Nytt matchmakingsystem uppmuntrar till köp i spel
Activision har fått patentet godkänt 
21.4°
+
Emmy Zettergren
0
Microsoft återupplivar IntelliMouse
Party like it's 2000! 
43.5°
+
André Stray
0
Det här betyder alla IKEA-namnen
Imponerande lista 
84kg
+
Roger Åberg

Belgisk upphovsrättorganisation vill ha pengar av bibliotek...

... för att de läser böcker för barn

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Övrigt

Att vissa upphovrättsorganisationer kanske inte är helt i takt med verkligheten är väl ingen nyhet men den belgiska upphovsrättorganistionen SABAM (Société d’Auteurs Belge – Belgische Auteurs Maatschappij) verkar inte ens leva på samma planet som vi andra då de nu ställt ett mycket udda krav på de belgiska biblioteken.

SABAM säger att man kommer att kräva licensavgifter från bibliotek som tar in frivilliga människor som högläser ur böcker för barn. Än så länge har ett tiotal bibliotek blivit kontaktade av SABAM, var av ett är biblioteket i Dilbeek som två gånger i månaden tar in en frivillig som läser högt ur böcker för ett tiotal-barn.

SABAM har tidigare bland annat krävt att internetleverantörer installerar filter som förhindrar piratkopiering samt ställt krav på sociala nätverk som Facebook och liknande att dessa ska implementera filter som skulle förhindra att användarna utbyter piratkopierad musik. Bägge dessa strider har SABAM förlorat och jag utgår från att de även skulle förlora mot biblioteken om den frågan någonsin går till domstol.