Kaffekapslar lär skada miljön

Foto: Tom Andre Skarning
Pryl / Övrigt

Dricker du kaffe från en kapselmaskin? Du är inte ensam, många har gått och skaffat sig en sådan liten styggelse. (min personliga åsikt) Trenden har varit tydlig, varje hem-butik med självaktning säljer drygt fyra olika märken av kapselbryggare.

I USA har de märkt av trenden på ett annat sätt. Där börjar de använda kapslarna fylla soptipparna. De är nämligen sjukt svåra att återvinna. Folien och plasten är så starkt ihoplimmade att det inte går att källsortera materialen. Kanske värt att tänka på, förutom att kaffet inte blir så himla gott heller.
Efter hoppet kan ni se det amerikanska nyhetsinslaget från CNBC.

gizmodo.com +
Läs mer...

Zombie tar livet av sig själv

Spel / Multiplattform

Till och med en zombie kan få nog av den dystra värld som uppstår efter en apokalyps. Tragiskt.

youtu.be +

Kul reklamfilm för Canal+ egna produktioner

Film / Övrigt

Har du någonsin funderat över varför det inte finns några enhörningar? Här kommer en teori som troligen inte är sann men den är i alla fall lite fantasifull. Det hela är en reklamfilm för Canal+ produktionsavdelning och ta en titt ända till slutet är mitt tips.

Och här nedan så hittar ni ännu en liknande reklamfilm från samma bolag och den är enligt mig ännu bättre.

sploid.gizmodo.com +

45 minuter lång dokumentär om musiken i LoL

Spel / PC

Här har vi en dokumentär om musiken i det omättligt populära MOBA-spelet League of Legends. Om man nu verkligen gillar musiken så kan man ladda ner skivan Music of League of Legends helt gratis via länken nedan.

promo.na.leagueoflegends.com +

Svenska Goat Simulator har sålt i 2,5 miljoner exemplar

Spel / Multiplattform

Det hela började som ett kul projekt. Utvecklarna på Coffee Stain Studios behövde en paus i utvecklingen av deras spel Sanctum och resultatet blev lite otippat ett MMO med en get i huvudrollen. Ingen av de anställda på studion hade kunnat gissa att Goat Simulator skulle bli en succé. Nu har spelet sålt i 1,2 respektive 1,3 miljoner exemplar till PC och mobiler.

År 2013 omsatte studion 14 miljoner kronor med en vinst på 2,7 miljoner. Under 2014 omsatte studion över 80 miljoner kronor med en vinst på hela 60 miljoner kronor. Getsuccén innebär nu att Coffee Stain Studios inte har samma press på sig att hela tiden släppa ett nytt spel som direkt drar in pengar. Det säger studions vd till it24.

– Innan Goat Simulator levde vi i en tiomånadersvärld, det var ungefär så lång tid kassan räckte innan vi behövde publicera ett nytt spel som drog in pengar. Den pressen är borta nu och det är väldigt skönt, säger vd Anton Westbergh.

Och utvecklingen av spelet fortsätter. En studio i London med tio man tar nu fram versioner för Xbox One och Xbox 360 och en studio i Stockholm vid namn Gone North Games jobbar med nytt innehåll till den befintliga versionen för PC och mobiler. Fantastiskt kul när det går bra för svenska spelutvecklare och vi säger bara grattis till framgångarna och låt getterna på nätet regera.

Vill ni läsa hela intervjun med Anton Westbergh kan ni göra det via länken nedan.

it24.idg.se +

Amazon startar mailtjänsten WorkMail

Webb / Övrigt

Amazon har lanserat en ny epostjänst som riktar sig mot företag och som har fått namnet WorkMail.

För fyra dollar i månaden per användare kan företag abonnera på WorkMail för sina anställda. Det är ungefär lika mycket som motsvarande tjänster hos Google, Apps for Work, och Microsofts Office 365 kostar. Förutom att kunna maila med WorkMail får användare tillgång till kalendrar, delade mappar, kontaktlistor, distributionslistor samt 50GB lagring.

Amazon WorkMail rullar fortfarande i betaversion men det går att ansöka om en inbjudan på länken nedan.

aws.amazon.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen