RoboCup 2010 blev en tysk historia

Pryl / Robotar

Tyskland rullar på i vanliga Fotbolls-VM men har även skördat framgångar i robot-versionen av Fotbolls-VM, RoboCup, som har avgjorts nere i Singapore.

Här till höger syns finalmatchen i Kidsize Humanoid Leauge där Berlin-laget FUmanoids gör upp emot Darmstadt Dribblers. Det blev dock Darmstadt Dribblers som gick vinnande ur slaget då man slog FUmanoids med hela 7-1.

www.plasticpals.com +

Game of Thrones kommer avslutas efter åttonde säsongen

Film / TV-serier

Game of Thrones-gänget spelar för tillfället in den sjätte säsongen av den populära fantasyserien och vi har fortfarande rätt dålig koll på hur serien kommer att sluta på grund av att George RR Martin fortfarande inte skrivit klart bokserien som Game of Thrones baseras på. Hur som helst så har vi nu via HBO Programmin-chefen Michael Lombardo att serien kommer att avslutas efter den åttonde säsongen, vilket betyder att vi bara har 30 timmar kvar i Westeros.

Lombardo fick frågan om hur det ser ut med en potentiell prequell till serien och då svarade han såhär:
We would be open to anything [Benioff and Weiss] want to do, there is enormous amount of storytelling in that world. The focus is on figuring out the next few years of the show.

Så även om serien kommer ta slut efter den åttonde säsongen så kommer HBO troligtvis fortsätta mjölka Sagan om is och eld-världen.

deadline.com +

Här är Facebooks drönare Aquila

Webb / Facebook

Här är första bilden på Facebooks drönare som man började diskutera förra året och som är avsedd för att flyga runt över områden där det inte finns internettillgång och koppla upp människorna på marken med luftburet internet.

Man har döpt den soldrivna drönaren till Aquila och den har samma vingspann som en Boeing 737, 42 meter. Den väger 400 kilo och kommer att ha möjlighet att cirkla runt ett område i upp till 90 dagar på 18.000 (nattetid) - 27.000 (dagtid) meters höjd.

Facebook uppger inte när vi kan komma att få se Aquila cirkla runt svårtillgängliga regioner och förse människorna där med internet på riktigt. Men det lär nog antagligen dröja ett tag.

newsroom.fb.com +

Windows 10 har installerats på 14 miljoner enheter

PC / Mjukvara

Microsoft släppte lös Windows 10 klockan 06.00 i onsdags och började då successivt rulla ut till användare runt om i världen. Dedikerade entusiaster lyckades kickstarta installationen för att slippa vänta på att installationen skulle dra igång. Men hur många var det som uppdaterade till Windows 10 under det första dygnet? 14 miljoner enheter tydligen.

Microsoft nya operativsystem kommer att fortsätta rulla ut under de närmaste veckorna och troligtvis kommer de där 14 miljoner enheterna öka rätt drastiskt när alla som vill ha Windows 10 fått lägga vantarna på det.

via Engadget blogs.windows.com +

Ubisoft bekräftar: Zombi kommer till PC, PS4 och XBox One

Spel / Multiplattform

Ubisofts ZombiU var ett av releasespelen till Nintendo Wii U, men det har gått en del rykten om att spelet skulle komma till fler plattformar. Nu, tre år efter Wii U-releasen, har Ubisoft bekräftat att spelet kommer släppas till PC, PS4 och Xbox One som ett nedladdningsbart spel 18 augusti.

Spelet kommer inte släppas med någon multiplayerdel och eftersom ingen av ovanstående plattformar har någon extraskärm så kommer inventory-hanteringen vara rätt annorlunda när spelet släpps om några veckor.

www.thesixthaxis.com +

Fredagsdansen

Video / Fredagsdansen

Den här farsan har svårt att stå still när det börjar rocka på scenen.

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen