Smart lock för att göra egen resemugg

Pryl / Pryl

Är man som jag, lite av en tidsoptimist, är det ibland tvunget att ta med morgonkaffet på språng. Det är sjukt bra med resemugg eller termomugg, vilket man nu föredrar. Nackdelen är att de ibland har en tendens att läcka, och det är riktigt irriterande. En skön kompromiss bland I-landsproblemen av den här typen är Cuppow. Det är helt sonika ett lock som passar de flesta burkar man har över hemma. Kolla in videon så förstår ni vad jag menar. Cuppow kostar 8 dollar och är diskmaskinssäker.

gizmodo.com +

Video går igenom nyheterna i webbversionen av Lightroom

Foto / Bildbehandling

Webbversionen av Lightroom fick i början av oktober en del trevliga nyheter och i den här videon går Julianne Kost från Adobe igenom några av funktionerna.

Precis som tidigare kan man i webbversionen se de kollektioner som man delat från Lightroom till exempelvis sin mobil. En av nyheterna är dock att du nu via webbläsaren direkt kan ladda upp nya bilder i en ny kollektion som sedan synkroniseras med ditt bibliotek som du har på den dator du vanligtvis jobbar med, perfekt om du är på resande fot, sitter på en annan dator i hemmet eller är ute hos en klient. Webbversionen har också stöd för DNG och bilderna kan både redigeras direkt i webbläsaren och sedan delas med klienter eller bekanta så att de själva kan få välja eller kommentera bilderna.

lightroomkillertips.com +

Digital Foundry tar en titt på Just Cause 3

Spel / Multiplattform

Idag släpptes äntligen Just Cause 3 och som vanligt när det kommer till stora spelreleaser har Digital Foundry lagt vantarna på spelet för att se vilken konsol som kan hantera spelet bäst. I videon ser vi bland annat att Xbox One inte presterar lika bra som Sonys konsol, trots att spelet kör en lägre upplösning på One.

Utöver det så har Xbox-versionen även granskats av NXGamer som berättar att frameraten kan åka ner till 17FPS på Microsofts konsol och laddningstider kan ligga på upp mot 15 minuter, vilket inte är okej över huvud taget.

Förhoppningsvis kommer Avalanche släppa en patch till Xbox One-versionen av spelet som styr upp detta rätt trista problem.

youtube.com +

Partykungen är årets Digitala Gasell

Webb / Övrigt

Igår delade Dagens Industri ut priser till diverse företag som de anser varit bäst i sin klass under året och i digitalaklassen "Årets Digitala Gasell" vann företaget Partykungen.se som pysslar med att sälja festtillbehör på nätet.

Partykungen drog igång sin verksamhet 2007 och mellan 2011 och 2014 växte omsättningen med 575%. Företaget har 10 stycken anställda, omsatte 40 miljoner kronor förra året och gjorde en vinst på 5,6 miljoner kronor.

DI Gasell har delats ut av Dagens Industri sedan 2000 och vill du kolla in lite andra pristagare så hittas det här.

digital.di.se +

Nytt esportmagasin är på gång

Spel / Esport

Ett nytt magasin med fokus på esport är på gång och enligt ägaren Henrik Hällerfors ska mer information komma i februari nästa år.

Det vi vet är dock att namnet på tidningen är Esportmagasinet, utifrån de registreringar som gjorts hos patent- och registreringsverket, och att tidningen kommer att ges ut med tolv nummer varje år.

– Det är som titeln lyder, ett magasin om e-sport. Men det är inget som är klart ännu, ni får återkomma i februari, säger Henrik Hällerfors till Dagens Media.

En satsning på publikationer om esport är dock inte ologisk med tanke på hur snabbt esporten växer just nu, även i Sverige där svenska medieföretaget MTG nyligen gjort stora investeringar på marknaden bland annat i och med uppköpet av Dreamhack och satsningar på en app om esport samt att erbjuda esport i VR.

www.dagensmedia.se +

Tested testar GoPro Hero+ Wi-Fi på bästa sättet

Pryl / Videokameror

Norm och hans kollegor på Tested bestämde sig för att undersöka hur bra nya GoPro Hero+ Wi-Fi presterar vid olika ljusförutsättningar och för att göra det har gänget riggat upp en fin hinderbana med olika sorters ljusuppsättningar. För att göra en lång historia kort så presterar kameran bäst utomhus i dagsljus, men bilden blir rätt brusig i dåligt ljus. Utöver det verkar det vara en rätt kompetent kamera med en rätt låg prislapp.

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen