Mannen bakom den trådlösa fjärren död

Pryl / Övrigt

Eugene Polley började sin karriär redan 1935 vid Zenith Radio Corporation och 1955 presenterade han världens första trådlösa fjärrkontroll, "Flash-Matic". I söndags avled Eugene 96 år gammal av naturliga orsaker.

Fjärren gjorde det möjligt att byta kanal utan att behöva resa sig ur soffan eller krångla med sladdfjärr, en revolution alltså. Den använde sig av en blixtlampa i fjärren och var extremt känslig för hur man vinklade den mot TV:n. Eugene hade innan denna tagit fram en annan fjärrkontroll med sladd kopplad till TV:n, "Lazy Bones", och den här nya var alltså ytterligare ett steg framåt. Men Eugene gjorde mer än detta, om vilket ni kan läsa mer om på länken nedan.

Som några läsare har påpekat så var idén kring fjärrkontroller inte ny då Nikola Tesla hade patent på det redan 1898.

gizmodo.com +

Mission Impossible 5:s premiär framflyttad

Film / Nyhet

Den femte filmen i Mission Impossible-serien har fått sitt premiärdatum framflyttat och kommer nu att gå upp på amerikanska biografer redan den 31:e juli 2015 istället för i slutet av året som det egentligen var tänkt.

IMDb listar fortfarande svenskt premiärdatum för Mission Impossible 5 [IMDb] till den 29:e januari 2016 men vill filmbolagen att någon ska kolla in MI5 på svenska biografer får de antagligen att flytta fram även det svenska premiärdatumet.

Vad Mission Impossible 5 kommer att handla om finns än så länge inga uppgifter om men att vi kommer att få se Tom Cruise i rollen som Ethan Hunt är givetvis självklart.

variety.com +

Asteroid 2004 BJ86 har en egen måne

Vetenskap / Rymden

Inatt så flög en riktigt stor asteroid förbi Jorden på extremt nära håll och inte förrän år 2027 så kommer en asteroid i denna storleksklass åter igenom komma så nära Jorden. Med extremt nära så menar vi dock 1,2 miljoner kilometer vilket är mer än tre gånger så långt bort som vår måne så det var aldrig någon riks att den skulle slå ned på Jorden.

Asteroiden heter 2004 BL86, den är 325 meter i diameter och att den kom så nära gav oss en bra möjlighet att lära oss mer om asteroider. När man fotograferade 2004 BL86 så upptäckte man bland annat att den hade något så ovanligt som en egen måne vilket är ganska häftigt och ni kan se denna måne på bilden här.

solarsystem.nasa.gov +

Frontier offentliggör Coaster Park Tycoon

RollerCoaster Tycoon 3
Spel / PC

Frontier Developments (RollerCoaster Tycoon 3, Elite Dangerous, Zoo Tycoon etc...) offentliggjorde i natt att de håller på att utveckla ett nytt Tycoon-spel, nämligen Coaster Park Tycoon. Frontier hoppas på att än en gång hitta magin som man bjöd på för mer än tio år sedan med RollerCoaster Tycoon 3.

“Coaster Park games appeal to a great many people, as proven by RollerCoaster Tycoon 3. It is a field for which Frontier has unparalleled expertise and immense passion, and one to which we have long wanted to make a ‘no-holds-barred’ return. We want Coaster Park Tycoon to be another major step forward for the simulation genre, and sit alongside Elite: Dangerous as a second major self-published franchise.”

Spelet är på gång för PC och beräknas att släppas någon gång under nästa år.

forums.frontier.co.uk +

Rymden är på väg tillbaka

Vetenskap / Rymden

Rymden är sexig och verkar vara på väg tillbaka. NASA ska börja skicka upp människor i rymden igen och SpaceX verksamhet är riktigt intressant. Det är två positiva saker och The Verge tar här tempen på "branschen".

www.theverge.com +

Uppdaterat Dragon's Dogma Online blir verklighet

Spel / PC

I slutet av förra året hintade Capcom om att de jobbade på ett nytt spel i en omtyckt serie och spekulationer startade direkt kring ett nytt Dragon's Dogma. Nu har företaget också bekräftat att de jobbar på en onlineversion av spelserien.

Informationen kommer via ett utdrag för den kommande upplagan av tidningen Famitsu och även om informationen kring spelet än så länge är knapphändig så är det i alla fall klart att fokus kommer att ligga på samarbete mellan vänner. Fler detaljer lär ramla in när tidningen är publicerad.

Uppdaterat: Nu har vi fått mer detaljer kring spelet och bland annat får vi veta att det kommer att släppas till PS3, PS4 och Windows PC. Det kommer också att klassas som ett actionspel och vara free to play med mikrotransaktioner.

Spelet kommer att utspela sig i en öppen värld med med olika events, raider för upp till åtta personer och där man kan spela ensam eller i grupp med upp till fyra personer. Det ska också finnas snabbmatcher och en lobby som har stöd för 100 personer.

Producent är Minae Matsukawa, Director är Kento Kinoshita och Executive Producer är Hiroyuki Kobayashi.

www.siliconera.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen