Så här ska en induktionshäll se ut!

Pryl / Pryl

Jag själv föredrar gas för att det går fort och känns lite sådär halvfarligt om man skulle råka glömma den på. Induktion ska också vara snabbt har jag hört, och visst är det smart att plattorna går att ta på nästan omedelbart efter det att man använt dem? Men fram tills jag såg denna har jag inte tyckt att de har sett så vidare värst roliga ut. Men denna spis är helt fantastisk i mina ögon.

Spisen kallas för La Cornue's W och är designad av den franske designern Jean-Michel Wilmotte. Det finns även en ugn i samma serie. Hela rasket kommer att visas upp på designshowen EuroCucina i Milano och kan faktiskt gå i produktion om allt går som det ska.

via Gizmodo www.dezeen.com +

Mekaniska leksakskameran Holga går i graven

Foto / Hårdvara

År 1981 lanserades Holga, en färgglad mekanisk leksakskamera som sen levde vidare i ytterligare 34 år. Men nu läggs produktionen ner meddelar Freestyle Photographic via CEO Gerald H. Karmele. Fabriken som producerade kameran ska ha upphört med all produktion.

“Freestyle Photographic announced today that the factory that produces Holga Cameras has ceased operations and will no longer be producing these Cameras and accessories. Holga outlived many other cameras but, as like we have seen throughout the years, is yet another casualty of the digital age.”

När kameran lanserades var den främst tänkt för den kinesiska marknaden och blev direkt populär bland konkurrenter som gjorde kopior och nästan satte företaget bakom kameran i konkurs. Men den överlevde, letade sig ut internationellt och kom att bli en kultkamera bland annat känd för sina vinjetteringar.

För den som känner ett stygn av saknad kan vi dock meddela att ett Kickstarterprojekt nyligen avslutades där man satsar på att släppa en digital version av Holga och kameran går nu att förbeställa med beräknad release i januari 2016.

techcrunch.com +

Utvecklar Platinum Games ett Turtles-spel?

Spel / Multiplattform

Den australienska motsvarigheten till åldersrekommendationssystemet PEGI slängde nyligen upp en sida för ett nytt spel som heter Teenage Ninja Mutant Turtles: Mutants in Manhattan från Activision. Den japanska utvecklaren PlatinumGames står som utvecklare och de har ju som bekant redan utvecklat två licensspel för just Activision (The Legend of Korra och Transformers: Devastation).

Det är inte första gången detta spel dyker upp på en sådan sida då det för några veckor sedan även listades i ett brasilianskt åldersrekommendationssystem.

Så är man sugen på att spela ett Platinum-utvecklat actionspel med tonårs-mutant-ninja-sköldpaddorna så lär man nog få göra det någon gång under början av nästa år.

www.eurogamer.net +

Nu är Capture One Pro 9 släppt

Foto / Bildbehandling

Phase One släppte i dag Capture One Pro 9 som kommer med nya redigeringsverktyg och förbättrade funktioner för att i ännu större grad ta sig an konkurrenten Lightroom.

Några av nyheterna är förbättrad hantering av nyckelord och masker samt en hel del förbättringar i användandet av kurvor. I videon ovan kan ni kolla in en del av nyheterna.

Priset för programmet är 12 euro i månaden om man vill prenumerera och 279 euro om man vill köpa den billigaste varianten av programmet som är anpassat för en användare.

via Fsroppers www.phaseone.com +

Postar man rasistiska grejer kan man få se dessa utanför sitt hus

Foto: Criola
Webb / Övrigt

Här är en smart kampanj mot rasism som dragits igång av dem brasilianska medborgarrättsorganisationen Criola vars syfte är att göra människor uppmärksamma på rasistiska kommentarer som postas i sociala medier som Facebook, Twitter och liknande.

Criola kallar kampanjen för "Virtual racism, real consequences" och den går ut på att man letar upp rasistiska kommentarer i sociala medier och sedan postar man dessa på stortavlor i närheten av den som skrivit kommentaren bor. Man använder sig av geotaggar i inläggen för att hitta ungefär var personen som postat kommentaren bor, eller åtminstone befann sig när kommentaren postades.

Man har lagt på ett filter som gör att namn och bild på den som postat kommentaren inte syns men jag antar att man själv skulle haja till rätt ordentligt om man såg något man postat på till exempel Twitter på en stortavla i kvarteret där man bor. Som sagt, kommentarer i sociala medier leder till konsekvenser i den "riktiga" världen och det här tycker jag var ett rätt smart sätt att belysa det på.


Foto: Criola

via TheNextWeb www.racismovirtual.com.br +

Robot kontrolleras av en människas hjärna

Pryl / Robotar

De senaste fem åren har vi skrivit en del om så kallade telepresencerobotar och här är en variant som en förlamad man kan styra enbart med hjälp av signaler från sin hjärna. Telepresencerobotar är robotar som en person kontrollerar på avstånd och börjar allt mer dyka upp på till exempel internationella företag där man då kan närvara på möten på andra sidan världen via sin robot istället för att fysiskt ta sig till mötet.

Genom att förse en förlamad man med en hjälm som kan läsa av personens hjärnvågor (EEG) kan roboten förstå åt vilket håll personen vill att den ska åka. Den är även försedd med sensorer som gör att den inte kolliderar med föremål på vägen till sitt mål.

Man har testat roboten på både personer med rörelsehinder och sådana som inte varit rörelsehindrade och båda grupperna ska ha kunnat navigera roboten till sitt mål med enbart "tankekraft" utan några större problem. Man lät även den gruppen som inte var rörelsehindrad manövrera roboten manuellt till sitt mål och när de gjorde detta var de bara något snabbare än när de utförde samma manöver med enbart sin hjärna.

via TechRadar www.technologyreview.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen