Ett flygande vindkraftverk

Pryl / Mojänger

Altaeros Energies har släppt en video på ett flygande vindkraftverk som är tänkt att förse avlängsna byar och militärposteringar med energi.

Det heliumfyllda luftskeppet är designat för att kunna generera energi på upp till 330 meters höjd. Enligt företaget kan det flygande vindkraftverket generera dubbelt så mycket som ett vindkraftverk på stolpe med samma turbin-storlek tack vare att det blåser mer desto högre upp man kommer.

När vi kan få se detta eller liknande vindkraftverk på marknaden framgår inte men jag antar att det inte dröjer speciellt många år om det blir någorlunda hållbart ekonomiskt.

via Gizmodo news.cnet.com +

Få gratis Viaplay och Google Play Music om du köper Chromecast

Webb / Google

Google verkar ha aktiverat "Chromecast Offers" för svenska användare vilket innebär att man som chromecast-användare kan ta del utav lite olika erbjudanden från Google och deras samarbetspartners.

För oss svenskar verkar det för tillfället handla om tre månaders gratis Viaplay samt tre månader gratis Google Play Music som man kan aktivera om man känner för det. Det gäller enbart nya användare till tjänsterna och efter tre månader går tjänsterna över till betalversionen så man får hålla koll på när de tre månaderna tar slut om man inte känner för att betala för tjänsten.

Har du en Chromecast så hoppa vidare via länken nedan för att kolla in om Google har några erbjudanden på lager till dig.

chromecast.com +

Portal blir ett flipperspel

Spel / Spel

Om du redan har klarat Portal och Portal 2 kan du snart ta dig an serien i ett helt annat format. Spelet kommer nämligen att få en flipperspelsversion. En digital sådan.

Det är utvecklarna Zen Studios som jobbar med Valve för att göra flipper av den kända spelserien och resultatet kommer att släppas som ett nedladdningsbart bord redan den 25 maj i de befintliga spelen Zen Pinball 2 och Pinball FX2. Givetvis kommer bordet att innehålla möjligheter att hoppa mellan olika portaler samt den härligt dementa roboten GLaDOS.

Zen Studios har sedan tidigare gjort flippervarianter av andra kända spelserier så som Star Wars och The Walking Dead.

www.theverge.com +

Beställ pengabud i Warsawa

Samhälle / Allmänt

Idea Bank i polska Warsawa har tagit fram ett smidigt och säkert sätt för folk och mindre företag att få in sina pengar på banken. Genom att öppna Idea Bank-appen ska det gå att beställa ett bud. Efter ett par minuter dyker en specialutrustad BMW i3 upp och rutan på passagerarsidan vevas ner och du kan göra din insättning i bilens insättningsautomat. Efter du utfört din business kör bilen iväg och pengarna borde dyka upp på ditt konto illa kvickt.

Tjänsten heter Mobilny Wplatomat och ska tydligen vara helt gratis att använda. Via appen ska du kunna boka in att en bil ska dyka upp på en plats vid en viss tidspunkt, eller så ska du kunna beställa cashbilen vid behov.

Detta system testas för tillfället i Warsava och vi får se om vi någonsin får en liknande tjänst här i Sverige.

I reklamfilmen ovan ser ni hur det fungerar. Den är på polska, men ni fattar grejen.

www.theverge.com +

Apple tar fram riktlinjer för klockarmband till Apple Watch

Mac / Apple Watch

Klockarmbanden till Apple Watch går som bekant att byta ut och redan har det börjat dyka upp armband från tredjepartstillverkare till Apples smartwatch och dessa vill nu Apple ge bättre riktlinjer så att armbanden blir så bra så möjligt.

Därför kickar nu Apple igång "Made for Apple Watch" vilket är ett gäng med riktlinjer där tredjepartstillverkare i detalj kan läsa in sig på hur ett klockarmband till Apple Watch ska se ut och fungera.

Skulle du vilja byta armband på din egen Apple Watch men inte hittar något tredjepartsarmband som passar så verkar det som om det går fint med andra klockarmband också att döma av videon nedan där en snubbe byter ut armbandet på sin Apple Watch.

via 9to5Mac developer.apple.com +

Sköldpadda får hjulproteser

Video / Djur

Här är ett kort klipp på den 90-åriga sköldpaddan Mrs. T som hade oturen att få sina ben uppätna av en glupsk råtta när den låg i ide.

Tyvärr var sköldpaddans framben helt utan räddning och därför beslutade man att helt ta bort dessa och ersätta med två stödhjulsproteser. Som synes kan Mrs. T ta sig fram hyggligt bra med sina nya hjul även om det ser rätt så bisarrt ut.

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen