Minecraft-block i naturlig storlek

Pryl / Mojänger

De gulliga små blocken som är själva byggstenarna och hela grejen bakom Minecraft imponerar människor världen över. Här har Ben Purdy som är ett fan tillverkat ett eget block av en papplåda, fast egentligen är det inte själva lådan som är grejen. Det är att han med hjälp av Arduino och en projektor lyckas få det att se ut som om att det går sönder när man slår på det.

Och ni får inte bara ett utan tre (!) klipp som bevisar det. Det första hittar ni här ovanför, och de andra två under "Läs mer".

www.engadget.com +
Läs mer...Google I/O Nya funktioner i Google Now kommer med Android M

Android / Google

Under den pågående utvecklarkonferensen Google I/O visade Google upp en uppdaterad version av sin digitala assistent Google Now som kommer att släppas i samband med att Android M släpps senare i år.

Google förklarade att Google Now fokuserar runt tre element varav det första är att känna till kontexten (Context) mobilen befinner sig, det vill säga till exempel att veta vad klockan är, var användaren befinner sig, vilken app som används och hitta eventuella mönster i det.

Det andra är att kunna besvara frågor så korrekt så möjligt baserat på kontexten (Answers) och till sist ska Google Now även kunna rekommendera åtgärder som kan utföras baserat på den besvarade frågan (Actions).

Man visade även upp något som man kallar för "Tap on now" vilket innebär att man hela tiden ska kunna nå Google Now utan att för den delen behöva lämna den appen man i. Som exempel visade man när man spelade upp en Skrillex-låt på mobilen och utan att lämna appen kunde fråga Google Now vad Skrillex riktiga namn är.

Ett annat exempel som visades upp var det på bilden nedan där man i direkt i ett textmeddelande kan få information om till exempel en restaurang, var denna ligger, meny och lägga till en påminnelse.


B-Unstoppable är världens första hybriddrönare

Pryl / Drönare

Ny dag vilket oftast betyder ny drönare på Kickstarer. Här är nya B-Unstoppable som både kan köra på marken och ta en flygtur. B-Unstoppable ska kunna flyga i 9 minuter och håller man den på marken så kan den vara igång i 18 minuter. Med blandad körning så får man ut runt 12-15 minuters körning.

Skaparen behöver ha 49 000 brittiska pund för att B-Unstoppable ska bli verklighet. Och vill man ha en sådan så kan man beställa en via Kickstarter för 99 pund, eller 89 om man är snabb. Leverans kommer att ske i oktober i år.

via Autorevolution www.kickstarter.com +

Google I/O Uppdaterat Android Wear på Google I/O

Android / Google

Googles utvecklarkonferens Google I/O är i igång och man har bland annat presenterat en uppdaterad utvecklarversion av Android Wear, Googles operativsystem för smarta klockor.

I den uppdaterade versionen av Android Wear kommer det bland annat att bli möjligt för apputvecklare att ha sina appar synliga på klockan, det vill säga förhindra att telefonen går in i sovläge, något som till exempel kan vara intressant om man har en inköpslista eller Google Maps uppe på klockan.

Vidare har man implementerat en funktion som gör att kan man scrolla på klockan genom att vrida på armen, styra appar med klockans inbyggda mikrofon och det blir nu även möjligt att rita emojis på Android Wear-klockor.

Man nämnde även att det nu finns över 4.000 appar som är specialutvecklade för att fungera med Android Wear.

Google I/O Google snackar lite Internet of Things

Android / Mjukvara

Google har nu utannonserat Brillo och Weave, vilket är två grejer som gör det lättare för utvecklare att göra prylar för det smarta hemmet, eller Internet of Things som det också kallas.

Brillo är operativsystemet som är en väldigt grundläggande version av Android som kan installeras på enheter med lågpresterande hårdvara som stödjer Wi_Fi och Bluetooth Low Energy.

Weave är kommunikationslagret som gör att prylarna kan snacka med varandra.

Tredje kvartalet släpps Brillo och Weave släpps under fjärde kvartalet.

Microsoft ändrar i appubliceringsreglerna

Mobil / Mjukvara

Microsoft brukar stoltsera med hur många appar det finns i deras appbutik. Trots att det finns väldigt många appar så är en stor del av dessa rätt värdelösa. Nu har Microsoft ändrar i sina regler för appar i butiken som ska göra Windows Store lite bättre.

För det första kommer appar som har snarlika namn och ikon som andra appar kommer att plockas bort. Sedan ska appar som inte gör någon nytta försvinna. Sedan måste appar som endast är informativa måste ha med orden "guide" eller "tutorial" i appens namn. Sedan måste taggar och sådant överensstämma med vad appen gör.

Dessa nya regler kommer förhoppningsvis städa upp Windowsbutken ganska rejält.

www.engadget.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen