RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
49.1°
+
Roger Åberg
0
Spotify större än Bonnier
Största mediabolaget i Sverige 
48.1°
+
Roger Åberg
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
95kg
+
Roger Åberg

Skalbyte iPhone 4

Baksidan har sett bättre dagar - nu får den aluminumbehandling

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Övrigt

Jag har lyckats med fadäsen att förstöra baksidan på min fina iPhone 4. Eller det var inte jag som gjorde det, utan ett parkettgolv. Och eftersom baksidan på denna lilla maskin är tillverkad i glas gick den givetvis i tusen bitar.

Som tur är finns det något som heter internet. Där kan man hitta allt möjligt, bland annat nya billiga baksidor till sin iPhone. Visserligen inte original, men det gör å andra sidan att man kan customisera sin iPhone lite som man själv vill. Min första tanke var att köpa en vit baksida, för att skoja till det lite. Men när jag såg hur många andra trevliga baksidor det fanns fastnade jag till slut för aluminium. Det fanns en version med Apples logga och text på baksidan, vilket jag hemskt gärna ville ha för att ändå få den att kännas lite original i stuket. Tyvärr var denna slut på lager så det fick bli en helt clean baksida av aluminum istället. Men lika glad är jag för det, men gladast är nog plånboken. Skalet med frakt kostade nämligen 70 kronor, skickat från Hong Kong.

I veckans Feber LIVE bytte jag skalet. Jag hade inget riktigt verktyg, då det tydligen inte är så lätt att få tag i en sån där yttepytteskurvmejsel som behövs, så jag använde en kniv. Fungerade lika bra, och är dessutom lite mer vågat. Lossade bara på de två små skruvarna (stjärna, inte torx) i botten på telefonen, och puttade försiktigt skalet uppåt och framåt. Det lossnade lätt och sen var det bara att plocka av det. Monteringen av det nya var lika enkelt, bara att slajda dit och skruva tillbaks skruvarna. Hela operationen gick på några minuter och jag är mycket nöjd med resultatet. Telefonen blev lite lättare, skönare att hålla i handen på grund av bättre grepp och snyggare i mitt tycke. Tjockleken ökade marginellt och fodralet som jag har passar fortfarande.

Baksidan köpte jag härifrån, och där hittar du även massa andra tillbehör till din iPhone eller iPod.