Kloförsedd lastbil lyfter upp träd med rötterna och allt

Pryl / Mojänger

Hur gör man egentligen när man vill flytta på ett träd? Tydligen så använder man en sån här kloförsedd lastbil som skopar upp trädet med rötterna och hela rasket.

Klon har fyra blad som kan fås i olika storlekar beroende på hur stora träd man ska flytta. När trädet är lyft så vinklar man bara klon och lägger trädet längs med lastbilen för att sedan transportera bort det. Större maskiner som den under "Läs mer" kan plocka upp ett träd med en diameter på 40 centimeter tillsammans med hela rotsystem som väger omkring sju ton på bara några minuter.

gizmodo.com +
Läs mer...

Torquing Group Ltd berättar vad som hände med Zano

Pryl / Drönare

För några dagar sedan blev det känt att Torquing Group LTD lägger ner Zano-projektet, vilket gjorde en hel del backare rätt ledsna. Företaget lovade att berätta vad som har hänt med de 3,5 miljoner som gänget fick efter den rätt lyckade Kickstartern som avslutades för ett år sedan, och nu har de lagt upp anledningen på Kickstarter-sidan.

Enligt Torquing gick det tydligen åt lite väl mycket kosing när de skulle börja massproducera Zano, vilket tillsammans med förseningar och lite andra extra kostnader gjorde att företaget till sist drog i nödbromsen.

We would like to make a sincere apology for the understandable disappointment felt by all of those that have supported the project.

Nedan kan ni se ett tårtdiagram som visar hur pengarna fördelades.

www.kickstarter.com +

Battlefront får mer innehåll gratis

Spel / Multiplattform

Om några veckor anländer det första gratistillägget till Star Wars: Battlefront, nämligen Battle of Jakku. Dessutom vet vi att ett ganska matigt, men även dyrt, säsongspass kommer att erbjuda ännu mer innehåll.

Nu meddelar dock DICE att mer gratisprylar kommer att släppas till spelet framöver innehållandes bland annat nya kartor och kort.

"We will be adding more of what you love about the game, like new maps and Star Cards, for free in the coming months, in addition to all of the content we have coming with Season Pass."

Trevliga, om än inte helt oväntade, nyheter.

www.pcgamesn.com +

Maskin kan avgöra om ditt förhållande håller

Foto: Pexels
Vetenskap / Övrigt

Forskare på amerikansak University of Utah har tagit fram ett program som man säger är bättre än en terapeut på att avgöra om två personers förhållande håller eller inte enbart genom att lyssna på konversationer mellan paret.

Programmet analyserar dock inte vad som sägs i konversationerna utan fokuserar istället på i vilket tonläge konversationerna förs och baserat på till exempel tonhöjd och intensitet i diskussionen hade programmet i 79% rätt om huruvida parets förhållande skulle förbättras eller försämras efter ett antal diskussioner.

Forskarnas mål är nu att vidareutveckla sitt program och då även ta med kroppsspråk i ekvationen och ta fram ett program som kanske kan vara till hjälp i parterapi i framtiden.

via TheNextWeb pressroom.usc.edu +

Tut i luren - 50 år sedan Asterix åkte till rymden

Foto: European Space History / ESA
Vetenskap / Rymden

Idag är det exakt 50 år sedan Frankrike sköt upp sin första satellit till rymden vilket European Space History uppmärksammar på sin Facebook-sida.

Det handlar om den franska satelliten Asterix som sköts upp med en fransk Diamant-raket [wiki] från Hammaguir i Algeriet. Därmed blev Frankrike den sjätte nationen som satte en satellit i rymden efter Sovjet, USA, Kanada Storbritannien samt Italien och den tredje nationen som rymdsatte en satellit utan något annat lands hjälp.

Asterix hette från början A1 men döptes om till Asterix efter den populära franska seriefiguren. Asterix snurrar fortfarande runt i rymden och förväntas inte krascha mot jordens atmosfär på flera århundraden på grund av att den befinner sig i en omloppsbana ganska högt upp.


Replika av Asterix. Foto: Pline / Wikipedia

via Gizmodo www.facebook.com +

Blizzard ökar prispotten för Hearthstone World Championship

Spel / Esport

Activision Blizzard har beslutat att öka nästa års prispott för Hearthstone World Championship från 250 000 dollar till en miljon dollar. Detta trots att samma antal deltagare, 16 personer, kommer att slåss om pengarna. En rejäl vinstökning för de som är bäst i världen med andra ord.

Förutom det kommer spelföretaget att lägga ytterligare 100 000 dollar på var och en av de nio Hearthstoneturneringar som kommer att spelas under året som upptakt till World Championship. Det innebär att det kommer att finnas närmare två miljoner dollar att slåss om för Heartstonespelare nästa år.

Det första stoppet i turneringarna för 2016 inleds under Dreamhack Winter som drar i gång i dag.

www.gamesindustry.biz +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen