Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
46.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Bebispandor tultar runt
Dagens sötaste video 
41.4°
+
Emmy Zettergren
0
Gungcampingstolen som låter dig se stjärnor
Eller bara råchilla 
79kg
+
Roger Åberg

Gör om din iPad till "seriöst" studioverktyg

Alesis Sounddock gör om den till en digitalporta

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Övrigt

Jag skrev igår om en mikrofon man kan koppla till sin iPhone/iPad och nämnde då också att det finns allt från multikanalsinspelare och gitarrförstärkaresimulatorer. Idag kom ännu en nyhet inom ämnet och detta må vara den coolaste av dem alla, frågan är bara om den någonsin blir verklighet.

Alesis StudioDock Pro är en dockningsstation för iPad som ger dig tillgång till xlr-ingångar med fantommatning, hi-z-ingång, midi in och ut med mera. Denna produkt med ett grymt tillhörande program som är laddat med lite effekter, mjukvaruinstrument och några kanalers inspelning/uppspelning kan bli hur underbar som helst enligt mig.

Jag har i väldigt många år spelat in musik och gått från kassettporta till digitalporta till dator och någonstans imellan lekt lite med en stor studiobandare. Tyvärr spelar jag knappt in något längre för jag har blivit lat och tycker det är för mycket krångel med ljudkort och avancerade program. Den här produkten osar tillräckligt kraftig och tillräckligt enkel för att den ska kunna få mig att börja igen.

Genialiskt att bara docka sin iPad, köra igång och sedan bege sig iväg på bussen/tunnelbanan och mixa on the go.

Vad gäller tillgänglighet och pris är det ganska tyst och det enda man kan läsa på deras hemsida är "Apple Certification Pending"