Ett flygande vindkraftverk

Pryl / Mojänger

Altaeros Energies har släppt en video på ett flygande vindkraftverk som är tänkt att förse avlängsna byar och militärposteringar med energi.

Det heliumfyllda luftskeppet är designat för att kunna generera energi på upp till 330 meters höjd. Enligt företaget kan det flygande vindkraftverket generera dubbelt så mycket som ett vindkraftverk på stolpe med samma turbin-storlek tack vare att det blåser mer desto högre upp man kommer.

När vi kan få se detta eller liknande vindkraftverk på marknaden framgår inte men jag antar att det inte dröjer speciellt många år om det blir någorlunda hållbart ekonomiskt.

via Gizmodo news.cnet.com +

Tut i luren - 15 år sedan PlayStation 2 släpptes idag

Foto: Evan Amos
Spel / Sony

Idag är det exakt 15 år sedan Sony släppte sin spelkonsol PlayStation 2 i Japan som jag personligen tycker är den snyggaste spelkonsolen som någonsin släppts och en spelkonsol som jag spenderat tusentals timmar framför spelande Tekken, BurnOut, Tiger Woods Golf och många, många andra roliga spel.

Jag var nog inte ensam om att uppskatta PS2:an då den till dags dato fortfarande är den mest sålda spelkonsolen någonsin med sina över 155 miljoner sålda enheter. Det släpptes över 3.874 spel till PS2:an och dessa beräknas ha sålts i över 1,5 miljarder exemplar sammanlagt. Till det kommer givetvis piratkopieringen som också var rätt så populär på PS2:an.

Den 4:e januari 2013 slutade Sony sälja PlayStation 2 efter närmare 13 år på marknaden vilket väl får betecknas som ett hyfsat långt liv för en spelkonsol. Har ni några sköna PlayStation 2-minnen? Kommentarerna står till ert förfogande.

en.wikipedia.org +

Sonos uppdaterar sin app

Pryl / Hifi

Sonos släppte igår den uppdaterade versionen av sin app till samtliga mobila plattformar man finns på.

Tidigare har 5.3-versionen av Sonos appar bara funnits till Android men nu ska den alltså vara släppt till iOS med. Det verkar mestadels handla om gränssnittsuppdateringar i den nya versionen och det ska bland annat ha smidigare att kontrollera Sonos-enheterna i olika rum, att det ska gå snabbare att växla mellan skärmar samt en förbättrad design för tablets.

Har du redan Sonos installerat så välj att uppdatera det på din telefon eller tablet för att få den senaste versionen. Annars hittas apparna på länken nedan.

via Sonos www.sonos.com +

Nu kommer Parrot Bebop till Sverige

Pryl / Drönare

Franska Parrots quadrokopter Bebop som man presenterade förra året släpps nu på den svenska marknaden.

Det handlar om en quadrokopter med tillhörande kamera som antagligen lirar i samma klass som Phantom-quadrokoptrarna från DJI. Det går att styra Bebop med hjälp av en tillhörande app eller så kan man köpa till den lite mer avancerade handkontrollen Skycontroller.

Parrot Bebop Drone kommer i tre olika färger och kommer att kosta cirka 5.000 kronor och då medföljer två batterier. Skulle man vilja ha en Bebop med tillhörande Skycontroller så går dessa på cirka 9.000 kronor tillsammans. Nedan hittas en kort demonstrationsfilm på Parrot Bebop Drone.

www.parrot.com +

Notch berättar varför han sålde Mojang

Bilden togs när @notch och @kappische gästade FeberLive och det dracks rom
Spel / Övrigt

Markus "Notch" Persson har inte pratat speciellt mycket om varför han beslutade sig för att sälja Mojang. Han har heller inte velat ställa upp på någon intervju. Men nu har tidningen Forbes fått prata med honom och där förklarar Markus att det var alla sura kommentarer på nätet som fick bägaren att rinna över.

“I was struggling with why are people so mean online. You see the mean comments, and they seem like they’re written in a bigger font size almost.”

Tålamodet tog slut och i juni 2014 Markus skrev en tweet som sedan kom att förändra hans framtid. Han frågade rakt ut om någon ville köpa hans andel i Mojang så att han kunde fortsätta med sitt liv. Att få en massa hat för att försöka göra rätt saker var inte hans grej. Sen ringde telefonen 30 sekunder senare. Det var Microsoft som sedan skulle komma att bli det företag som också köpte studion. Men även Activision Blizzard, Electronic Arts och flera andra visade sitt intresse.


Idag spenderar Markus mycket tid i sin studio i Stockholm. Tanken är att de ska utveckla spel, men faktum är att de anställda på studion främst ägnar tiden åt att spela spel och att läsa artiklar på nätet.

Hela intervjun med Marcus Persson hittar ni via länken nedan där ni också kan se en videointervju.

www.forbes.com +

KRY är Sveriges första vårdcentral på nätet

Webb / Tjänster

KRY ska vara Sveriges första digitala vårdcentral och tanken är att man ska kunna genomgå mindre läkarundersökningar hemma framför datorn.

Den potentielle patienten börjar sin beställning med att beskriva eventuella symptom för att sedan boka tid. När patienten sedan betalar avgiften ställs diagnosen efter samtal med patienten via en webbkamera och därefter skriver läkaren ut recept, remiss eller beslutar om annan eventuell åtgärd.

Just nu kan KRY endast användas av patienter som bokar återbesök hos en läkare men man skriver på sin webbsida att man kommer att öppna för alla inom kort.

via Internet World kry.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen