Apple beordras betala 440 miljoner dollar till patenttroll
Apple har dock inte gett upp ännu 
31.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Den här motorcykeln känner sin förare
Yamaha Motoroid presenteras snart 
41.4°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
83kg
+
Roger Åberg

Panasonic visar världens första rörelsestyrda TV

Slipp fjärren

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Övrigt

Panasonic presenterar vad enligt dom är världens första rörelsestyrda TV-apparat, VIERA DMP-HV200. Du behöver alltså ingen fjärrkontroll och inte heller peta på skärmen för att styra de vanligaste funktionerna. Du kan istället byta kanal bara genom att vinka till höger eller vänster framför skärmen på ett avstånd av 5-10 cm. Volymen justerar du genom att röra handen på sidorna om TV:n, längst upp till höger för högre volym och längst upp till vänster för att sänka.

Panasonic menar att dessa funktioner är behändiga när man till exempel lagar mat, och inte vill söla ner fjärren då man vill byta kanal eller justera volymen. TV:n går även att hooka upp till internet vilket gör att du kan komma åt en speciellt framtagen receptsajt som Panasonic förfogar över, och där också hitta ditt favoritrecept med bara rörelser.

TV:n har en TFT LCD-skärm på 10,1 tum med en upplösning på 1024 x 600. Det finns en slot för SDXC-kort och för USB-minnen. TV:n börjar säljas i Japan den 18 mars och kommer att kosta 640 dollar.

Fjärrkontroll följer med för den som inte litar på tekniken (och som vill göra mer än att bara byta kanal och ändra volym).