Små torn städar upp i sladdhärvan

Pryl / Pryl

Jag avskyr verkligen sladdar och kablar. Alltid för korta, i vägen och trassliga. Men om jag hade haft såna här gulliga små torn på skrivbordet hade jag nog ogillat sladdarna lite mindre. Här får sladdarna vila snyggt och förhoppningsvis lyckas de inte slå knut på sig själva som de alltid har en tendens att göra i fickan.

Skaparen heter Daniel Ballou och fler saker från honom hittas på länken nedan.

via Gizmodo danielballou.com +

HBO stoppar Brooklynbar från att visa Game Of Thrones

Film / TV-serier

HBO fortsätter sätta ner foten för att stoppa folk från att titta på deras serier utan att ge pengar till rätt leverantörer. Videology heter en bar i Brooklyn som brukar visa diverse serier så att folk kan umgås och ta en bärs medan de tittar på sina favoritserier. Förra helgen visades det första avsnittet av den femte säsongen av Game of Thrones och för att göra händelsen lite extra episk bestämde sig Videology att ta betalt för visningen för att kunna ge sina kunder öl och mat. HBO fick reda på detta och har nu skickat ett så kallat cease and desist-brev där det står att Videology måste sluta visa Game of Thrones annars kommer baren få smaka på rättsliga åtgärder.

I ett meddelande från HBO skriver företaget detta:
When it does happen, it is of particular concern when there is an attempt to profit off the programming, This is nothing new as we have taken such actions for well over a decade

Anledningen är alltså att besökarna inte betalat pengar till HBO för att få titta på serien. New York Times intervjuade ett par av eventets besökare som berättade att de faktiskt betalade för HBO, men gick till Videology för att titta på serien med jämlikar.

I söndags meddelade Videology detta via Twitter.


Brooklyniter som vill umgås och titta på Game of Thrones är nu tvungna att göra det någon annan stans.

www.theguardian.com +

Recension Vi har sett Avengers: Age of Ultron

Film / Recension

Min kärlek för superhjältar kommer från en mycket ung ålder. Som liten flicka drömde jag om att få besök av Stålmannen när jag blev stor, så som Lois Lane fick i första Superman-filmen. När Marvel påbörjade sin filmresa med filmerna om Iron Man, Thor, Hulken, Captain America och slutligen The Avengers var jag både förtjust och orolig. Vissa filmer som första Captain America och Iron Man nådde upp till förväntningarna medan Thor och Hulken kändes lite tommare och ihåliga. Fulla med action men saknade djup, känsla och trovärdighet i mina ögon. Uppföljarna var inte mycket bättre och osade mjölkning på lång väg.

OBS! Nedanstående beskriver lite av handlingen i filmen och kan innehålla spoilers för er som inte har en aning om vad filmen handlar om. No biggies dock.

www.imdb.com +
Läs mer...

Fans gör ambitiös variant av Star Wars

Video / Humor

En modern tolkning av Star Wars skulle man kunna kalla den här fanskapade Star Wars-filmen. Istället för den klassiska Star Wars-musiken får vi exempelvis höra rappmusik. Och dessutom kommer en obehaglig twist på slutet.

White Armor heter den och ni ser den ovan.

youtube.com +

Google Chrome börjar pusha aviseringar till telefonen

Webb / Verktyg

Chrome släppte tidigare en funktion till desktopversionen av Chrome som gjorde det möjligt för hemsidor att skicka aviseringar till skrivbordet. Nu har samma funktion släppts till Androidversionen av Chrome.

I den senaste versionen av Chrome, som borde dyka upp i Play Store vilken dag som helst, kommer funktionen att vara tillgänglig och du ska komma åt inställningen i menyn. Efter du har godkänt aviseringarna från Chrome så ska du kunna få aviseringar från webbsidor som Facebook, EBay och ett par andra.

blog.chromium.org +

Mr. Robot - ny tv-serie om hackers

Film / TV-serier

Mr. Robot är en kommande amerikansk TV-serie som kommer att handla om hackers och brott som begås i den digitala världen.

I TV-serien får vi följa den unge programmeraren Elliot (Rami Malek) som på dagtid arbetar som säkerhetspecialist på ett IT-företag och på nätterna pysslar han med diverse annan hackingrelaterad verksamhet. Det är genom det han kommer i kontakt med "Mr. Robot" (Christian Slater) som rekryterar honom till en hackergrupp som ska attackera den organisationen Elliot arbetar för.

Första säsongen av Mr. Robot består av tio avsnitt och börjar sändas på amerikanska USA Networks den 24:e juni.

www.usanetwork.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen