Smart lock för att göra egen resemugg

Pryl / Pryl

Är man som jag, lite av en tidsoptimist, är det ibland tvunget att ta med morgonkaffet på språng. Det är sjukt bra med resemugg eller termomugg, vilket man nu föredrar. Nackdelen är att de ibland har en tendens att läcka, och det är riktigt irriterande. En skön kompromiss bland I-landsproblemen av den här typen är Cuppow. Det är helt sonika ett lock som passar de flesta burkar man har över hemma. Kolla in videon så förstår ni vad jag menar. Cuppow kostar 8 dollar och är diskmaskinssäker.

gizmodo.com +

Snart kan omvärlden njuta av Simon Stålenhags böcker

Foto / Fotografer

Vi har tidigare på vår systersajt Tjock berättat om Simon Stålenhag och hans inspirerande sci-fi-målningar. De är baserade på Simons barndomsminnen och fantasier och är även placerade i det svenska landskap han växte upp i.

De digitala bilderna har gett honom flera omnämnanden världen över och under förra året gav han även ut boken "Ur varselklotet" som innehåller både hans bilder och texter från barndomen. Dock gavs den enbart ut på svenska. Men det är på väg att ändras. I ett nytt Kickstarterprojekt har Simon efterfrågat pengar för att ge ut den första boken på engelska med den nya titeln Tales from The Loop och samtidigt visar han upp ännu en bok som är under produktion: Swedish Machines, Lonely Places.

Med fem fem veckor kvar har Simon redan fått in alla pengar som efterfrågas vilket innebär att Tales from The Loop kommer att släppas i september i år medan den nya boken anländer i oktober 2016.

www.kickstarter.com +

Nytt Kickstarerprojekt ska stoppa fusk i esport

Spel / Esport

Med hjälp av en ny hårdvara som matchar rörelserna i datorspel med rörelserna som genomförs av datormusen och tangentbordet ska projektet Game:ref stoppa, eller i alla fall begränsa, problemen med fusk i esport.

Just nu ligger Game:ref uppe som ett Kickstarterprojekt och bakom det hela ligger utvecklaren David Titarenco. Hans mål är att hårdvaran ska kunna användas vid stora turneringar och på sikt även kunna bli något som implementeras i de datormöss och tangentbord som utvecklas. Ett ambitiöst mål som kan bli svårt att nå, men som är nog så hedervärt. Tycker du att det låter vettigt kan du kolla in mer via länken nedan.

www.kickstarter.com +

Första titten på Jubilee och Jean Grey från X-Men: Apocalypse

Film / Nyhet

Bryan Singer håller för tillfället på att spela in den kommande X-Men-rullen som fått undertiteln Apocalypse. Nu har regissören lagt upp en bild på sin Instagram där vi får se Lana Condor och Sophie Turner som Jubilee och Jean Grey från rullen.

Bilden i fråga är den ni ser till höger och vill ni se mer material från X-Men Apocalypse så får du göra som alla andra och vänta tills filmen har premiär 27 maj nästa år. Eller börja följa Bryan Singer på Instagram då han troligtvis kommer lägga upp lite fler smygtittar och bakom kulisserna-grejer där.

Flygbolag får inte stämma sajt som hittar billigare biljetter

Webb / Sajter

I slutet av förra året skrev vi att flygbolaget American Airlines samt resesajten Orbitz.com ville stämma tjänsten Skiplagged som har ett lite udda, men tillåtet sätt, att hitta billiga flygbiljetter. Nu har en domstol i Chicago lagt ner den stämningen då 22-åringen bakom tjänsten inte bedriver sin verksamhet från Chicago.

Det betyder att mannen bakom tjänsten nu får lite respit men han tror att Skiplagged säkerligen kommer att bli stämd i en annan domstol längre fram. Anledningen till varför American Airlines stämmer Skiplagged beror på att tjänsten letar upp biljetter där användarens slutdestinationen i själva verket är en mellanlandning. Det vill säga vill man flyga mellan New York och LA kan Skiplagged även hitta biljetter där LA är en mellanlandning på vägen till en tredje destination och i många fall kan dessa biljetter vara billigare. Köper man en sådan biljett måste man dock vara förberedd på att bara flyga med handbagage då incheckat bagage, oftast, flygs vidare till ruttens egentliga slutdestination.

Utvecklaren bakom Skiplagged säger att tjänsten är hyfsat populär och besöktes av en miljon användare förra året.

via Engadget money.cnn.com +

Hejdå Messenger

Vetenskap / Rymden

Efter det att bränslet tagit slut i NASA:s Merkuriusfarkost Messenger störtade den i helgen ner mot planetens yta med en hastighet på cirka fyra kilometer i sekunden.

Bilden som syns ovan var den sista bilden Messenger tog och hann föra tillbaka till jorden innan den avslutade sitt tio år långa uppdrag genom att kraschlanda på Merkurius.

NASA skickade upp Messenger från jorden 2004 och från 2011 kretsade den runt Merkurius och försåg forskare på jorden med bildmaterial och annat från vårt solystems minsta och hetaste planet.

messenger.jhuapl.edu +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen