Knivar i kolfiber

Pryl / Pryl

De här knivarna är helt i kolfiber och ingen utav dem väger över 32 gram. Du kommer alltså inte ens märka att du har med knivarna i din packning, samtidigt som de är tåliga som få och gör jobbet åt dig. Att de sedan är snygga att se på är bara en bonus.

Dock är de inte världsbäst om du vill ha något riktigt sylvasst och mattas ned rätt ordentligt om du inte är noga med att slipa dem ofta. Men är du inte så noga med det utan mer vill ha knivarna som show passar de ju utmärkt. Kolfiber är alltid kolfiber.

Kostar från 65 till 85 dollar.

via Gizmodo store.carbonfibergear.com +

Vad är de vita fläckarna på dvärgplaneten Ceres?

Vetenskap / Rymden

Här är en bild på dvärgplaneten Ceres som NASA:s rymdfarkost Dawn har fotograferat på 46.000 kilometers avstånd.

Något som nu förbryllar forskarna är två stycken väldigt ljusstarka punkter på planetens yta som man inte riktigt vet vad det är. För att ta reda på det så måste planeten fotograferas på närmare håll. Andreas Nathues på Max Planck Institute for Solar System Research säger:
"The brightest spot continues to be too small to resolve with our camera, but despite its size it is brighter than anything else on Ceres. This is truly unexpected and still a mystery to us."
En teori är att det kan handla om någon slags vulkanisk aktivitet på Ceres yta men innan man har kunnat fotografera det hela på närmare håll så håller man alla dörrar öppna.

Ceres är det största objektet i asteroidbältet mellan Mars och Jupiter. Dvärgplaneten består av sten samt is och den har en diameter på cirka 95 mil.

www.nasa.gov +

Affisch för femte säsongen av Game of Thrones

Film / TV-serier

Snart drar femte säsongen av fantasypeposet Game of Thrones igång igen och här är den första affischen för årets säsong. Nedanstående text innehåller spoilers för er som inte har sett säsong av Game of Thrones.

På affischen syns Tyrion Lannister på den båt han steg ombord på efter det att han tvingats fly Kings Landing på grund av att han mördat sin far och älskarinna. Ovanför båten syns Daenerys Targaryen drake Drogon som nu har växt sig ordentligt stor och det låter ju som ett spännande möte.

Nedan hittar ni ett kort teaserklipp från GoT S05 där vi får se Brienne och Podrick diskutera. Den femte säsongen av Game of Thrones drar igång den 12:e april på HBO i USA och dagen efter dyker det även upp här i Sverige på HBO Nordic.

www.cinemablend.com +

Polisen köper in drönare

Pryl / Drönare

Polisens utvecklingscentrum ska köpa in tre till fyra stycken drönare som man ska testa för att se om det är något som polisen anses behöva i sin arsenal i framtiden.

Per Engström, gruppchef på Polisens utvecklingscentrum i Stockholm, säger att man kan tänka sig att använda drönarna i exempelvis fjällräddningstjänsten med att det även finns andra användningsområden:
"Kriminaltekniker vill ta översiktsbilder, kanske med hjälp av mindre modeller. Man kan använda dem till spaningsverksamhet till viss del och även i så kallad insatsverksamhet - i stället för att skicka in en person i farligt område så skickar man in en sådan här."
Exakt vilken typ av drönare man har tänkt att införskaffa framgår inte men man säger sig att det rör sig om lite kraftfullare doningar än de som traditionellt används för hobbybruk som till exempel den på bilden ovan.

www.di.se +

Ny telefon från Lenovo ser ut som en kamera

Mobil / Hårdvara

Vibe Shot är en ny mobiltelefon från Lenovo som har designats för att den ska likna en kamera. Utseendet är bland annat väldigt minimalistiskt och fyrkantigt. Den är endast 7,3 mm tjock och har en full HD-display på 5 tum. Den ska inte heller bara se ut som en kamera utan också kunna prestera rätt bra bilder. Kameran är på 16 megapixel och har utrustats med optisk stabilisering samt en trefärgad led-blixt vilket ska ge bilderna en lite jämnare ton.

Tittar vi på insidan har telefonen fått en 64-bitars Snapdragon och ett internminne på 3GB med lagringskapacitet på 32 GB. Den har även stöd för minneskort som kan öka på lagringen upp till 128GB.

www.engadget.com +

Eurogamer.se slår upp portarna, igen

OBS: Bilden är ett montage
Spel / Övrigt

För nästan fem år sedan öppnade en av världens bästa spelsidor, eurogamer.net, upp en svensk filial i samarbete med PS3bloggen. Den svenska motsvarigheten levde tyvärr inte upp mot kvalitén som modersidan erbjöd och för ett drygt år sedan stängde man ner sidan.

Nu gör man ett nytt försök med ny redaktion och en helt färsk inriktning. Sidan hoppas på att etablera sig som en mainstream-sida och hitta ny mark bland hängivna spelfans samt folk som inte ens spelar särskilt mycket.

Feberläsare kan säkert hitta minst två kända ansikten på sidan, nämligen André Stray och Peter Tjärndal.

www.eurogamer.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen