Världens snabbaste elcykel

Pryl / Pryl

Specialized har släppt en ny elcykel som de döpt till Turbo. Och namnet passar bra, cykeln gör nämligen hela 45 km/h vilket gör den till världens snabbaste elcykel du kan köpa i en vanlig affär.

Cykeln har en elmotor på 250 watt som drivs av ett Li-Ion-batteri som ska ta två timmar att ladda. Den har även bromskraftsåtervinning och inbyggt fram- och bakljus med LED-teknik. När den kommer eller vad den kommer att kosta är än så länge oklart.

via Gizmodo www.bikeradar.com +

Stjärnhimlen över New Mexico på två minuter

Foto / Övrigt

Vår himmel är fantastisk, speciellt på natten då stjärnorna påminner oss om hur små vi egentligen är. I den här filmen får vi njuta av några minuter vacker stjärnhimmel över New Mexico.

Filmen som är skapad med time-lapse är filmad av astronomen Brian Spencer och han använde sig av en kombination av Nikon D600, D750 och D810 tilsammans med Nikon 14-24mm och Samyang 14mm f/2.8.

fstoppers.com +

Patenttroll som vann över Apple stämmer dem igen

Mac / Övrigt

För några dagar sedan förlorade Apple en patenttvist med patenttrollsföretaget Smartflash som innebär att Apple kan bli tvungna att betala 533 miljoner dollar då trolldomstolen i Texas, där i stort sett alla sådana här trolltvister avgörs, ansåg att Apple hade inkräktat på ett över 15 år gammalt patent Smartflash innehar.

Patentet i fråga är extremt brett och innefattar överföring av media mellan en dator och en mobil/mediaspelare/tablet/annan apparat och idag stämde Smartflash Apple igen då inte iPhone 6, iPhone 6 Plus samt iPad Air 2 var inkluderade i den ursprungliga trolltvisten. Smartflash advokat säger:
"Smartflash filed the complaint to address products that came out too far into the last proceedings to have been included. Apple cannot claim they don’t know about these patents or understand that they are infringing. A diligent jury has already rejected those arguments."
Apple har inte kommenterat den senaste stämningen men sa efter tisdagens nederlag att man ämnade att överklaga domen och efterlyste samtidigt en reform av det amerikanska patentsystemet som jag och många andra tycker är helt trasigt.

Smartflash har även stämt Samsung, Google och Amazon gällande samma patent.

www.reuters.com +

Utveckla appar till kommande Pebble Time

Pryl / Bärbarheter

Pebble skramlar fortfarande ihop pengar på Kickstarter, men redan nu kan utvecklare börja bygga appar till den kommande klockan. Pebble SDK 3.0 finns tillgänglig på Pebbles utvecklingssida och nyheterna i kitet är att du nu kan kan bygga appar med 64 färger, animationer, använda PNG-bilder och massa andra roliga funktioner.

Vill du läsa mer om utvecklingskitet, eller ladda ner SDK 3.0 , kan du hoppa över till Pebbles utvecklingssida i länken här nere.

developer.getpebble.com +

Två bilder på nya Smart Brabus

Bil / Smart

Brabus delar nu med sig av två bilder på deras specialkittade version av nya Smart. Det man har gjort är att förse bilen med lite poppigare lack, en liten diffusor med mittmonterade avgasrör, sidokjolar, större fälgar och antagligen även en lite tuffare front. På instegslisten står det Brabus klart och tydligt och man har även klätt om stolarna i samma färg som utsidan. Man har även trissat upp effekten lite men med hur mycket framgår inte.

Premiär blir det i Genève.

www.carscoops.com +

Fredagsdansen #2

Video / Övrigt

Dans som genomfördes när spelsällskapet Ruthless hade medlemsmöte.

  tack Martin ruthless.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen