Stilig servett för fina middagar

Pryl / Pryl

Vanliga servetter är tråkiga. Dress for Dinner Necktie Napkins är roliga, enkla och piggar upp vilken trött utstyrsel som helst.

Fyra olika slipsvarianter finns att välja mellan och ett paket med 20 stycken ark i kostar nio dollar.

via Geekalerts www.stupid.com +

Spelet Lumino City är gjort i papper

Spel / Spel

Under tio år har ett gäng vid den Londonbaserade studion State of Play jobbat med att bygga upp en miniatyrstad gjord av papper, kartonger och små ljus. Och nu har staden blivit föremål för ett spel.

Lumino City är en uppföljare till Lume som även det spelet är skapat av naturligt material och spelet släpps till PC, Mac och Linux nu den 3 december. En trailer kan ni se ovan.

www.theverge.com +

Sony ger flera PS Vita-ägare ekonomisk kompensation

Spel / Sony

Playstation Vita-ägare i USA som var tidigt ute med att köpa konsolen kommer att få ekonomisk kompensation. Det efter att FTC (Federal Trade Commission) har fastslagit att Sony körde med falsk marknadsföring. Man utlovade funktioner som inte levde upp till verkligheten eller som var kraftigt begränsade. Ett exempel är Remote Play med PS3 som visserligen fungerade vid release, men endast på ett fåtal spel. Även funktionen Cross Platform, som låter spelare pausa ett spel på sin Playstation 3 för att sedan återuppta spelet på Vita, har varit kraftigt begränsad till ett fåtal spel och dessutom har funktionen skillt sig stort mellan de olika spelen.

Med andra ord har Sony vilselett sina konsumenter och ger nu därför ekonomisk kompensation där konsumenterna kan välja mellan ett presentkort för spel värt $50 eller $25 i pengar. De som är berättigade kompensation kommer att kontaktas av Sony via mejl.

www.computerandvideogames.com +

Capcom hintar om nytt spel till PS4

Spel / Sony

Det är inte bara Square Enix som har nyheter på gång. Även Capcom hintar nu i speltidningen Famitsu om att de jobbar på ett nytt spel och enligt producenten Jun Takeuchi verkar det vara något riktigt spännande. Eller i alla fall uppseendeväckande.

"Of course, right now, we're seeing how far we can push the game engine. You'll be surprised by the quality of the games we’re working on right now. I think we'll be able to announce it soon, so please look forward to it. I realize that’s obnoxious (laughs)."

"It's gonna be something that will even turn heads overseas."
Förhoppningsvis får vi veta något ganska snart.

www.gamespot.com +

Smarta öronproppar väcker dig när du behöver det

Pryl / Pryl

Syftet med öronproppar är ju att stänga ljud ute. Men ibland kan de bli för effektiva. Har du exempelvis propparna i när du sover kan du lätt missa din väckarklocka. Eller kanske sitter du på bussen och vill sluta ögonen en stund utan att störas av allt ljud samtidigt som du inte vill missa din hållplats.

Hush Earplugs är ett par trådlösa smarta öronproppar som ska kunna hjälpa dig med det här problemet. De stänger givetvis ute oönskat ljud men har också en inbyggd alarmklocka som kan styras via en app för iOS eller Android. Det går också att ställa in lugnande ljud för den som behöver hjälp att slappna av. Ärligt talat låter det här som en perfekt produkt för mig som både har svårt att somna och som behöver stänga ute diverse ljud på nätterna.

Öronpropparna drivs just nu som ett Kickstarterprojekt och har redan nått sitt uppsatta mål på $100 000.

www.kickstarter.com +

Ubisoft håller inne på recensionsexemplar av the Crew

Spel / Multiplattform

Det kommer inte att bli några förhandsrecensioner av the Crew. Ubisoft anser att den fulla upplevelsen inte kan ges innan release eftersom det är ett onlinespel och därför skeppas heller inga recensionsexemplar innan själva releasen.

I en bloggpost uppmanar de också köpare att inte lita till fullo på de eventuella recensioner som kommer ut vid release eftersom de kommer att vara baserade på icke färdigställt förhandsmaterial. Istället bör de som är sugna på spelet ta sig tid att utforska det.

"While we fully anticipate that you might see some reviews immediately at launch — largely built around the preview sessions we facilitated during the past months or the limited content of the closed and open betas — they won’t be based on optimal conditions or reflect the finished game".

"We sincerely hope everyone will take the time to customize their ride as they progress through all five regions, explore every corner of the map solo and with friends, dive into our competitive and cooperative mechanics, race to the end of the main campaign, choose a Faction and compete with your crew in Factions Wars, and so much more."

Ubisoft har tidigare kritiserats för att skicka ut recensionsexemplar väldigt sent vilket leder till att få spelsajter hinner recensera spelen fullt ut innan det släpps till konsumenter.

www.polygon.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen