppar à 2dl (eller 0,6dl espresso). Alltså 16 liter kaffe eller 4,8 liter espresso. Som måste drickas innan de första kopparna börjar lämna systemet. Så mycket vatten är dödligt i sig.Med 20% mer koffein i en nixie borde det ge 67 rör. (edit: 100mg är 20% MINDRE än en kopp kaffe, alltså 100+ rör) Alltså är det inte lika dödligt som jag antog. Men akut överdos är redan 300mg, eller två rör, eller tre koppar kaffe i snabb följd.Jag dricker en liter presso per dag gjort på två skopor mörkrostat kaffe.
av Press play on tape, tisdag 14 juli 2009 kl 21:44
fhein
Grymt.. skakiga händer och svårt att sova efter att ha druckit lite för mkt kaffe är alltså en akut överdos :P Trodde det var normal effekt
av fhein, onsdag 15 juli 2009 kl 21:53
Kommentera artikeln