Google "En majoritet av TV-apparaterna 2012 kommer att ha Google TV"

Pryl / Hemmabio

Just nu pågår den stora internet-konferensen LeWeb i Frankrike och i stort sett alla som har något att säga till om i branschen verkar vara på plats. Google representeras till exempel av sin styrelseordförande Eric Schmidt och sökchefen Marissa Mayer.

Igår var det dags för Eric Schmidt att äntra scenen och i en lång intervju med Loic Le Meur berättade han bland annat om vad han ansåg om Google TV:s framtid och det är inga dåliga förhoppningar han hyser till detta tydligen. Google TV får väl än så länge anses som ett ganska så misslyckat projekt från Googles sida men på LeWeb sa Schmidt att han trodde att en majoritet av de TV-apparaterna som säljs från och med sommaren 2012 kommer att ha Google TV installerat.

Att han säger detta med så stor självsäkerhet borde betyda att Google redan nu har avtal i hamn med några av världens största TV-tillverkare och jag gissar i så fall att det borde innebära att åtminstone alla Samsung- och LG-apparater kommer att bli försedda med Google TV nästa år. Antagligen Sony med.

Hela det nästan en timme långa samtalet med Eric Schmidt från LeWeb hittar ni här under.

www.theverge.com +

Audio Technica släpper nya hörlurar

Pryl / Hörlurar

Audio Technica är inte ett superkänt företag om du inte pratar med musiker eller ljudnördar men oj vad bra hörlurar de kan slänga ur sig. Nu släpper de ett par nya värstinglurar vid namn Audio Technica ATH-R70x samt ATH-M70x.

ATH R70x blir företagets första professionella öppna hörlurar och de är framtagna för att vara ett par referenslurar för studiobruk. Och sedan så ser de även väldigt grymma ut!

De andra hörlurarna är helt stängda och blir ett par hörlurar som ligger ett steg upp från de riktigt bra M50.

Vi har tyvärr inga uppgifter om svenska priser eller lanseringsdatum men R70 kommer att kosta 489 dollar i USA när de skeppas till butik i mars.

audioxpress.com +

Ny konceptbild för Star Wars: Battlefront

Spel / Multiplattform

Dice har släppt en helt ny konceptbild till kommande Star Wars: Battlefront och den är riktigt snygg. Personligen ser jag väldigt mycket fram emot spelet och hoppas att det är lika intensivt och färgsprakande som på bilden.

Battlefront släpps till Windows, Playstation 4 och Xbox One i slutet av 2015.

www.ign.com +

Så hör fungerar slutaren i en kamera

Foto / Övrigt

Jag har lagt upp sådana här videos förr men denna är en av de bättre så varför inte igen? Här är en video från the Slow Mo Guys där de visar hur slutaren på en spegelreflexkamera fungerar och ser ut i slow motion.

  tack alla som tipsat! youtube.com +

Chris Harris kör skiten ur sina favoritbilar från förra året

Bil / Opel

Chris Harris har nu släppt en 42 minuter lång video där han tar ut sju av sina favoritbilar från förra året på en bana, och kör skiten ur dem.

www.gtspirit.com +

SEGA erbjuder 300 anställda förtidspension

Spel / Övrigt

I dag meddelade SEGA att man kommer erbjuda runt 300 av sina anställda en frivillig förtidspension för att omstrukturera företaget så det istället kan fokusera på den digitala marknaden. Enligt dem själva så vill man öka sina inkomster och just nu kommer dessa från den digitala marknaden, framförallt då online- och mobilspelen.

Detta antyder ju att utgivaren kommer släppa färre spel via traditionella metoder men det återstår att se hur det blir med det. I den just den kategorien så förväntas SEGA i år släppa Total War: Attila, Total War: Arena, Total War Battles: Kingdoms, Football Manager 2016 och Yakuza 5.

www.gamesindustry.biz +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen