Meka M1 Mobile Manipulator

Pryl / Robotar

M1 Mobile Manipulator är en ny robot från San Francisco-baserade Meka Robotics, ett företag som har sitt urprung i universitets-instutionen MIT Robotics.

M1 Mobile kan röra sig åt alla håll med hjälp av sin "underkropp" som är försedd med fyra stycken hjul. Det går även att förse den med ett "huvud" som är försedd med en kamera så att operatören kan se vad som händer. Ytterligare ett tillbehör är de fyr-fingrade händerna med vilken roboten kan greppa saker.

Priserna för M1 startar på 340 000 dollar men med de extra tillbehören, som ni kan se här i viden till höger, blir den betydligt dyrare.

www.plasticpals.com +

Microsoft arbetar med Arcadia

PC / Mjukvara

Microsofts nya VD, Satya Nadella, har talat ganska mycket om sin "mobile first, cloud first" strategi. Då kommer det inte direkt som en överraskning att företaget planerar en molnbaserad streaming-tjänst för spel och appar.

Enligt ZDNets Mary Jo Foley så ska tjänsten kallas för "Arcadia" och byggs runt Microsofts Azure-plattform. Arcadia ersätter "Rio" som visades upp föra året men det finns inte många detaljer omkring detta.

Informationen kommer från en tweet där en användare frågar om jobb hos Microsoft som nämner Arcadia och streaming. För att ansöka till jobben så erfarenhet med Android och iOS ett plus.

Arcadia kan komma att användas för att få igång Windows-mjukvara på mobila enheter som kör andra operativsystem. Att strömma Android-appar till Windows-enheter övervägdes också men ska tydligen inte vara med i planerna nu.

www.zdnet.com +

Snubbe bygger rallybil av Lamborghini Gallardo

Bil / Lamborghini

När jag först såg skriverierna om att Matt Brandenburg från BRAKIM Racing skulle bygga om en Lamborghini Gallardo till en rallybil trodde jag att det hela bara var ett skämt för att få uppmärksamhet. Men jag hade fel. Efter videon på när bilen sladdar omkring kommer nu ett par bilder (länken nedan) på den påbörjade ombyggnaden.

Planen är att tävla med bilen i Empire State Performance Rally nästa år.

blackflag.jalopnik.com +

Fredagsdansen #3

Video / Musik

Här har vi ett gäng som antagligen har tillbringat några fler år än oss på dansbanan vilka helt klart bevisar att man aldrig blir för gammal för att dansa. Det finns inga ursäkter till att inte dansa!

youtube.com +

Hitta kärleken i bilkön med Luv Traffic

Webb / Sajter

Luv Traffic är en ny dejtingtjänst i USA där tanken är att man ska hitta potentiella dejter när man sitter fast i bilköer.

Tanken är att man ska skriva in registreringsnumret till bilen när man ser en potentiell dejt susa förbi i trafiken. Sedan kommer Luv Traffic kolla upp vem som är ägaren till den aktuella bilen och förhoppningsvis kunna sammankoppla de två för en riktig dejt.

Luv Traffic finns för tillfället bara tillgängligt i USA och passar antagligen bättre där än här med tanke på hur mycket tid de ofta spenderar i sina bilar.

via Auto Evolution luvtraffic.com +

Vinn en kamera från Sony!

Tjock / Övrigt

Det är alldeles strax jul så därför tänkte vi ordna en julklapp till någon av er när ni nu har chansen att vinna Sony-kameran a5100 värd 3990 kronor!

Tävlingen är enkel: Ta fram din mobil eller nuvarande tråkiga kamera och ta en bild som du egentligen skulle ha velat tagit med a5100. Posta sedan bilden bland kommentarerna till den här artikeln.

Tävlingen avslutas på måndag 22 december klockan 10.00 och sedan ska vi göra allt vi kan för att få hem den till vinnaren innan julafton. Vi lovar inget, postväsendet har vi ingen makt över, men vi ska göra vad vi kan.

OBS! Man vinner endast själva kamerahuset.

Lycka till!

Här kan du läsa om vilka villkor som gäller för deltagande i tävlingen.

1. De uppgifter du lämnar om dig själv i samband med insändande av bidrag kommer att behandlas för att kunna administrera tävlingen. I samband med publicering av vinnare av tävlingen kommer personuppgifter som namn, efternamn och ort att publiceras på Internet.

2. Genom att godkänna dessa Allmänna Tävlingsvillkor samtycker du till personuppgiftsbehandling enligt ovan. Observera att för tävlingsdeltagare under 18 år krävs vårdnadshavares samtycke till personuppgiftsbehandling.

3. För att delta i tävling måste du bo i Sverige samt acceptera reglerna för tävlingen. Deltagare under 18 år skall ha vårdnadshavares godkännande för att delta i tävlingen.

4. Genom att du skickar in ditt bidrag i tävlingen ger du oss rätten att publicera ditt bidrag på Feber.se och på Tjock.se utan ersättning.

5. Vinnarna utses av representater för Feber, Tjock och Sony. Juryns beslut kan inte överklagas och juryn behöver inte motivera sitt beslut.

6. Priset är personligt och kan ej överlåtas till annan person.

7. Vinnaren kommer att bli informerad personligen via e-post. Vinnaren kommer också att med för- och efternamn samt ort publiceras på internet. Är vinnaren under 18 år kontaktas vårdnadshavaren. Det är inte möjligt att byta ut vinsten mot kontanter eller mot annan egendom. Vinnaren ansvarar själv för att betala eventuell skatt som uppstår till följd av vinsten.
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen