Pixelerad handduk

Pryl / Övrigt

Tro det eller ej men det är inte handduken med Svampbob Fyrkant på som gäller på stranden i år, utan den här som effektivt döljer dina allra heligaste delar på kroppen. Handduken ser ut som ett helt gäng med pixlar och får vem som helst att se ut som en karaktär i "The Sims" eller någon som fångats naken av en övervakningskamera ur programmet "Cops".

"The Censorship Towel" är tyvärr än så länge bara ett koncept från Carmichael Collective och om den hinner sys ihop innan sommaren är här på riktigt vågar jag inte svara på. Tills dess får du helt enkelt gå naken.

via Gizmodo www.buzzfeed.com +

Drönarentusiast ger Tie Fighter-leksak vingar

Pryl / Drönare

En mystisk drönarentusiast la nyligen upp en video på Youtube där vi får se en modifierad Tie Fighter-leksak från Hasbro som kan flyga likt en riktig Tie Fighter.

Byggaren har också lagt upp bilder på omvandlingen på Imgur, som ni hittar via länken här nere till vänster.

via Daily Dot imgur.com +

Trailer för Battle of Jakku-kartan

Spel / Multiplattform

I går släppte EA en trailer för Battle of Jakku-DLCn för Star Wars: Battlefront. Striderna på denna karta utspelar sig 29 år innan händelserna i kommande The Force Awakens och innehåller det nya spelläget Turning Point. DLC-paketet, som är gratis, innehåller kartan Graveyard of Giants och på den kan man spela Turning Point, Supremacy, Walker Assault samt Fighter Squadron. Det finns även en karta som heter Goazan Badlands och på den kan man spela Blast, Drop Zone, Droid Run, Cargo, Hero Hunt samt Heroes vs. Villains.

Battle of Jakku-kartan släpps till folk med säsongspasset i dag och till alla andra den 8 december.

Lite Jakku-gameplay kan beskådas nedan.

www.eurogamer.net +

Klipp från Batman v Superman: Dawn of Justice

Film / Teaser

Nu har Warner Bros. släppt en liten sneak peak från den kommande filmen Batman v Superman: Dawn of Justice där vi kommer få se Läderlappen och Stålmannen puckla på varandra.

Filmen har premiär 23 mars 2016.

Bonusklipp med Batman i annan sorts rock nedan.

youtube.com +

Idag lanserar MasterCard MasterPass i Sverige

Mobil / Mjukvara

Idag lanserar MasterCard sin digitala plånbok MasterPass i Sverige med vilken det kanske kan bli lite smidigare att handla och betala på nätet.

Med MasterPass kan användaren lägga in sina person- och adressuppgifter samt betalkortsinformation från sitt MasterCard eller andra betalkort samt bonus- och medlemskort vilket gör att man inte behöver fylla i sådant när man handlar hos ehandlare som stödjer MasterPass. MasterPass har även en koppling till BankID med vilket användarna verifierar sin identitet och sina inköp. Mats Taraldsson, affärsutvecklingschef på MasterCard Norden och Baltikum, säger i ett pressmeddelande:
"Svenskarna gillar att shoppa på nätet, men många gånger är betalningsprocessen alltför komplicerad. Med lanseringen av vår globala digitala plånbok MasterPass tar vi nästa steg inom digitala kortbetalningar i Sverige genom ett enkelt, snabbt och säkert sätt att betala på nätet med bara några få klick."
I dagsläget är runt 250.000 ehandlare i 27 stycken länder, varav 13 i Europa, anslutna till MasterPass. MasterCard skriver att man framöver även ska lansera MasterPass för köp i fysiska butiker.

Vid lanseringen idag erbjuder MasterCard MasterPass till kunder hos bankerna Nordea, SEB samt Swedbank och snart kommer även ICA Banken och Resurs Bank erbjuda MasterPass till sina kunder. För att ansöka om MasterPass kan man anmäla sig på länken nedan eller på någon av de tre bankerna hemsidor. Nedan hittas en kort demonstrationsfilm av tjänsten.

www.masterpass.com +
Idag lanseras MasterCards digitala plånbok MasterPass i Sverige

Nordea, SEB och Swedbank först i Sverige med att erbjuda MasterPass som gör att man kan shoppa enkelt, snabbt och säkert på nätet med bara några få klick

För att twittra om nyheten använd hashtag #MasterPass


Stockholm, 1 december 2015 – Från och med idag finns MasterCards globala digitala plånbok MasterPass™ tillgänglig i Sverige via Nordea, SEB och Swedbank som första utgivare. Med MasterPass kan konsumenter lägga in och spara alla sina traditionella plastkort och leveransadressuppgifter i den digitala plånboken som gör att de kan betala enkelt, snabbt och säkert från vilken uppkopplad enhet som helst. I Sverige är MasterPass också kopplat till Mobilt BankID för en snabb och säker identifiering. Snart kommer även ICA Banken och Resurs Bank att erbjuda MasterPass.

”Svenskarna gillar att shoppa på nätet, men många gånger är betalningsprocessen alltför komplicerad. Med lanseringen av vår globala digitala plånbok MasterPass tar vi nästa steg inom digitala kortbetalningar i Sverige genom ett enkelt, snabbt och säkert sätt att betala på nätet med bara några få klick. Vi är oerhört glada över att Nordea, SEB och Swedbank är först ut med att erbjuda MasterPass till sina kunder i Sverige”, säger Mats Taraldsson, affärsutvecklingschef på MasterCard Norden och Baltikum.

Den digitala plånboken MasterPass är öppen, vilket innebär att förutom alla typer av MasterCard-kort kan konsumenter även lägga in och använda bank-, betal-, kredit- och förbetalda kort från andra varumärken samt bonus- och medlemskort. Användarna sparar tryggt sina kort- och leveransadressuppgifter i den digitala plånboken och behöver inte lägga in dessa vid varje enskilt köp.

Från och med idag kan kunder till Nordea, SEB och Swedbank registrera sig för MasterPass via www.masterpass.com eller via respektive banks hemsida. Sedan kan användaren handla på nätet genom att välja sina varor, klicka på ”Buy with MasterPass”-checkoutknappen och logga in i den digitala plånboken med Mobilt BankID. När man valt vilket kort och leveransadress som ska användas för den aktuella betalningen, kan köpet genomföras. MasterPass kan idag användas för köp på nätet och i appar för att i nästa steg även kunna användas för betalning i fysiska butiker genom kontaktlös teknik via till exempel en mobiltelefon.

MasterPass finns i och med dagens lansering tillgänglig på 27 marknader världen över, varav 13 länder i Europa, och accepteras på över 250 000 e-handlare som till exempel Lastminute.com, Visitlondon.com och The Hut. I Sverige kan man redan idag betala med MasterPass på bland annat Consortio Fashion Group med dess varumärken Bubbleroom, Halens och Cellbes, samt Webgallerian och appen Close Eat. Fler svenska e-handlare kommer att ansluta kontinuerligt.

Citat från partners:

“Nordea har ambitionen att vara ledande bank i Norden avseende utveckling av nya betaltjänster för e-handel, m-handel och i fysisk butiksmiljö. Nordea MasterPass förenklar e- och m-handel med bibehållen hög säkerhet och är en viktig pusselbit i denna strategi. Utgivningen av Nordea MasterPass i Sverige är ett första steg i en mycket intressant utveckling de närmaste åren som kommer att följas av utgivning i flera länder, liksom utökade användningsområden och funktionalitet”, säger Lars Boström, Head of Cards & Mobile Payments Nordea.

”Resurs Bank drivs av att utveckla detaljhandeln och göra det enkelt och tryggt för konsumenterna att betala sina varor. Genom att hoppa över det trista i kortbetalningar, sifferexercisen och knappandet, får kunderna en rakare väg till betalning online. Vår MasterPass-plånbok kommer också att vara öppen för alla svenskar, oavsett vilken bank de är kund hos, och vi tror att människor som uppskattar digital enkelhet och säkerhet kommer att se stora fördelar med MasterPass. Som ledande bank inom flexibel kundfinansiering och kreditkort ser vi fram emot att erbjuda möjligheten att lägga in valfria kort i den digitala plånboken”, säger Joakim Wallin, Head of Cards Nordic Resurs Bank.

”Vi är nöjda med att ytterligare kunna förstärka vårt kunderbjudande inom digitala betalningar. För oss är det viktigt att finnas där våra kunder befinner sig och göra deras vardag så enkel som möjligt” säger Mika Burman Götz, chef SEB Internetbanken Privat.

”MasterPass kommer att förenkla vid kortbetalningar på nätet och detta med bibehållen hög säkerhet. Förenklingen kommer att vara extra viktig för kortbetalningar i mobil och läsplatta som nu äntligen blir användarvänlig och på allvar kan ta fart”, säger Mårten Hallén, Head of Debit Cards på Swedbank.

”Bubbleroom strävar alltid efter att våra kunder ska få den allra bästa shoppingupplevelsen från att de tittar på och väljer varor till att de genomför sitt köp. Genom MasterPass kan vi erbjuda den senaste tekniken för snabba och smidiga betalningar och vi är övertygande om att det kommer att uppskattas av våra kunder och få positiva effekter på vårt varumärke”, säger Ville Kangasmuukko, vd Bubbleroom.

Det uppstår mycket avfall när våra prylar produceras

Mobil / Övrigt

Avfall Sverige och IVL Svenska Miljöinstitutet har beräknat hur mycket avfall som produceras när elva stycken vanligt förekommande produkter tillverkas och bland annat kommit fram till att det produceras 86 kilo avfall för att tillverka en mobiltelefon.

Det är dock förhållandevis lite avfall jämfört med de 1.200 kilo avfall som uppstår när man producerar en laptop. De bägge organisationerna uppger att man har tagit fram de här beräkningarna för att göra konsumenter mer medvetna om våra prylars inverkan på miljön. Åsa Stenmarck från IVL Svenska Miljöinstitutet säger i ett pressmeddelande:
"Konsumenter har svårt att se den totala påverkan som deras konsumtion har på miljön. De ser bara det avfall som uppkommer när de slänger sina uttjänta produkter – de ser aldrig allt det avfall som uppstått i produktionen. Det gör det svårare för konsumenter att ändra sina beteenden till mer hållbara."
I beräkningarna ingår avfall som har uppstått vid tillverkningen av produkten men inte transporten av produkten då denna har varit svår att fastställa.

Ni kan läsa hela rapporten i PDF-format här.

www.mynewsdesk.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen