Sony bekräftar att 10 000 får gå

Pryl / Business

Förra veckan skrev vi om ett då obekräftade uppgifter att Sony skulle göra sig av med runt 10 000 av sina anställda och idag bekräftar Sony att så tyvärr blir fallet.

I pressmeddelandet från Sony nämner man fem stycken omedelbara åtgärder man kommer att göra för att vända företagets förlusttrend och dessa är:
1. Strengthening core businesses (Digital Imaging, Game, Mobile)
2. Turning around the television business
3. Expanding business in emerging markets
4. Creating new businesses and accelerating innovation
5. Realigning the business portfolio and optimizing resources

Man kommer med andra ord att sälja av en del av sin verksamhet vilket förhoppningsvis betyder att en del av de 10 000 anställda som ej kommer att få fortsatt jobb inom Sony kan fortsätta sitt arbete hos de som köper de delarna som Sony säljer av.

via Mashable www.sony.net +

Nya Honda Civic Type R har premiär den 2 mars

Bil / Honda

Nya Honda Civic Type R börjar nästan bli söndertjatad vid det här laget. Vi har i sett den helt omaskerad, fått nästan alla uppgifter kring den och matats med teasers hit och dit. Nu, äntligen, får vi ett premiärdatum - 2 mars begår bilen sin officiella debut.

www.autoevolution.com +

Snubbe spelar Super Mario World med näsan

Spel / Övrigt

En japansk snubbe som kallar sig för Wakou spelar här Super Mario World genom att spela flöjt med näsan. Med hjälp av ett program som heter Audio Pad blir flöjtens olika toner knapptryck vilket gör att han kan kontrollera Mario genom spelet.

En kort gif på spektaklet kan beskådas till höger men om man vill se ett längre klipp på det hela så kan man hitta det via länken nedan.

kotaku.com +

Gör om din telefon till en polaroidkamera

Mobil / Hårdvara

Då var det dags att skriva om dagens anda stora iPhone-skal som är till för de som gillar att fotografera, detta skal fungerar dock även till ett gäng androidtelefoner.

Skalet heter Prynt och även detta gör att din telefon får ett handtag och avtryckarknapp. Detta skal är dock väldigt mycket större och anledningen är att det har en inbyggd skrivare för att fungera lite som en gammal polaroidkamera.

Som vanligt med liknande idéer så har skaparna tagit hjälp av Kickstarter för att få ihop pengar och de har redan nått sitt mål fyra gånger om.

vill du ha din egen Prynt så kan du backa projektet med 99 dollar för att få en skickad till dig i oktober.

www.kickstarter.com +

Rykte Disney vill ha Chris Pratt som Indiana Jones

Film / Nyhet

Deadline rapporterar att Disney vill ha Christ Pratt som Indiana Jones för potentiell ny Indiana Jones-film.

Rent spontant känns detta val ju klockrent frågan är bara om man kan få fram ett vettigt manus bara.

deadline.com +

Unreal Engine kan verkligen producera realistisk grafik

Spel / Övrigt

Hur bra grafiken än är i spel så är det ganska tydligt att det är just ett spel. Men i den här demonstrationsvideon, där vi får en rundtur i en lägenhet i Paris, får vi se hur realistisk grafik Unreal Engine faktiskt kan prestera.

Det svåra är dock att få omgivningar och karaktärer att se fortsatt realistiska ut när de interageras med eller rör sig. Men utvecklingen går ju bara framåt och vi lär se allt mer realistiska animationer framöver.

www.eurogamer.net +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen