Gobandit GPS HD - videokamera

Pryl / Övrigt

Från tyska GoBandit kommer den här vatten- och stöttåliga HD-videokameran som även har en GPS inbyggd.

Tanken är att man framför allt ska använda kameran när man actionsportar och då kan man välja att lägga ett lager på filmen som visar vilken fart man har, hur högt man befinner sig samt eventuell maxhastighet man har haft. Kameran filmar i upplösningen 720p med hastigheten 30fps. Det går även att ta fem megapixels stillbilder med två- eller fem-sekunders intervall. Det inbyggda minnet är på 2GB men det går att utöka med ett SDHC-minneskort.

Runt 400 dollar kommer den att kosta när den släpps i april. Ta en titt på hur en inspelad film kan se ut under "Läs mer".

via Engadget www.gobandit.com +
Läs mer...

gobandit GPS HD Action Camera from gobandit on Vimeo.

MacGyver är nu ett engelskt verb

Samhälle / Allmänt

Oxford University Press har släppt en lista med 23 nya ord som nu ingår i orden som finns på OxfordDictionaries.com. För att ett ord ska hamna där krävs det att det är allmänt spritt och används i dagligt bruk.

Ett av de nya orden är "MacGyver" vilket är ett verb som beskriver att man reparerar något på ett kreativt eller annorlunda sätt. Andra nya är bland annat "hangry", "manspreading", "beer o'clock", "buttdial" och "ragequit". Man har även lagt till ordet "Mx" som får ses som en motsvarighet till svenskans "hen".

Bara för att orden nu finns på OxfordDictionaries.com betyder inte per automatik att det kommer att dyka upp i lexikonet "Oxford English Dictionary", en ordbok som har listat ord på engelska sedan 1857. Under "Läs mer" hittar ni samtliga 23 nya ord och beskrivningar av dessa.

via Mashable blog.oxforddictionaries.com +
Läs mer...

Biltrailer för Final Fantasy XV

Spel / Multiplattform

Förra veckan så bekräftade Square Enix att Final Fantasy XV kommer att släppas någon gång under 2016. I samband med det så släppte man även ett nytt klipp från spelet där man visar hur det ser ut när spelets huvudkaraktärer glider omkring, softar och tar det lugnt en stund.

Bilen kan styras av spelaren eller så kan man låta någon annan köra och själv sitta som en passagerare. Bensinen kan ta slut och då måste man putta fram bilen till närmsta bensinstation.

www.theverge.com +

Kan bli problematiskt att hyra ut sin bostad via Airbnb i framtiden

Webb / Tjänster

Att hyra ut sin bostad via tjänsten Airbnb har blivit väldigt populärt runt om i världen men här i Sverige finns det ingen klar lagstiftning om hur detta ska hanteras vilket gjorde att en kvinna som försökte hyra ut sin bostadsrätt i Stockholm nekades att göra detta av sin bostadsrättsförening.

Kvinnan tog då upp frågan med Hyresnämnden som gick på bostadsrättsföreningens linje och förbjöd kvinnan att hyra ut sin bostad via Airbnb. Sedan förra året är det enklare att hyra ut sin bostad i andra hand men detta gäller inte för kortare uthyrning via Airbnb eller liknande tjänster. Mats Gulliksson som är chefsjurist på Fastighetsägarna säger till Sydsvenskan:
"Bostadsrätterna är en kooperativ boendeform, där det är tänkt att ägarna ska bo i föreningen. Skulle man tillåta den här sortens hotell- eller bed- and breakfastverksamhet skulle det skapa olägenheter för de boende."
Clemens Wantschura, från Visita, besöksnäringens branschorganisation, ser även han problem med denna typ av uthyrning och säger:
"Säkerhetsaspekten är en faktor. Vanliga hotell brandsäkras och inspekteras - det gör inte privatbostäder som hyrs ut. Det förekommer också att Airbnb-lägenheter används för prostitution och människohandel.
Jag vet också att Skatteverket har börjat intressera sig för de inkomster som folk får in genom att hyra ut i stor skala."

Airbnb drog igång sin verksamhet 2008 och erbjuder idag cirka 1,5 miljoner boenden i 34 000 städer i 190 länder.

www.sydsvenskan.se +

Spana in introfilmen för Halo 5: Guardians

Spel / Microsoft

Microsoft släppte nyligen introfilmen för Halo 5: Guardians. Så om man vill se den redan i dag, nästan två månader innan spelet släpps, så är det bara till att titta på klippet ovan.

Halo 5: Guardians släpps exklusivt till Xbox One den 27 oktober.

www.polygon.com +

iZettle tar in en halv miljard kronor

Mobil / Business

Den svenska betalningstjänsten iZettle har tagit in 570 miljoner i riskkapital och satsar nu på en ny tjänst där man ska börja låna ut pengar.

Den nya tjänsten kallas för iZettle Advance och med den kan iZettles kunder låna pengar av iZettle som de senare får betala tillbaka via de kortbetalningar som genomförs via iZettle.

Totalt har iZettle tagit in runt 1,5 miljarder kronor i riskkapital men man har än så länge aldrig gått med vinst. 2013 var förlusten 166 miljoner kronor och man hade då en omsättning på 77 miljoner kronor. Förra året hade man en omsättning på 190 miljoner kronor och gjorde en förlust på 226 miljoner kronor skriver DI Digital.

digital.di.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen