Det går rätt snabbt att bygga en Qbo

Pryl / Robotar

Den rätt gulliga lilla roboten Qbo från Thecorpora går snabbt att bygga. En skicklig tekniker kan tydligen bygga en Qbo på drygt tre timmar från scratch. Men i en time-lapse tar det bara en och en halv minut och då hinner man ändå se hur pilligt jobbet är.

www.engadget.com +

Razer börjar samarbeta med Lenovo

PC / Hårdvara

Razer har lanserat ett par möss, tangentbord samt några andra speltillbehör och har nosat lite på laptopmarknaden med sin Blade. Nu verkar företaget vilja satsa lite hårdare på datorer genom att börja samarbeta med Lenovo för att leverera lite flådig pc-hårdvara. Razer och Lenovo avslöjade sitt samarbete under Dreamhack som hölls i helgen och passade då på att visa upp den första prototypen i den gemensamma gamingfokuserade Y-serien.

I ett pressmeddelande skriver Razer-chefen Min-Liang Tan detta:
This agreement opens opportunities to advance the gaming lifestyle through world-class product in unprecedented ways. Lenovo is the world’s #1 PC maker. Razer is the world’s #1 gaming lifestyle brand. Together we have the passion, insight and operational capabilities to delight and empower the PC gaming community worldwide.

När företagen kommer göra denna datorserie tillgänglig för allmänheten är för tillfället okänt, men några enheter från Y-serien kommer att visas upp på CES-mässan i Las Vegas som drar igång i januari och då kommer vi få reda på mer om enheterna.

kotaku.com +

Fluffblocker låter dig designa ditt Facebookflöde

Webb / Facebook

Har du någon gång gått in på Facebook och tänkt någonting i stil med "Hallå Facebook-flöde. Jag tycker inte att du är tillräckligt seriös. Man ska vara seriös." ? Då kanske Chrome-tillägget Fluffblocker är någonting för dig.

Efter att du installerat tillägget så har du möjlighet att byta ut Facebooks egna flöde med populära länkar med antingen flöde från New York Times, BBC eller NPR. Eller så kan du lägga in ett eget RSS-flöde, så om du vill så kan du lägga in RSS från Feber i Fluffblocker och få ett snäppet mer intressant Facebookflöde.

Tillägget hittar ni precis här: Fluffblocker för Chrome.

via The Next Web www.fluffblocker.com +

En titt på ett nedlagt Avengers-spel

Spel / Multiplattform

Som de flesta kanske märkt så har man på senare åt slutat släppa ambitiösare spel i samband med större filmsläpp. Dessa spel släpps nu istället på de mobila plattformarna där de är billigare att utveckla och fler som kan spela dem.

Men för ungefär fem år sedan fanns det dock fortfarande utgivare som ville ge filmspelen en chans. Innan Avengers skulle ha premiär så jobbade THQ Studio Australia på ett spel som skulle släppas i samband med filmen. Spelet var ett FPS-spel där man spelade som de olika karaktärerna från filmen. Folk från Unseen64 har lyckats få tag på lite videoklipp samt konceptbilder från spelet och visar upp dessa i klippet ovan.

www.polygon.com +

Nya Top Gear har premiär den 8 maj

Bil / Nyheter

Chris Evans som är programledaren för nya Top Gear berättar nu att den nya showen har premiär den 8 maj nästa år. 16 stycken avsnitt kommer att spelas in till en början, och i ett av dessa kommer man att göra en resa genom hela nordamerika. Exakt hur showens upplägg ser ut är oklart, men enligt Chris kommer den inte att se ut som gamla Top Gear. Man kommer exempelvis inte att ha tre stycken programledare, utan det hela kommer att se lite annorlunda ut.

Chris har skrivit på ett treårskontrakt för den nya showen som ännu ej har fått något namn.

www.theverge.com +

Swatch lanserar betalning via klockan

Mobil / Tillbehör

Vi har tidigare skrivit om att betalkortstjänsten Mastercard tillsammans med diverse partners tagit fram prylar som man kan genomföra mobilbetalningar med. Nu gör även Mastercards största konkurrent VISA samma sak i ett samarbete med klocktillverkaren Swatch som man kallar för "pay-by-the-wrist".

Det handlar alltså om smartklockor från Swatch som användare ska kunna använda när de ska betala för något i en fysisk butik. Swatch har döpte klockmodellen till Swatch Bellamy och ni kan kolla in den i lite olika utförande på bilden ovan.

Swatch Bellamy kommer att lanseras i början av nästa år och det kommer intitalt att gå att mobilbetala med den i USA, Schweiz och Brasilien. På längre sikt ska Swatch Bellamy gå att betala med i alla länder som har stöd för VISA-betalningar via NFC (Near Field Communication).

www.reuters.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen