Pixelerad handduk

Pryl / Övrigt

Tro det eller ej men det är inte handduken med Svampbob Fyrkant på som gäller på stranden i år, utan den här som effektivt döljer dina allra heligaste delar på kroppen. Handduken ser ut som ett helt gäng med pixlar och får vem som helst att se ut som en karaktär i "The Sims" eller någon som fångats naken av en övervakningskamera ur programmet "Cops".

"The Censorship Towel" är tyvärr än så länge bara ett koncept från Carmichael Collective och om den hinner sys ihop innan sommaren är här på riktigt vågar jag inte svara på. Tills dess får du helt enkelt gå naken.

via Gizmodo www.buzzfeed.com +

Windows 10 har börjat dyka upp på användares datorer

PC / Mjukvara

I morgon är en stor dag för Microsoft för då kommer Windows 10 börja rulla ut till användare runt om i världen. Men uppmärksamma användare som valt att reservera Windows 10 vid release som i dagsläget kör Windows 7 och Windows 8 har märkt att en dold mapp vid namn "$Windows.~BT" har lagt sig på hårddisken. I mappen ligger det diverse installationsfiler kommer att användas för att uppgradera din dator.

Den stora releasen kommer att ske klockan 06.00 i morgon och då kommer uppgraderingen att rulla ut till användare runt om i världen. De som kommer få uppgraderingen först är de som kör Windows 10 Technical Preview, och sedan kommer operativsystemet börja rulla ut till de som förbokat. Om det kommer dröja minuter, timmar eller dagar mellan utrullningarna är för tillfället okänt, men under morgondagen lär ett gäng användare kunna köra det nya operativsystemet i alla fall.

www.theverge.com +

Rykte Apple Music har 10 miljoner användare

Mac / Apple Music

Det är mindre än en månad sedan Apple släppte sin streamingtjänst Apple Music och nu gör inofficiella uppgifter gällande att man redan har skrapat ihop 10 miljoner "betalande" användare.

Apple har själva än så länge aldrig sagt något om hur många användare Apple Music har men Hits Daily Double säger att källor på något av de större skivbolagen har uppgett detta för dem anonymt.

Apple Musics antagligen största konkurrenten Spotify har över 20 miljoner betalande användare idag men det tog dem sex år att nå tio miljoner betalande användare. Det ska dock påpekas, och det är därför jag skriver "betalande" ovan, att samtliga av Apple Musics användare än så länge antagligen inte betalat en krona för tjänsten då Apple bjuder på de första tre månaderna.

Det är med andra ord än så länge inte helt rättvist att jämföra antalet betalande användare på Apple Music och Spotify och sannolikt något som först blir relevant tidigast om två månader.

via CNBC hitsdailydouble.com +

Så här avfyrar man en kärnvapenmissil

Film / Kortfilm

Här är ett klipp från TV-serien "Uranium – Twisting the Dragon’s Tail" som sänds på den amerikanska public service-kanalen PBS och är en TV-serie som går på djupet om grundämnet uran.

Uran är som bekant en av de viktigare beståndsdelar i kärnvapen och här får vi kolla in när programledaren och fysikern Dr Derek Muller får förklarat för sig hur man avfyrar en kärnvapenmissil.

www.facebook.com +

Motorola visar upp tredje generationens Moto G

Mobil / Motorola

Motorola har hållit låda och har visat upp sina kommande telefoner. En av dessa är nya Moto G som är en av de mer prisvärda telefonerna på marknaden. Telefonen har en display på 5 tum med 720p-upplösning, kör Snapdragon 410 med en fyrkärnig processor på 1,4 GHz, 2GB ram och 8 eller 16GB lagring. Telefonen kommer också ha läsare för microSD-kort.

Kameran har fått en rejäl uppgradering sen förra årets modell. Moto G har ärvt kameran från Nexus 6 och kan nu plåta bilder med 13 megapixlars upplösning, sedan sitter det en färgbalanserande blixt bredvid linsen.

Motorola har gjort telefonen vattentät med IP-klassningen IPX7, vilket betyder att den kan vara nere på en meter djupt vatten i 30 minuter, vilket demonstreras i videon nedan.

Motorola Moto G kommer börja säljas i butik relativt omgående och ha ett pris från 2000 kronor.

Nedan ser ni telefonens fulla specs.

www.theverge.com +

Rallyföraren Annie Seel söker co-driver till nästa års Dakar

Bil / Övrigt

Nästa år ska rallyföraren Annie Seel ställa upp i Dakar och för att klara rallyt behöver hon bland annat en co-driver - och det kan bli du. Hon söker nu nämligen någon som är duktig på att MacGyver-mecka, som inte säger "är vi framme snart?" efter fem mil och som inte blir tjurig om den inte får sitt mellanmål. Stämmer du in på profilen är det bara att svara på annonsen hon lagt ut på Blocket, och göra plånboken redo på att bli 250 000 kronor lättare.

En intervju med Annie om rallyt finns på Aftonbladet-länken nedan.

via Aftonbladet www.blocket.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen