IBM-klockan får nytt liv igen

Pryl / Klockor

IBMs klassiska klocka från 60-talet är tillbaka! Klockan som du säkert har sett hängandes i skolor och på kontor sedan många år tillbaka går nu att köpa nytillverkad igen.

IBM har gått ihop med Schoolhouse Electric & Supply Co. för att ta fram klockan igen i exakt samma utförande som den alltid har haft. Stålhus och en glasruta framför urtavlan.

Tidlös design som aldrig går ur tiden, din för 235 dollar.

via Gizmodo www.schoolhouseelectric.com +

Ni har rätt BMW, det här är framtidens sportbil

Garaget / Bilen

Det är inte varje dag man får tillfälle att köra en bil som verkligen inte ser ut som något annat där ute på vägarna. En bil som trots sitt mycket speciella utseende inte är fast i konceptstadiet utan faktiskt är helt färdig för produktion och helt laglig att köra omkring med. En bil som det är helt omöjligt att vara diskret i, för jag har nog aldrig fått så mycket blickar, kommentarer och glada tillrop som i den här. Och även om den ser ut som en supersportbil så hatar folk den inte. Jag talar givetvis om BMW:s nya hybridmodell i8. Ett kliv in i framtiden redan idag. Men är i8 endast en Toyota Prius med snyggare skal? Inte alls visade det sig.

www.bmw.se +
Läs mer...

Com Hem bommade att uppdatera Tivo ToGo för Android

Android / Mjukvara

Dagens Industri skriver att kabeltv-operatören Com Hem har missat att uppdatera Tivo ToGo, det vill säga den mobila tjänsten av Tivo, så att denna är kompatibel med den senaste versionen av Android, Android Lollipop (5.0).

Det gör att kunder som har uppdaterat sina Androider till Lollipop, eller köpt en helt ny Android-tablet med detta förinstallerat, inte längre kan använda Tivo ToGo. Det har gjort att Com Hem nu blivit anmälda till Allmänna reklamationsnämnden för att inte ha informerat sina kunder i tid om att Tivo ToGo inte skulle fungera med Lollipop.

På sin hemsida skriver Com Hem man att en uppdatering av Tivo ToGo är på gång i slutet av december och då ska tjänsten även fungera med Android Lollipop. Vidare skriver man:
"En ny version av Android, Android Lollipop, är på väg ut på marknaden. Googles Nexus-enheter har redan börjat få Lollipop, men vi räknar med att den stora merparten tillverkare kommer rulla ut den nya mjukvaran runt januari 2015. Ni som tittar på TiVoToGo™ genom en Androidtelefon eller surfplatta kan känna er lugna, TiVoToGo kommer att fungera med Android Lollipop."

www.di.se +

Coola kroppsmålningar under UV-ljus

Video / Imponerande

Här är ett klipp som visar när konstnären John Poppleton använder en kvinnas kropp som målarduk och sedan belyser denna med ultraviolett ljus.

Vill ni se mer så hoppa vidare till Poppletons YouTube-kanal på länken nedan. Det finns massvis av målningar där.

www.youtube.com +

Treårig kurs om Kim Jong-Un i Nordkorea

Släktträd över härskarfamiljen i Nordkorea
Foto: Wikipedia
Vetenskap / Vetenskap

Från den slutna och oftast rätt galna diktaturen Nordkorea kommer nu uppgifter om att landets högstadieelever från och med nästa år måste gå en treårig kurs där de ska lära sig allt det går om landets ledare Kim Jong-Un.

Kursen har införts för att ledningen är missnöjd med befolkningens Kim Jong-Un-kunskaper och kommer att omfatta totalt 81 timmar uppger sydkoreanska KBS World Radio. Sedan tidigare måste nordkoreanska studenter läsa en kurs om landets grundare Kim II-sung som är på sammanlagt 160 timmar samt en kurs om hans son och Kim Jong-Uns pappa Kim Jong-il som omfattar på 148 timmar.

I klippet nedan hittas lite hyfsat nytagna bilder på diktatorn.

via DI.se www.telegraph.co.uk +

Vem twittrade det här först?

Webb / Twitter

"Who tweeted it first" är en sökmotor på Twitter som kan visa vem som tweetade något först på Twitter.

Det kanske kan vara intressant att veta om man till exempel vill ta reda på om någon "snor" ens egna tweets och använder som sin egna, ett otyg på Twitter som förekommer då och då och som främst drabbar roliga, smarta eller i övrigt begåvade twittrare.

Det ska observeras att det inte handlar om någon direkt purfärsk tjänst men jag hade själv inte sett den tidigare vilket borde betyda att den flugit under radarn på en del av er med.


via Phil Bradleys weblog ctrlq.org +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen