m
r
Snubbar dubbar Star Wars på skånska
ArgaSkånskaMän gör det igen! 
41.0°
+
André Stray
0
Mamma testar läskig VR - skyddar sig med hundens bak
Så kan det gå 
44.7°
+
Bobby Green
0
The Room blir sångifierad
Det svänger ju 
81kg
+
Bobby Green

CES och TV-apparater så här långt

Mycket 3D i år...

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Övrigt

Under konsumentelektronik-mässan CES i Las Vegas har det fullkomligen haglat nyheter om 3D-TV, och även nyheter om en hel del riktigt platta TV-apparater florerar.

3D-TV är här för att stanna och invasionen av apparater kommer vara snabb. Fotbolls-VM kommer som bekant vara det första stora sportevent som filmas i 3D, nya TV-kanaler som enbart sänder i 3D är på gång i år, med start i USA. Man kan digga eller hata det men 3D är här för att stanna, alla hatare där ute kan glädja er med att funktionen går att stänga av när "vanliga" TV-apparater inte går att köpa längre.

En av de största nyheterna rörande TV under CES så här långt är, enligt mig, dock att tillverkaren Sharp infört en fjärde färg i pixelrymden (Quad Pixel), färgen gul. TVn som Sharp tagit fram tar emot vanliga TV-signaler i RGB, men låter den gula pixeln ta hand om de gula färgerna.

Ni som är som jag har säkert funderat över varför inte RGYB tagits fram tidigare och jag är glad att Sharp satt igång det här. Att de tillsätter en fjärde grundfärg gör att man kan lägga till ytterligare tre nollor bakom de miljontals färger en vanlig TV kan visa i dagsläget. De har helt enkelt satt en ny standard för hur bra bildkvalité som kan uppnås med dagens teknik.

Färgrevolutionen kommer tyvärr inte ske lika snabbt som 3D-ditot, den billigaste "fyrfärgs-TVn" har ett startpris på nästan 30 000:- och är därmed garanterat utanför herr och fru Svenssons budget gällande årets TV-inköp.

Apparaten stödjer dessutom bilduppdatering i upp till 240HZ, vilket åtminstone medför ett teoretiskt stöd för 3D. Om man är cineast och har en plånbok modell tjock, är köpet givet, den lanseras senare i vår.

Snubbar dubbar Star Wars på skånska
ArgaSkånskaMän gör det igen! 
41.0°
+
André Stray
0
Mamma testar läskig VR - skyddar sig med hundens bak
Så kan det gå 
44.7°
+
Bobby Green
0
Snart säger Google Maps till när du ska gå av bussen
Yay! 
50.4°
+
Roger Åberg
0
Ny trailer för Ready Player One
Har premiär 30 mars 
55.8°
+
André Stray
0
Ordentlig trailer för Alita: Battle Angel
Action från Robert Rodriguez och James Cameron 
51.2°
+
André Stray
0
Så här åker pristagarna till Nobelmiddagen
I flådiga Volvos 
48.7°
+
Roger Åberg
0
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
34.8°
+
Roger Åberg
0