Jacka med lampor gör att du syns i mörkret

Pryl / Pryl

Även om det snart är dags för sommartid är det fortfarande mörkt på kvällarna och det är grymt svårt att upptäcka människor som är ute och går eller cyklar om de har mörka kläder på sig. Men med den här jackan, Supaheroe, så vore det ju ytterst konstigt om någon inte såg dig.

Bakom jackan står designern och vdn för Utope clothing, Wolfgang Langeder, tillsammans med Fraunhofer IZM. Jackan är i bomull och har hela 64 stycken inbyggda LED-lampor som blinkar och lyser i olika mönster och färger. Lamporna är placerade på axlarna, bröstet och på ryggen och är programmerade så att de lyser i takt med hur personen som bär den rör på sig. Den kan även synka med en smartphone och visa upp olika färgmönster om du till exempel skulle få ett samtal.

Pris och tillgänglighet är fortfarande oklart, men Utope hoppas att jackan ska kunna släppas innan året är slut i alla fall.

via Gizmodo theutopeproject.wordpress.com +

Nu går Nvidia Shield Android TV att beställa

Android / Hårdvara

Den beryktade Nvidia Shield Android TV är nu tillgänglig att köpa i butik. Först ut att lägga vantarna på enheten är som vanligt amerikanarna och de kan beställa enheten i två olika smaker. En variant för 199 dollar och en för 299. den dyrare varianten erbjuder 500GB lagring till skillnad från 16GB, samt Borderlands: The Pre-Sequel. Båda versionerna kommer köra Nvidias senaste systemkrets Tegra X1 med två fyrkärniga 64-bitarprocessorer, 3GB ram och en rätt kraftfull Maxwell-GPU.

Något som är ganska lockande är att Shield Android TV är en av de få Android-enheter som du kan titta på Netflix-serier i 4K-upplösning.

För tillfället går det som sagt endast att köpa enheten i USA och med tanke på Nvidias historia med att släppa Shield-enheter i Sverige så kan det hända att det tar ett tag innan vi får lägga vantarna på Shield Android TV.

youtube.com +

Fredagsdansen #3

Video / Vackert

Tidigare i år så dök det upp bilder på en snubbe vid namn Sean O’Brien som mobbades för sina dansmoves. Dessa bilderna snurrade ett par varv på internet och resulterade i att folk bjöd in honom till en fest i Los Angeles.

Här har vi ett reportage från denna fest.

twentytwowords.com +

Inga förseningar för Windows 10

PC / Mjukvara

Det börjar närma sig release med stormsteg för Windows 10 och det märks inte minst på antalet nyheter som strömmar ut kring förändringar, optimeringar och uppdateringar av operativsystemets förhandsversion.

Även om Microsoft själva inte har kommenterat något exakt releasedatum har källor till The Verge meddelat att planen är att släppa Windows 10 i slutet av juli och enligt samma källor ligger tidsplanen fast. Med andra ord går allt enligt planerna.

Ett annat tydligt tecken på att releasen närmar sig är det faktum att nya enheter liksom datorer och plattor presenterats med Windows 10 som operativsystem och vi lär få se en hel del nya enheter landa på marknaden strax efter sommaren.

För de som sitter på en Xbox One kommer Windows 10 att släppas något senare än desktopversionen och de mobila versionerna. Men tanken är att operativsystemet även ska leta sig in där efter sommaren.

Ovan kan ni kolla in en lite äldre presentation av Windows Hello som är Microsofts nya system för igenkänning vid inloggning. Den har stöd för både ansiktsigenkänning och för fingeravtryck där flera avtryck kan registreras om det är fler personer som ska använda datorn.

Vilka tycker du är de mest intressanta nyheterna i Windows 10? Diskutera gärna nedan i kommentarerna.

www.theverge.com +

Pillars of Eternity blir kortspel

Spel / Spel

Först släpptes datorspelet. Nu kommer kortspelsversionen. Studion Zero Radius Games har precis fått sin kortspelsvariant av Pillars of Eternity crowdfundad via Kickstarter och nu kan vi bara vänta på releasen som ska ske i februari 2016.

Priset för kortspelet, tillsammans med alla extra delar som adderas beroende på hur mycket pengar projektet drar in, är minst 39 dollar plus frakten till Sverige på 25 dollar.

Ovan kan ni kolla in en trailer för spelet.

www.kickstarter.com +

Roboten Cheetah kan nu hoppa över hinder

Pryl / Robotar

Det amerikanska universitetet MIT fortsätter att utveckla sin gepardrobot Cheetah och nu kan den inte bara springa snabbt utan även hoppa över hyfsat höga hinder som ni kan kolla in i videon ovan.

Det finns två olika gepardrobotar, en som utvecklats av det amerikanska företaget Boston Dynamics, samt den här som utvecklats av MIT. Den här modellen ska dock vara den första fyrbenta roboten i världen som både kan springa och hoppa över hinder helt autonomt.

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen