IBM-klockan får nytt liv igen

Pryl / Klockor

IBMs klassiska klocka från 60-talet är tillbaka! Klockan som du säkert har sett hängandes i skolor och på kontor sedan många år tillbaka går nu att köpa nytillverkad igen.

IBM har gått ihop med Schoolhouse Electric & Supply Co. för att ta fram klockan igen i exakt samma utförande som den alltid har haft. Stålhus och en glasruta framför urtavlan.

Tidlös design som aldrig går ur tiden, din för 235 dollar.

via Gizmodo www.schoolhouseelectric.com +

Critical Annihilation är sjukt intensivt

Spel / PC

Vi blev nyligen tipsade om spelet Critical Annihilation som ni kan se en demonstration av ovan. Det går ut på att döda små pixelfiender och ju fler döda pixlar desto bättre poäng. Och pixelblodet sprutar över hela banan. Det låter brutalt och det är det också, men på ett charmigt sätt. Dessutom går det att byta ut det röda blodet till regnbågens alla färger.

En demoversion av spelet kan ni hitta på gamejolt.com där det också finns en leaderboard du kan försöka ta dig in på.

  tack Mikael Jonsson www.digitaltrends.com +

Samsung klappar igen flaggskeppsbutik i London

Pryl / Business

Samsung stänger nu ner en av sina så kallade "Samsung Experience Stores" i London och The Verge skriver att detta antagligen beror på Samsungs vikande mobilförsäljning samt att Samsung inte längre säljer laptops i Europa.

Butiken låg i det exklusiva köpcentrumet Westfield Stratford City och ska ha varit en av de största och dyraste Samsung-butikerna i Storbritannien. I ett uttalande till The Verge säger Samsung att man kommer att fortsätta driva de nio resterande "Samsung Experience Stores" i Storbritannien och att dessa inte kommer att påverkas av beslutet att lägga ner butiken vid Westfield Stratford City.

www.theverge.com +

Tio minuter japansk reklam

Video / Reklamfilmer

Japanska reklamfilmer är ofta både roliga och kreativa och här har youtube-användaren valt ut sina japanska favoritreklamer från 2014. Han har valt mellan runt 1.500 stycken och sammanställt de utvalda till en tio minuter lång film som ni hittar ovan.

Min personliga favorit från året som gick hittas nedan.

youtube.com +

TripAdvisor bötfällda i Italien

Webb / Sajter

Resesajten TripAdvisor har blivit dömda att betala 500.000 euro i böter av en italiensk domstol då de inte anser att sajten gjort tillräckligt mycket för att förhindra att fejkade recensioner av hotell och annat dykt upp på sajten.

Italienska utredare har under sju månader utrett fejkade recensioner på TripAdvisor efter klagomål från italienska konsumentorganisationer och hotellägare och TripAdvisor får nu 90 dagar på sig att presentera en lösning på hur man ska komma till rätta med problemen.

TripAdvisor säger att man kommer att överklagara beslutet då man anser att det systemet som man har för att förhindra missbruk av recensionsfunktionen på sajten fungerar alldeles utmärkt.
"Our systems and procedures are extremely efficient in protecting consumers from a small minority of people who try to con our system."

www.bbc.com +

Skicka ett videomeddelande med en ölflaska

Mobil / Mjukvara

Det argentinska ölmärket Andes har tagit fram en rätt så rolig reklamkampanj med vilken man kan skicka en videohälsning till någon via en av företagets ölflaskor.

På varje ölflaska finns en QR-kod och genom att scanna denna med Andes app kan man spela in ett videomeddelande som sedan lagras i molnet och spelas upp när mottagare av ölflaskan scannar QR-koden igen. Efter det att mottagaren har tittat på meddelandet så raderas det.

Man har tagit fram två reklamfilmer för sin kampanj var av ni hittar en ovan och en nedan.

marketingland.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen