RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
48.1°
+
Roger Åberg
0
Spotify större än Bonnier
Största mediabolaget i Sverige 
47.4°
+
Roger Åberg
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
95kg
+
Roger Åberg

Kepler-22b är den mest jordlika planet som hittat hittills

Om det finns liv där är dock långt ifrån säkert

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Övrigt

Igår meddelade NASA att Keplerteleskopet hade hittat en planet som man döpt till Kepler-22b och det ska vara den första planeten teleskopet hittat som ligger inom den så kallade beboeliga zonen runt en stjärna.

Kepler-22b ligger 600 ljusår från jorden och ska vara den mest jordlika exoplaneten som hittills hittats. Dess läge gör att det finns möjligheter för att vatten och atmosfär ska finnas på planeten men tyvärr är de verktyg vi har till hands idag inte tillräckligt kraftfulla för att upptäcka detta. William Borucki, vetenskaplig projektledare för Kepler, säger:
Ska vi hitta liv på sådana här planeter måste vi få syn på deras atmosfärer och det blir tufft även med nästa generationens planetletarsonder och jätteteleskop. Det är trevligt att tro på liv på andra planeter men det enda som räknas på riktigt är bevis.

Givetvis tror jag att det finns liv på andra planeter där ute i vårt enorma universum men det ser med andra ord ut som om jag kommer att få vänta ett tag till på bevis för detta. Spännande hur som helst!