Smart lock för att göra egen resemugg

Pryl / Pryl

Är man som jag, lite av en tidsoptimist, är det ibland tvunget att ta med morgonkaffet på språng. Det är sjukt bra med resemugg eller termomugg, vilket man nu föredrar. Nackdelen är att de ibland har en tendens att läcka, och det är riktigt irriterande. En skön kompromiss bland I-landsproblemen av den här typen är Cuppow. Det är helt sonika ett lock som passar de flesta burkar man har över hemma. Kolla in videon så förstår ni vad jag menar. Cuppow kostar 8 dollar och är diskmaskinssäker.

gizmodo.com +

The Mobile Movement visar hur mobilnätet för oss samman

Webb / Tjänster

Den uppkopplade värld som vi idag lever i speglas i en ny Youtubeserie presenterad av rörelsen The Mobile Movement. Det handlar om The Internet of Things som syftar till att koppla ihop alla med allt och i den första delen tittar man närmare på de mobila nätverken och hur de för oss samman.

themobilemovement.tumblr.com +

LG håller låda 28 april

Mobil / LG

Det har redan läckt en hel del information om LG:s kommande flaggskeppslur och den 28 april verkar det vara dags för företaget att visa upp sin topptelefon. LG har nu skickat ut inbjudan till diverse medier till ett event som kommer att hållas i New York, London, Paris, Seoul, Singapore och Istanbul. På inbjudan står det "See the Great. Feel the Great" där G:et har samma typsnitt som tidigare G-enheter.

Det har redan börjat spekuleras om vad LG menar med sitt budskap. Att det handlar om en telefon är rätt uppenbart, men vissa verkar tolka det som att LG kommer lyxa till den kommande topptelefonen genom att fästa läder, eller fejkläder, på den. Precis som Samsung gjort med de senaste Note-enheterna och Galaxy S5. Jag hoppas att det inte är sant.

www.theverge.com +

Jay Z ska dela Tidal med andra musiker

Webb / Streamat

För några veckor sedan blev det känt att Jay Z kommer att köpa upp Aspire, med Tidal och Wimp, för 56 miljoner dollar. Men igår kväll kickade Jay Z igång en återlansering av musiktjänsten Tidal och i samband med det berättade han var som kommer att hända med musiktjänsten i framtiden. Och tydligen kommer han dela upp ägandet i 17 delar där artister som Jack White, Kanye West, Alicia Keys, Deadmau5 och Daft Punk får en del av kakan.

Under presskonferensen radades samtliga artister upp som en mellanstadieklass och efter att Alicia Keys höll ett tal om musikens påverkan så fick alla artister skriva på ett papper för att skapa någon sorts självständighetsförklaring.

Musiktjänsten Tidal finns tillgängligt nu i två olika format. Tidal Hifi där du kan lyssna på okomprimerad musik kostar 199 kronor och för Tidal Premium kostar 99 kronor och då får du tillgång till hela musikbibliotek, fast med lägre bitrate än Tidal Hifi. Tidal erbjuder inget gratislyssnande som konkurrenten Spotify gör, vilket är en av anledningarna att många artister verkar vilja hoppa på Tidal-vågen då artisterna ska få mer betalt för varje spelning. Typ.

Något som är värt att tillägga är att det fortfarande inte är helt klart med vad som kommer att hända med artisternas musikbibliotek på streamingtjänster som Spotify, men för tillfället verkar ingen ha gjort en Taylor Swift än i alla fall. Mer information lär komma inom kort.

Ovan ser hela presskonferensen.

www.theverge.com +

Huawei Watch får svenskt pris

Pryl / Bärbarheter

Onlinebutiken Conrad, av alla ställen, har gjort Huawei Watch tillgänglig att köpa i butiken. På sajten ligger priset på 4 649 kronor, vilket är rätt mycket pengar för en Android Wear-klocka. LG Watch Urbane, som också kommer ha en fräsch rund display och se väldigt vacker ut, kommer att kosta runt 3 500 kronor i Sverige, så priset på Huawei kanske inte är helt orimligt.

Det har tidigare ryktats om att Huawei Watch kommer att kosta närmare 1 000 dollar i USA, så 4 649 kronor känns rätt okej i jämförelse. Om det ryktet stämmer så är nog det här första gången någonting blir billigare i Sverige jämfört med i USA.

Även om klockan har fått ett pris så är releasedatumet fortfarande okänt. Enligt sajten Wareable.com ska en representant från Huawei ha sagt att klockan kommer att släppas i juni. Om det stämmer eller inte får vi se när Huawei släpper på lite mer information.

www.conrad.se +

Skolor i England vill inte att barnen spelar spel för vuxna

Spel / Övrigt

Ett par skolor i England tycker inte att det är okej att barn spelar spel som är anpassade för vuxna. Därför har de nu meddelat föräldrarna att de kommer att anmäla till polisen och socialen om de upptäcker att barn spelar spel för vuxna hemma.

Det handlar om totalt sexton skolor som gått samman i den nya satsningen. I brevet som skickats till föräldrarna står bland annat:

"several children have reported playing, or watching adults play games which are inappropriate for their age and have described the levels of violence and sexual content they have witnessed."

Spel som tas upp i brevet är Call of Duty, Grand Theft Auto, and Dogs of War (antagligen menar de God of War eller Gears of War eller kanske Watchdogs). Skolorna anser också att barnen inte bör ha tillgång till Whatsapp eller Facebook innan de blir vuxna.

"Access to these games OR to some social media sites such as those above increases early sexualized behaviours (sometimes harmful) in children AND leaves them vulnerable to grooming for sexual exploitation or extreme violence. If your child is allowed to have inappropriate access to any game or associated product that is designated 18+ we will are [sic] advised to contact the Police and Children’s Social Care as it is neglectful."

Skolorna har sagt att syftet med de nya reglerna är att hjälpa föräldrarna. Men det har inte tagits emot väl av alla föräldrar och en föräldragrupp tycker att hot om polisanmälan är helt fel väg att gå.

"If schools want to get the support of parents and gain their confidence, threatening them with social services will not help... To get the social services involved is an absolute disaster because it starts telling parents that we don’t trust you to be responsible for your children."

Vad anser ni om det hela? Bör PEGI-märkningarna följas fullt upp eller ska det vara upp till varje förälder att bestämma?

arstechnica.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen