RoboCup 2010 blev en tysk historia

Pryl / Robotar

Tyskland rullar på i vanliga Fotbolls-VM men har även skördat framgångar i robot-versionen av Fotbolls-VM, RoboCup, som har avgjorts nere i Singapore.

Här till höger syns finalmatchen i Kidsize Humanoid Leauge där Berlin-laget FUmanoids gör upp emot Darmstadt Dribblers. Det blev dock Darmstadt Dribblers som gick vinnande ur slaget då man slog FUmanoids med hela 7-1.

www.plasticpals.com +

Förtitt Vi har spelat Mad Max

Spel / Multiplattform

Jag har skjutit upp att skriva om Mad Max hela veckan. Anledningen är att jag anser att spelet inte nådde upp till mina förväntningar som ändå var relativt låga.

Jag är ingen expert på att köra fordon i spel, tvärtom. Däremot har jag aldrig sett det som något frustrerande. Det tar bara lite längre tid för mig att fixa den typen av uppdrag. Med det i åtanke satte jag mig ned vid en spelstation hos Avalanche på Södermalm. En underbar svensk spelutvecklare som gör det otroligt svårt att kritisera Mad Max.


Läs mer...

Plex hackat

Webb / Streamat

Plex, tjänsten som organiserar användares media på dator/tablet/telefon och sedan låter användarens streama detta tills sin smarttv, har råkat ut för ett dataintrång meddelar man via mail till sina användare idag.

I mailet skriver man att man upptäckt att servrar där deras forum och bloggar ligger har blivit hackade och man säger att förövarna ska ha kommit över IP-adresser, privata forummeddelande, epostadresser samt krypterade lösenord. Även om lösenorden ska ha varit krypterade uppmanar man nu sina användare att byta sina lösenord på tjänsten.

Ni kan läsa hela mailet från Plex under "Läs mer".

  tack brock landers mybroadband.co.za +
Läs mer...

Volvo visar barnstolskoncept

Bil / Volvo

I april visade Volvo upp en XC90 vars passagerarstol hade plockats bort för att ge rum åt mer lyx för den som satt i baksätet. Man kallade det hela för ett loungekoncept där tanken var att erbjuda något riktigt speciellt för den som har en chaufför som framför bilen. Nu har de hittat på ytterligare en grej som lyxar till det, men denna gång för spädbarn. Som vanligt är Volvos ledord säkerhet och här har man fokuserat på att göra åkturen för en liten som sitter i en barnstol så säker som möjligt, och det genom att ge denne en egen tron.
"We focused on three key benefits - making it easier to get the child into and out of the child seat from an ergonomic and comfort perspective, providing the child with a safe rearward-facing seating position that enables it to keep eye-contact with either the driver or the rear passenger and of course including enough storage for those vital child accessories, such as diapers, bottles, wipes, and so on."
För närvarande är barnstolsbygget bara ett koncept men det skulle kanske kunna komma som ett tillval i framtiden.

www.autoevolution.com +

USA utmanar Japan på en robotfajt

Pryl / Robotar

Det amerikanska robotföretaget MegaBots har tagit fram den stora mechroboten Mark 2 och för att ge den lite stridsträning utmanar nu det japanska robotföretaget Suidobashi Heavy Industries till en fajt deras robotar emellan.

Suidobashi tog fram sin mechrobot Kuratas redan 2013 och det är ett monster som väger runt fyra ton vilket kan jämförast med den något tyngre Mark 2 som har en matchvikt på 5,4 ton. Tanken är att robotarna ska strida mot varandra med enormar paintballkanoner.

Huruvida Suidobashi Heavy Industries har accepterat utmaningen finns än så länge inga uppgifter om men vi hoppas givetvis att så blir fallet.

youtube.com +

Prispotten för The Dota 2 International har nått 15 miljoner dollar

Spel / PC

Redan tidigare i vår kunde vi konstatera att årets prispott för The Dota 2 International skulle slå förra årets totala summa på 10,9 miljoner dollar. Nu är summan slagen med råge och Valve har även nått sitt uppsatta mål på 15 miljoner dollar. Då är det fortfarande en månad kvar innan potten stängs.

Hur stor prispotten blir beror bland annat på försäljningen av ett kompendium som erbjuder uppdateringar och utmaningar i spelet. 25 procent av inkomsterna går nämligen till prispotten för turneringen, ett system som uppenbarligen är väldigt framgångsrikt. Ju mer pengar som dragits in desto fler nyheter har också låsts upp i spelet och med 15 miljoner i potten har nu alla nyheter låsts upp inkluderat nya vädereffekter, nya laddningsbilder, emoticons och mycket annat.

Vill man går det fortfarande att följa prispotten och dess ökning i realtid. Turneringen går av stapeln 3-8 augusti i Seattle, USA.

Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen