Oregistrerad McLaren F1 till salu
Har knappt körts 
45.0°
+
Roger Åberg
0
Mängder med nytt innehåll på gång till Netflix
80 originalfilmer och 30 animeserier 
43.4°
+
Emmy Zettergren
0
Soffan som blir en våningssäng
Dagens kombo! 
92kg
+
Roger Åberg

Gymmatta som rengör sig själv

Med nanosilverpartiklar

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Övrigt

Franco Harris är en legendarisk amerikansk fotbollspelare som spelat för Pittsburgh Steelers. Nu har han tillsammans med Eco Product Group tagit fram en serie med handdukar och mattor som rengör sig själva och som även tar bort skadliga bakterier.

Produkterna kallas för SilverSport och har något som kallas för Silver Clean Zone. Varje produkt använder sig av någon slags nanosilverpartiklar som sägs eliminera mer än 650 olika sorters bakterier skapade av svett. Partiklarna är upp till 20 000 gånger mindre (!) än bredden på ett vanligt hårstrå.

Partiklarna aktiveras av fukt, svett i det här fallet alltså. De binder då all fukten till ytan och gör att smuts och bakterier fastnar där. Handduken behöver därför tekniskt sett inte tvättas, men det lär man ju göra ändå.

Handduken kostar 35 dollar, pilates-rullen 40 dollar och mattan 50 dollar. Materialet vävs i USA och skickas sen på färgning. Därefter testas materialet för att se att nanosilverpartiklarna fungerar som de ska. Efter dessa tester skeppas allt till ett ställe där produkterna slutligen tillverkas.