Hyfsat punktligt atomur

Pryl / Klockor

CsF2 (bilden), ett cesium-baserat atomur på National Physical Laboratory i Storbritannien, är nästan dubbelt så exakt som det var tänkt från början. På 138 miljoner år går uret bara fel en endaste liten sekund.

Forskare vid University of Tokyo har också ett atomur i världsklass, och hävdar att deras optiska gitter-atomur är en miljon gånger snabbare på att observera atomer än ett vanligt atomur. Dock är tekniken de använder sig av inte lika hållbar i längden, och går fel en sekund hit eller dit efter omkring 31,7 miljoner år, men det är ju inte helt fy skam det heller. Mer om hur detta ur fungerar ser ni i klippet.

www.engadget.com +

Nu är Disney Infinity 3.0 bekräftat

Spel / Multiplattform

För bara nån dag sedan skrev vi om att en bild på Disney Infinity 3.0 med tillhörande Star Wars-figurer läckt vilket indikerade att en tredje version av spelet var på gång. Och nu är det bekräftat.

Via ett pressmeddelande får vi veta att Disney Infinity 3.0 i form av ett startpaket med Star Wars kommer att släppas i höst. Förutom Star Wars kommer spelet även att få karaktärer från Inside Out och Marvel tillsammans med flera olika Disneykaraktärer så som Musse och Mimmi, Sam Flynn, Quorra, Mulan och Olof.

Disney Infinity 3.0 kommer också att få två expansioner som adderar två nya multiplayerlägen med racing och actionäventyr medan originalspelet får spellägen som racing, plattformshoppande samt en bondgårdssimulator.

youtube.com +

Första bilden på åska

Foto: UF/FIT/SRI
Vetenskap / Natur

Här är vad som sägs vara den första visualiseringen av hur åska faktiskt ser ut och den är framtagen av forskare på Southwest Research Institute i amerikanska San Antonio.

För att skapa bilden sköt man upp en raket fäst i en koppartråd som utlöste en blixt och när denna färdades ner genom koppartråden så spelade man in åskans läte med 15 mikrofoner och kunde därefter skapa en akustiska ljudbild av händelsen.

I videon nedan kan ni se hur det gick till i praktiken.

www.nature.com +

Framtidens nöjesfält öppnar i USA

Pryl / Virtuell verklighet

Det amerikanska nöjesfältet, eller vad man nu ska kalla det, The Void kommer inom kort att slå upp portarna. Besökarna får möjligheten att äventyra med sina vänner i en virtuell verklighet med hjälp av ett VR-headset och lite andra tillbehör som rustning som ger dig haptisk feedback och diverse vapen.

The Void ska erbjuda ett gäng olika äventyr som utspelar sig i olika miljöer. I videon ni kan se ovan visas flygfighter, rymdstationsäventyr och skräckupplevelser.

En reklamfilm för The Void ser ni ovan och vi känner att Laserdome kan gå och dra något gammalt över sig. Känner ni er galet sugna på att uppleva The Void så får ni bege er till Salt Lake City i USA.

www.thevoid.com +

Tony Hawk's Pro Skater 5 släpps senare i år

Spel / Multiplattform

I den senaste upplagan av Gameinformer presenterades nästa Tony Hawk-spel som har fått namnet Tony Hawk's Pro Skater 5. Spelet utvecklas av Robomodo som tidigare har gjort Tony Hawk: Ride och Tony Hawk: Shred.

Det nya spelet kommer att ha ett singelplayerläge, ett läge för co-op och ett läge där du kan tävla mot dina vänner både online och lokalt. Karaktärens erfarenhetsnivå kommer också att följa med mellan de olika spellägena. Det kommer även att finnas möjlighet att bygga egna skateboardparker som kan delas med omvärlden liksom möjligheten att använda power-ups och skjuta projektiler.

Förutom givna Tony Hawk kommer spelare även att kunna ta sig an flera kända skateboardåkare inkluderat Nyjah Huston, Aaron Homoki, Ishod Wair, Riley Hawk, Lizzie Armanto, Chris Cole, David Gonzalez, Leticia Bufoni och Andrew Reynolds. Allt redo för release senare i år till Xbox One och Playstation 4 medan versioner till Xbox 360 och Playstation 3 följer kort därefter.

www.gameinformer.com +

Långfilmen Tangerine är filmad med en iPhone 5

Film / Trailer

Tangerine är den första långfilmen någonsin som spelats in enbart med en iPhone 5 och nu har en trailer släppts. Handlingen kretsar kring en prostituerad transvestit och filmen togs väldigt väl emot under Sundance Film Festival där den hade premiär i januari. Filmen har också fått bra recensioner i New York Times.

Producent är Sean Baker som förklarar att inspelningen med en iPhone 5 fört med sig flera fördelar. Dels var filmen väldigt billig att spela in och dels slapp de anordna de tillstånd som krävs för att filma på offentliga platser.

Trailern kan ni se ovan och filmen kommer att släppas den 10 juli på utvalda biografer i USA. Så vi får se om den kommer till Sverige i streamat eller nedladdningsbart format längre fram.

fstoppers.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen