IBM-klockan får nytt liv igen

Pryl / Klockor

IBMs klassiska klocka från 60-talet är tillbaka! Klockan som du säkert har sett hängandes i skolor och på kontor sedan många år tillbaka går nu att köpa nytillverkad igen.

IBM har gått ihop med Schoolhouse Electric & Supply Co. för att ta fram klockan igen i exakt samma utförande som den alltid har haft. Stålhus och en glasruta framför urtavlan.

Tidlös design som aldrig går ur tiden, din för 235 dollar.

via Gizmodo www.schoolhouseelectric.com +

Malaysia Airlines webbsajt hackad av Lizard Squad

Webb / Övrigt

Det olycksdrabbade flygbolaget Malaysia Airlines råkade i helgen ut för ännu ett missöde då några som sade sig tillhöra hackergruppen Lizard Squad kapade bolagets webbplats.

Malaysia Airlines hemsida är nu återställd men under några timmars tid så pryddes förstasidan av en ödla i monokel och hög att och texten "404 - Plane Not Found" samt "Hacked by LIZARD SQUAD - Official Cyber Caliphate". Uppgifter gör även gällande att den hackade sidan tidigare ska ha inkluderat ett meddelande där man uttalade sitt stöd för terrororganisationen "ISIS" (IS).

Exakt varför Lizard Squad, eller någon som utger sig för att vara Lizard Squad, har hackat Malaysia Airlines finns inga direkt uppgifter om för tillfället. Malaysia Airlines säger själva att det enbart var deras webbsajt som attackerades och att man inte blivit av med någon känslig information.

www.reuters.com +

Första kopian av Sonys jubileumsutgåva av PS4 såld för 129 000 dollar

Spel / Sony

I höstas presenterade Sony en jubileumsutgåva av Playstation 4 för att fira att Playstation fyllde 20 år. Utgåvan släpptes i futtiga 12 300 exemplar och de var alla numrerade.

Nu nyligen ville Sony veta vad folk skulle vara villiga att betala för den absolut första konsolen av specialutgåvan märkt med nummer ett och lade därför ut den på den japanska Yahoo. När auktionen nu är avslutad står det klart att den kammades hem för 15,135,000 yen motsvarande ungefär 129 000 dollar. Pengarna kommer att skänkas till "Save The Children Japan".

www.theverge.com +

Turkiet kräver att Facebook censurerar grupper

Webb / Facebook

Turkiet fortsätter sin kamp mot yttrandefriheten och nu kräver en turkisk domstol att Facebook censurerar vissa grupper på det sociala medienätverket då domstolen har bedömt att dessa grupper förolämpar den islams profet Muhammed.

Det är inte första gången Turkiets censurerar eller blockerar internettjänster som man anser hädar religioner och tidigare har både Twitter, YouTube samt TV-serien The Simpsons fått känna av landets hårda censurregler.

Skulle inte Facebook ta bort eller censurera de grupperna Turkiet ställer sig kritiska till så hotar Turkiet med att helt blockera Facebook i landet.

www.reuters.com +

Skapa egna berättelser i Doom

Spel / PC

Det är alltid lika underhållande med nya moddar till spel, speciellt om de är kreativa. Och om du gillar Doom och berättande kan det här vara något för dig. Moddaren The Zombie Killer har släppt en sorts novellmotor som fått det sexiga namnet ZKVN. Tanken är att du med hjälp av den ska kunna skapa egna berättelser baserat på Doom där du kan välja olika karaktärer från spelet och ändra deras namn samt addera grafik och dialog. Räkna med att se en del intressanta filmer på youtube framöver.

Modden är fortfarande under utveckling och kräver ZDoom eller GZDoom för att fungera tillsammans med en kopia av Doom II. Men den är i alla fall tillgänglig för nedladdning via Doomworld forums.

www.siliconera.com +

Bygg om din DeLorean till en Tillbaka till framtiden-bil

Bil / Övrigt

Om du äger en DeLorean DMC-12 och alltid har drömt om att bygga om den till en Tillbaka till framtiden-replika men inte orkar göra det själv finns det ett företag som tar hand om det åt dig. För 45 000 dollar monterar de allt skrot som filmbilen har och du lär garanterat få ännu fler blickar efter bilen än du fick tidigare.

Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen