Gobandit GPS HD - videokamera

Pryl / Övrigt

Från tyska GoBandit kommer den här vatten- och stöttåliga HD-videokameran som även har en GPS inbyggd.

Tanken är att man framför allt ska använda kameran när man actionsportar och då kan man välja att lägga ett lager på filmen som visar vilken fart man har, hur högt man befinner sig samt eventuell maxhastighet man har haft. Kameran filmar i upplösningen 720p med hastigheten 30fps. Det går även att ta fem megapixels stillbilder med två- eller fem-sekunders intervall. Det inbyggda minnet är på 2GB men det går att utöka med ett SDHC-minneskort.

Runt 400 dollar kommer den att kosta när den släpps i april. Ta en titt på hur en inspelad film kan se ut under "Läs mer".

via Engadget www.gobandit.com +
Läs mer...

gobandit GPS HD Action Camera from gobandit on Vimeo.

Lite tokig kung fu

Video / Övrigt

Klipp där en Shaolin-munk utför en massa tokiga kung fu-grejer, passande nog via en utvalda kameravinklar.

Bonus-kung fu nedan.

www.youtube.com +

Teaserbild från inspelningen av nästa Gears of War

Spel / Microsoft

Förra veckan twittrade Bioware ut en bild från motion capture-studion där de just nu spelar in nästa Mass Effect-spel. Och nu har Black Tusk Studios gjort det samma och twittrat ut en bild från inspelningen av nästa Gears of War. Bilden, som även den är tagen i en motion caption-studio, visar ett vapen och i texten får vi veta att de är inne på sin sista inspelningsdag.

Än så länge vet vi ganska lite om nästa del i Gears of War-serien. Men rykten har sagt att spelet ska återgå till seriens lite mörkare och dystrare rötter.


www.ign.com +

Tv-trailer för Mad Max: Fury Road

Film / Trailer

Kort tv-trailer för kommande Mad Max: Fury Road.

Bonusklipp nedan.

www.imdb.com +

Fårherde vallar får med drönare

Video / Djur

Att få får att gå dit de ska har tidigare krävt en fårhund av något slag, men tack vare att drönare och quadrokoptrar blivit billiga och lättillgängliga kan fårherdar nu göra sitt jobb utan att behöva anstränga sig allt för mycket.

Pro tip: Om ni, precis som jag, ogillar Benny Hill-musiken så kan ni använda den fenomenala mute-knappen för att slippa den.

youtube.com +

Spock-dokumentär på gång

Film / Nyhet

För ungefär en månad sedan gick skådespelaren och science fiction-ikonen Leonard Nimoy bort. Nu kommer Leonards son, Adam Nimoy, göra en dokumentärfilm om Leonard Nimoy och Star Trek-karaktären Spock. Tanken är att dokuemtnärern skall vara klar i samband med Star Treks 50 års jubileum vilket är den 8 september 2016.

Zachary Quinto, som spelar Spock i de nya Star Trek-filmerna, har skrivit på för att vara dokumentärens berättarröst och William Shatner har gått med på att vara med i dokumentären.

www.cinemablend.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen