27 gamla leksaker som är guld värda idag

Pryl / Övrigt

BuzzFeed har dammsugit eBay på jakt efter värdefulla gamla leksaker och sammanställt en lista på 27 stycken leksaker som säkert ni som är lite äldre kommer ihåg och säkerligen även kan ha lekt med någon gång.

Skeletor och hans onda kumpaner från Master of the Universe här till höger kan man till exempel få cirka 5 000 dollar för om de är i nyskick i oöppnad förpackning. Andra exempel är bland annat en Furby för cirka 500 dollar, en SEGA Genesis-konsol för 2 000 dollar och en G.I. Joe Cobra Ninja action-figur i oöppnad förpackning för cirka 4 000 dollar.

Har du några gamla leksaker kvar på vinden eller i källaren så är det med andra ord hög tid att leta fram dem nu. Hoppa vidare på länken nedan för att kolla in alla leksaker. De flesta känns nog igen fast det är några som antagligen bara var stora på den amerikanska marknaden.

www.buzzfeed.com +

Gwendoline Christie spelar rollen som Chrometropper

Gwendoline Christie
Film / Nyhet

Den världsberömda fotografen Annie Leibovitz har för Vanity Fairs räkning fotograferat några av karaktärerna från den kommande Star Wars-filmen "The Force Awakens" och genom det blev det känt att Gwendoline Christie kommer att spela rollen som Chromecooper.

Chromecooper är en karaktär som har Stormtrooper-liknande dräkt i metall på sig men karaktären heter officiellt "Captain Phasma". Gwendoline Christie känner de flesta antagligen mest igen från Game of Thrones där hon spelar karaktären Brienne of Tarth.

Vanity Fairs Joanna Robinson tweetade bilden nedan där vi kan se Christie i full Chromecooper-mundering. I klippet under "Läs mer" kan ni kolla in lite från Annie Leibovitz fotografering av Star Wars-karaktärerna om intresse finnes.

www.vanityfair.com +
Läs mer...

IGN har publicerat de första bilderna på Rockband 4

Spel / Multiplattform

Via IGN har nu de första bilderna från kommande Rockband 4 släppts och precis som väntat inger de en färgsprakande och rockig känsla.

IGN har även varit på plats och testat det nya spelet och bland annat får vi veta att det kommer att baseras på en ny spelmotor och köra 1080p med 60fps. Känslan i form av ljussättning och design ska kännas väldigt välbekant och spelet ska, redan från release, vara kompatibelt med över 2000 sånger.

Harmonix vill också att spelet ska vara det bästa karaokespelet på marknaden och exempelvis har de adderat ett nytt läge för de som vill sjunga, något som kallas freeform melodies, där man inte längre behöver träffa de exakta tonerna utan kan improvisera. Om det inte är falskt ger det poäng vilket innebär att de som är riktigt duktiga på att sjunga inte längre är lika begränsade i sina spelsessioner.

Mer information om spelet och IGN:s intryck hittar ni via länken nedan.

www.ign.com +

HBO ändrar recensionsreglerna

Film / TV-serier

Några dagar innan den femte säsongen av Game of Thrones kickade igång så läckte säsongens fyra första avsnitt på internet. HBO, som inte verkar uppskatta att Game of Thrones är den mest piratade serien genom tiderna, tyckte inte om att avsnitten dök upp på diverse nedladdningssidor.

Avsnitten kom från en dvd som skickades ut till en kritiker, vilket har fått HBO att tänka om när det kommer till recensionsprocessen. I stället för att skicka ut skivor till journalister så kommer HBO börja streama avsnitten till journalisterna, vilket ger HBO betydligt mer kontroll än tidigare.

HBO kommer att dra igång detta nya projekt i veckan i och med nya avsnitt av den fjärde säsongen av Veep med Julia Louis-Dreyfus. Vi får se om den nya lösningen håller nya avsnitt borta från piratsajterna.

Ovan ser ni trailer till den första säsongen av Veep.

www.engadget.com +

Rykte Apple TV får större fjärrkontroll

Mac / AppleTV

New York Times har varit i kontakt med en källa nära Apple och enligt den kommer nästa version av Apple TV få en större fjärrkontroll.

Enligt den anonyma källan kommer fjärrkontrollen bli tjockare än dagens och även inkludera en trackpad vilket gör att navigationen antagligen blir lite smidigare. Det sägs även att nästa generations Apple TV kommer att ha en app-butik och även att den kommer att få stöd för Apples digitala assistent SIRI vilket antagligen betyder att man ska kunna styra boxen via sin röst.

Apple TV generation fyra förväntas presenteras på Apples WWDC-konferens som drar igång den 8:e juni.

www.nytimes.com +

State Zero är en grym kortfilm från svensk skapare

Film / Kortfilm

Den här kortfilmen är ett exempel på vilka duktiga kreatörer vi har i Sverige. Den postapokalyptiska filmen är skriven och regisserad av svenska artisten Andrée Wallin medan den svenska studion Bläck står för de visuella effekterna.

Handlingen utspelar sig i ett övergivet Stockholm där en grupp soldater får det hett om öronen under ett rutinuppdrag. Filmen är i sig inspelad i London med med kulisser av Stockholm adderat och det är ruskigt snyggt.

Även om det här är Wallins första egna kortfilm så är han ingen nykomling när det kommer till skapande. Han har bland annat skapat flera konceptbilder till stora spel och filmer och ska enligt IDG även vara inblandad i produktionen av den nya Star Wars-filmen. Hans portfolio hittar ni via länken nedan.

andreewallin.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen