Krashat flygplan från andra världskriget hittat i Sahara-öknen

Pryl / Pryl

Det här krigsflygplanet, ett RAF Curtiss P-40 Kittyhawk, från andra världskriget har legat orört i Sahara-öknen i 70 år. Planet är mycket välbevarat och hittades av polacken Jakub Perka som jobbar på ett oljebolag som höll på att utforska öknen i Egypten.

Cockpiten är nästan helt intakt och planet var fortfarande fullt med ammunition när det hittades. Det flögs antagligen av piloten Dennis Copping, som då var 24 år gammal. Han fick order om att flyga planet till en brittisk flygbas i norra Egypten för att laga det, men det slutade alltså med att han kraschlandade i öknen någon gång i juni 1942. Varför han kraschade är oklart men det finns kulhål i planet som skulle ha kunnat slå ut motorn eller liknande.

Folk som har analyserat vraket hävdar att Dennis överlevt kraschen och byggt upp ett vindskydd av sin fallskärm. Han ska även ha försökt att laga motorn, men med tanke på hur propellern ser ut var det nog lönlöst. Till slut tog dock den extrema hettan kål på honom och han avled i öknen under ett försök att hitta hjälp.

Tanken är att planet ska tas till RAF Museum i London men eftersom det sen en tid tillbaks har varit allmänt känt var planet har legat har tyvärr folk varit där och plundrat. Förhoppningsvis finns det något kvar att bärga.

Bilder på planet kan ni se här och ett till, lite sämre klipp, hittas under "Läs mer".

via Gizmodo www.telegraph.co.uk +
Läs mer...

Trailer för Magic Mike XXL ute nu

Film / Trailer

Uppföljaren till Magic Mike från 2012 kommer att dyka upp på vita duken 8 juli men redan nu får vi en liten smygtitt i form av en trailer som visar vad som kommer hända i rullen.

youtube.com +

World of Warcraft har tappat tre miljoner spelare

Spel / PC

När den senaste expansionen Warlords of Draenor släpptes vallfärdade fans tillbaka till World of Warcraft. Och det är en riktigt bra expansion om du frågar mig. Introduktionen av Garnisoner är exempelvis ett riktigt underhållande tilltag och möjligheten att skapa egna skepp, som ska komma framöver, känns också väldigt lockande.

Över huvud taget känns det som om Blizzard har jobbat hårt den senaste tiden för att förnya spelet. Mer interaktiva mellansekvenser, mer direkt information om bossarna under striderna, fler valmöjligheter och större utrymme för att skräddarsy sin egen upplevelse. Men det verkar inte räcka för att hålla fansen kvar.

Sedan Blizzard noterade över tio miljoner användare i slutet av 2014 har nu siffran dalat till 7,1 miljoner. Givetvis är World of Warcraft fortfarande det största MMO-spelet i världen, men siffrorna visar tydligt att det är svårt att hålla alla spelare kvar trots försök med nya expansioner och nyheter. De kommer tillbaka ett tag och drar sedan igen.

Samtidigt meddelade Blizzard nyligen att deras spel Hearthstone har 30 miljoner användare. Kanske är det så att vi idag inte har ork och tid att lägga så mycket tid på spel som ett MMO oftast kräver medan gratisvarianter som erbjuder korta spelsessioner vinner mark.

www.pcgamer.com +

20 fakta om Mupparna

Film / TV-serier

Kermit och Miss Piggy besöker Elliot på Mental Floss för att ge oss lite fakta om Mupparna.

youtube.com +

Svenskt pris på LG G4 bekräftat

Mobil / LG

Våra vänner på Nordic Hardware lagt vantarna på prisinformation om LG G4 och i Sverige kommer vi få lägga ut 5 990 kronor för telefonen. Priset gäller dock endast för versionen med plastbaksida och känner du att du hellre vill ha läderversionen så ska du kunna köpa den för 500 kronor extra.

Priset är alltså snäppet lägre än andra flaggskeppslurar som nyligen släppts ut på marknaden. Samsung S6 och S6 Edge går lös för 6 999, respektive 8 499 kronor. Och HTC One M9 har riktpriset 7 500 kronor.

Vi har för tillfället inget specifikt datum när telefonen dyker upp på den svenska marknaden, men den ska släppas innan sommaren.

The Verge ha också testat telefonen och deras recension kan ni se i videon ovan, eller så kan ni hoppa över till sidan och läsa om ni gillar det bättre: The Verge testar LG G4.

www.nordichardware.se +

Ny video visar Prison of Elders

Spel / Multiplattform

Under gårdagen släpptes en del ny fakta kring den kommande Destiny-expansionen House of Wolves och närmare bestämt co-op-läget The Prison of Elders.

Där kommer spelare att kunna ge sig i lag med andra Guardians om tre personer där de ska försöka överleva flera olika strider mot några av spelets tuffaste raser så som Hive och Cabal. Överlever teamet striderna ges det tillgång till "the Queen's treasure room". Det ska även gå att låsa upp speciella utmaningar på nivå 32, 34 och 35.

Den 19 maj släpps expansionen och ovan kan ni kolla in en film bakom kulisserna på expansionen som berättar mer.

www.polygon.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen