Android-tablet från LG kvartal fyra

Pryl / Övrigt

Tidigare i år så presenterade Samsung sina planer på ett gäng med Android-tablets och ärkerivalen LG vill ju givetvis inte vara sämre och nu har även LG sagt att man kommer med en tablet någon gång under kvartal fyra 2010.

Tekniska specifikationer för LG:s tablet saknas dock än så länge och det enda som framkommer angående dessa är att de ska vara bättre än vad marknaden har att erbjuda idag vilket man kan tolka lite hur man vill antar jag.

www.engadget.com +

Retro Sony Rolly

Pryl / Högtalare

Igår när jag skrev om Sonys senaste Bluetooth-högtalare/digitala assistent BSP60 (namnet Sony?) så blev jag lite nostalgisk och kom att tänka på en annan, mycket udda, produkt som Sony lanserade för åtta år sedan, nämligen Sony Rolly.

Det var också en högtalare men den kunde snurra runt och ha sig vilket gjorde den till en mycket söt liten bekantskap. Tyvärr kostade den då runt 2.500 kronor vilket gjorde att det inte blev någon vidare försäljningsuccé.

Så än en gång Sony, jag gillar hur ni tänker men tänk gärna på prissättningen i framtiden. I klippen ovan (Gangnam) och nedan (Skrillex) kan ni kolla in Sony Rolly i sitt esse.

youtube.com +

Readly släpps till Windowstelefoner

Mobil / Microsoft

Prenumerationstjänsten Readly för specialtidningar och magasin har äntligen letat sig ut till Windowstelefoner. Tjänsten finns sedan tidigare för Windows 8, Kindle Fire samt Android och iOS.

Idag finns ungefär 1000 olika svenska och utländska magasin tillgängliga via Readly tillsammans med över 2000 böcker och flera dagstidningar.

Appen finns att ladda ner från Windowsaffären för telefoner och är gratis att ladda ner. Däremot kostar prenumerationen för tjänsten 99 kronor i månaden.

TV-tips Haphead avsnitt 7

Film / Övrigt

Här kommer det sjunde avsnittet i den dystopiska webbtv-serien Haphead vars tidigare avsnitt ni hittar nedan.

Nästa torsdag kommer sista avsnittet i serien och den, förhoppningsvis, spännande upplösningen.

youtube.com +

Transformers 4 får pris för flest produktplaceringar

Film / Nyhet

Varje år utnämner BrandCameo vilka filmer som under året varit bäst, eller sämst beroende på hur man ser det, på produktplaceringar. Det företag vars produkter dykt upp i flest filmer under årets gång var Apple, och The Theory of Everything fick pris för bästa produktplacering i en Oscars-nominerad rulle.

Sen har vi Michael Bays Transformers: Age of Extinction som inte bara lyckades norpa priset för flest produktplaceringar, utan också priset för den absolut sämsta. Transformers-rullen lyckades också kamma hem priset för den mest oönskade produktplaceringen med Pangu Plaza, som ledde till en rättegång.

Michael Bay är ingen främling för produktplaceringar och 55 olika varumärken låter som en hel del, men i själva verket är det en nedtrappning. I Transformers: Dark of the Moon lyckades Bay klämma in 71 produktplaceringar.

I videon ovan kan ni se samtliga produktplaceringar i den senaste Transformers-filmen.

via Slash Film www.brandchannel.com +

Hur genereras de stora världarna i Minecraft?

Spel / Multiplattform

I en ny video reder Game/Show ut hur de enorma världarna i Minecraft egentligen är uppbyggda. Bland annat förklarar de Procedural Generation som är ett begrepp för innehåll som genereras via algoritmer istället för manuellt.

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen