Lås upp USB-minnet med din röst

Pryl / Mojänger

USB-minnen är kanske inte världens roligaste prylar men här är ett rätt så roligt då det är försett med ett röstlås vilket gör att man bara kan komma åt datan på minnet genom sin egen röst.

Varje gång man kör in minnet i sin dator så kör ett autentiserings-program igång till vilket användaren måste tala för att kunna låsa upp minnet. Är man packad och sluddrar för mycket så finns det även en backup-funktion med ett vanligt text-baserat lösenord.

Minnet rymmer 8GB och programvaran är kompatibel med både OS X och Windows. Cirka 50 dollar styck kostar de.

via TheVerge www.hammacher.com +

Ta inte selfies tillsammans med drönare

Pryl / Drönare

Härom dagen fick vi upp ett testexemplar av Parrots senaste drönare BeBop och då kände jag att det var ett lysande tillfälle att ta en selfie med den.

Som synes i klippet ovan så var det inte en så lysande idé som jag först hade tänkt mig. Om vi ska skylla det här på André som styrde drönaren eller på att det var en idiotisk idé från min sida låter jag vara osagt och låter er bedöma det.

Nedan hittas resultatet av vårt selfie-äventyr. Inga drönare skadades under inspelningen får tilläggas.


youtube.com +

Rykte Microsoft kan lansera inspelningsbar tevefunktion till Xbox One

Spel / Microsoft

Om det här ryktet stämmer lär vi att få höra mycket mer om det här på E3 i sommar. Enligt källor inifrån Microsoft kommer nämligen Xbox One att utrustats med någon sorts inspelningsbar funktion för teveprogram och det kanske redan i år.

Microsoft har satsat hårt på att profilera sin spelkonsol som en multimediaenhet som ska vara användarnas förstahandsval för så väl spel som film och teve. Så satsningen är inte helt ologisk. Så här ska journalisten Paul Thurrott, som bevakat Microsoft länge, ha sagt:

"Of course, many Media Center fans actually use the product to record and watch TV shows via Media Center PCs in the living room. Microsoft's solution for this need will apparently be the Xbox One, though the console currently only provides live TV watching, but not recording. My sources tell me that will change, and most probably this year, to include TV recording."

Det stora problemet är dock det 500GB stora interna utrymmet på Xbox One som säkerligen på flera konsoler redan är upptaget av en massa spel. Om en inspelningsbar funktion lanseras lär många konsumenter behöva investera i externa hårddiskar. Det finns också en möjlighet att Microsoft i samband med en eventuell lansering av inspelningsbar tevetjänst även passar på att lansera en ny version av konsolen med en större hårddisk.

www.windowscentral.com +

Trailer för andra säsongen av The Strain ute nu

Film / TV-serier

Vampyrzombie-serien The Strain som skapats av Guillermo del Toro kommer att kicka igång sin andra säsong i sommar och nu har det släppts en trailer som ger oss lite information om vad som kommer att hända under säsongen.

youtube.com +

Louis C.K. ska skriva, regissera och spela huvudrollen i ny film

Louis C.K.
Film / Nyhet

Hollywood Reporter skriver att den amerikanske komikern Louis C.K. har tackat ja till att skriva, regissera och spela huvudrollen i en independentfilm som kommer att heta "I'm a Cop".

Filmens handling sägs kretsa runt en medelålders man som försöker sig på en karriär som polis efter det att hans mamma, som också var polis, har dött. Det är i skrivande stund oklart när inspelningarna av "I'm a Cop" drar igång och så är även premiärdatumet.

www.hollywoodreporter.com +

NASA vänder sig till allmänheten om hur man bäst överlever på Mars

Foto: Nasa
Vetenskap / Rymden

NASA vill ta människan till Mars och planen är att placera den första personen på den röda planeten någon gång 2030. NASA verkar dock ha slut på idéer när det kommer till Marsresan och vad man skulle kunna behöva för att överleva på planeten under en längre period. Okej, NASA har troligtvis inte slut på idéer, men de är nyfikna på vad ni har för idéer. Därför har rymdmyndigheten vänt sig till allmänheten för att lyssna på vad vi kan ha för idéer för att överleva i 500 dagar på planeten.

För att göra idéinsamlingen lite mer lockande för allmänheten erbjuder NASA 5 000 dollar till de tre bästa idéerna som skickas in. Det NASA efterfrågar är detta:
The public can write down their ideas, in detail, for developing the elements of space pioneering necessary to establish a continuous human presence on the Red Planet.
This could include shelter, food, water, breathable air, communication, exercise, social interactions and medicine, but participants are encouraged to consider innovative and creative elements beyond these examples.


Så har ni några bra idéer om vad som skulle behövas tas med till Mars så kan ni hoppa över till inlämningssidan som ni hittar här: Skicka NASA till Mars.

www.businessinsider.com.au +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen