Maersk bygger världens största skepp

Pryl / Övrigt

Det danska rederiet Maersk har beställt tio stycken nya fraktfartyg som kommer att bli världens största fartyg när de väl är klara.

Modellen kallas för Triple-E och kommer att bli cirka 400 meter långa vilket är 100 meter längre än USA:s senast färdigställda hangarfartyg USS George W. Bush och ungefär lika långt som fyra fotbollsplaner.

Mellan 2013 och 2015 kommer fartygen att byggas av sydkoreanska Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering Co. Ltd till en okänd kostnad. De kommer antagligen inte att bli helt billiga dock.

  tack @erichhugo via Telstar Logistics www.worldslargestship.com +

Microsoft släpper en ny Xbox One

Spel / Microsoft

I dag visade Microsoft upp en ny Xbox One-modell som de kallar Xbox One Elite. Denna konsol har en SSD-hybrid på 1TB och en Xbox Elite Wireless Controller. Både kontrollen och konsolen är mattlackerad istället för den glansiga ytan som den vanliga Xbox One har.

Förutom denna nya konsol kommer man även släppa en specialutgåva av Xbox-kontrollen som heter Special Edition Lunar White Wireless Controller. Denna kontroll är vit och har lite guld på sig.

Vi har frågat Microsoft i Sverige när konsolen samt handkontrollen kommer lanseras här i Sverige och vi återkommer när vi får svar. I USA kommer konsolen i alla fall att kosta 499 dollar och släppas den 3 november. Kontrollen kommer kosta 64,99 dollar och släppas under september månad.

news.xbox.com +

Lara Croft GO

Spel / Mobilspel

Förra veckan så släppte Square Enix Lara Croft GO till iOS, Android och Windows Phone. Vi fick en kod av Square Enix för spelet och har spenderat lite tid med det. Spelet är inte helt olikt Hitman GO och är mer ett rent pusselspel än ett traditionellt Tomb Raider-spel.

I Lara Croft GO flyttar man stegvis runt Lara på brädspelsliknande banor. Man kan endast flytta Lara upp, ner, höger eller vänster och endast ett steg i taget. För varje steg Lara tar så flyttar sig även fienderna och fällorna ett steg. Därav kan man helt ostressat planera kommande steg så banan kan klaras. Allt eftersom så blir banorna mer och mer komplicerade men jag tyckte själv att det aldrig blev på tok för svårt.

Jag lyckades köra genom spelets runt 40 banor på en kväll så inte vill att det skall ta slut så fort så får man ta och spara spelets banor till bussresor eller annat. Man kan köra igenom banorna igen om man vill hitta alla gömda skatter men då dessa inte har något med själva pusslen att göra och banorna endast har ett sätt att lösa dem på så finns det inte mycket anledning till att köra om dem.

Jag har spelat många men det är väldigt sällan som jag hittar något nöje i något mobilspel. Men jag måste erkänna att jag ändå hade lite skoj med Lara Croft GO.

Precis som nästan alla andra mobilspel, gratis eller ej, så finns det även möjlighet att spendera mer pengar på spelet genom mikrotransaktioner. I Lara Croft GO så kan man betala 49 kronor till för att få lösningen till hur man klarar spelets banor. Stalltipset där är ju att man inte betalar de 49 kronorna utan letar upp lösningen på YouTube.

Lara Croft GO finns som sagt till Android (65,99 kr), iOS (49 kr) och Windows Phone (49 kr).

Nedan kan man beskåda ett klipp där Stephen Totilo från Kotaku spelar och pratar om spelet.

youtube.com +

Wena är en klocka och ett aktivitetsarmband

Pryl / Klockor

Sony håller just nu på att crowdfunda en klocka som man kallar för Wena (wear electronics naturally) som är en slags kombination av en traditionell klocka och en smartklocka då den har lite "smarthet" inbyggd.

Framförallt ska man kunna göra mobila betalningar via det japanska mobilbetalningssystemet Felicia med Wena och klockan vibrerar även om man det händer något på mobilen samt att den loggar de grejer som aktivitetsarmband brukar göra.

Wenas app finns bara till iOS och man tror att klockan komma att släppas någon gång nästa vår och kommer då att kosta mellan motsvarande 2.500 - 5.000 kronor beroende på vilken modell man är intresserad av.


Betalning via NFC med en Wena-klocka

first-flight.sony.com +

Trailer för Animal Crossing: Happy Home Designer

Spel / Nintendo

Nintendo släppte förra veckan en ny trailer för 3DS-spelet Animal Crossing: Happy Home Designer. Spelet är inget traditionellt Animal Crossing-spel utan Happy Home Designer går istället ut på att man skall inreda diverse Animal Crossing-invånares hem.

animal-crossing.com +

Popcorn Time skyller popularitet på Hollywood

Webb / Tjänster

Popcorn Times popularitet bara växer och växer vilket har gjort att rättsliga åtgärder har börjat tagits för att försöka stoppa tjänsten. I flera länder har man försökt blockera tillgången till sajten och i Danmark har man till och med anhållit ett par personer som hade en hemsida som endast beskrev vad Popcorn Time var för något. Popcorn Time-skaparna har nu satt ner foten och lämnat en kommentar till Hollywood via TorrentFreak där de skriver att filmbolagen i Hollywood borde släppa en egen streamingtjänst där de senaste filmerna och serierna finns tillgängliga.

Maybe it is time to consider the will of the people and offer them a legal, complete and useful service, no matter where they were born, instead of trying to punish people for… well, for wanting the see the content artists and industries are offering.
Currently, piracy is fulfilling the demand of the people because the industry fails at the transition into the modern age. We think it’s as simple as that.

Vi får se om Popcorn Times åsikter leder till att filmbolagen slutar lobba för att sätta dit Popcorn Time-användare som endast vill avnjuta de senaste topprullarna, och i stället anstränger sig för att göra dessa till betalande kunder med en egen tjänst.

torrentfreak.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen