Världens snabbaste elcykel

Pryl / Pryl

Specialized har släppt en ny elcykel som de döpt till Turbo. Och namnet passar bra, cykeln gör nämligen hela 45 km/h vilket gör den till världens snabbaste elcykel du kan köpa i en vanlig affär.

Cykeln har en elmotor på 250 watt som drivs av ett Li-Ion-batteri som ska ta två timmar att ladda. Den har även bromskraftsåtervinning och inbyggt fram- och bakljus med LED-teknik. När den kommer eller vad den kommer att kosta är än så länge oklart.

via Gizmodo www.bikeradar.com +

Nya Star Wars-leksaker förväntas omsätta 42 miljarder kronor

Pryl / Leksaker

Den 16:e december har Star Wars: Episode VII - The Force Awakens premiär här i Sverige och det kommer antagligen leda till att många kommer ha leksaker från filmen högt upp på sin önskelista inför julafton.

Det här vet givetvis Disney om och man kommer i samband med filmpremiären släppa runt ett 50-tal aktionfigurer och andra leksaker baserade på filmen i lite olika storlekar och prisklasser. Enligt analytiker som amerikanska Financial Times har varit i kontakt med förväntar man sig att dessa leksaker kommer att omsätta motsvarande runt 42 miljarder svenska kronor. Totalt har Star Wars-leksaker dragit in runt 170 miljarder kronor sedan den första Star Wars-filmen kom 1977.

Ni kan kolla in samtliga nya Star Wars-figurer i bildspelet här ovan och Disney har även lagt upp en särskild sektion på sin Star Wars-kanal på YouTube som är helt dedikerad till att packa upp de nya leksakerna som ni hittar här. Ni kan kolla in ett exempel på en sådan nedan.

via Toyland www.di.se +

Tesla Model 3 presenteras i mars nästa år

Bil / Tesla

Elon Musk har via Twitter gått ut och berättat att modellen efter Model X - den mindre Model 3, kommer att presenteras i mars nästa år, troligtvis på bilmässan i Genève. Men det vi får se där är bara en förseriebil, produktionsbilen kommer inte att gå i produktion förrän om två år eftersom en fetare fabrik behövs för att kunna bygga den. Förhandsbeställningar ska man dock kunna lägga kort efter presentationen i Genève, och på prislappen kommer det att stå 35 000 dollar.


  tack Johan teknikensvarld.se +

Fredagsdansen #2

Video / Fredagsdansen

En liten dans med Felix Kjellberg (aka PewDiePie) som nu har hamnat i Guinness Rekordbok för att ha flest YouTube-följare någonsin (39 miljoner).

  tack Humbug & Teimori www.tubefilter.com +

Borderlands blir bakåtkompatibelt

Spel / Multiplattform

Antalet Xbox 360-spel som blivit bekräftade för bakåtkompatibiliteten på Xbox One ökar och det senaste spelet i raden är Borderlands.

Spelet kommer, tillsammans med över 100 andra spel, att bli spelbart på Xbox One senare i år. Är du medlem av Xbox One Priview-programmet kan du dock som vanligt testa det nu direkt.

www.ign.com +

IFA 2015 Philips lanserar sina SoftBlue-skärmar

PC / Hårdvara

Philips lanserade nyligen skärmar med SoftBlue-teknik som enligt dem själva skall minska den skadliga effekten från skärmens blåljus utan att kompromissa på färgkvalitén. Dessa skärmar skall vara skonsammare mot ögonen och därmed hindra användare från att få trötta ögon. SoftBlue-skärmarna för hemmabruk (E-linjen) är tillgängliga nu och skärmarna för affärsanvändare (P-linjen) blir tillgängligt senare under hösten.

Till skillnad från filterbaserade metoder som bygger på att placera en extra glasskärm eller bära antiblåljuslinser framför datorskärmen så hanterar dessa skärmar istället problemets källa och eliminerar blåljuset. Detta gör man genom att ändra ljusets maxvåglängd från det skadliga 450 nm till det skonsammare 460 nm. Detta skall minska skärmens skadliga ljus med 90 % men skall, enligt Philips själva, lämna bildkvalitén oberörd.

Utöver denna SoftBlue-teknik så har samtliga fem skärmar i denna serie en IPS-ADS-panel, 178-graders bildvinkel, 16:9 full HD-kvalitet med en upplösning på 1920 x 1080 och inbyggda stereohögtalare. E-linjen är tillgängliga i storlekarna 21.5-, 23.6- och 27-tum (kostar 1 499, 1 899 respektive 2 699 kronor). Skärmarna i P-linjen finns tillgängliga i 21.5- och 23.8-tum (kostar 2 499 respektive 2 999 kronor).

www.philips.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen