Bio Dolby visade upp nytt ljudsystem på CinemaCon

Pryl / Övrigt

På biomässan CinemaCon visade Dolby Laboratories upp en ny teknik för surround-ljud i biografer, som har hela 128 ljudkanaler. Det nya systemet som kallas Atmos ska ge känslan av att ljudet kommer från alla håll i salongen.

Med hjälp av nya algoritmer och uppenbarligen fler högtalare runtomkring i salongen ska ljud kunna riktas och skapa ett mer effektfullt ljudlandskap. I videon intill förklarar Dolby själva lite om Atmos.

gizmodo.com +

Venezuela eländigaste landet i världen

Caracas, Venezuela
Samhälle / Allmänt

Nyhetsbyrån Bloomberg har tagit fram ett slags "eländesindex" som rankar länder baserat på hur dåliga deras ekonomiska utsikter ser ut det kommande året och sämst verkar det gå för Venezuela enligt detta index.

Indexet baseras på summan av inflationstakten och arbetslöshetsnivån och tanken är att man ska ha så lågt värde som möjligt. Som ni kan se i grafiken nedan så toppar Venezuela indexet med ett värde på närmare 90 vilket är hästlängder före Argentina, landet med näst sämst ekonomiska utsikter enligt Bloomberg, som har ett värde på lite över 30 och trean Sydafrika får lite under 30.

Sverige finns inte med på topp-15-listan över de länder som har sämst ekonomiska utsikter för året men enligt Dagens Industri har Sverige ett värde på 8 enligt den metoden Bloomberg använt för att ta fram sitt eländesindex.


Bild: Bloomberg

via DI.se www.bloomberg.com +

Dagens snyggaste rugbypassning

Video / Sport

Jag vet inte speciellt mycket om rugby men till och med jag förstår att detta är vackert. Mannen som gör den snygga finten och passen heter Josh Griffin.

youtube.com +

Nvidia släpper ny 4K-Shield

PC / Hårdvara

Under GDC visade Nvidia upp en ny variant av Nvidia Shield som de kallar för världens första Androidkonsol anpassad för vardagsrummet. Med andra ord är det ingen bärbar variant utan en stationär konsol och den har stöd för 4K.

Enheten kommer att köra Nvidias senaste mobila grafikprocessor Tegra X1 som liksom Nvidia senaste grafikkort bygger på Maxwellarkitekturen. Nvidia säger också att konsolen kommer att klara av spel med samma prestanda som förra generationens konsoler, det vill säga Xbox 360 och Playstation 3. Konsolen har vidare 3GB RAM samt 16GB internutrymme.

Tanken är att det vid lanseringen senare i maj kommer att finnas 50 Shield-anpassade spel. Det är dock endast Androidanpassade spel vilket innebär att antalet AAA-titlar lär vara begränsade, även om det finns några som är portade till Android. Priset på konsolen kommer att vara 199 dollar inklusive en handkontroll.

I samband med det här får GRID, Nvidias strömmande onlineservice, också en prenumerationsmodell där det ska finnas ett gratisalternativ och ett betalalternativ. Vilka priser det rör sig om har de ännu inte offentliggjort men de som betalar ska kunna strömma innehåll till Shield i 1080p med 60fps.

Det ska bli intressant att se vart Nvidia placerat sig med den här nya hårdvaran. Idén är inte unik och med tanke på Valves satsningar på speldatorer i vardagsrummet lär Nvidia få visa framfötterna ordentligt för att hävda sig bland konkurrensen. Vad tycker ni? Känns det intressant?

www.pcgamer.com +

Audi Q7 e-tron drar 0.17 liter per mil

Bil / Audi

Audi presenterar nu en stund efter övriga Q7-versioner dieselhybriden e-tron. Detta är första gången Audi kombinerar plug-in-teknik med diesel och enligt dem ska bilen inte dra mer än 0.17 liter per mil och släppa ut 50 gram per kilometer. Den ska även kunna köra 5.6 mil på bara el och ha en kombinerad räckvidd på 141 mil.

Drivlinan består av en turbomatad diesel-V6:a på 3.0 liter och en elmotor som tillsammans ger en effekt på 368 hästar och 700 Nm. Det ska vara tillräckligt för att ta sig till 100 km/h på sex sekunder och för att ge bilen en toppfart på 225 km/h. Elmotorn som är på 94kW är integrerad i den åttastegade Tiptronic-växellådan.

Q7 e-tron börjar säljas i Tyskland nästa vår.

www.carscoops.com +

Idag börjar CSI: Cyber

Film / Nyhet

Idag startar den TV-serien CSI: Cyber vilket blir den fjärde tv-serien i den populära CSI-franschisen där vi tidigare fått följa kriminaltekniker i Las Vegas, Miami och New York.

I CSI: Cyber får vi följa agenten Avery Ryan (Patricia Arquette) som leder Cyber Crime Division i Quantica, Virginia i hennes jakt på att lösa brott som begås på nätet och andra cyberrelaterade brott. I övriga roller hittar vi bland annat James Van Der Beek från "Dawsons Creek" och Peter MacNicol som bland annat medverkat i "Ally McBeal" samt "Numb3rs".

CSI: Cyber börjar sändas på amerikanska CBS i kväll svensk tid. Det finns än så länge inga uppgifter om serien dyker upp på någon svensk kanal men givet tidigare CSI-seriers framgång på Kanal 5 så är det väl inte helt omöjligt att den dyker upp där eller i någon annan svensk kanal framöver.

en.wikipedia.org/wiki/CSI +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen