Jacka med lampor gör att du syns i mörkret

Pryl / Pryl

Även om det snart är dags för sommartid är det fortfarande mörkt på kvällarna och det är grymt svårt att upptäcka människor som är ute och går eller cyklar om de har mörka kläder på sig. Men med den här jackan, Supaheroe, så vore det ju ytterst konstigt om någon inte såg dig.

Bakom jackan står designern och vdn för Utope clothing, Wolfgang Langeder, tillsammans med Fraunhofer IZM. Jackan är i bomull och har hela 64 stycken inbyggda LED-lampor som blinkar och lyser i olika mönster och färger. Lamporna är placerade på axlarna, bröstet och på ryggen och är programmerade så att de lyser i takt med hur personen som bär den rör på sig. Den kan även synka med en smartphone och visa upp olika färgmönster om du till exempel skulle få ett samtal.

Pris och tillgänglighet är fortfarande oklart, men Utope hoppas att jackan ska kunna släppas innan året är slut i alla fall.

via Gizmodo theutopeproject.wordpress.com +

LinkedIn får betala skadestånd för spammejl

Webb / Övrigt

Den stora sociala karriärstjänsten LinkedIn har i en uppgörelse dömts att betala skadestånd på 13 miljoner dollar för att ha skickat ut oombedda mail till LinkedIn-användares kontakter.

Det handlar om LinkedIns funktion "Add Connections" där användare kunde importera sina epostkontakter och dessa fick sedan automatiskt en mejlförfrågan om att bli användarens kontakt även på Linked In.

Linked In hävdar att man inte gjort något fel i fallet men väljer ändå att betala skadeståndet och säger:
"Ultimately, we decided to resolve this case so that we can put our focus where it matters most: finding additional ways to improve our member’ experiences on LinkedIn."

blogs.wsj.com +

Inga mikrotransaktioner i Star Wars: Battlefront

Spel / Multiplattform

Det kommer inte att finnas några mikrotransaktioner i Star Wars: Battlefront meddelar Design Director Niklas Fegraeus. De pengar du kan handla för tjänar du ihop genom att spela.

"Well, the currency system is based on your game performance. The credits that you use to buy things in the game are earned. You play the game, complete challenges, and that’s how you get credits."

Många ser nu fram emot betan som drar igång 8 oktober och i videon ovan kan ni kolla in en film som visar vad vi kan förvänta oss när vi spelar Luke eller Darth Vader.

www.playstationlifestyle.net +

Nu kan du säkra ett exemplar av iPhone 6s och 6s Plus hos Apple

iPhone / Hårdvara

På fredag kommer Apple släppa lös iPhone 6s och 6s Plus här i Sverige och vill du vara bland de första i landet som lägger vantarna på någon av lurarna så kan du nu via Apples hemsida förboka ett exemplar som du i sin tur kan hämta ut i Apple-butikerna i Täby, Malmö och Helsingborg på fredag.

Det du behöver göra är att klicka på länken här nere till vänster, välja den butik som är närmst och vilken modell du vill ha. Därefter är det bara att smita förbi din lokala Apple-butik direkt när den öppnar på fredag så att du senare under dagen kan visa dina nära och kära de flådiga 3D Touch-funktionerna i telefonen.

Du kan reservera max två exemplar och du behöver ha ditt Apple ID nära till hands för att kunna förboka en lur.

Priserna för de olika modellerna har ni här:
iPhone 6s:
16GB: 7 495,00 kr
64GB: 8 595,00 kr
128GB: 9 695,00 kr

iPhone 6s Plus:
16GB: 8 595,00 kr
64GB: 9 695,00 kr
128GB: 10 795,00 kr

www.apple.com +

Bakslag för Facebook om datalagring av EU-användares information

Webb / Facebook

EU-domstolen ogiltigförklarade idag det så kallade "Safe Harbour"-avtalet från 2000 som godkänner att amerikanska företag kan lagra data om EU-användare i USA.

Bakgrunden till det hela är att en österrikiskt student ville ha prövat om Facebook kunde lagra data om honom på sina amerikanska servrar, något som EU-domstolen alltså inte nu anser är fallet. EU-domstolen anser att lokala dataskyddsmyndigheter i EU inte har kunnat säkerställa hur EU-användares information används när den lagras i USA. I det här fallet är det primärt den irländska datainspektionen man sätter press på då det är där Facebook, samt även många andra amerikanska IT-företag har sina europeiska huvudkontor.

BBC skriver att runt 5.000 amerikanska IT-företag använder sig av Safe Harbour-avtalet för att kunna lagra EU-data i USA. Skulle alla dessa vara tvungna att ändra sina rutiner efter dagens dom i EU-domstolen kan det sannolikt leda till stora konsekvenser för branschen.

www.bbc.com +

Reddit drar igång nyhetssajten Upvoted

Webb / Reddit

Reddit är en makalös plats där användarna kan dela med sig av egna alster, historier och roliga kattvideor. Sajten kan dock vara lite skrämmande för folk som aldrig besökt Reddit och om man inte hänger på sajten dygnet runt så är det rätt sannolikt att man kanske missar diverse händelser.

Med Upvoted vill Reddit ändra på detta genom att leverera det bästa från Reddit i form av artiklar, infografik, illustrationer, videor och podcasts. Till skillnad från Reddit så kommer du inte kunna kommentera på materialet på Upvoted.

Jobbet bakom Upvoted kommer göras av ett team på tio personer med journalisten och före detta MySpace-anställde Vickie Chang som kommer producera mellan 10 och 20 Reddit-relaterade artiklar varje dag

Upvoted kommer öppna upp portarna någon gång under dagen och du hittar länk till sidan här: Upvoted.

thenextweb.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen