Ny robot-gräsklippare från Husqvarna

Pryl / Robotar

Husqvarna valde antagligen inte årets bästa dag för att presentera sin senaste Automower eller så valde de en av årets kallaste dagar för att vara lite ironiska och få oss att längta ännu mer till sommaren.

Automower 305 riktar sig till de som har en lite mindre trädgård på upp till ungefär 500 kvadratmeter och den väger endast sju kilo. Precis som sina storebröder så rullar den runt på egen hand på gräsmattan och klipper gräset och när batteriet börjar ta slut så återgår det automatiskt till sin laddstation. Den är även försedd med larm vilket drar igån om någon försöker bära iväg med den.

Robot-gräsklipparen granitgrå samt polarvit och kostar cirka 15 000.

www.husqvarna.com +

Reptile-trailer för Mortal Kombat X

Spel / Multiplattform

NetherRealm Studios släppte nyligen en ny trailer för Mortal Kombat X som offentliggör att Reptile kommer vara en spelbar karaktär.

Mortal Kombat X släpps till PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 Xbox One och Windows den 14 april.

www.youtube.com +

Så får man mer utrymme på iOS

iOS / Appar

Oavsett hur stort minne man har på sin dator eller telefon så brukar det ofelbart bli så att den äts upp mycket snabbare än vad man hade tänkt sig.

Om man upplever att det är ett problem på iPhone eller iPad går Cult of Mac här igenom lite trix som gör att man kan frigöra en del lagringsutrymme på sin iOS-apparat. Har ni några fler trix? Kommentarerna står till ert förfogande.

www.cultofmac.com +

Gearbox anställer inför Borderlands 3

Spel / Multiplattform

Ett nytt Borderlands är under planering och nu söker Gearbox i en tweet nytt folk till den tredje upplagan av spelet. I uttalandet hintar de om att de att det kan bli ett stort projekt.


Det verkar med andra ord som om spelet inte ännu är under utveckling, men det är i alla fall garanterat på gång.

www.eurogamer.net +

Dumma hackingscener i filmer

Webb / Övrigt

Hackingscener i filmer blir oftast beskyllda från att ligga allt för långt från verkligheten, något som många i och för sig tycker är bra då "riktig" hacking sällan är särskilt spännande titta på.

Här har man samlat ihop hackingscener från åtta stycken filmer som man anser både är de bästa och dummaste genom tiderna.

youtube.com +

Svenska utvecklare i samarbete med skaparna av The Walking Dead

Spel / Multiplattform

Det svenska Uppsalabaserade spelföretaget Gaming Corps har inlett ett samarbete med Skybound Interactive och kommer under tre år att jobba med ett av företagets spelsatsningar. Vilket spel det handlar om är inte offentligt men det kommer att baseras på en film eller en serie kopplad till företaget och det hela ska presenteras i mars i år vid en stor film-, musik- och spelkonferens i Texas.

Skybound Interactive är en del av medieföretaget Skybound Entertainment som bland annat ligger bakom serietidningarna The Walking Dead. Serietidningarna ligger i sin tur till grund för både teveserien och spelet från Telltale med samma namn. Hösten 2014 meddelade Skybound Interactive att de utvecklar ett nytt spel som utspelar sig i The Walking Dead-universat och att de dessutom inlett ett samarbete med spelstudion Overkill som är en del av svenska Starbreeze. Dubbelt svenskt i utvecklingsleden med andra ord.

Det nya samarbetet innebär helt nya möjligheter för Gaming Corps att utvecklas och anställda nytt folk vilket de berättar om i en intervju med UNT.

Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen