Google "En majoritet av TV-apparaterna 2012 kommer att ha Google TV"

Pryl / Hemmabio

Just nu pågår den stora internet-konferensen LeWeb i Frankrike och i stort sett alla som har något att säga till om i branschen verkar vara på plats. Google representeras till exempel av sin styrelseordförande Eric Schmidt och sökchefen Marissa Mayer.

Igår var det dags för Eric Schmidt att äntra scenen och i en lång intervju med Loic Le Meur berättade han bland annat om vad han ansåg om Google TV:s framtid och det är inga dåliga förhoppningar han hyser till detta tydligen. Google TV får väl än så länge anses som ett ganska så misslyckat projekt från Googles sida men på LeWeb sa Schmidt att han trodde att en majoritet av de TV-apparaterna som säljs från och med sommaren 2012 kommer att ha Google TV installerat.

Att han säger detta med så stor självsäkerhet borde betyda att Google redan nu har avtal i hamn med några av världens största TV-tillverkare och jag gissar i så fall att det borde innebära att åtminstone alla Samsung- och LG-apparater kommer att bli försedda med Google TV nästa år. Antagligen Sony med.

Hela det nästan en timme långa samtalet med Eric Schmidt från LeWeb hittar ni här under.

www.theverge.com +

Allmänheten får dekorera julbelysning med sina telefoner

Mobil / Mjukvara

Snart är det första advent och nästan överallt syns nu vackra juldekorationer. Men i Japan kan man se en något annorlunda installation. Den kallas för The Crystal Tree och är en interaktiv dekoration skapad av mängder med LED-lampor som allmänheten kan styra från sina mobiltelefoner. Julträdet projiceras i 3D med hjälp av 4D-animation och eftersom det är interaktivt ändrar trädet hela tiden utseende. Riktigt mäktigt och vackert. Befinner du dig i Japan är det till staden Fukuoka du ska bege dig för att få se det i verkligheten.

www.psfk.com +

Hitman och Titan Attacks blir gratis med Playstation Plus

Spel / Sony

Sony har nyligen avslöjat vilka spel som blir gratis med Playstation Plus i december och bland titlarna hittar vi bland andra Hitman Trilogy HD för PS3 och Titan Attacks för PS4, PS3 och PS Vita. Samtidigt försvinner spel som Binding of Isaac Rebirth och Escape Plan så passa på att ladda ner era gratisspel. Bytet av spel sker den 3 december.

Försvinner från PS Plus:
Binding of Isaac Rebirth (PS4/PS Vita)
Steamworld Dig (PS4/PS Vita)
Frozen Synapse Prime (PS3)
Luftrausers (PS3/PS Vita)
The Hungry Horde (PS Vita)
Escape Plan (PS4/PS Vita)

Anländer till PS Plus:
Injustice: Gods Among Us – Ultimate Edition (PS4)
Secret Ponchos (PS4)
Hitman Trilogy HD (PS3)
Deadly Premonition: The Director’s Cut (PS3)
Final Horizon (PS Vita)
Titan Attacks (PS4/PS3/PS Vita)

blog.eu.playstation.com +

Utställning visar upp virtuellt spindelnät av cellofan

Video / Imponerande

Utställningen Tape Paris som just nu huserar i Palais de Tokyo i Paris är något riktigt speciellt. Under tio dagar jobbade tolv personer med att skapa en spindelnätliknande konstellation i lokalerna med hjälp av cellofan och resultatet är riktigt läckert. Det häftigaste är att besökare får lov att klättra runt i de virtuella näten och kan för en stund få känna hur det eventuellt skulle vara att befinna sig i ett gigantiskt spindelnät. Lite Hobbit-vibbar någon?

gizmodo.com +

Trailer visar DLC till Hyrule Warriors

Spel / Nintendo

Det har kommit ett Twilight Princess-inspirerat DLC till Hyrule Warriors. Här är en japansk trailer som visar innehållet.

www.allgamesbeta.com +

Här har ni Microsofts Black Friday-erbjudanden

Spel / Microsoft

Erbjudanden om nedsatta priser på spel fortsätter att strömma in och även Microsoft har lagt upp sina erbjudanden i Xbox Store. Främst är det spel för Xbox 360 som har prissänkts men det finns även några erbjudanden som gäller Xbox One-spel.

För Xbox One hittar vi bland annat Diablo III med 40 procent rabatt, Rayman Legends med 50 procent rabatt och AC IV Black Flag med 30 procent rabatt.

För Xbox 360 finns det lite fler spel att välja mellan och vi hittar bland annat klassiker som LA Noire, Red Dead Redemption och Gears of War 3 nedsatta med 75 procent. Dessutom är Skyrim, Batman Arkham City, Bulletstorm, Crysis, Hitman och Just Cause 2 nedsatta. Vissa spel är nedsatta med hela 85 procent.

Erbjudandena gäller fram till 1 december och om man är Xbox Live Guld-medlem kommer fler erbjudanden att läggas upp imorgon fredag.

www.xbox.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen