master
master

Gör 3D-modeller av ditt Minecraft-bygge

Pryl / Mojänger

Utvecklare Eric Haines har tagit fram 3D-modelleringsprogrammet Mineways vilket konverterar en byggnad i till exempel Minecraft till en så kallad VRML-fil som kan användas för att printa ut ett objekt i en 3D-skrivare.

Genom att importera en del av sin Minecraft-värld till Mineways kan man välja ut den byggnaden man vill exportera och detta resulterar i två filer som man sedan kan skicka till 3D-tjänsten Shapeways som skriver ut din byggnad till varierande kostnad beroende på storlek och komplexitet.

Modellen av eiffeltornet som syns i videon ovan är till exempel cirka 15 centimeter hög och kostade cirka 25 dollar att skriva ut på Shapeways.

realtimerendering.com +

Fans från Kanada hjälpte tjej att sjunga amerikanska nationalsången

Video / Vackert

Det är dags för matchen mellan Toronto Maple Leafs och Nashville Predators att starta i Toronto Air Canada Centre och i högtalarna flödar stämman från en tjej som vackert sjunger den amerikanska nationalsången. Plötsligt börjar dock ljudet att strula och det blir tyst. Då rycker Torontofansen ut och sjunger klart motståndarnas nationalsång. Ett fint ögonblick som filmades Eric Bosman som råkade ha kameran uppe. Fint gjort.

laughingsquid.com +

100-årig dam ser havet för första gången

Video / Imponerande

Här är ett klipp som visare när en hundra år gammal kvinna ser havet för första gången. Ruby Holt ska ha tillbringat de flesta av sina hundra år på en farm i delstaten Tennesse men nu fick hon kolla in havet vilket hon fick göra tack vare en organisation som försöker uppfylla gamlingars önskningar.

youtube.com +

Rekordstor fildelningshärva till domstol

Webb / Övrigt

TorrentFreak skriver att det svenska rättsväsendet håller på och förbereder en rättegång mot en fildelare som kommer att bli den största som hittills hållit i Sverige.

Det handlar om en man som drivit en sajt som kallades för Devil och mannen anklagas för att gjort 2.250 filmer tillgängliga för illegal nedladdning. Devil ska efter en husrannsakan 2010 stängts ned och polisen beslagtog då även ett dussintals serverar på vilka det ska ha funnits 250 terabyte material som ska ha delats ut illegalt. Devil ska ha haft runt 200 medlemmar.

Den anklagade mannen riskerar nu att få betala mellan 673,400 och 2.69 miljoner dollar för varje enskild film som Devil ska ha delat. Givetvis helt bisarra summor pengar.

torrentfreak.com +

Minecraftfilmer på Youtube har över 47 miljarder visningar

Spel / Övrigt

Det är inte bara extremt populärt att spela Minecraft. Det är också väldigt populärt att kolla på Minecraftfilmer på Youtube. Nu har företaget Octoly tagit fram siffror på youtubetittandet och kommit fram till att filmer med Minecraftrelaterat innehåll sammanlagt hade över 30,8 miljarder visningar fram till och med juni 2014. Det kan jämföras med GTA som hade "endast" 12 miljarder visningar eller Call of Duty med 10,2 miljarder visningar vid samma tid. Sedan mätningen i juni ska Minecraftfilmerna ha haft ytterligare 16 miljarder visningar vilket för upp siffran till nästan 47 miljarder. Det är en del.

Att intresset för Minecraft bara ökar är tydligt och inte bara om man ser på visningarna. I juni var antalet kanaler som pratade om Minecraft 81 000. Idag fem månader senare är antalet 147 000. Ovan kan ni se en av alla videor.

www.theguardian.com +

Giantspelare gör galet snygg touchdown

Video / Imponerande

I helgen gjorde Odell Beckham Jr. som spelar för New York Giants en ruskigt snygg touchdown efter att ha fångat bollen på ett spektakulärt sätt. Den här bravaden lär visas upp om och om igen under en lång tid framöver.

twentytwowords.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen