Tillbehör ger dig en "riktig" Lightsaber

Pryl / Pryl

Wicked Lasers har vi skrivit om förut och nu släpper de ett tillbehör till sin laser S3 Krypton. För 100 dollar extra får du en helt egen Lightsaber att fajtas med. Fast du får inte fajtas med den, men gör det ändå.

Företaget kallar tillbehöret för LaserSaber och det består av ett 80 centimeter långt plaströr där laserstrålen går i. Strålen lyser upp och släcks på samma vis som den gör i Star Wars och det ser faktiskt helt okej ut. Laser-ljudet får du dock lägga till själv.

via Engadget www.wickedlasers.com +

iOS/Android Mer flipper till mobilen

iPhone / Spel

Flipper är en av de spelformer som känns så rätt på surfplattan trots avsaknaden av det fysiskt massiva spelet och möjligheten att tilta kolossen. Nä, det är väl bara en skön form av tidsfördriv helt enkelt och en möjlighet för utvecklarna att göra extremt snygga och coola flipper.

Planet Pinball från LuGus Studios följer inte de normala hardcore-reglerna utan är mer av casual-typ och därför enklare att lära sig kan man tycka. Spelet har tre olika "flipperbanor" vilka är fulla med uppdrag och hemligheter. Planet Pinball har till och med enkla RPG-inslag. [iOS (22kr)] [Android (28kr)]

www.pinball-planet.com +

Rykte: Nintendo och Sharp i samarbete kring ny typ av skärm?

Spel / Nintendo

Sharp håller på att utveckla en ny typ av bildskärm som skiljer sig åt från andra skärmar. Tekniken kallas för "Free Form Display" och möjliggör skärmar som kan se ut på en mängd olika sätt. Sharp räknar med att kunna massproducera dessa typer av skärmar under 2016.

Nu ryktas det om att Nintendo kommer bli en av Sharps första kunder kring denna nya teknik. Ryktet säger att Nintendo funderar på en donut-formad skärm med ett hål i mitten. Sharp levererar redan nu skärmar till Nintendo 3DS vilket gör det här ryktet ännu troligare.

Möjligen kommer "Free-form Display"-tekniken kunna användas i en ny bärbar enhet från Nintendo eller i den nya sömnmonitorn som Nintendo håller på att ta fram tillsammans med ResMed.

www.theverge.com +

Ubisoft kör vinterrea

Spel / Multiplattform

Ubisoft hakar på trenden med vinterrea och sänker nu priserna på flera av sina titlar. Exempelvis kan du köpa Assassin's Creed Freedom Cry för endast 35 kronor. Andra billiga spel är Alan Wake som kostar 63 kronor, Jack Keane 2 som kostar 30 kronor och Batman Arkham Origins som du kan inhandla för 112 kronor. Nya erbjudanden presenteras löpande på Uplay fram till 4 januari 2015 och de ovanstående gäller bara idag. Länken till spelen hittar du nedan.

shop.ubi.com +

iOS/Android Vi kollar på SimCity BuildIt till mobilen

iPhone / Spel

EA har nyligen släppt sin välkända sim och stadsbyggare i en gratisförpackning kallad SimCity BuildIt till iOS och sedan en vecka tillbaka även till Android. Spelet behöver väl ingen närmare presentation utan det är samma trevliga och snygga 3D-värld du sätter ned spaden i och bygger upp något alla Sims kommer att stortrivas i, får man hoppas. [iOS] [Android]

youtube.com +

iOS/Android Brother in Arms 3: Sons of War är släppt

iPhone / Spel

Gamelofts Brother in Arms 3: Sons of War släpptes idag till iOS och Android och är gratis att ladda hem. Det här tredje delen i action-serien och det utspelar sig ånyo under andra världskriget där du, sergeant Wright, och din vältränade specialstyrka ger sig i kast med olika uppdrag.

Spelet har fått mer tredjepersonsskjutare-inslag än när vi först såg spelet förra sommaren då det såg ut att bli en ren cover-skjutare. Men 1,5 år utveckling till har gett sergeant Wright mer utrymme att sträcka på benen och det förmodligen ett bra drag.

youtube.com +
Läs mer...
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen