Robothand hjälper astronauter att mecka

Pryl / Robotar

Det är inte första gången NASA och GM samarbetar. Tidigare har de byggt rymdroboten Robonaut och nu är det dags för en ny grej. Denna gången handlar det också om en slags robot, fast inte i riktigt samma storlek. Det här är en handske som tack vare sina elektroniska hjälpmedel ska göra det lättare för astronauter att mecka med tunga verktyg i rymden.

"The Human Grasp Assis", "K-glove" eller "Robo-Glove" är namn som de inte verkar kunna enas om och som handsken sägs heta. Handsken är utrustad med trycksensorer i fingertopparna som automatiskt aktiverar små motorer i fingrarna som hjälper till att knipa åt runt något, typ en hammare eller borrmaskin. Utan handsken måste astronauterna använda sig av ett tryck på mellan sex och nio kilo för att kunna greppa något, med handsken minskar det till mellan 2.2 och 4.5 kilo istället. Det gör att ansträngningen blir mindre och att man orkar jobba längre.

Prototypen som jobbas med just nu väger strax under kilot vilket enligt NASA och GM är för mycket. Handsken ska finslipas och bantas ytterligare för att bli ännu smidigare och enklare att bära.

via Gizmodo media.gm.com +

Ryan Reynolds i full Deadpool-mundering

Film / Nyhet

Nu har Ryan Reynolds visat upp hur han kommer se ut i den kommande Deadpool-filmen. Och det ser verkligen ut som Deadpool, till skillnad från hur han såg ut i X-Men Origins: Wolverine.

Reynolds la upp bilden på sig själv i Deadpoolkostym på Twitter och han försöker fånga samma sexiga look som Burt Reynolds hade när han poserade naken i Cosmopolitan för drygt 40 år sedan. Ryan Reynolds Tweet kan ni se här nere:


twitter.com +

Alaska Airlines skaffar surfplattor till resenärerna

Pryl / Bärbarheter

Här är en nyhet som jag hoppas att fler flygbolag tar efter. Alaska Airlines meddelar nämligen att de kommer att införskaffa surfplattor som kan användas ombord på planen under flygningarna.

Totalt har de köpt in över 7000 Toshiba Encore 2-plattor med Windows 8.1 och tanken är att ännu fler ska köpas in eftersom tilltaget var så pass populärt.

En smart detalj är att alla surfplattor automatiskt återställs till ursprungsläge efter varje flygtur så att alla får samma upplevelse från start. Bra kundservice.

microsoft-news.com +

Crowfall har dragit in nästan 1,8 miljoner dollar

Spel / PC

MMO-spelet Crowfall, som bland annat utvecklas av MMO-veteraner som Gordon Walton och Todd Coleman, har dragit in de medel som efterfrågades på Kickstarter och deras hemsida - med råge. Istället för 800 000 dollar fick utvecklarna en miljon extra, det vill säga 1,8 miljoner dollar, att sätta sprätt på.

Det här innebär att spelet får en massa extramaterial liksom ett turneringssystem och ett system med stridslystna husdjur. Och nu börjar det stora arbetet med att färdigställa allt. Vi ser helt enkelt fram emot framtida uppdateringar.

www.pcgamer.com +

Twitter lanserar Periscope

iOS / Appar

Twitter har nu lanserat en ny app vid namn Periscope som du kan använda för att strömma precis allt med din telefon. Det du behöver göra är att ladda ner appen, logga in med ditt Twitterkonto och sedan är det bara att filma allt runt omkring dig. Andra Periscope-användare kan via appen följa din Periscopeström och kommentera medan du filmar och dessa kommentarer dyker upp i själva videon.

För någon vecka sedan släpptes det en liknande applikation vid namn Meerkat, men till skillnad från den så verkar Periscope ha ett lite mer genomtänkt gränssnitt och du kan spara strömmar som du kan titta på senare.

Appen finns tillgänglig nu och är helt gratis. Du kan ladda ner den genom att följa länken här nere. Twitter berättar att en Android-version är på ingång, men vi vet för tillfället inte när släppet av Androidversionen kommer att ske.

via The Verge itunes.apple.com +

Google flyttar Ingress till tv-rutan

Film / TV-serier

Augmented Reality-spelet Ingress från Google och Niantic Labs kommer att bli en tv-serie enligt sajten The Information. Spelet släpptes 2012 och har sedan dess blivit rätt populärt med över 10 miljoner nedladdningar. Så pass populärt att Google verkar vilja att det ska bli ett program.

Enligt The Information kommer Google och Niantic Labs joba tillsammans med produktionsbolaget Sean Daniel Co, som ligger bakom Mumien-filmerna och tv-serien The Expanse, för att ta fram en tv-version av Ingress.

Det verkar som att Ingress-serien fortfarande ligger i idéstadiet och det kommer troligtvis ta en stund innan serien börjar sändas. Men nu är den i alla fall på ingång.

via Engadget www.theinformation.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen